Sernik dla dorosłych. Porzeczkowo-ajerkoniakowy 234irlandzku, w której przygotowaniu C. osiągnął mistrzostwo. Na średniowiecznym festiwalu zdarza nam się kupić miód pitny, i... To by było na tyle. Pamiętam też, że moim ulubionym drinkiem było truskawkowe mojito, ale nie mogę sobie przypomnieć, kiedy piłam je po raz ostatni. Z sześć lat temu...? Jakoś tak. Dlatego właśnie postronnego obserwatora zdziwiłaby ilość alkoholu w naszym domu. Gdzieś koło
Pożeraczka, czyli raz adobrze
Sztuka dekoracji cukierniczej - książka mistrzów Squires Kitchen 325włożone do piekarnika i znacznie wpłynie to na ich wygląd! Skoro mamy przepisy na ciasta, musimy mieć też coś czym je przełożymy! Są przepisy na m.in. dżem morelowy, dżem truskawkowy, krem cytrynowy, krem z serka kremowego, czekoladowy ganasz, krem maślany na bazie szwajcarskiej czy zwykły krem maślany! Oprócz samych przepisów mamy ponownie informacje o wymaganych przyborach, ale także konkretne informacje
Plate of Joy
Owocowy deser na homogenizowanym serku z pełnoziarnistymi płatkami 196przez te owoce które „uśmiechały” się do mnie na sklepowej półce. Składniki: 2 szklanki płatków pełnoziarnistych z otrębami pszennymi 1 łyżka miękkiego masła 800 gram serka homogenizowanego 2 galaretki truskawkowe Borówki amerykańskie Truskawki 1 szklanka wody Wykonanie: Płatki rozkruszamy (można użyć tłuczka do ciasta), dodajemy masło i wyrabiamy na jednolitą masę. Wykładamy do szklanek ( mnie wyszły 4 ) i lekko ubijamy
Smaki Ewy
Kogel mogel z musem truskawkowym 546ubić z cukrem pudrem na jasną i puszystą masę. Dodać kremówkę, wymieszać. W 4 łyżkach wrzątku rozpuścić 1 łyżeczkę żelatyny, lekko ostudzić i dodać do masy. Wylać na warstwę truskawkową i odłożyć do lodówki na co najmniej 2 h. Przed podaniem posypać kakao. Przepis pochodzi z czasopisma "Pyszne
Moja Galeria Smaku
Kokosowo-migdałowy tort z truskawkowym dżemem Chia 210jednolitej masy. Tak przygotowaną masę wyłóż na zastygniętą podstawę i dokładnie rozprowadź po całej powierzchni. Całość włóż jeszcze raz do zamrażalnika w celu zastygnięcia. W tym czasie przygotuj dżem truskawkowy. Truskawki zmiksuj w robocie kuchennym z syropem klonowym i nasionami Chia. W moim przypadku użyłam truskawek mrożonych, które wcześniej rozmroziłam. Następnie przełóż całość do pojemnika i wstaw do lodówki
Smiling Shrimp
Porzeczkowy pucharek - łatwy, tani i smaczny deserek! 268śmietanki 30% (dobrze schłodzonej) (tj. 1 kubeczek tej z Biedronki) szklanka porzeczek czarnych oczyszczonych mrożonych lub świeżych 3 łyżki cukru pudru lub więcej (wedle upodobania) 1 op. galaretki truskawkowej lub owoce leśne 1 szklanka wody kilka kostek czekolady garść rodzynek opcjonalnie: bita śmietana w sprayu (lub odłożona z ubitej śmietanki) do dekoracji Przygotowanie: Porzeczki wrzuć do garnuszka i postaw
Anioszek w kuchni
Mazurek z konfiturą Stovit i gorzką czekoladą 154pieczemy około 10-15 minut w temperaturze 220 stopni - do zarumienienia. Wyjmujemy z piekarnika i studzimy (pozostawiamy w foremce). Żelatynę rozpuszczamy w 3 łyżkach gorącej wody, dodajemy do konfitury truskawkowej i dokładnie mieszamy a następnie wylewamy na wystudzone ciasto - wyrównujemy i pozostawiamy tak na około 15 minut (w tym czasie konfitura powinna się ściąć). Czekoladę wraz z masłem śmietankowym
peggiwkuchni
Tęczowe „pisanki” 316Kolorowe galaretki w kształcie jajek ozdobą wielkanocny stół i ucieszą dzieci. Składniki 1/2 galaretki cytrynowej 1/2 galaretki brzoskwiniowej 1/2 galaretki truskawkowej 1/2 galaretki niebieskiej 1/2 galaretki agrestowej 6 jajek wytłaczanka 1. Delikatnie nakłuwamy każde jajko, zdejmujemy kawałek skorupki. Zawartość przelewamy do … Czytaj dalej
Fiołkowa Kuchnia Małgorzaty
.1220. kakaowy krem i wegański jadłospis (6) 199kakaowo-kokosowy* krem z tofu z domowym dżemem truskawkowym~ *z mąka kokosową Nie mogę doczekać się Świąt...potrzebuję odpoczynku. Ostatnio przechodzę przez gorszy okres, dlatego też trochę mniej mnie tutaj, bo czasami nie mam się czym chwalić jeśli chodzi o śniadania...Staram się nie pozwolić temu wszystkiemu wrócić, ale po tych 4 latach nieustannej walki powoli tracę siły i łatwo
breakfast of dreams
Kiedy czas goni 233jogurtu greckiego; z sosem truskawkowym tak to jest jak chce się 5 min dłużej pospać
More food, love and dreams
BABKA 4 SMAKI 214mąki pszennej 480 Szymanowskiej 1 szklanka cukru 6 jajek 1/2 szklanki maku 1 kostka masła 3 łyżki kakao 7 łyżek oleju Polski Olej 1 łyżeczka proszku do pieczenia kisielek truskawkowy cukier puder do posypania Wykonanie: Masło ucieramy na puch z cukrem. Oddzielamy żółtka od białek. Cały czas ucierając dodajemy po jednym żółtku, następnie stopniowo dolewamy olej oraz wsypujemy mąkę wymieszaną
Z Majeczką w kuchni
Sernik podwójnie owocowy z frużeliną malinową i jagodowym spodem 227macie jagód, to kruchy spód można zrobić bez nich, dodając jedynie 1-2 łyżki zimnej wody. Malinową górę sernika można również zmienić. Pyszny byłby sernik z frużeliną wiśniową lub truskawkową. Poniżej zdjęcie jak wygląda wyłożony w formie kruchy spód jagodowy. Wyklejając go pomogłam sobie łyżką, dzięki czemu jest rozprowadzony równomiernie. Do góry naciągałam go palcami. Nie musi być z boku
Passions hobbies life
Fit przepisy na blogu 198SUSZONYM POMIDOREM PSTRĄG GRILLOWANY MIKSTURA OCZYSZCZAJĄCA SAŁATKA Z ANANASA KURCZAK Z WARZYWAMI TWAROŻEK Z POMIDOREM I SZCZYPIORKIEM KOKTAJL Z KIWI I BANAN DIETETYCZNA SAŁATKA Z SELERA KOKTAJL ARBUZOWO-TRUSKAWKOWY RYBA NA WARZYWNEJ PIERZYNCE FILET Z INDYKA W WARZYWACH SZPARAGI Z GRILLA SAŁATKA BROKUŁOWA PASTA TWAROGOWA Z SERA KOZIEGO SAŁATKA Z RUKOLĄ I KURCZAKIEM OMLET Z JAGODAMI I CYNAMONEM ZIELONA HERBATKA
W kuchennym oknie Ewy
Tort z bitą śmietaną i truskawkami 237powstał Tort z bitą śmietaną i truskawkami , który przypomina wyglądem też tartę. Składniki: - 1 biszkopt - śmietana 30% (3 małe kubki) - 2 łyżki cukru pudru - 1 śmietan-fix - dżem truskawkowy - 1/3 szklanki przegotowanej wody - świeże truskawki Forma: okrągła forma na tartę Bez pieczenia Przygotowanie: Wodę mieszam z łyżeczką dżemu. Takim roztworem nasączam biszkopt. Wszystkie śmietany przelewam do miski. Miksuję na gęsty
Kuchnia co dnia
różowy sernik z kisielem 205trochę większa) Składniki: 16 okrągłych biszkoptów 1 kg sera na sernik (może być z wiaderka) 5 jajek 100 g masła 3/4 szklanki cukru 80 g kisielu truskawkowego Blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia, na dnie ułożyć biszkopty. Miękkie masło utrzeć z cukrem a następnie nadal ucierając dodawać żółtka i ser, na końcu kisiel. Białka ubić sztywno i delikatnie wmieszać do masy
Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia