truskawkowe - 9516 przepisów (strona:202/635)

Panna Cotta 94

Galaretka: kilka truskawek 1 szklanka wody 3 łyżeczki cukru 2 łyżeczki żelatyny Panna Cotta: 500 ml śmietanki 30% 400ml mleka 2 łyżki cukru 4 łyżeczki żelatyny (ewentualnie – galaretka truskawkowa) Przygotowanie: Najpierw przygotowujemy galaretkę . W tym celu truskawki trzeba umyć i pokroić w kostkę. Zalewamy je wodą i rozgrzewamy z cukrem na wolnym ogniu tak aby się rozpuścił a truskawki(...)puściły kolor (nie musi się zagotować). Następnie dodajemy rozcieńczoną we wrzątku żelatynę , można również dodać – łyżeczkę lub dwie – galaretki truskawkowej , dla spotęgowania koloru jeśli jest blady. Gdy żelatyna i galaretka są rozpuszczone, rozkładamy całość do pucharków w których chcemy przygotować deser. Gdy galaretka wystygnie, wkładamy do lodówki aby stężała. Wtedy zaczynamy przygotowanie drugiej części deseru. Śmietankę, mleko, cukier

Za drzwiami kuchni
Krem sernikowy z sorbetem truskawkowym 140

Pyszny i orzeźwiający deser sernikowy z nutą cytryny i sorbetem truskawkowym. Idealny na zbliżającą się majówkę! Składniki na ok. 4 porcje: Krem sernikowy: 500 g sera białego mielonego 1/2 szkl. mleczka kokosowego 1/2 szkl. jogurtu greckiego 5 łyżek ksylitolu/miodu/cukru (można dać więcej) Kilka kropel soku z cytryny Sorbet truskawkowy: 400 g truskawek (mogą być mrożone) 3 łyżki miodu/ksylitolu/cukru Składniki

Czarnawisienka
Piersi z kurczaka w prosciutto z mozzarellą i pomidorkami 389

Piersi z kurczaka z rozmarynem, owinięte w szynkę prosciutto i zrumienione na patelni, następnie upieczone z mozzarellą oraz pomidorkami truskawkowymi. Niby nic nadzwyczajnego, ale to bardzo smaczne i proste do przygotowania danie. Do tego polecam ulubioną sałatkę , ziemniaczki lub ryż i obiad gotowy Składniki: 4 filety z kurczaka 8 plasterków szynki prosciutto 1 kulka mozzarelli (125 g) 1 garść pomidorków(...)truskawkowych lub koktajlowych 1 łyżeczka rozmarynu 2 łyżki oliwy z oliwek sól pieprz Przygotowanie: Piersi z kurczaka oczyścić z błonek i kostek, w najgrubszym miejscu lekko rozbić tłuczkiem. Doprawić delikatnie solą, pieprzem i posypać rozmarynem. Każdą pierś owinąć dwoma plasterkami szynki prosciutto tak, aby końce nachodziły na siebie. Na patelni rozgrzać oliwę z oliwek, położyć piersi (końcami szynki do dołu

Oryginalny smak
Muffinki z mąką z zielonego groszku 129

wiórków kokosowych łyżeczka proszku do pieczenia 200 ml wody 200 ml oleju rzepakowego 3 jajka skórka starta z całej cytryny dodatkowo: 1-2 łyżki kropelek czekoladowych łyżka pudru truskawkowego (liofilizowane mielone truskawki) świeże maliny mięta Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni. W jednej misce mieszamy składniki płynne a w drugiej suche. Łączymy je ze sobą. Do papilotek nakładamy ciasto(...)wysokości foremki). Wierzch posypujemy kropelkami czekoladowymi oraz odrobiną pudru truskawkowego. Pieczemy około 25 minut w 180 stopniach ( do suchego patyczka). Odstawiamy do ostudzenia. Podajemy z malinami i listkami mięty. Smacznego :)   Artykuł Muffinki z mąką z zielonego groszku pochodzi z serwisu Mienta blog

Mienta blog
GALARETKOWY DESER CZYLI Z MIŁOŚCI DO WINIARY 107

smakiem. A Wy co myślicie o nowej galaretce? Przygotowałam galaretkowy deser w kształcie serca z galaretkowymi piankami z dodatkiem mleka skondensowanego. Składniki: 3 galaretki przezroczyste WINIARY 1 galaretka truskawkowa WINIARY 1 galaretka agrestowa WINIARY 1 galaretka cytrynowa WINIARY 1 puszka mleka skondensowanego 1 opakowanie galaretki WINIARY przezroczystej rozpuszczamy w 500 ml wody. Wylewamy galaretkę do formy na ciasto i czekamy(...)stężeje. W międzyczasie każdą z galaretek (truskawkową, agrestową i cytrynową) rozpuszczamy w 250 ml wody. Mleko skondensowane miksujemy. Dzielimy go na 3 części. i każdą część dodajemy do innego koloru galaretki. Mieszamy aż powstanie jednolity kolor. Wylewamy do większego naczynia i wstawiamy aż galaretki stężeją. Kiedy galaretki staną się galaretkami wycinamy z nich interesujące nas kształty. Na sam spód układamy

Kuchnia w oparach
Truskawkowa karpatka 600

Tradycyjna karpatka z kremem przekładana słodkim truskawkowym musem.  Składniki: Ciasto: 250ml wody 125g masła extra 1 szklanka mąki pszennej 1/3 łyżeczki proszku do pieczenia szczypta soli 5 jajek szczypta czerwonego spożywczego barwnika Krem: 300g masła extra 1litr mleka 2 łyżki mąki ziemniaczanej 2 łyżki mąki pszennej 16g cukru wanilinowego 5 żółtek 5 łyżek cukru Mus z truskawek: 700g mrożonych(...)truskawek 2 galaretki o smaku truskawkowym Dodatkowo: czerwone cukrowe perełki do dekoracji Wykonanie: 1. Ciasto: Masło rozpuścić w gotującej wodzie z dodatkiem barwnika, dodać sól, proszek do pieczenia i mąkę. Całość dokładnie mieszać żeby ciasto odchodziło od ścianek. Pozostawić do wystudzenia. Do wystudzonego ciasta dodawać kolejno jajka cały czas miksując do uzyskania konsystencji gładkiego ciasta. Ciasto podzielić na dwie równe

Szalona Kuchnia Eweliny
Brownie z batatów z masłem orzechowym (bez glutenu, cukru i laktozy) 174

surowego kakao 50 g płatków migdałów 200 g mąki owisanej bezglutenowej 100 g świeżych daktyli bez pestek polewa: 4 łyżki masła orzechowego 2 łyżki płatków migdałów łyżka pudru truskawkowego (liofilizowane zmielone truskawki) Ciasto przygotowałam w Thermomixie, ale możecie wykorzystać też inny sprzęt. Wystarczy dobrze zmiksować składniki. Bataty obieramy i kroimy w niewielką kostkę. Gotujemy je na parze, do miękkości(...)minut w 180 stopniach. Odstawiamy do wystudzenia. Masło orzechowe przekładamy do rondelka i lekko podgrzewamy, aż stanie się płynne. Polewamy ciasto, a wierzch posypujemy płatkami migdałów i pudrem truskawkowym. Smacznego :)   Artykuł Brownie z batatów z masłem orzechowym (bez glutenu, cukru i laktozy) pochodzi z serwisu Mienta blog

Mienta blog
Pancakes z dżemem truskawkowym 134

Pyszne, lekkie i pożywne śniadanie dla całej rodziny! Takie śniadanie nastroi i doda siły na cały dzień. Spróbujcie, a nie pożałujecie. Pancakes są naprawdę pyszne!   Pancakes z dżemem truskawkowym 1 banan 2 łyżki miodu 3/4 szklanki płatków owsianych 1 jajko 1 łyżka cukru 1 słoiczek dżemu truskawkowego kilka truskawek Do misy blendera włożyć płatki owsiane, banana, miód, jajko

Gotuję Testuję
Miniserniczek truskawkowy 116

Żelatynę łączymy z zimną wodą i odstawiamy na ok. 10 min do napęcznienia. 3. Napęczniałą żelatynę podgrzewamy (nie gotujemy!) do jej całkowitego rozpuszczenia. 4. Żelatynę łączymy z musem truskawkowym i jogurtem. 5. Masę przelewamy do pucharka i wstawiamy na lodówki na kilka godzin . Miniserniczek truskawkowy jest bogaty w: - wapń (pochodzący z jogurtu), który jest składnikiem kości i zębów, - witaminę

Zdrowe odżywianie w pięciu smakach
Deser jogurtowo-truskawkowy z gryką ekspandowaną 138

Deser jogurtowo-truskawkowy z gryką ekspandowaną, który przygotujesz w kilka chwil. Lekki, szybki i pożywny deser dla każdego. Artykuł Deser jogurtowo-truskawkowy z gryką ekspandowaną pochodzi z serwisu

NiePieprz.pl
Jogurtowy koktajl (smoothie) z cytrusami i ananasem 161

teraz już nie mogę się doczekać naszych rodzimych świeżych owoców. Podrzucam Wam też inne pyszne przepisy: Zielony koktajl z kiwi i grejpfrutem Koktajl owocowy w kolorach lata Koktajl truskawkowy z jarmużem Żółty koktajl ze świeżym ananasem Pomarańczowy koktajl Oczyszczający czerwony koktajl owocowy z imbirem Magiczny eliksir: syrop imbirowy z kurkumą Koktajl ananasowy z natką pietruszki Koktajl malinowo-jogurtowy Koktajl truskawkowy

Kulinarne przygody Gatity
Ciasto serowe z truskawkami 154

ciasto udekorować jedynie cukrem pudrem i truskawkami. SKŁADNIKI Kruchy spód: 225 g mąki pszennej tortowej 60 g cukru pudru szczypta soli 125 g zimnego masła 1 jajko Nadzienie serowo-truskawkowe: 500 g truskawek 2 jajka szczypta soli 60 g cukru pudru 250 g twarogu półtłustego 150 g kwaśnej śmietany 18% 1 opakowanie budyniu waniliowego z cukrem 50 g mąki ziemniaczanej(...)ziemniaczaną i ponownie zmiksować. Na koniec do masy dodać truskawki i wymieszać łyżką. Białka ubić ze szczyptą soli stopniowo dodając cukier puder. Ubite białka delikatnie wymieszać z masą serowo-truskawkową i przelać do formy na podpieczony kruchy spód. Wyrównać wierzch, włożyć do piekarnika i piec 50 minut. Po tym czasie wyłączyć piekarnik i zostawić w nim ciasto na 15 minut

Passions hobbies life
Rolada szpinakowa z kremem truskawkowym 143

cieście daje bardzo fajny efekt wizualny – w naturalny sposób zabarwia ciasto, a w smaku go potem nie czuć. Rolada szpinakowa z kremem truskawkowym jest więc fajnie skomponowana smakiem, a zielony kolor biszkoptu sprawia, że również wyglądem.… Artykuł Rolada szpinakowa z kremem truskawkowym pochodzi z serwisu Kolorowy Przepisownik

Kolorowy Przepisownik
Bezy z kremem truskawkowym 224

Słodkie bezy o ciekawym kształcie, przełożone kremem truskawkowym. Ten deser łączy w sobie słodycz z lekko kwaskowymi truskawkami i dzięki temu jest przepyszny. Krem nakładam tuż przed podaniem, aby zachować chrupkość bezy. BEZY: 4 białka szczypta soli 1 szklanka cukru 1 łyżeczka soku z cytryny KREM TRUSKAWKOWY: 450 g truskawek mrożonych Hortex 1/4 szklanki cukru 4 łyżeczki żelatyny 1/4 szklanki

https:KKuchniaMniam
Zielona babka piaskowa z lukrem 171

amerykańską Jagielnik, czyli sernik z musem śliwkowym Zielony sernik na zimno z musem z białej porzeczki Sernik na zimno z musem z czarnej porzeczki Jogurtowy sernik jagodowy na zimno Truskawkowy sernik na zimno Truskawkowy torcik grysikowy bez pieczenia Sernik na zimno z białą czekoladą i truskawkami Sernik czarno-biały Kolorowy sernik Sernik dyniowy Sernik dyniowy z karmelem Sernik pomarańczowy Zielona

Kulinarne przygody Gatity