Ciasto przygotowane z gotowych płatów ciasta francuskiego, przełożonych masą z serka mascarpone oraz śmietanki kremówki, z dodatkiem owoców lata - truskawek, malin i borówek. Masa ma truskawkowy posmak, a to za sprawą galaretki krystalicznej o tym smaku, która ma również za zadanie usztywnienie tej masy. Użycie gotowego ciasta francuskiego sprawia, że ciasto jest banalnie proste w wykonaniu, a dodatkowo skraca się(...)dodatek świeżych owoców sprawia, że nie jest ono przesłodzone. Smakuje rewelacyjnie! Składniki: 1 płat ciastka francuskiego XXL 250 g serka mascarpone 300 ml śmietanki 30% 1 galaretka krystaliczna truskawkowa 2 łyżki cukru pudru 250 g truskawek 125 g malin 125 g borówek Wykonanie: Ciasto francuskie rozwijamy i przecinamy na pół. Każdą połówkę układamy na osobnej blaszce wyłożonej papierem
Kuchnia MagdaLenyDeser zawierający zdrowe nasiona, jogurt naturalny oraz soczyste truskawki to doskonała propozycja dla fanów deserów z owocami i galaretką. Składniki: 1 truskawkowa galaretka 250g jogurtu naturalnego 3 łyżki nasion chia 1 łyżka miodu 1 kiwi 8 truskawek Wykonanie: 1. Galaretkę truskawkową rozpuścić w ilości podanej na opakowaniu. Następnie przestudzić, wlać do pucharków ustawionych pod skosem aby uzyskać fikuśny skos
Szalona Kuchnia Ewelinyużyłam te które lubi moja rodzinka. Piankowiec Składniki: Biszkopt: 5 jajek 5 łyżek cukru 15 g cukru wanilinowego 4 łyżki mąki 1 kisiel (o dowolnym smaku, u mnie truskawkowy) 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia Pianka: 700 ml zagęszczonego mleczka niesłodzonego (dobrze schłodzone) 3 opakowania kolorowych galaretek (u mnie truskawkowa, agrestowa i brzoskwiniowa) 3 utrwalacze do śmietany Wymiary formy
PatiGotujeWystarczy kilka składników aby wyczarować pyszne ciasto! Do ciasta wykorzystałam waniliowe serki, świeże truskawki i truskawkowe galaretki. Spód ciasta to cynamonowe płatki śniadaniowe oraz biszkopciki. Całość oblana czekoladą. Pycha! Spód: 1 szklanka cynamonowych płatków śniadaniowych 50 g biszkoptów 60 g masła Masa serowa: 350 g serków waniliowych 2 łyżki cukru pudru 400 g truskawek 2 galaretki truskawkowe 2 szklanki wrzątku
VioletoweKucharzeniePrzepyszny sernik na zimno, bardzo szybko się go przygotowuje zwłaszcza jeżeli biszkopt zastąpimy np. biszkopcikami tak jak np. w serniku Truskawkowe love 🍓 🍓 🍓 😍 😍 😍. w SKŁADNIKI ( tortownica 25 cm ) Biszkopt: 2 jajka 0,5 szklanki cukru 0,5 szklanki mąki pszennej łyżka mąki ziemniaczanej Masa serowa 1 kg sera 2 galaretki(...)truskawkowe lub wiśniowe 2,5 łyżki żelatyny 1 op. cukru wanilinowego 3/4 szklanki cukru pudru 150 g śmietanki 36% SPOSÓB PRZYGOTOWANIA: Biszkopt Żółtka oddzielić od białek, i ubić z nich sztywną pianę. Do sztywnej piany z białek dodawać małymi porcjami cukier, dalej ubijając. Dodawać po jednym żółtka, nie przestając ubijać. Obie mąki przesiać, dodać do piany, delikatnie wymieszać najlepiej
RAROSSAprzygotowania takich placków nie używamy mąki. Placuszki smakują zarówno dzieciom, jak i dorosłym. Moje maluchy je uwielbiają Proste, pyszne, bez dodatku cukru. Ja najczęściej podaję je z porcją dżemu truskawkowego Bartfan , który słodzony jest fruktozą. Jest odpowiedni dla wegetarian i wegan. Sporządzony jest z 50 g owoców na 100 g produktu. I co najważniejsze jest naprawdę pyszny. Zachęcam też(...)tutaj) Składniki: 0,5 szklanki kaszy manny 0,5 szklanki mleka 1 jajko klasy M 1 banan (dojrzały) odrobina oleju do smażenia Do podania: odrobina cukru pudru i dżem truskawkowy słodzony fruktozą Bartfan Przygotowanie: Mleko podgrzewamy (powinno być ciepłe, ale nie mocno gorące). Kaszę mieszamy z ciepłym mlekiem i odstawiamy na chwilę na bok. Następnie mieszamy z bananem (rozgniatamy
Słodkie okruszkiżelatyny i galaretki zacznie tężeć- ja misę wstawiłam do zlewu z zimną wodą i dokładnie mieszałam*można też pomóc sobie mikserem*, aż nabrała „piankowej konsystencji). Dodatkowo: 2 galaretki truskawkowe rozrobione na 600 ml wody 2 galaretki agrestowe rozrobione na 600 ml wody Polewa 3 łyżki cukru pudru 3 łyżki gorącej wody 3-4 łyżki masła 3 łyżki kakao Puder(...)podgrzewamy do rozpuszczenia. Przez sitko przesiewamy kakao i dokładnie roztrzepujemy widelcem. WYKONANIE: blat biszkoptowy + nasączenie 1/3 sernika galaretka agrestowa 1/3 sernika galaretka truskawkowa 1/3 sernika biszkopt + nasączenie+polewa Smacznego
Domowe ciastacukru trzcinowego z prawdziwą wanilią 0/5 łyżeczki ziarenek wanilii łyżeczka proszku do pieczenia 0/5 łyżeczki sody szczypta soli 3 łodygi rabarbaru łyżka masła łyżka miodu gryczanego łyżeczka pudru truskawkowego (liofilizowane zmielone truskawki) Jajka rozdzielamy. Żółtka ucieramy z cukrem i wanilią na gładką masę. Dodajemy kefir i dokładnie mieszamy. Mąkę przesiewamy z proszkiem do pieczenia i sodą. Białka ubijamy na sztywno(...)jeszcze chwilę smażymy. W czasie smażenia placków, przygotowujemy rabarbar. Kroimy go w około 2-3 cm kawałki. Na patelni rozpuszczamy masło. Rabarbar krótko przesmażamy i dodajemy miód oraz puder truskawkowy. Cały czas mieszając, podsmażamy, aż sos stanie się gęsty. Podajemy z placuszkami. Smacznego :) Artykuł Puszyste placuszki z karmelizowanym rabarbarem pochodzi z serwisu Mienta blog
Mienta blogjeszcze na świąteczny stół? :) Składniki (ok. 12 sztuk): Spód: 2/3 szklanki mąki orkiszowej 1/3 szklanki mąki owsianej 1 jajko 100 g zimnego masła 2 łyżki ksylitolu Masa śmietankowo - truskawkowa: 700 g twarogu sernikowego 1 opakowanie budyniu śmietankowego 1 jajko 1/2 szklanki erytrytolu lub ksylitolu 150 g świeżych lub mrożonych truskawek Wykonanie: Truskawki rozmrozić i zmiksować w blenderze na gładki(...)oraz ser i zmiksować do połączenia się składników (w razie potrzeby dosłodzić) - masa wyjdzie troszkę rzadsza, ale nie może być zbyt płynna, więc można dodać więcej sera lub budyniu. Truskawkową masę wyłożyć na wierzch serniczków. Piec około 25 - 30 minut w 170ºC. Wesołych Świąt
Healthy food explorerpłatków migdałów (ok. 10 g). Sposób przygotowania 1. Truskawki i banana blendujemy na mus. 2. Mus truskawkowo-bananowy mieszamy z nasionami chia i odstawiamy na noc do lodówki. 3. Truskawkowe chia przekładamy do pucharka, polewamy jogurtem i dekorujemy prażonymi płatkami migdałów. Truskawkowy pudding chia jest bogaty w: - błonnik pokarmowy (pochodzący z nasiona chia), który daje uczucie sytości, - kwasy omega
Zdrowe odżywianie w pięciu smakachśmietanki 30% 120 ml mleka 50 g drobnego cukru 50 g ciemnego kakao DecoMorreno 2 łyżeczki żelatyny 100 ml wrzątku 0/5 łyżeczki ziarenek wanilii 6 łyżeczek pudru truskawkowego (liofilizowane zmielone truskawki) świeże truskawki do podania Śmietankę z mlekiem, cukrem i kakao dokładnie mieszamy i doprowadzamy do wrzenia. Odstawiamy do wystudzenia. Żelatynę rozpuszczamy we wrzątku i odstawiamy. Przestudzoną dodajemy wraz(...)foremek na babeczki. Chłodzimy w lodówce do całkowitego stężenia. Przed podaniem, foremki wkładamy na kilka sekund do ciepłej wody, dzięki czemu łatwiej będzie wyciągnąć deser. Podajemy posypany pudrem truskawkowym oraz ze świeżymi truskawkami. Smacznego :) Artykuł Kakaowa pana cotta z truskawkami pochodzi z serwisu Mienta blog
Mienta blogamerykańską Jagielnik, czyli sernik z musem śliwkowym Zielony sernik na zimno z musem z białej porzeczki Sernik na zimno z musem z czarnej porzeczki Jogurtowy sernik jagodowy na zimno Truskawkowy sernik na zimno Truskawkowy torcik grysikowy bez pieczenia Sernik na zimno z białą czekoladą i truskawkami Sernik czarno-biały Kolorowy sernik Sernik dyniowy Sernik dyniowy z karmelem Sernik pomarańczowy
Kulinarne przygody Gatityamerykańską Jagielnik, czyli sernik z musem śliwkowym Zielony sernik na zimno z musem z białej porzeczki Sernik na zimno z musem z czarnej porzeczki Jogurtowy sernik jagodowy na zimno Truskawkowy sernik na zimno Truskawkowy torcik grysikowy bez pieczenia Sernik na zimno z białą czekoladą i truskawkami Sernik czarno-biały Kolorowy sernik Sernik dyniowy Sernik dyniowy z karmelem Sernik pomarańczowy
Kulinarne przygody GatityNieskromnie powiemy, że połączenie wołowiny i owoców wyszło wyśmienicie. W przepisie użyliśmy własnego ketchupu z cukinii i dżemu truskawkowego z pieprzem zielonym. Składniki: 500 g mięsa wołowego 2 cebule 3 łyżki oleju 6 ząbków czosnku 1 łyżka mąki 2 marchewki 150 ml ketchupu z cukinii 1 łyżka dżemu truskawkowego 1 łyżeczka mielonej czerwonej papryki 1 łyżeczka mielonego kminku 4 liście
R'n'G Kitchen