truskawkowe - 9516 przepisów (strona:404/635)

Sernik na zimno z truskawkami 436

też masę przygotować indywidualne porcje w szklaneczkach lub pucharkach tak jak zrobiłam w przypadku panna cotty . Na dno naczynek można wsypać rozdrobnione ciasteczka, zalać masą serową a potem musem truskawkowym albo zwykłą galaretką. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Smaczna Pyza
Pierogi z nadzieniem truskawkowo- serowym 151

wodę. Partiami wrzucać przygotowane pierożki. Gotować od wypłynięcia pierożków na powierzchnię wody 1 minutkę. Podanie – Pierogi wyjąć łyżką cedzakową na durszlak, odcedzić, wyłożyć na talerz. Polać przygotowanym sosem truskawkowym i pokrojonymi truskawkami. Mam nadzieję że widać jak smakują Moja kochana Kornelcia tak zajada Cała rodzina była zaproszona na obiad

Kuchnia Pokoleń
Biszkopt z truskawkami i rabarbarem 334

tylko jedna wada –zbyt szybko znika w brzuszkach łakomczuszków. Podstawą sukcesu jest bardzo dokładne ubicie jajek z cukrem, cała reszta jest banalnie prosta :) Biszkopt upiekłam w ramach akcji truskawkowe słodkości .  CIASTO: 4 duże jajka 12 dag cukru 15 dag mąki pszennej tortowej 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia DODATKOWO: 20 dag rabarbaru 2 łyżki cukru karmelowego 20 dag drobnych truskawek

Kuchenne zapiski Edyty
Racuchy serowe 670

pomarańczowym. Fajnie też smakują z syropem klonowym. Jednak przy każdym z wymienionych dodatków nie posypujcie już racuchów cukrem pudrem gdyż mogą okazać się za słodkie. Teraz - w sezonie truskawkowym grzechem by było nie spróbować ich z truskawkami. Spróbujcie z tymi macerowanymi w occie balsamicznym - będą smakować doskonale. Najlepiej sami wypróbujcie z jakimi dodatkami racuchy serowe posmakują Wam najbardziej! Przepis zaczerpnęłam

sierotka maRysia w kuchni
Ciasto jaglane z truskawkami 287

kaszy jaglanej 2 - 3 łyżki cukru trzcinowego lub innego 1 szklanka mleka kokosowego lub zwykłego 2 szklanki wody 3 łyżki oleju kokosowego galaretka: 500 g dojrzałych truskawek 2 galaretki truskawkowe 1 łyżeczka soku z cytryny 2 łyżki cukru trzcinowego Przygotowanie: spód: Płatki owsiane rozdrobnić w blenderze, dodać olej kokosowy kakao i cukier, dokładnie połączyć. Spód foremki wyłożyć papierem do pieczenia

Kuchcik gotuje
Ciasto z truskawkami i białą czekoladą 115

Pyszne puszyste i wilgotne ciasto, które pojawia się u mnie obowiązkowo w sezonie truskawkowym, proste bez udziwnień które zawsze smakuje. Składniki: 6 jajek 3/4 szklanki mąki pszennej 3/4 szklanki mąki ziemniaczanej 4 płaskie łyżki majonezu 1 łyżeczka proszku do pieczenia, 3/4 szklanki cukru 32 g cukru waniliowego szczypta soli, świeże truskawki 1 tabliczka białej czekolady Sposób przygotowania: Białka jaj oddzielam

Wanilia i Kardamon
Etykiety na dżemy 2016 248

Jako ,że sezon owocowy mamy już w pełni, co prawda na razie truskawkowy ale nim się obejrzymy kolejne owoce będą pojawiały się bardzo szybko przygotowałam etykiety na dżemy. Mam nadzieję,że skorzystacie z nich tak jak w ubiegłym roku :) Etykiety przeznaczone są do druku , wykonane w wysokiej rozdzielczości. Zestawione na jednej kartce A4. Wystarczy kliknąć w obrazek i zapisać

Ciasta ciastka ciasteczka Słodka chwila zapomnienia
Zapiekane tosty francuskie na słodko 176

formy 6 kromek pieczywa tostowego, przekrojonych na pół 1 jajko 150 ml mleka szczypta soli 1 czubata łyżka cukru 1/2 łyżeczki cynamonu garść bakalii Dodatkowo: miód do podania dżem truskawkowy do podania CZAS PRZYGOTOWANIA: 40 MIN POZIOM TRUDNOŚCI: ŁATWY Przygotowanie: Piekarnik rozgrzewamy do 180 stopni Celsjusza. Naczynie do zapiekania dokładnie nacieramy masłem. W misce mieszamy jajko, mleko, szczyptę soli, cynamon

My Culinary Art
Ciasto czekoladowo- truskawkowe 131

Ciasto czekoladowo- truskawkowe Ciasto mąka - 640 g cukier - 1/2 szkl żółtka jaj - 2 szt jajko - 1 szt proszek do pieczenia - 1 i 1/2 łyżeczki margaryna - 1 kost śmietana 18 % - 2 łyżki Budyń : budyń czekoladowy - 3 opak bez cukru mleko - 4 szkl cukier - 6 łyżek Dodatkowo truskawki Przygotowanie Na stolnicę wysypać mąkę z proszkiem do pieczenia, przemieszać. Następnie dodać pokrojoną margarynę

Kuchnia Danusi
KOKTAJL TRUSKAWKOWY NA ZSIADŁYM MLEKU 89

Truskawki rządzą. Póki co jest ich czas, więc korzystajmy póki są ;) Potem rok będzie trzeba znów na nie czekać. Mega truskawkowe orzeźwienie poleca się wraz z poniedziałkowym porankiem. Składniki: 1 szklanka truskawek 1 szklanka zsiadłego mleka ew. miód do posłodzenia Wykonanie: Truskawki wrzucamy do blendera, miksujemy. Dodajemy zsiadłe mleko, miksujemy. możemy dosłodzić miodem. Koktajl można przygotować także na jogurcie, mleku

Z Majeczką w kuchni
Sos truskawkowy 111

Sezon na truskawki w pełni ♥ W związku z tym zachęcam do przygotowania domowego sosu truskawkowego, którym możecie urozmaicić słodkie przekąski, np. lody, gofry, placuszki. Poniższy sos jest słodki, a zarazem lekko kwaśny. Pięknie pachnie i jeszcze lepiej smakuje :) Jeżeli lubicie gładkie sosy to możecie go zmiksować i przecedzić przez sitko.   Składniki na słoik o pojemności

Ugotować
Ciasto czekoladowe z owocami i galaretką 185

pieczenia 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej 1 jajko 2/3 szklanki cukru 1/4 szklanki oleju 125 ml śmietany 12% 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego + 250 g truskawek 150 g czereśni 2 galaretki truskawkowe Mleko podgrzać, do gorącego dodać połamaną czekoladę, wymieszać do rozpuszczenia i wystudzić. Jajko utrzeć z cukrem na jasną, puszystą masę, wlać olej, śmietanę, ekstrakt i wystudzone mleko z czekoladą, zmiksować

Domowa cukiernia Ewy
Energetyczny koktajl miętowo-truskawkowy 122

tego typu produkty na stałe do jego menu. Strzałem w dziesiątkę okazały się koktajle.   Młody bardzo lubi biegać, więc opowiedziałam mu o niezwykłych […] Artykuł Energetyczny koktajl miętowo-truskawkowy pochodzi z serwisu Wiszniówka

Wiszniówka
Ciasto truskawkowe na maślance z kokosową kruszonką 397

inne niezbędne do życia ludzkiego produkty, to wtedy możeta zrobić ciasto. Ale tylko wtedy. Składniki: Ciasto: 2 ½ szklanki mąki 1 szklanka cukru ½ opakowania cukru waniliowego 1 szklanka maślanki truskawkowej ½ szklanki oleju 3 jajka 3 łyżeczki proszku do pieczenia 50 dag truskawek, pokrojonych w cząstki cukier puder do posypania Kruszonka: 4 łyżki mąki 2 łyżki schłodzonego masła 2 łyżki cukru

Dobra zagrycha u Krychy i Zdzicha
Lody wysokobiałkowe czekoladowo-orzechowe 120

osób, które dbają o linię i nie chcą mieć wyrzutów sumienia po gałce lodów. Z pomocą przychodzą lody wysokobiałkowe, a w tym przypadku o smaku czekoladowo-orzechowym! Po truskawkowych jest to mój ulubiony smak lodów. Ja użyłem rewelacyjnego białka firmy Sunwarrior , które otrzymałem od dystrybutora. Jest to mój pierwszy kontakt z tą odżywką i na pewno nie ostatni. Nie spodziewałem

Blendman