truskawkowe - 9516 przepisów (strona:196/635)

CIASTA BOŻEGO NARODZENIA 429

szklanki mąki 4 żółtka 2 łyki trzcinowego cukru pudru Diamant 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 250 g kostka margaryny 1 łyżka cukru waniliowego Dodatkowo: 1 słoiczek ulubionego dżemu np. truskawkowy cukier perlisty Cukier Królewski Przygotowanie: Mąkę z cukrem pudrem i proszkiem do pieczenia przesiać, dodać cukier waniliowy. Schłodzoną margarynę dzielimy na małe kawałki. Wysiekać ciasto do momentu powstania kruszonki. Następnie(...)łyżka proszku do pieczenia Galaretki: 2 opakowania galaretki o smaku cytrynowym 2 opakowania galaretki o smaku agrestowym 2 opakowania galaretki o smaku pomarańczowym 2 opakowania galaretki o smaku truskawkowym 1200 ml gorącej wody na każdy smak galaretki (czyli po 300 ml na każdy smak) Krem waniliowy: 2 opakowania budyniu o smaku waniliowego 1/2 litra mleka 1/2 szklanki cukru 1 łyżka

Ciastka - domowe słodkości
Deser z mrożonych owoców 173

będą nam potrzebne do wykonania musu i masy: 05,kg mrożonych malin 05,kg mrożonych truskawek 500g serek mascarpone 200ml śmietanki 36% żelatyna cukier puder 2 galaretki owocowe (malinowa, truskawkowa) Na spód mamy kilka możliwości: - ciasto kruche - mus truskawkowy - herbatniki skruszone z masłem Wybór należy do ciebie, ja upiekłam ciasto kruche. Herbatniki połóż na dnie blaszki. Do garnka wsypałam truskawki

Kurnikowo
Ciasto chałwowe bez pieczenia. 175

cukru - 200 gr. masła - 2 budynie waniliowe w proszku - 300 gr. chałwy waniliowej POLEWA: - 100 gr. czekolady gorzkiej - 100 ml. śmietanki kremówki 30 % DODATKOWO: - 60 szt. herbatników - słoiczek dżemu truskawkowego - krokant do ozdoby ciasta * foremka 24cm. x 32cm. * 1 szklanka = 250 ml. WYKONANIE: - do garnka wlewamy 0,5 litra mleka, dodajemy szczyptę soli,  0,5 szkl cukru i mieszamy(...)temperaturze pokojowej i ucieramy na puszysto. Dodajemy ostudzony budyń i pokruszoną chałwę waniliową. Dobrze mieszamy - na dno foremki wyłożonej papierem do pieczenia wykładamy 20 herbatników, na to kładziemy dżem truskawkowy, a na dżem wykładamy masę chałwową. Czynność powtarzamy, czyli, herbatniki, dżem, krem i na górę herbatniki. - w rondelku podgrzewamy 100 ml. śmietanki kremówki, dodajemy 100 gr. gorzkiej czekolady i dobrze

RITA food channel
Czarne babeczki z budyniem – deser bez pieczenia 146

Czarne babeczki z budyniem – deser bez pieczenia Black friday, black weekend… A u mnie pyszne czarne babeczki bez pieczenia z budyniem i dżemem truskawkowym. Do tego ulubiona herbata i… można przyjemnie zacząć weekend. Jeśli tak jak ja lubicie desery bez pieczenia i czarne markizy, to koniecznie spróbujcie takich babeczek. Słodko, prosto, pysznie Bo czasem nie trzeba(...)Składniki: 1 opakowanie markizów Blacky Cukry Nyskie 2,5 łyżki masła 3 łyżki budyniu waniliowego (u mnie z cukrem trzcinowym) około 1 i 1/4 szklanki mleka 3 łyżeczki dżemu truskawkowego niskosłodzonego Deser przygotowałam w 3 foremkach do tarlaletek z wyjmowanym dnem 10 cm Przygotowanie: Markizy przekładamy do misy blendera z nożami. Rozdrabniamy dokładnie, dodajemy rozpuszczone masło i znów na chwilę

Słodkie okruszki
Biszkopt truskawki pianką 133

Sezon truskawkowy powoli dobiega końca więc na pożegnanie znalazłam takie ciacho na blogu Aga w kuchni . Ciasto jest bardzo proste, smaczne i dobrze wyglądające. Na pewno za rok do niego wrócę:) Składniki na tortownicę o średnicy 27 cm : biszkopt : 3 jajka 50 g mąki pszennej 50 g mąki ziemniaczanej 100 g cukru 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia(...)pianka : 660 ml śmietanki 30% 1,5 galaretki truskawkowej (użyłam dwóch galaretek któe rozpuściłam w 650 ml wody z czego około 200 ml galaretki odlałam do pucharka wrzuciłam truskawki i mój Stasiu był zachwycony deserem:)) 500 ml gorącej wody   dodatkowo : 500 g truskawek 8 herbatników 1 łyżka cukru trzcinowego

cucinare
Ciasto chałwowe bez pieczenia. 179

cukru - 200 gr. masła - 2 budynie waniliowe w proszku - 300 gr. chałwy waniliowej POLEWA: - 100 gr. czekolady gorzkiej - 100 ml. śmietanki kremówki 30 % DODATKOWO: - 60 szt. herbatników - słoiczek dżemu truskawkowego - krokant do ozdoby ciasta * foremka 24cm. x 32cm. * 1 szklanka = 250 ml. WYKONANIE: - do garnka wlewamy 0,5 litra mleka, dodajemy szczyptę soli,  0,5 szkl cukru i mieszamy(...)temperaturze pokojowej i ucieramy na puszysto. Dodajemy ostudzony budyń i pokruszoną chałwę waniliową. Dobrze mieszamy - na dno foremki wyłożonej papierem do pieczenia wykładamy 20 herbatników, na to kładziemy dżem truskawkowy, a na dżem wykładamy masę chałwową. Czynność powtarzamy, czyli, herbatniki, dżem, krem i na górę herbatniki. - w rondelku podgrzewamy 100 ml. śmietanki kremówki, dodajemy 100 gr. gorzkiej czekolady i dobrze

RITA food channel
SOS MALINOWO TRUSKAWKOWY 101

Idealny dodatek do wszelkiego rodzaju deserów – sos malinowo truskawkowy. Składniki (na ok 200ml sosu): 225g malin 225g truskawek 85g cukru owoce z cukrem gotuj na małym ogniu często mieszając, aż zaczną się rozpadać i będzie je można bez problemu rozgnieść łyżką przelej masę owocową na sitko, przetrzyj tak, by jak najwięcej miąższu znalazło się [...] Artykuł SOS MALINOWO TRUSKAWKOWY pochodzi

SandraFrej.com
Rożki z masą budyniową, truskawkami i bitą śmietaną 327

Rożki z półkruchego ciasta nadziewane delikatnym kremem budyniowym z nutą wanilii, mocno orzeźwiającym dżemem truskawkowym oraz aksamitną bitą śmietaną to świetna propozycja słodkiego co nie co do małej czarnej. Rożki z kremem to również jedna z najbardziej ulubionych słodkości wśród małych łasuchów. Składniki: Ciasto półkruche: 250ml mąki pszennej 125g masła extra 125g kwaśnej śmietany 18% szczypta soli Krem budyniowy: 400ml(...)mleka 1 budyń waniliowy 1 żółtko 3 łyżki cukru 150g masła extra Bita śmietana: 300ml śmietany 36% 1 śmietan- fix 1 łyżka cukru pudru Dodatkowo: 280g dżemu truskawkowego Łowicz Wykonanie: 1. Ciasto: Do miski miksera przesiać mąkę, dodać śmietanę i pokrojone w kostkę masło. Całość zmiksować do połączenia składników, następnie przełożyć na stolnicę, dokładnie wyrobić rękoma na jednolite ciasto

Szalona Kuchnia Eweliny
KETO PRZEKĄSKI NA HALLOWEEN (keto, LCHF, paleo, bez glutenu i laktozy) 174

miąższu kokosowego i 50 ml wody lub 60 ml gotowej śmietanki kokosowej odrobina soli himalajskiej szczypta wanilii opcjonalnie słodzik np. ksylitol , erytrytol, stewia do smaku Dodatki: 2-3 łyżeczki truskawkowego albo malinowego dżemu bez cukru z moich przepisów bądź gotowej konfitury bez cukru płatki migdałów lub migdały blanszowane   Przygotowując ciasto w jednej misce połączyć mąkę, sól i ewentualnie słodzik(...)miejscu ich „obcięcia” polać dżemem. Następnie zagłębienia na paznokcie wypełnić odrobiną dżemu i położyć płatki migdałowe lub blanszowane migdały. Należy użyć czerwonego dżemem np. malinowym lub truskawkowym bez cukru z moich przepisów albo gotowej konfitury bez cukru. Keto przekąski na Halloween doskonale sprawdzą się na zabawach zarówno dla dzieci, jak i dorosłych.   Artykuł KETO PRZEKĄSKI NA HALLOWEEN

Ola la LCHF
DYNIOWY 3 BIT 138

cukru KREM ŚMIETANOWY 500 ml śmietanki 30% 1/2 szkl. puree z dyni 2 łyżki cukru pudru 4 łyżeczki żelatyny 1/3 szkl. wody DODATKOWO 44 szt. herbatników 300 g dżemu truskawkowego Przygotowujemy biszkopt: Białka ubić na sztywną pianę wraz z solą. Dodajemy cukier oraz żółtka. Wymieszać. Dodać cukier, bułkę tartą, mąkę, proszek do pieczenia, orzechy, kakao oraz olej i wymieszać delikatnie(...)Wymieszać dokładnie. Górną część biszkoptu odcinamy i kruszymy na wiór. Na drugą grubsza warstwę wylewamy krem z dyni. Na krem z dyni układamy biszkopty a na nie smarujemy dżem truskawkowy. Dżem przykryć 2 warstwą herbatników. Na sam wierzch wylewamy krem śmietanowy i przykrywamy go pokruszonym ciastem biszkoptowym. Odłożyć ciasto do lodówki na kilka godzin. 'Przepis bierze udział w Konkursie

Kuchnia w oparach
Ciasto z kaszy manny 119

kolejne! SKŁADNIKI: 3/4 szklanki kaszy manny 700 ml mleka, u mnie 2,0% 140 g masła 3/4 szklanki cukru ok. 200-250 g biszkoptów 1 duży banan 1 galaretka truskawkowa forma 20 x 20 cm, tortownica 20 cm, u mnie forma 21 x 21 cm. Ciasto z kaszy manny z bananami i galaretką truskawkową – jest ekspresowe w przygotowaniu, idealne

Zasmakuj Kuchni
NALEŚNIKI ŻYTNIE Z SOSEM JOGUTROWO-TRUSKAWKOWYM 70

Składniki: (na 2 szt.) - jaja 1 szt. - mąka żytnia (40 g) - mleko 1,5% - (40 ml) - proszek do pieczenia – 1 łyżeczka - woda – 4 łyżki - dżem truskawkowy – (55 g) - jogurt naturalny (50g) - masło klarowane (3g) Wykonanie: 1.       Naleśniki: Jaja wymieszać z mlekiem, mąką, proszkiem do pieczenia i wodą. Smażyć naleśniki na maśle klarowanym(...)Krem: Jogurt wymieszać z dżemem truskawkowym. 3.       Naleśniki smarować kremem i zwijać w rulon. Całość: 356 kcal (B: 13 g W: 51 g T: 11 g) 1 szt. : 178 kcal

Być w dobrej formie i tryskać pozytywną energią przez cały czas
Koktajl truskawkowy z melonem 82

tego koktajlu. W połączeniu z truskawkami i bananami nawet nie zdążył się ochłodzić, bo wypiliśmy go w kilka minut. Zapraszam Was już po szybki przepis na letni koktajl truskawkowy z melonem. Składniki 1 duży melon 2 banany 1 szklanka truskawek […] Artykuł Koktajl truskawkowy z melonem pochodzi z serwisu Pink Envelope

Pink Envelope
CIASTO Z PIANKĄ I MALINAMI NA BISZKOPTACH – BEZ PIECZENIA! 379

się je robi ;) Sprawdzone kilka razy! Polecam! SKŁADNIKI: ( 24×26 ) PIANKA: * śmietana 36% – 750 ml * galaretka cytrynowa – 2 szt DODATKOWO: * biszkopty okrągłe – ok.25 szt * galaretka truskawkowa – 3 zt * maliny – ok. 250 g SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA: Blachę wykładamy biszkoptami, nasączamy np. słodką herbatą. Galaretki cytrynowe rozpuszczamy we wrzątku ( 300 ml ) i odstawiamy do wystudzenia. Śmietanę ubijamy(...)sztywno, wlewamy zimną galaretkę, wylewamy na biszkopty, wkładamy do lodówki. Na schłodzonym cieście układamy maliny. 3 galaretki truskawkowe rozpuszczamy w 700 ml wrzątku, studzimy, tężejącą zalewamy ciasto. Odstawiamy na kilka godzin do stężenia. Zajadamy! Smacznego

Ostra na Słodko
Warsztaty z Gwiazdą - gotujemy z Ewą Szabatin i Rafałem Maserakiem 126

Krasnystaw i Lazur, Planta Food, Eko-Wital, Oryginalny Sok i Eska Agro. Korzystając z autorskich przepisów opracowanych przez Ewę Szabatin i Rafała Maseraka stworzyliśmy pełen witamin i mikroelementów truskawkowy słoik czyli płatki owsiane bez gotowania z syropem klonowym i musem truskawkowym, pyszny chłodnik z awokado z ogórkiem na bazie produktów OSM Krasnystaw, hummus z suszonymi pomidorami, orzeźwiający napój z kiwi

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata