truskawkowe - 9516 przepisów (strona:200/635)

Truskawkowa karpatka 606

Tradycyjna karpatka z kremem przekładana słodkim truskawkowym musem.  Składniki: Ciasto: 250ml wody 125g masła extra 1 szklanka mąki pszennej 1/3 łyżeczki proszku do pieczenia szczypta soli 5 jajek szczypta czerwonego spożywczego barwnika Krem: 300g masła extra 1litr mleka 2 łyżki mąki ziemniaczanej 2 łyżki mąki pszennej 16g cukru wanilinowego 5 żółtek 5 łyżek cukru Mus z truskawek: 700g mrożonych(...)truskawek 2 galaretki o smaku truskawkowym Dodatkowo: czerwone cukrowe perełki do dekoracji Wykonanie: 1. Ciasto: Masło rozpuścić w gotującej wodzie z dodatkiem barwnika, dodać sól, proszek do pieczenia i mąkę. Całość dokładnie mieszać żeby ciasto odchodziło od ścianek. Pozostawić do wystudzenia. Do wystudzonego ciasta dodawać kolejno jajka cały czas miksując do uzyskania konsystencji gładkiego ciasta. Ciasto podzielić na dwie równe

Szalona Kuchnia Eweliny
Brownie z batatów z masłem orzechowym (bez glutenu, cukru i laktozy) 183

surowego kakao 50 g płatków migdałów 200 g mąki owisanej bezglutenowej 100 g świeżych daktyli bez pestek polewa: 4 łyżki masła orzechowego 2 łyżki płatków migdałów łyżka pudru truskawkowego (liofilizowane zmielone truskawki) Ciasto przygotowałam w Thermomixie, ale możecie wykorzystać też inny sprzęt. Wystarczy dobrze zmiksować składniki. Bataty obieramy i kroimy w niewielką kostkę. Gotujemy je na parze, do miękkości(...)minut w 180 stopniach. Odstawiamy do wystudzenia. Masło orzechowe przekładamy do rondelka i lekko podgrzewamy, aż stanie się płynne. Polewamy ciasto, a wierzch posypujemy płatkami migdałów i pudrem truskawkowym. Smacznego :)   Artykuł Brownie z batatów z masłem orzechowym (bez glutenu, cukru i laktozy) pochodzi z serwisu Mienta blog

Mienta blog
Pancakes z dżemem truskawkowym 144

Pyszne, lekkie i pożywne śniadanie dla całej rodziny! Takie śniadanie nastroi i doda siły na cały dzień. Spróbujcie, a nie pożałujecie. Pancakes są naprawdę pyszne!   Pancakes z dżemem truskawkowym 1 banan 2 łyżki miodu 3/4 szklanki płatków owsianych 1 jajko 1 łyżka cukru 1 słoiczek dżemu truskawkowego kilka truskawek Do misy blendera włożyć płatki owsiane, banana, miód, jajko

Gotuję Testuję
Miniserniczek truskawkowy 126

Żelatynę łączymy z zimną wodą i odstawiamy na ok. 10 min do napęcznienia. 3. Napęczniałą żelatynę podgrzewamy (nie gotujemy!) do jej całkowitego rozpuszczenia. 4. Żelatynę łączymy z musem truskawkowym i jogurtem. 5. Masę przelewamy do pucharka i wstawiamy na lodówki na kilka godzin . Miniserniczek truskawkowy jest bogaty w: - wapń (pochodzący z jogurtu), który jest składnikiem kości i zębów, - witaminę

Zdrowe odżywianie w pięciu smakach
Deser jogurtowo-truskawkowy z gryką ekspandowaną 149

Deser jogurtowo-truskawkowy z gryką ekspandowaną, który przygotujesz w kilka chwil. Lekki, szybki i pożywny deser dla każdego. Artykuł Deser jogurtowo-truskawkowy z gryką ekspandowaną pochodzi z serwisu

NiePieprz.pl
Jogurtowy koktajl (smoothie) z cytrusami i ananasem 176

teraz już nie mogę się doczekać naszych rodzimych świeżych owoców. Podrzucam Wam też inne pyszne przepisy: Zielony koktajl z kiwi i grejpfrutem Koktajl owocowy w kolorach lata Koktajl truskawkowy z jarmużem Żółty koktajl ze świeżym ananasem Pomarańczowy koktajl Oczyszczający czerwony koktajl owocowy z imbirem Magiczny eliksir: syrop imbirowy z kurkumą Koktajl ananasowy z natką pietruszki Koktajl malinowo-jogurtowy Koktajl truskawkowy

Kulinarne przygody Gatity
Ciasto serowe z truskawkami 165

ciasto udekorować jedynie cukrem pudrem i truskawkami. SKŁADNIKI Kruchy spód: 225 g mąki pszennej tortowej 60 g cukru pudru szczypta soli 125 g zimnego masła 1 jajko Nadzienie serowo-truskawkowe: 500 g truskawek 2 jajka szczypta soli 60 g cukru pudru 250 g twarogu półtłustego 150 g kwaśnej śmietany 18% 1 opakowanie budyniu waniliowego z cukrem 50 g mąki ziemniaczanej(...)ziemniaczaną i ponownie zmiksować. Na koniec do masy dodać truskawki i wymieszać łyżką. Białka ubić ze szczyptą soli stopniowo dodając cukier puder. Ubite białka delikatnie wymieszać z masą serowo-truskawkową i przelać do formy na podpieczony kruchy spód. Wyrównać wierzch, włożyć do piekarnika i piec 50 minut. Po tym czasie wyłączyć piekarnik i zostawić w nim ciasto na 15 minut

Passions hobbies life
Rolada szpinakowa z kremem truskawkowym 154

cieście daje bardzo fajny efekt wizualny – w naturalny sposób zabarwia ciasto, a w smaku go potem nie czuć. Rolada szpinakowa z kremem truskawkowym jest więc fajnie skomponowana smakiem, a zielony kolor biszkoptu sprawia, że również wyglądem.… Artykuł Rolada szpinakowa z kremem truskawkowym pochodzi z serwisu Kolorowy Przepisownik

Kolorowy Przepisownik
Bezy z kremem truskawkowym 248

Słodkie bezy o ciekawym kształcie, przełożone kremem truskawkowym. Ten deser łączy w sobie słodycz z lekko kwaskowymi truskawkami i dzięki temu jest przepyszny. Krem nakładam tuż przed podaniem, aby zachować chrupkość bezy. BEZY: 4 białka szczypta soli 1 szklanka cukru 1 łyżeczka soku z cytryny KREM TRUSKAWKOWY: 450 g truskawek mrożonych Hortex 1/4 szklanki cukru 4 łyżeczki żelatyny 1/4 szklanki

https:KKuchniaMniam
Zielona babka piaskowa z lukrem 177

amerykańską Jagielnik, czyli sernik z musem śliwkowym Zielony sernik na zimno z musem z białej porzeczki Sernik na zimno z musem z czarnej porzeczki Jogurtowy sernik jagodowy na zimno Truskawkowy sernik na zimno Truskawkowy torcik grysikowy bez pieczenia Sernik na zimno z białą czekoladą i truskawkami Sernik czarno-biały Kolorowy sernik Sernik dyniowy Sernik dyniowy z karmelem Sernik pomarańczowy Zielona

Kulinarne przygody Gatity
sernik pieczony... 153

sztuki sernik: jajka 5 sztuk, cukier 1 szklanka, olejek waniliowy 1 łyżeczka, twaróg z wiaderka 1 kg, śmietana w proszku "śnieżka" 1 opakowanie, budyń waniliowy 1 opakowanie, czekolada truskawkowa 200 gram, śmietana gęsta 4 łyżki, posypka kolorowa - ile potrzeba z podanych składników na stolnicy posiekać siekaczką lub nożem do połączenia składników, forma silikonowa 20x11 cm, forma stalowa 25x24 cm wyłożona(...)przełożyć do form z podpieczonym spodem, piec około 50- minut, do suchego patyczka, wystudzić w piekarniku, większa forma była na poczęstunek w pracy męża w kąpieli wodnej stopić czekolady truskawkowe, dodać śmietanę i wymieszać polewą polać serniki i posypać kolorową posypką, zostawić do zastygnięcia polewy - serniki to nasze ulubione ciasta, pieczone, na zimno, gotowane są często na deser na naszym

W Mojej Kuchni Lubię
Wielkanocna baba drożdżowa na żółtkach 204

amerykańską Jagielnik, czyli sernik z musem śliwkowym Zielony sernik na zimno z musem z białej porzeczki Sernik na zimno z musem z czarnej porzeczki Jogurtowy sernik jagodowy na zimno Truskawkowy sernik na zimno Truskawkowy torcik grysikowy bez pieczenia Sernik na zimno z białą czekoladą i truskawkami Sernik czarno-biały Kolorowy sernik Sernik dyniowy Sernik dyniowy z karmelem Sernik pomarańczowy Wielkanocna

Kulinarne przygody Gatity
Kulki mocy - truskawkowe szaleństwo 137

Cudownie truskawkowe kulki mocy! W połączeniu z migdałami smakują niczym najlepsze "czekoladki", a nawet... chyba są lepsze! Składniki: Normal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-priority:99; mso-style-parent:""; mso-padding(...)300g daktyli 60g suszonego jabłka 40g płatków migdałowych 30g suszonej truskawki 20g orzechów nerkowca Odkładam łyżeczkę płatków migdałowych i mielę je z dwoma suszonymi truskawkami, by uzyskać migdałowo-truskawkową posypkę.  Daktyle blenduję ze wszystkimi składnikami, gotową masę przekładam na deskę i łyżeczką nabieram porcje. Roluję kulki i obtaczam w posypkach. Posypki widoczne na zdjęciach: kulki "gołe" płatki migdałowe zmielone

Gotowanie i blogowanie
BATONIKI BOUNTY W KSZTAŁCIE PISANEK 125

łyżki cukru pudru 3 łyżki mleka w proszku 200 g wiórek kokosowych 100 g mlecznej czekolady 2 łyżki oleju kokosowego Dekoracja: (opcjonalnie ) wiórki kokosowe posypki Delecta Decorada: kuleczki zbożowe truskawkowe, kuleczki zbożowe w czekoladzie, maczek truskawkowy, maczek mango Wykonanie: Do garnka wlewamy mleko kokosowe i śmietanę kremówkę. Dodajemy masło i cukier puder, podgrzewamy na małym ogniu do momentu rozpuszczenia masła

Kuchnia MagdaLeny
Ciasto Ambasador. 107

orzechów włoskich - 2 łyżki rodzynek - 7 suszonych fig - 1 łyżeczka kandyzowanej skórki pomarańczowej - 1 tabliczka białej czekolady - 1 tabliczka mlecznej czekolady - 1 tabliczka czekolady karmelowej - 1 cytrynowa galaretka - 1 truskawkowa galaretka - 1 pomarańczowa galaretka - 1 malinowa galaretka - 3 łyżki mieszanki owoców egzotycznych w puszce. - 2 polewy krówkowe - 1 polewa czekoladowa - 1 łyżeczka masła - wiórki czekoladowe - posypka truskawkowa Sposób przygotowania

DominikaDolci

Proponowane wyszukiwania