truskawkowe - 9516 przepisów (strona:408/635)

Kruche Walentynkowe serduszka 188

zabraknąć. W tym roku zdecydowałam się na przepis Mistrza Cukiernictwa p. Pawła Małeckiego. Kruche Walentynkowe serduszka, to delikatne, mięciutkie ciasteczka, z kokosowym obrzeżem i pyszną malinową lub truskawkową galaretką. Nie będę ukrywać, że są dosyć pracochłonne - ale ich smak wynagrodzi cały trud.  Składniki na kruche ciasto: 250 g masła 125 g cukru pudru 375 g mąki pszennej

Świat Ciasta
Omlet biszkoptowy razowy 151

Śniadanie na Walentynki. Zaskoczcie Wasze  miłości ( dzieci, żony, mężów i innych których kochacie) pysznym śniadaniem. Omlet biszkoptowy z mąką razową i karmelizowanymi bananami. Ale może być także truskawkowa konfitura. Podaję składniki na 1 sztukę  2 jaja "zerówki" 2 czubate łyżki mąki pełnoziarnistej szczypta soli banan 1 łyżeczka cukru kokosowego lub trzcinowego odrobina gałki muszkatołowej łyżeczka oleju  Białka

AZgotuj!
Kawowa tapioka 221

kawowej tapioki. Deser jest lekko kremowy, mocno kawowy i naprawdę szybki oraz prosty do przygotowania. Jeżeli macie ochotę na inne desery z tapioki to przygotujcie tapiokę z dodatkiem musu truskawkowego lub wersję czekoladową z wiśniami. Składniki: 90 g tapioki (1/2 szklanki) 2 szklanki mleka 1 szklanka kawy z 2 łyżeczek 3-4 łyżki cukru (do smaku) trochę mleka kokosowego

Ugotować
Domowa galaretka truskawkowa 194

wodzie przez ok. 10 min. z dodatkiem cukru lub ksylitolu. 2. Ugotowane truskawki przecedzamy przez sito i zjadamy ;-) 3. Do pucharków wrzucamy po 3 truskawki. 4. Rozpuszczamy żelatynę w truskawkowej wodzie. 5. Zalewamy truskawki galaretką. Galaretka jest bogata w: - żelatynę, która wspomaga funkcjonowanie stawów. Wartość odżywcza jednej porcji: Porcja waży: ok. 350 g   Energia: 62,7 kcal

Zdrowe odżywianie w pięciu smakach
Lody truskawkowe. Bez laktozy 95

Lody truskawkowe Składniki: 1 puszka mleka kokosowego  truskawki agawa Umyte truskawki przełożyłam do miski, dodałam mleko kokosowe i agawę. Następnie zmiksowałam wszystkie składniki za pomocą miksera. Masę lodową przelałam do pojemniczków i wstawiłam do zamrażarki

nietadieta
Orzeźwiający mus truskawkowy z nasionami chia i nerkowcami. Bez mleka 102

truskawkowy Składniki: 4 zamrożone banany 200 ml mleka ryżowego pół łyżeczki nasion Chia pół szklanki orzechów nerkowca truskawki Wszystkie składniki zmiksowałam w blenderze i  mus gotowy:)  Ps. z podanych składników wyszły 3 szklaneczki musu

nietadieta
Serniczek - Jagielniczek :) bez laktozy, bez glutenu 176

pyszną czekoladę:) Czekoladę wylałam na część jaglaną i wstawiłam do lodówki. Ciasto można ozdobić płatkami kokosowymi, wiórkami, owocami, itd... Najlepiej smakuje następnego dnia:) A oto wersja z polewą truskawkową i wiórkami kokosowymi

nietadieta
Jedzenie nie tylko dla chorych 191

Budyń z kaszy jaglanej Składniki: (na 4 porcje) 250 ml kaszy jaglanej 450 ml mleka 300 ml wody 1 łyżeczka cukru waniliowego 2 łyżki miodu dodatkowo: 4 łyżki dżemu truskawkowego Kaszę wypłukać w zimnej wodzie.  W garnuszku zagotować 300 ml mleka i 300 ml wody. Dodać kaszę i cukier waniliowy; gotować pod przykryciem przez 15-20 minut

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Omlet biszkoptowy bezglutenowy 164

Zbliżają się Walentynki. Zaskoczcie swoje miłości ( dzieci, zony mężów i innych których kochacie) pysznym śniadaniem. Omlet biszkoptowy z mąką razową i karmelizowanymi bananami. Ale może być także truskawkowa konfitura. Podaję składniki na 1 sztukę omleta 2 jaja "zerówki" 1 łyżka mąki ziemniaczanej szczypta soli łyżeczka oleju  Karmelizowany banan  banan 1 łyżeczka cukru palmowego lub trzcinowego odrobina gałki muszkatołowej

AZgotuj!
Walentynkowe czekoladowe babeczki z truskawkowym sercem 118

mąki 1/3 szklanki oleju 2 jajka 1/2 szklanki cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia 3/4 szklanki mleka 2 łyżki kakao 50 g czekolady mlecznej 50 g czekolady białej dżem truskawkowy (z kawałkami owoców) lub marmolada Krem: 250 ml śmietany 30% 250 g serka mascarpone 3 łyżki cukru pudru czerwony barwnik Sposób przygotowania: 1. Do jednej miski przesiewamy mąkę z proszkiem

Na Ciasteczkowych Papierach
Beza idealna – jak zrobić 256

minut. Właściwie beza suszy się. Po upieczeniu bezy można ją zostawić w zamkniętym piekarniku na noc. Beza francuska jest krucha i puszysta. Tort porzeczkowy z bezą Beza z truskawkową frużeliną Kolejny rodzaj bezy to beza włoska. Sposób przygotowania bezy jest nieco trudniejszy i wymaga wprawy. Bezę tą ubija się z syropem cukrowym. Najpierw więc trzeba ugotować poprawnie syrop. Do tego

codojedzenia
Tort urodzinowy (Moje 26 urodziny) - Thermomix TM 5 157

wymieszać kopystką. Masę przelać do natłuszczonej tortownicy (22 cm średnicy). Piec w temperaturze 180*c przez 25 minut. Gdy przekroiłam biszkopta nasączyłam go smakową wódką (żurawina) i wysmarowałam marmoladą truskawkową. Polewa została zrobiona z gorzkiej czekolady (2 tabliczki- kąpiel wodna lub można rozpuścić z masłem). Udekorowałam całość owocami. Lata lecą

ClauditteMissCooking
Słodkie, walentynkowe, czekoladowe „Conieco” stopi lód z każdego serca 281

wyciąć otwór w centrum owocowego kwiatka. Delikatnie umieścić owocowego kwiatka nad warstwą cukru pudru i udekorować po bokach listkami ziół. Używając pipety lub pałeczki ostrożnie wypełnić środek otworu kwiatka truskawkowym puree (zanurzać pałeczkę w puree i pozwolić mu powoli spływać do otworu, uważajać by sos nie rozprysnął się na ciasto i nie zrujnował jego wyglądu) . Umieść każde „ciastko

Jem więc Jestem
PANCAKES Z MĄKI KASZTANOWEJ 242

zachowaniu do mąki glutenowej, lekko strawna, o delikatnym orzechowym smaku, naturalnie lekko słodka. Wyśmienita do słodkich wypieków, naleśników i racuchów. Dziś serwuję puszyste pancakes z bitą śmietaną i sosem truskawkowym. Nieco nabałaganiłem podczas jedzenia, ale... Czytaj dalej

Mam To Na Widelcu
WALENTYNKOWE ŚMIETANKOWE ŻELKI Z SERDUSZKAMI 546

łyżki cukru pudru (ilość według uznania) 1 małe opakowanie cukru wanilinowego (8 g) 2,5 łyżki żelatyny 5 łyżek gorącej wody 1 opakowanie czerwonej galaretki (malinowej, truskawkowej lub wiśniowej) 0,3 l gorącej wody WYKONANIE: Żelatynę rozpuść w 4 łyżkach gorącej wody i pozostaw do lekkiego napęcznienia.  Kremówkę podgrzej lekko w garnuszku wraz z cukrem pudrem i cukrem wanilinowym

Słodko-Słony Świat Ilony