białej czekolady) Składniki: 300 ml śmietany 30% 100 g białej czekolady 1 łyżeczka cukru pudru 1 fix do śmietany skórka otarta z 1/2 cytryny galaretka truskawkowa Przygotowanie: Galaretkę rozpuszczamy w gorącej wodzie (3/4 szklanki) i przelewamy do dwóch niezbyt głębokich talerzy. Kiedy przestygnie wstawiamy do lodówki żeby szybciej zastygła. Z galaretki wycinamy foremką do ciastek serduszka
Bon appetit mon amieczekoladę do masy. Na masę ciasteczkową do formy dodaj naszą masę serową. Wyrównaj wierzch. Włóż do piekarnika na około 60 minut do temperatury 160 stopni. W międzyczasie przygotujemy mus truskawkowy. Miksujemy w blenderze truskawki.Jeśli mus nie jest tak słodki, dodaj odrobinę cukru. Wyłóż ciasto z piekarnika, a następnie polej musem. Teraz można delektować się słodkim smakiem sernika
Gotowanie, czyli hobby dla każdegocukru pudru szczypta soli 2 żółtka na krem: 250 g mascarpone 200 ml kremówki 30% 3 łyżki cukru pudru dodatkowo: 200 g mrożonych owoców (użyłam malin i truskawek) galaretka truskawkowa 50 g deserowej czekolady łyżka mleka masło i mąka do foremki Składniki ciasta posiekać i zagnieść. Ciasto zawinąć w folię i schłodzić w lodówce przez godzinę (lub w zamrażalniku
Domowa Cukierenka-Domowa KuchniaSkładniki: 1 duże op. okrągłych biszkoptów, 1 puszka mleka skondensowanego niesłodzonego, 2 łyżeczki kawy rozpuszczalnej rozpuszczonej w 1 szkl. gorącej wody,, 4 różne galaretki o kontrastowych kolorach ( u mnie truskawkowa, gruszkowa, niebioeska - wieloowocowa + jabłkowo-miętowa na wierzch deserku) owoce do dekoracji ( u mnie banany i truskawki) ewentualnie 3-4 łyżki cukru pudru (jeśli ktoś woli słodsze deserki) Blaszkę 25x40
Moje Słodkie PiekiełkoSkładniki BISZKOPT: 5 szt jajka , 5 łyżek cukier , 5 łyżek mąka pszenna , 1 łyżeczka proszek do pieczenia , SKŁADNIKI MASA:) 2 szt galaretki truskawkowej 0,5 l kremówka , 30% wtedy jest bardziej delikatna i smakowita 3 łyżki cukier puder , 3 szt śmietan fix , Truskawki ilośc według uznania;) Biszkopt: Ubić białka dodać cukier i żółtka. Ubijać tak długo aż nie będzie
Moje Słodkie Piekiełkoszklanki soku i mieszamy w nim budyń. Resztę soku zagotowujemy i wlewamy wczesniej przygotowany budyń. Gorącą masę wylewamy na biszkopt. Na ostudzoną masę kładziemy delicje-ja dałam truskawkowe w białej polewie-PYCHOTA. Na delicje mase 2. MASA 2: Śmietanka 30% ja używam Piątnicy 440 ml 1 zielona galaretka Galaretkę rozpuszczamy w szklance wody. Studzimy. Ubijamy śmitankę i pod koniec ubijania
Moje Słodkie Piekiełkochatką Baby Jagi:) SKŁADNIKI: - 39 sztuk heratników petit bure - 60 dag sera 3-krotnie zmielonego - 1 kostka masła - 1 szklanka cukru kryształu - barwnik czerwony - 1 aromat cytrynowy - 1 galaretka truskawkowa bądź wiśniowa - 1 szklanka gorącej wody Galaretkę rozpuszczamy w szklance gorącej wody. Przelewamy do głębokiego naczynia, może być głęboki talerz. Odstawiamy do zastygnięcia. Po zastygnięciu kroimy na 2 cm paski
Moje Słodkie Piekiełkosera w wiaderku (z lidla) 2 galaretki cytrynowe 1 szklanka cukru kryształu 0,5 l śmietany 30% można dodatkowo dodać aromat cytrynowy 1 opakowanie biszkoptów 1 galaretka truskawkowa na wierzch ciasta Ser ucieramy z cukrem, obie galaretki rozpuszczamy w 3 szklankach wody (u mnie szklanka ma pojemność 250ml). Studzimy. Gdy galaretka zaczyna tężeć, ubijamy śmietanę na sztywno
Moje Słodkie Piekiełkosera z wiaderka 1 opakowanie biszkoptów 2 galaretki truskawkowe ( czerwone) 1 galaretka cytrynowa 1 galaretka żółta Blaszkę keksówkę wykładamy folią aluminiową. Na spód i boki wykładamy biszkopty. Ser dzielimy na 2 części. Do jednej części dodajemy 1 galaretkę czerwoną rozpuszczoną w szklance wody. Kiedy galaretka zacznie tężeć wlewmy do sera i mksujemy. Wylewamy na biszkopty, odstawiamy do lodówki. Galaretkę
Moje Słodkie Piekiełkowykładamy na tortownicę wcześniej wysmarowaną masłem i wyłożoną pergaminem. Podpiekamy ok 15-20 minut w 170* do zarumienienia się ciasta. Odstawiamy do ostygnięcia. Maliny w galaretce: 3 galaretki truskawkowe lub malinowe rozrabiamy 3 szklanki wody 0,5 kg malin świeżych lub mrożonych (z mrożonych odcisnać w miarę możliwości sok) Galaretki przygotowujemy w 3 szklankach wody, studzimy, kiedy galaretka
Moje Słodkie PiekiełkoKolejny przepis z konkursowych E. Wedel. Koktajl jest dosyć słodki, więc można śmiało dodać więcej maślanki lub truskawek. Link do oryginalnego przepisu: Chłodnik truskawkowy z białą czekoladą . SKŁADNIKI 1 szklanka maślanki 300 g truskawek 50 g białej czekolady E. Wedel 3 łyżki mleka do dekoracji: 1 truskawka, nieco startej gorzkiej czekolady E. Wedel WYKONANIE Białą czekoladę rozpuścić w garnuszku
Passions hobbies liferównież: Kefir malinowy z grzybka tybetańskiego “Anielskie” smoothie Smoothie z kwiatem z ananasa Koktajl z pomarańczą… i nie tylko Koktajl „Radość o poranku” Smoothie „Mango buszu” Koktajl żurawinowo bananowy Truskawkowy wirek Koktajl „Owocowa Pokusa” Koktajl bananowo kokosowo malinowy Koktajl bananowo kokosowy z mango Na zdrowie i życzę smacznego. Wydrukuj przepis The post Jogurt bananowy z mango i nektarem z agawy
mojewypiekiinietylkoCiasto Kinder cuntry Cytrynka z jabłkiem Ciasto grysikowe z truskawkami Ciasto adwokat- bez pieczenia Sernik na zimno z truskawkami Sernik na zimno na serkach homogenizowanych Sernik z musem truskawkowym 3 bit Ciasto bananowe Jabłecznik z bitą śmietaną
Aga w kuchniwlać mleko, dodać truskawki oraz syrop z agawy. Zmiksować i przelać do szklanek. Blender umyć. Wlać do niego sok jabłkowy. Dodać kawałki ananasa, banana oraz jarmuż. Zmiksować. Wylać na truskawkową część. Spożywać od razu. Smacznego
Moja Galeria Smakusoli waniliowej ) 195 g masła 82% tłuszczu w temp. pokojowej 285 g cukru 3 jaja 1.5 szklanki mleka (375 ml) 375 g dżemu owocowego (np. z czarnej porzeczki, wiśniowego, truskawkowego) Składniki polewy do murzynka: 100 g czekolady mlecznej 50 g czekolady gorzkiej odrobina mleka (mniej jak pół szklanki – ilość jest bowiem zależna od konsystencji polewy) Przygotowanie murzynka
Moja Delicja