tłuszcz - 4436 przepisów (strona:113/296)

Biszkopciki dla dzieci 177

razem z pieczeniem. Biszkopciki najlepiej piec na macie silikonowej np. firmy lekue lub na macie teflonowej, jeżeli nie macie ani jednej ani drugiej, polecam blaszkę od piekarnika wysmarować tłuszczem, na to położyć papier do pieczenia. Dzięki temu biszkopciki mniej będą się kleić do papieru. Inspiracja z blogu Moje Wypieki. Składniki na około 50 szt. malutkich 2-3 cm biszkopcików

moj przepis na
Wegańskie i bezglutenowe placki z batatów i cukinii 308

końcu się wzięłam za gotowanie, bo ostatnio miałam delikatnie mówiąc lenia. Mam dla Was propozycję na alternatywę dla poczciwych placków ziemniaczanych – placki z batatów i cukinii. Bez tłuszczu, bez jajek, bez mleka i bez glutenu. Zaskakująco dobre jak na taką ilość składników „bez” i ekspresowe w wykonaniu. Mój mąż był zachwycony, ja zresztą też. Składniki na około

moj przepis na
Owsiane babeczki z żurawiną 135

mojprzepisna.pl | Owsiane babeczki z żurawiną Kolejne bardzo proste i zdrowe owsiane wypieki, obok Kokosowo-owsianych ciasteczek FIT oraz Zdrowych i ekspresowych ciasteczek z bananami bez tłuszczu, bez cukru, bez mleka i bez jajek będą świetnie uzupełniać kolekcję ciasteczek bez dodatku mąki, naładowanych pozytywną dawką energii na cały dzień. Ciastka są bardzo proste w wykonaniu, wystarczy wymieszać wszystkie składniki, włożyć

moj przepis na
Jak oczyścić wątróbkę drobiową? Kilka rad dotyczących przygotowania 277

wyczyścić wątróbkę, aby była smaczna i pozbawiona goryczki? Otóż sprawa wygląda bardzo prosto Wątróbkę należy przeciąć wzdłuż czarnej linii, by łatwiej było pozbyć się niechcianych elementów tj. białych wiązadeł, tłuszczu oraz krwistych kawałków. Zwracamy szczególną uwagę na miejsca, w których mogłyby się znajdować resztki żółci. Rady: Pamiętajmy, że sól dodaje się na koniec smażenia, by wątróbka nie stwardniała. Wątróbka

Tradycyjna Kuchnia
Domowy wegański sos karmelowy, karmel vel toffee 168

być bardziej gęsty dodajemy mniej śmietanki. Dla osób jedzących produkty pochodzenia zwierzęcego, śmietankę kokosową można zastąpić zwykłą śmietaną 30%, masło roślinne można zastąpić zwykłym masłem o zawartości 82% tłuszczu. Powodzenia i smacznego! Domowy wegański karmel vel toffee listonic_type='fooddrink';listonic_theme='addToShoppingList7';listonic_content='1 szklanka cukru kryształu 1/4 szklanki wody w temperaturze pokojowej 150 gr śmietanki kokosowej

moj przepis na
Niby sernik piernikowy z kaszy jaglanej, z sosem karmelowym 153

być bardziej gęsty dodajemy mniej śmietanki. Dla osób jedzących produkty pochodzenia zwierzęcego, śmietankę kokosową można zastąpić zwykłą śmietaną 30%, masło roślinne można zastąpić zwykłym masłem o zawartości 82% tłuszczu. Smacznego! Niby sernik piernikowy z kaszy jaglanej, z sosem karmelowym Niby sernik piernikowy z kaszy jaglanej, z sosem karmelowym Niby sernik piernikowy z kaszy jaglanej, z sosem karmelowym Niby sernik piernikowy

moj przepis na
Kasza bulgur z bakłażanem i cukinią 175

mieli okazji jej spróbować. Składniki 200 g kaszy bulgur (drobnej) 500 ml wrzątku 1 mały bakłażan 1 mała cukinia 1 czerwona cebula 40 g ser żółtego o obniżonej zawartości tłuszczu 1 łyżka oleju z pestek winogron 1 łyżka sosu sojowego ½ łyżeczki garam masala sól ziołowa Kaszę bulgur zalewamy wrzątkiem, lekko solimy, przykrywamy i ostawiamy na 15 minut, aż kasza wchłonie

My Chcemy Jeść
Wegański GULASZ SOJOWY + DYNIOWO-PIECZARKOWY 174

pomiędzy wstępnym zmiękczaniem a przyprawianiem po prostu ściągamy kotlety na chwilę z patelni, kroimy szybko na paski, wrzucamy spowrotem na patelnię i dalej już postępujemy tak samo (przyprawianie, dodawanie tłuszczu, dolewanie wody, itd.). W międzyczasie gotujemy spaghetti i szykujemy szybką sałatkę z sałaty lodowej, pomidorów, bazylii suszonej i świeżej + olej konopny i trochę soli. Gotowy gulasz wymieszałam z resztą

Wegański blog WSZYSTKO JEST W GŁOWIE
Zupa krem z kurek z koperkiem (wegańska) 232

śmiało mogą zastąpić pierwsze danie! Zupy obfitują w różnorodność warzyw, witamin i aminokwasów (o ile nie używamy gotowej kostki bulionowej napchanej chemią), są bardzo zdrowe i zawierają znikomą ilość tłuszczu (nie mówię tu o wywarze mięsnym). Warto jeść zupy, gdyż z podstawowych składników takich jak por, marchew, pietruszka czy seler można wyczarować coś wspaniałego! Tak więc, zachęcam Was do wypróbowania

Be Fit Be Strong
ROLADY WOŁOWE I/LUB WIEPRZOWE 179

czas sprawdzamy i dolewamy wyparowaną ilość płynów. Mięso dusimy w ten sposób do miękkości, u mnie zwykle trwa to ok.1,5h. Gotowe mięso wykładamy na półmisek, a z pozostałego tłuszczu możemy przygotować pyszny sosik. Osobiście rzadko robię sosy, ale taki sos wołowo-wieprzowy, to niezła gratka, ja "zaciągam" go skrobią maizena, lub mąką orkiszową. U mnie roladki były w towarzystwie

Smaczne Zdrowe
Domowe mleko kokosowe 133

których nikt nie miał ochoty się dobrać. Coś należało z tym zrobią a mleko kokosowe jest świetne do owsianki! I w ten sposób powstało. Domowe, z niską zawartością tłuszczu i krótką etykietą... Chyba pozostanę fanką tego mleka! Składniki: 3/4 szklanki wiórków kokosowych 1 szklanka wrzątku + 3/4 szklanki wrzątku Wiórki kokosowe zalewamy wrzątkiem i odstawiamy na całą noc. Następnie miksujemy blenderem

Mango Papaja
Perfekcyjne ciasto kruche- PORADY 192

duża jej ilość spowoduje, że ciasto będzie jak piasek ;D. Polecam po połowie (połowa mąki pszennej+połowa mąki krupczatki) 2. MASŁO: Prawdziwe, najlepszej jakości, o jak największej zawartości tłuszczu (82% będzie idealne), bez dodatków oleju. Powinno być zimne, przed użyciem schłodzone kilka godzin w lodówce. To właśnie masło odpowiada m.in za kruchość naszego ciasta oraz jego piękny, maślany

Nastoletnie Wypiekanie
Jak jeść zdrowo na wakacjach? 160

morzem, zamawiaj ryby grillowane lub z pieca. Do tego ziemniaki z wody zamiast frytek i surówka dnia. Nigdy nie kupuj tych smażonych w panierce, we fryturze, ociekające litrami starego tłuszczu. Ogólnie potraw smażonych w barach unikaj jak ognia. Nie daj się też nabrać na świeżego dorsza w wakacje, istnieje wysokie prawdopodobieństwo że to mrożonka. Tak naprawdę trafić na dobrze przyrządzoną

Powiedz dietom nie
Tarta z dwiema szynkami i serem pleśniowym 105

gałka muszkatołowa kminek mielony pieprz Przygotowanie   Szynkę pokroiłem na cienkie , wąskie paski , krótko smażyłem na patelni , aż była chrupka. Obraną cebulę pokroiłem w piórka i zeszkliłem na tłuszczu pozostałym po smażeniu szynki. Śmietankę wymieszałem z przyprawami. Formę do tarty wylepiłem ciastem, nakłułem ciasto widelcem. Rozłożyłem szynkę , na nim cebulę i pokrojony w plasterki ser oraz kapary jabłkowe. Polałem śmietaną

R'n'G Kitchen