truskawkowe - 9516 przepisów (strona:205/635)

Ciasto z musem truskawkowym i jogurtową pianką. 168

szklanka cukru 1 szklanka mąki tortowej 2 łyżeczki proszku do pieczenia Pianka jogurtowa: 40 dag jogurtu naturalnego typu greckiego 1 galaretka zielona np. agrestowa 250 ml gorącej wody Mus truskawkowy: około 30 dag świeżych truskawek 1 cytrynowa galaretka cukier do smaku Dodatkowo: 10 dag mlecznej czekolady Wykonanie: 1. Biszkopt: Białka ubijamy na sztywną pianę. Następnie stopniowo wsypujemy cukier i ubijamy(...)miksujemy ją dokładnie z jogurtem naturalnym, jak ktoś chce można dodać cukru pudru do smaku. Następnie wykładamy ją równomiernie na biszkopt i wstawiamy do lodówki do stężenia. 3. Mus truskawkowy: Truskawki myjemy i dokładnie osuszamy, następnie usuwamy szypułki i miksujemy blenderem na gładki mus, odmierzamy tak około 400 ml musu i przekładamy do garnka. Następnie zagotowujemy i wsypujemy galaretkę

Izabelawkuchni
Koktajle na jesień 130

Koktajl bananowy z mleczkiem kokosowym Koktajl bananowo - pomarańczowy z sałatą Koktajl bananowo - pomarańczowy z kurkumą Koktajl brzoskwiniowy z kokosem i chia Koktajl buraczkowy z bananem i pomarańczą Koktajl buraczkowo-truskawkowy z bananem Koktajl buraczkowo-truskawkowy Koktajl gruszkowo-bananowy z cynamonem Koktajl jabłkowo - bananowy Koktajl jabłkowo - pomarańczowy Koktajl kakaowy z pomarańczą i bananem Koktajl kokosowy z masłem orzechowym i migdałami Koktajl

Moja smaczna kuchnia
Detoks owocowo-warzywny 168

pomidora i czerwonej cebuli z odrobiną oliwy i soku z cytryny  Do każdego posiłku oraz pomiędzy posiłkami - woda, woda z cytryną lub ziołowe herbatki naturalne. * PRZEPISY: Koktajl bananowo-truskawkowy: zmiksuj 1 banana, kilka truskawek i 150 ml mleka migdałowego lub ryżowo-migdałowego. pij od razu. koktajl bananowo-truskawkowy Zielony koktajl z selerem naciowym: zmiksuj 1 jabłko, uprzednio obrane

kolorowotorcikowo
Gerbera 3D w galaretce na spodzie z serka z wanilią 174

wodzie. Smacznego Przepis bierze udział w Konkursie na przepis miesiąca na Winiary.pl To też może Cię zainteresować: Deser „dżdżownica w ogródku” Filiżanka z białej czekolady z musem truskawkowym Udawany naleśnik Winna galaretka z białej herbaty i limonki z musem truskawkowym     (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push

Oryginalny smak
Pampuchy z sosem truskawkowym 197

oknem szaro i ponuro, więc postanowiłam przemycić trochę lata na talerzu. Moje dzieci uwielbiają pampuchy z sosem truskawkowym i ja zresztą też :) Oczywiście sos można zrobić również z innych owoców. Gorąco polecam :) Składniki: 500g mąki pszennej 50g masła 250 ml mleka 50g drożdży 2 jajka 1/2 łyżki cukru szczypta soli Sos truskawkowy: 600g truskawek 300 ml śmietany cukier do smaku

kuchnia doski
Konstytucyjny mus truskawkowo-rabarbarowy z bitą śmietaną i miętą. 154

truskawkowo-rabarbarowy z bitą śmietaną i miętą z cyklu: Wszyscy jesteśmy konstytucjonalistami. Składniki: szklanka truskawek szklanka posiekanego w kostkę rabarbaru dwie szczypty cukru waniliowego łyżeczka ekstraktu waniliowego galaretka truskawkowa (na agarze) śmietanka 30% lub 36% 1 łyżka cukru pudru kilka kropel soku z cytryny mięta Wykonanie: 1. Rozgrzej mocno patelnie i wrzuć na nią owoce z cukrem i ekstraktem waniliowym(...)Przesmaż je. 2. Zalej proszek z opakowania galaretki truskawkowej wodą, odejmując od ilości zalecanej wody pół szklanki. I porządnie wymieszaj. Przestudź. 3. Do pucharków nałóż masę owocową i delikatnie zalej galaretką. 4. Schłodź w lodówce przez minimum dwie godziny(najlepiej przez całą noc) 5. Przed podaniem ubij śmietanę z łyżką cukru pudru i kilkoma kroplami soku z cytryny i udekoruj

U Fiolki
Kruche ciasto z rabarbarem 199

Rabarbarowe ostatki. Pełnoziarniste kruche ciasto z rabarbarem. Odrobinę zdrowiej? Składniki: 1,5 szklanki mąki pełnoziarnistej pszennej 3 żółtka kostka masła 3 łyżki cukru pudru 1słoiczek dżemu truskawkowego 5-6 lasek rabarbaru Wykonanie: 1. Mąkę i cukier puder zagnieć z żółtkami i zimnym pokrojonym na małe kostki masłem. 2. Ciasto wyrabiaj szybkimi energicznymi ruchami. Kruche nie lubi ciepła i długiego ugniatania(...)stopniach Celsjusza. 8. Ostudź,  W tym czasie pokrój rabarbar na małe kawałki i wymieszaj w miseczce w 2-3 łyżkami cukru. 9. Na spodzie rozsmaruj dżem truskawkowy i wyłóż rabarbar. 10. Zetrzyj resztkę ciasta na tarce równomiernie obsypując wierzch ciasta 11. Piecz w 180 stopniach Celsjusza przez 30-40 minut. Podawaj z gałką lodów waniliowych, bitą śmietaną i ulubioną

U Fiolki
Pełnoziarniste drożdżówki z konfiturami bananowo-truskawkowym i rabarbarem 211

gram mąki pszennej typ 500 250 gram mąki pełnoziarnistej pszennej (gdańskie młyny jasna) 30gram świeżych drożdży 1 szklanka mleka 1/4 kostki masła (50-75gram) pół słoiczka konfitur truskawkowych (u mnie konfitury bananowo-truskawkowe) 2 laski rabarbaru szczypta soli łyżeczka esencji waniliowej kruszonka: 2 łyżki masła 2łyżki cukru 4łyżki mąki Wykonanie: 1. Zrób zaczyn z 1łyżki mąki, 1łyżki cukru ,drożdży

U Fiolki
Torcik jaglany z truskawkami i borówkami 190

temu zapewne zauważyliście, że dostałam świetną paczkę zdrowych produktów od Firmy PurellaFood . Do przygotowania tego zdrowego deseru wykorzystałam ich pyszne batoniki! 100 g kaszy jaglanej 300 ml mleka Masa truskawkowa: 5 dużych truskawek 1 łyżeczka miodu rzepakowego Masa borówkowa: Garść borówek 1 łyżeczka miodu rzepakowego 1 łyżka wiórków kokosowych Spód: 2 batony super food raw bar (surowe kakao, orzechy nerkowca(...)zdrowe batoniki lub daktyle. Składniki na spód miksujemy w blenderze na lepką masę. Dno płaskiego naczynia (miseczki) o średnicy ok. 15 cm wykładamy folią spożywczą. Na dnie rozkładamy masę truskawkową, następnie borówkową oraz dociskamy masą na spód. Gotowy torcik wstawiamy do lodówki na 30 minut. Po tym czasie miseczkę odwracamy na talerzyk lub małą tortownicę (tak aby składniki na spód

VioletoweKucharzenie
Delikatny serowy torcik na zimno 198

okazji urodzin męża. Mąż nie przepada za tortami z masą, ale za to uwielbia wszelkie serniki. Dziś postawiłyśmy (wraz z córeczką), że torcik dla taty będzie miał smak poziomkowo-truskawkowy i stąd ten delikatny kolor. Polecam Wam to ciasto. Idealne nie tylko na przyjęcie, ale od tak do popołudniowej kawy lub herbaty. U nas znika w mgnieniu oka Składniki(...)tortownice 24 cm) 250 ml śmietanki 30% (schłodzonej) 500 g sera na sernik (z wiaderka) 3 łyżki cukru pudru 1 galaretka truskawkowa 1 galaretka poziomkowa 500 ml wrzątku opakowanie biszkoptów – u mnie bezcukrowe Mamut kilka bezików do dekoracji – u mnie Mamut chipsy kokosowe do dekoracji opcjonalnie kilka malin (najlepiej świeżych, ja dziś nie miałam więc moje są wyłącznie

Słodkie okruszki
Rozgrzewająca konfitura truskawkowa na winie 247

się, a pan Jacek zapewnił, że do końca września będą na pewno! Kupiłam więc trochę, połączyłam potem z korzennymi przyprawami i dolałam czerwonego wina. Tak powstała nieco dekadencka konfitura truskawkowa o aromacie grzanego wina :) Pomyślałam, że skoro podajemy gorące wino z malinami, to słodkie truskawki też będą dobrze komponować się z tym trunkiem, a anyż i goździki to kuchenny spontan(...)półpłynna słodkość jest tak pyszna, że ciężko powstrzymać się od wyjadania prosto ze słoiczka, a zapach zniewala! Zamknijcie i Wy w słoiczkach ciepłą truskawkę, naprawdę jest tego warta! :) Konfitura truskawkowa na winie na 3 słoiczki Potrzebujesz: 1,5kg truskawek 150g cukru 150ml półsłodkiego czerwonego wina 1 gwiazdka anyżu 3 goździki 6 łyżeczek żelatyny Sposób przyrządzenia: 1. Truskawki umyj i odszypułkuj

Kuchnia w Słońcu Skąpana
Truskawkowy deser z kremem z białej czekolady 119

Deser nawiązuje do klasycznego angielskiego deseru Trifle , ale tylko nawiązuje - to bowiem taka moja wariacja na temat ;). Polecam :). Składniki na 4 spore pucharki*: truskawki ( lub inne owoce ) 1 galaretka truskawkowa ( lub inna, w zależności od użytych owoców ) biszkopty, okrągłe lub podłużne 400 g serka homogenizowanego naturalnego lub smakowego 100 g białej czekolady Wykonanie: Przygotować 4 pucharki. Galaretkę truskawkową przyrządzić według

Opowieści z piekarnika
Sernik czekoladowy na zimno 168

mielonego sera twarogowego 200 g masła 300 g czekolady deserowej z minimum 50% kakao 1 szklanka cukru pudru 1 galaretka truskawkowa lub wiśniowa 150 g herbatników kakaowych Frużelina z truskawek: 500 g truskawek 6 łyżek cukru  1 łyżka soku z cytryny 2 łyżeczki mąki ziemniaczanej 2 łyżeczki żelatyny w proszku Do odmierzania używam: szklanka - 250 ml, łyżka(...)łyżkami zimnej wody, dokładnie wymieszać i zagotować, aby powstała konsystencja gęstego kisielu.  Żelatynę zalać 4 łyżkami zimnej wody, aby napęczniała i dokładnie wymieszać z gorącą masą truskawkową. Delikatnie podgrzewać, aby żelatyna się rozpuściła (nie gotować).  Frużelina powinna mieć żelową konsystencję, którą po całkowitym wystudzeniu, rozsmarować na zastygniętym serniku. Najlepiej na całą noc wstawić do lodówki, aby sernik całkowicie

Kuchcik gotuje
Arbuzowiec 340

śmietaną i miksujemy do dokładnego połączenia. Tak przygotowany krem wykładamy na biszkopt kakaowy i odstawiamy do lodówki do całkowitego stężenia. Masa arbuzowa: 500 g miąższu z arbuza 2 galaretki truskawkowe Arbuza pozbawiamy skóry i odpestkowujemy.   Blenderujemy na gładką masę, przelewamy do garnka i zagotowujemy. Do wrzątku wrzucamy galaretki i mieszamy. Odstawiamy do wystudzenia. Delikatnie tężejącą masę wykładamy na już(...)sztywną masę śmietanową. Przykrywamy biszkoptem makowym. Dodatkowo: kawałek arbuza 2 galaretki truskawkowe Galaretki rozpuszczamy w 500 ml wody, studzimy. Arbuza pozbawiamy skóry i odpestkowujemy, kroimy w kostkę. Układamy na wierzchu ciasta i zalewamy zimną tężejącą galaretką. Całość chłodzimy w lodówce. SMACZNEGO

kulinarnyswiatdomi
PIANKOWY DESER NA ZIMNO Z JAGODAMI 228

letnie dni. Pianka jest puszysta, delikatna i przyjemnie orzeźwiająca. SKŁADNIKI : mleko skondensowane – 200 ml galaretka o smaku owoców leśnych – 1 opakowanie woda – 250 ml jagody – garść serek danonek truskawkowy – 1 sztuka – 50 g biała czekolada – 4 kostki PRZYGOTOWANIE : Do przygotowania galaretki użyć tylko połowę wody, która jest podana na opakowaniu. Zostawić do ostudzenia i przełożyć do lodówki aż stężeje(...)połowie. Galaretkę dać do miski. Dolać skondensowane mleko, mały serek truskawkowy danone i wymieszać mikserem do powstania pianki. Dodać jagody i przemieszać. Przełożyć do plastikowego pojemnika, szczelnie zamknąć i włożyć do zamrażalki. Wyjąć po 1,5 godziny. Deser przełożyć do pucharków i posypać startą białą czekoladą

kuchniabellissima.wordpress.com

Proponowane wyszukiwania