Idealna na letnie upały. Składniki: opakowanie podłużnych biszkoptów miękka marmolada wieloowocowa Warstwa I: galaretka wiśniowa 4 białka 0,5 szklanki cukru pudru Warstwa II: 4 białka galaretka truskawkowa 3 łyżki cukru pudru Warstwa III: 4białka galaretka cytrynowa 3 łyżki cukru pudru Każdą z galaretek rozpuszczamy w 3/4 szklanki gorącej wody. Odstawiamy do wystudzenia. Na dno foremki wykładamy(...)Warstwa biała: 15 g żelatyny (bez gotowania) 4 białka 0,5 szklanki cukru pudru Warstwa żółta: 4 białka galaretka cytrynowa 3 łyżki cukru pudru Warstwa różowa: 3 białka galaretka truskawkowa 3 łyżki cukru pudru Każdą z galaretek rozpuszczamy w 3/4 szklanki gorącej wody. Odstawiamy do wystudzenia. Na dno foremki wykładamy biszkopty. Smarujemy cienką warstwą marmolady. 4 białka ubijamy
Pyszności SłodkościSezon truskawkowy nie mógłby się odbyć bez ciasta truskawkowego! To jeden z najlepszych deserów jaki znam 😃 W mojej wersji ciasto jest oczywiście wykonane w zdrowej wersji tak, żeby uniknąć dodatku cukru oraz białej mąki. A zatem moja zdrowa wersja ciasta z truskawkami osłodzona jest jedynie bananami, a jeśli chodzi o mąki to zmiksowałam kokosową, orkiszową pełnoziarnistą i kukurydziane. Zamieniając mąkę
HealthyCreationsOstatnio w internecie, modne jest ciasto arbuz. Postanowiłam wypróbować. Jest to ciasto szpinakowe z masą śmietanową i galaretką truskawkową. Borówki, imitują pestki arbuza :) Zamiast borówek, można użyć czekoladowych kropelek. Ze względu na porę roku, wybrałam borówki :) Muszę przyznać, że ciasto jest smaczne, a w dodatku,bardzo ładnie wygląda :) Nie jest też trudne do zrobienia. Ciasto upiekłam wieczorem, a rano zrobiłam(...)pieczenia Na masę śmietanową: 250 ml. śmietanki 30 % 250 g. mascarpone 1 łyżka cukru waniliowego (miałam swojski) 1 płaska łyżka żelatyny 4 łyżki ciepłej wody Dodatkowo: 2 galaretki truskawkowe 3 szklanki gorącej wody borówki amerykańskie Wykonanie: Szpinak rozmrozić i mocno odcisnąć na sitku. Następnie zblendować. Jajka ubić z cukrem na puszystą masę, dolewać powoli olej, cały czas miksując. Dodać szpinak
Agusiowe smakołykijajek 200 g cukru 110 g mąki pszennej krem 500 g serka mascarpone 250 ml śmietanki 30 % ewentualnie cukier do smaku na wierzch 500 g truskawek 2 galaretki truskawkowe Czekoladę połamać i przełożyć do metalowej miski. Dodać masło i całość rozpuścić w kąpieli wodnej, wystudzić. W drugiej misce zmiksować jajka z cukrem, dodać mąkę a na koniec rozpuszczoną czekoladę(...)Masę przełożyć do formy 28x25 wyłożonej papierem do pieczenia, ładnie rozsmarować. Blaszkę wstawić do piekarnika nagrzanego na 180 C i piec ok 20 minut. Po upieczeniu spód wystudzić. Galaretki truskawkowe rozpuścić w 3 szklankach wody (750ml). Odstawić do wystudzenia. Serek mascarpne i śmietankę przełożyć do miski i ubić na sztywno. Można sobie dosłodzić do smaku, ja cukru już nie dodawałam
Monia miesza i gotujeCzas na ptysia w szklance. Ciastko ptysiowe podane z jogurtem truskawkowym i kremem orzechowym. 4 porcje: Ciasto ptysiowe: 1/4 szklanki wody 35 g masła 1/2 szklanki mąki 2 jajka Jogurt truskawkowy: 250 g jogurtu naturalnego 150 g truskawek Krem orzechowy: 150 g jogurtu skyr 2 łyżki masła orzechowego (ok. 50 g) 1 łyżka syropu daktylowego
Kucharzycapotem często. Do truskawek dodać czubatą łyżkę pulpy daktylowej. Dokładnie wymieszać. Do tapioki dodać resztę daktyli i dokładnie wymieszać. Do pucharków wsypać po łyżeczce chia i dodać pulpę truskawkową. Wymieszać. Nie trzeba się przejmować, że pobrudzą się przy tym ścianki pucharków, bo dodając tapiokę, część truskawkowa się podniesie. Do pucharków dodać tapiokę. Deser można podawać na ciepło lub schłodzony
Weekendy w domu i ogrodzieJuż jakiś czas temu przygotowałam na życzenie męża sernik z dodatkiem truskawek. Mamy sezon truskawkowy w pełni, a moje prosto z ogrodu w tym roku wydały bardzo dużo owoców, stąd też pomysł na wplecenie ich do ciasta. Oczywiście zważywszy na fakt, panujących wszerz upałów nie wchodziło w grę żadne pieczenie, bo mam kuchnię tak małą, że upiekłabym się jeszcze przed(...)Składniki : 160 g ciasteczek pełnoziarnistych 40 g masła roztopionego 500 g truskawek na mus 350 g truskawek 30 g cukru pudru 1 opakowanie galaretki truskawkowej 1 opakowanie galaretki cytrynowej 15 g żelatyny w proszku 200 ml jogurtu naturalnego typu greckiego 250 g serka kremowego lub twarogu półtłustego, zmielonego trzykrotnie 250 g ricotty Ponadto
vaniliowoczekoladowaniedrogie, szybkie w wykonaniu, a przede wszystkim smaczne. Składniki: 800 g zsiadłego mleka ½ szklanki cukru Cukier waniliowy 3 ½ łyżki żelatyny (Gellwe bez namaczania) 1 ½ szklanki gotowanej wody 1 galaretka truskawkowa Truskawki (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Wykonanie: Żelatynę rozpuścić w ½ szklanki gotowanej wody. Galaretkę rozpuścić w 1 szklance gotowanej wody. Truskawki umyć i przeciąć na połowę. Zsiadłe mleko utrzeć z cukrem(...)Ciasta , Na zimno Kuchnia Polska Porcje 8 porcji Składniki 800 g zsiadłego mleka ½ szklanki cukru cukier waniliowy 3 ½ łyżki żelatyny Gellwe bez namaczania 1 ½ szklanki gotowanej wody 1 galaretka truskawkowa Truskawki Sposób przygotowania Żelatynę rozpuścić w ½ szklanki gotowanej wody. Galaretkę rozpuścić w 1 szklance gotowanej wody. Truskawki umyć i przeciąć na połowę. Zsiadłe mleko utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym
Przepisy Babcisobie trochę ulżyć w upałach, chcę Wam polecić pyszne ciasto-sernik na zimno, który wygląda w przekroju jak arbuz. Ma zielony spód, masę serową, czekoladowe pestki, i galaretkę truskawkową. Ciasto jest pyszne, orzeźwiające, idealne na upalne dni. Zapraszam SKŁADNIKI *przepis na dużą blaszkę ok 25x35cm CIASTO -400g mrożonego szpinaku rozdrobnionego -1 szkl mąki krupczatki szkl 250ml(...)szkl cukru MASA SEROWA -500ml śmietanki 30% -3/4 szkl cukru pudru -1 kg sera z wiaderka -2,5 łyżki żelatyny -125ml wrzątku DODATKOWO -3 galaretki truskawkowe -4,5 szkl wrzątku -czekolada deserowa kilka kostek Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia. Jajka ucieramy z cukrem na jasną masę, następnie dodajemy dokładnie odciśnięty z soku szpinak, mąkę pszenną
moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po krokuNONE X-NONE Jest czerwiec - jest sezon na truskawki, czyli na ulubione koktajle. Z tej okazji postanowiliśmy stworzyć coś innego niż zwykle. Mowa tu o przepysznym koktajlu truskawkowym z domieszką procentów. Ciekawi jak smakuje? Koniecznie go przygotujcie i pochwalcie się nim na Instagramie . Koktajl truskawkowy z domieszką procentów SKŁADNIKI NA 1 DRINKA: - ok 150 g truskawek - 1 łyżeczka soku
Związek na patelnipurée jabłkowe 22%, pasta z daktyli 3%, mielone siemię lniane 1,5%, mielone ziarna wanilii 0,5%, koncentrat soku z cytryny. Truskawka – twaróg 50%, purée jabłkowe 18%%, puree truskawkowe 17%, puree bananowe 10%, pasta z daktyli 3%, puree z czarnej marchwi 1%, mielone siemię lniane 1%, koncentrat soku z cytryny. Jagoda – twaróg 50%, puree jagodowe 19%, puree bananowe(...)dobre wrażenie. Liczyłyśmy na coś w rodzaju serka jagodowego ale to ewidentnie nie było to. Podsumowanie: Aż smutno przyznać ale naprawdę te nowe produkty niezbyt nam smakowały. No może truskawkowy jeszcze mogłybyśmy w razie czego powtórzyć gdybyśmy nie miały nic innego pod ręką. Główną przyczyną takiego a nie innego naszego odbioru jest ta proszkowa struktura, która psuje doznania smakowe. Żeby
Candy PandasSernik na zimno z mnóstwem truskawek, czyli sernik truskawkowy, bez pieczenia. Tegoroczne upały rozleniwiają totalnie. Do tego stopnia, że nie chciało mi się nawet uruchamiać piekarnika, poszłam tym razem na łatwiznę i wykorzystałam do przygotowania spodu gotowe herbatniki. I choć mnie osobiście nie przypasował trochę ten spód, to reszcie biesiadników smakował, więc można się nim posłużyć, zawsze to mniej pracy(...)odstawić do lodówki do stężenia. Masa serowa: - 1 kg sera z wiaderka (u mnie Juliko, bardzo gęsty) - 250ml schłodzonej kremówki - 30g ksylitolu (lub cukru) - 300g odszypułkowanych truskawek - 3 galaretki truskawkowe (rozpuszczone w 600ml wody) Dodatkowo: - 200g truskawek do dekoracji Galaretki przygotowujemy sobie wcześniej, tj, wsypujemy 3 galaretki (każda na 500ml wody), do 600ml gorącej wody i mieszamy dokładnie do całkowitego
Smaczne Zdroweszklanki mąki tortowej 1 łyżka mąki ziemniaczanej płaska pianka: 500 ml śmietany kremówki 30 % 60 dkg truskawek 2,5 łyżeczki żelatyny 3 łyżki cukru pudru wierzch: 1 galaretka truskawkowa z pianką Biszkopt: Białka o temperaturze pokojowej ubijam na sztywno. Dodaję łyżkę cukru i dalej ubijam, jak się rozpuści kolejna łyżka cukru. Na końcu dodaję żółtka jak piana jest lśniąca(...)miksuję blenderem. Dodaję do pozostałej części śmietany. Pół łyżeczki żelatyny namaczam w łyżce zimnej wody i rozpuszczam w mikrofali. Jeszcze ciepłą dodaję do truskawek. Na śmietanę białą wylewam śmietanę truskawkową. Wstawiam do lodówki do stężenia. Galaretkę rozpuszczam w 350 ml wody gorącej. Jak przestygnie wylewam ją na ciasto. Wstawiam do lodówki do stężenia
wesoła kuchniaTaki wspaniały serniczek powstał z produktów jakie akurat posiadałam :) Wyszedł mega delikatny i wspaniały w smaku. Mus truskawkowy jest tutaj przysłowiową wisienką na torcie. Polecam na pewno nie pożałujecie ;) SKŁADNIKI NA BLACHĘ O WYM: 25/35 CM SPÓD: okrągłe biszkopty 2 zielone galaretki ok. 60 dag truskawek SER: 330 ml śmietanki 30 % 330 ml kwaśnej śmietany(...)serka homogenizowanego o smaku waniliowym 2 cytrynowe galaretki MUS: 40 dag truskawek łyżka jogurtu greckiego lub naturalnego galaretka truskawkowa WYKONANIE: Blachę wykładamy papierem do pieczenia, wykładamy biszkoptami. Dwie zielone galaretki rozpuszczamy w 3 szklankach wody. Odstawiamy w chłodne miejsce. Gdy zaczną tężeć wylewamy na biszkopty. Chowamy na chwilę do lodówki. Gdy galaretka zastygnie układamy pokrojone na mniejsze części truskawki
Pani na deserPrzepysze ciasto, pojawia się w moim domu w sezonie truskawkowym 🍓🍰 Bardzo łatwe i szybkie w przygotowaniu. SKŁADNIKI Biszkopt 2 jajka 2 łyżki mąki pszennej 2 łyżki cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia BITA ŚMIETANA 500 ml śmietanki 36% 2 łyżki cukru pudru; 1 łyżka żelatyny DODATKOWO 500 g truskawek(...)galaretki truskawkowe SPOSÓB PRZYGOTOWANIA Galaretkę przygotować według przepisu na opakowaniu. Truskawki umyć odszypułkować. przekroić na pół. Biszkopt Oddzielić żółtka od białek. Białka ubić na sztywną pianę. Żółtka ubić z cukrem na puszystą masę. Do masy jajecznej dodawać po łyżce mąki wymieszanej z proszkiem dopieczenia i miksować do połączenia się składników. Na końcu dodać sztywną piane z białek i delikatnie wymieszać
RAROSSA