tłuszcz - 4436 przepisów (strona:106/296)

ROLADKI SCHABOWE Z FARSZEM ORZECHOWYM 188

formować , oprószyć tymi sami przyprawami.Tak przygotowany farsz Nałożyć na rozbite kotlety i zwinąć w roladę.Filety panierować w mące , rozmąconym jajku i bułce tartej.Tak przygotowane roladki smażyć na rozgrzanym tłuszczu do momentu uzyskania złotego koloru.Smacznego

Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki
Ryba „po grecku” 281

szczególności marchwi, selera czy cebuli, ze smażoną lub duszoną rybą. Przepis poniżej jest dość standardowy, aczkolwiek staram się bardzo, aby potrawa była możliwe lekko strawna. Stąd bardzo skromny dodatek tłuszczu, a ryba jest duszona razem z warzywami, nie zaś smażona. Wiele przepisów przewiduje jednak dość znaczne wykorzystanie oleju roślinnego i „ciężkie” smażenie warzyw. Taka „lajtowa ryba po grecku” słusznie może

Kulinarna Pokusa
Galaretki drobiowe 141

zielona pietruszka sól, pieprz do smaku warzywko ( naturalny suszony mix warzyw bez soli ) 1. Warzywa myjemy i obieramy. Ćwiartki z kurczaka także myjemy i pozbawiamy ewentualnie zbyt dużej ilości tłuszczu która może się na nich znajdować. 2. Warzywa z mięskiem wkładamy do garnka i zalewamy 2,5 l wody. Przyprawiamy do smaku ( liśćmi, zielem, solą oraz warzywkiem ). Gotujemy około

Gotowanie...to proste !
Bardzo dobre ciasto na makowca. 2991

ciepłe miejsce na około 20 minut. Następnie podziel ciasto na 5-6 kulek. Rozwałkuj je na kształt owalu. Nałóż masę makową , rozsmaruj, zwiń. Gotowe makowce zawiń w posmarowany tłuszczem papier, zrób trochę luzu, aby makowce miały gdzie wyrosnąć. Połóż na blaszkę, odstaw w ciepłe miejsce do wyrośnięcia. Wyrośnięte makowce włóż do nagrzanego piekarnika ( 200 C ) i piecz około 30 minut

Przepisy i porady kulinarne
Skrzydełka z serkiem mascarpone (z nutą rozmarynu i cytryny) 147

dodawać go jak najwięcej.) Naczynie żaroodporne pokryć warstwą oleju czosnkowego i ułożyć w nim kurczaka. Całość oprószyć solą, pieprzem i papryką. Mięso delikatnie wymieszać, aby pokryło się warstwą tłuszczu. Na wierzchu posypać startą skórką cytryny i zieleniną. Piec około 70-90 minut w 180 stopniach. (W razie potrzeby podlać wodą.) Około 10 minut przed końcem pieczenia - kurczaka skropić sokiem cytrynowym

Di gotuje
Tort makowy kawowy 162

misce umieść żółtka i cukier. Zmiksuj na puszysto. Dodaj orzechy, a następnie mak. Zmiksuj. Na koniec dodaj pianę z białek i lekko wymieszaj. Formę o średnicy 18 cm posmaruj tłuszczem i posyp tartą bułką. Przełóż masę do formy, wygładź i wstaw do nagrzanego na 160ºC na termoobieg (bez termoobiegu 180ºC). Piecz ciasto przez około 35 minut, z podwójnej porcji

codojedzenia
Piernik kanadyjski z herbatą i kremem daktylowym 125

białek dodajemy cukier i miksujemy. Dodajemy żółtka, miód i olej, mieszamy. Dodajemy herbatę, mąkę, kakao, sodę i przyprawę do piernika. Na koniec dodajemy bakalie. PIeczemy w keksówce wysmarowanej tłuszczem w temp 180 stopni ok 20-25 min do suchego patyczka. Krem Z daktyli usuwamy pestki. Kroimy je na mniejsze kawałki. W misce ubijamy serek mascarpone. Dodajemy daktyle. Próbujemy, jeśli krem

Mieszam w Garnku
Pieczone kotlety mielone z kozim serem 146

Jeżeli nie przepadacie za tym serem to możecie wykorzystać żółty ser lub mozzarella. Ze wszystkimi serami smakują wybornie. I oczywiście mniej kaloryczne, bo pieczone, a nie smażone na tłuszczu. Szybkie do zrobienia i smaczne. Podałam z surówką z kapusty pekińskiej   i ziemniakami. Składniki: 1/2 kg mięsa mielonego wieprzowego 1 jajko 1 czerstwa kajzerka 1 cebula 1 łyżka sezamu

O kuchni z uczuciem
Schab pieczony w kapuście kiszonej z grzybami 142

soli, 1/2 łyżeczki kuminu, szczypta pieprzu grubo zmielonego 300 gram kapusty kiszonej 1/4 szklanki suszonych grzybów 1/2 szklanki bulionu 2 liście laurowe ziele angielskie Schab myjemy, osuszone, odcinamy nadmiar tłuszczu i nacieramy składnikami marynaty. Tak przygotowany schab umieszczamy w lodówce na kilka godzin a najlepiej całą noc. Dzień przed przygotowaniem lub kilka godzin wcześniej zalewamy suszone grzyby 1 szklanką wody

Mango Papaja
Cynamonowe paluszki tostowe, czyli pomysł na oryginalne śniadanie 205

ładnie, a jeszcze lepiej smakuje. Wartość kaloryczna jest w tym przypadku dość mocno przybliżona. Całość przygotowana według poniższego przepisu (bez dodatków) to około 900kcal w tym 38g białka , 24g tłuszczu i 131g węglowodanów . Ja rozdzieliłam to na 3 porcje. SKŁADNIKI: 150g (3 kromki) chleba- u mnie żytnio-orkiszowy z ziarnami 75g (1,5 szklanki) płatków Nestle Cheerios Oats z cynamonem

peanutbuttermonster
Piernik z powidłami 155

utartych jajek dodać olej i mleko, zmiksować. Przesiać wszystkie suche składniki , dodać do jajek, dobrze robotem wymieszać. Na samym końcu dodać powidła śliwkowe, zmiksować. Przelać ciasto do wysmarowanej tłuszczem blaszki, piec w nagrzanym piekarniku, w temp 180 stop. przez około 35 minut, lub do tzw.suchego patyczka. Polewa  Do rondelka wrzucić pokrojone masło, dodać cukier i wodę, zagotować. Dodać kakao

Kuchnia Danusi
Ciasteczka piernikowe 12kcal? 192

piernikowej z bitą śmietaną... mmm niebo!) 3. Zróbcie taki prawdziwe- święta to  święta! <3 SKŁADNIKI: -mąka ryżowa (myślę, że wyjdzie z każdą) 250g -jogurt grecki obniżonej zawartości tłuszczu 60g -jajko -kakao gorzkie 5g - przyprawa do piernika/korzenna 10g (dodać w razie potrzeby!<3) - ksylitol 10g - miód 5g + ja dosładzałam stawią w płynie i słodzikiem -> 0kcal WYKONANIE

fitolarun.blogspot.com
Kaczka faszerowana grzybami 237

masła 1/2 łyżeczki suszonego tymianku 2 kromki dobrej jakości chleba pszennego sól i pieprz Kaczkę opłukać wewnątrz i z zewnątrz zimną wodą, dobrze osuszyć. Ze środka wyciągnąć palcami nadmiar tłuszczu, odciąć kuper. Wszystkie przyprawy wymieszać. Natrzeć kaczkę z zewnątrz i w środku. Ułożyć w naczyniu, przykryć. Odstawić na 12 godzin do lodówki. Pół godziny przed pieczeniem kaczkę wyjąć z lodówki

Pełny talerz
pierniczki 132

gwiazdka anyżu-ziarna wyłuskane-1 g 5-6 ziaren pieprzu Wykonanie Wszystkie przyprawy ,które są zmielić .Gotowe wsypac do szczelnie zamykanego pojemniczka. Składniki 800g mąki, 280g cukru pudru, 120g tłuszczu, 110g miodu 220g jajek 3 łyżeczki sody, 4 łyżeczki przyprawy do pierników i 3 łyżeczki cynamonu) Wykonanie Miód i masło roztopić. W misce wymieszać mąkę, cukier, sodę i przyprawy, dodać

w mojej kuchni
Domowa peklowana szynka wieprzowa na dwa sposoby – gotowana lub parzona 794

lodówki w trymiga, więc najlepiej od razu naszykować dwie szynki. Wybierzcie zwartą, jak najbardziej monolityczną i najładniejszą szynkę, jaką znajdziecie u rzeźnika. W domu oczyśćcie ją z ewentualnych kawałeczków tłuszczu, odstających skrawków. Wszystkie przyprawy do suchej wcierki tłuczemy razem jak najdrobniej w moździerzu. Nacieramy nimi szynkę i wkładamy ją do ciasnego naczynia – najlepiej szklanego, kamionkowego, od biedy plastikowego. Do peklowania

Karo in the Kitchen

Proponowane wyszukiwania