bawić to zblenduj. Migdały również namocz i obierz ze skórki. Grzyby usmaż na chrupko- smaż około 3 minut z każdej strony nie ruszając patelnią po czym odsącz z nadmiaru tłuszczu (wiem, że do sosu będziesz dodawać jeszcze oliwię, ale smażony olej nie nie jest to co misie lubią najbardziej). W misce połącz przetarte śliwki, sok z cytryny, pieprz, migdały
greenscarfłyżki spirytusu 1/2 soku z cytryny Dekoracja: gotowa polewa czekoladowa 4-5 łyżek posiekanych orzechów włoskich ( lub inna posypka dekoracyjna) WYKONANIE: Mąkę łączymy z proszkiem, siekamy z tłuszczem. Dodajemy cukier, żółtka surowe i gotowane. Żółtka gotowane ścieramy na tarce. Ciasto szybko zagniatamy i wstawiamy do lodówki na ok 1 godz. Po tym czasie rozwałkowujemy ciasto
W kuchennym oknie Ewywaniliowy, margarynę i utrzeć mikserem na jednolitą masę. Do utartej masy dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i szybciutko zagnieść ciasto. Blaszkę o wymiarach 28x24 cm wysmarować tłuszczem i posypać bułką tartą, odciąć 3/4 ciasta wyłożyć nim blaszkę, nakłuć ciasto widelcem, wyłożyć jabłka i posypać lekko cynamonem. Białka ubić z odrobiną soli na sztywno, dodać cukier
Prosto i Smacznie z Anetąsmaku - olej kokosowy (bezzapachowy) - masło klarowane Posolone ryby (gdy były przełożone cebulą, cebule zdejmujemy ok.1h wcześniej, rybę solimy i odstawiamy) oprószamy delikatnie mąką kukurydzianą i umieszczamy na rozgrzanym tłuszczu (u mnie olej kokosowy razem z masłem klarowanym) i smażymy po kilka minut z każdej strony. Czas smażenia zależy od grubości kawałków, ja swoje smażę ok.5-10 minut, ale one są prawie
Smaczne ZdroweGładzica należy do rodziny flądrowatych. Występuje, między innymi, w północnym Atlantyku. Jest ceniona za wyjątkowe walory smakowe oraz odżywcze. Jej mięso charakteryzuje się niewielką zawartością tłuszczu, delikatną konsystencją i wyraźnym zapachem jodu. Można je piec, dusić w winie lub jarzynach, gotować na parze, smażyć na patelni. Przyrządza się na niej aromatyczne zupy oraz wywary. Smażone filety z gładzicy. Składniki: - filety
mojewypiekiinietylkozimnej wody i gotujemy do miękkości. Na patelni rozgrzewamy smalec. Żeberka kroimy, obtaczamy w mące i dość porządnie podsmażamy. Ściągamy z ognia. Kroimy cebulę w półtalarki i szklimy na tłuszczu po żeberkach. Kapustę troszeczkę kroimy by puściła soki i wrzucamy ją do rondla, w którym jest cebula. Dodajemy żeberka i zalewamy wywarem z grzybów. Odsączone uprzednio grzyby kroimy w mniejsze
Ania i Marcin gotująkarobem (opcjonalnie kakao) i proszkiem do pieczenia.Zawartość miski dodajemy do masy marchewkowo-jajecznej. Mieszamy delikatnie łyżką. Następnie dodajemy skórkę pomarańczową i znów delikatnie mieszamy. Foremki na babeczki smarujemy tłuszczem i obsypujemy delikatnie mąką. Do każdej foremki nakładamy ciasto (około 4-5 łyżek na foremkę). Foremki wkładamy do nagrzanego do 180 stopni piekarnika. Babeczki pieczemy około 40 minut
Słodkie okruszkidawna marzył mi się tzw. rzymski garnek, czyli taka gliniana brytwanka, w której piecze się bez dodatku tłuszczu, a dzięki temu, że naczynie moczy się w wodzie przed użyciem to podczas pieczenia w środku wytwarza się para wodna, dzięki której potrawy w niej przygotowywane są soczyste- idealnie nadaje się do pieczenia warzyw, a wypieki zwłaszcza drożdżowe i chleby na zakwasie
greenscarfszklanki mleka 1,5 szklanki wody gazowanej 1,5 szklanki mąki 3 jajka 3 łyżki oleju szczypta soli Składniki wrzucamy do miski i miksujemy do gładkiej masy... Smażymy bez tłuszczu. Olej zawarty w cieście powoduje, że ciasto nam nie przywiera
Pelusiowa KuchniaZagotowujemy w garnku z cukrami. w 1/2 szklanki wody roztrzepujemy budyń, żółtka, mąki. Łączymy z wodą cytrynową i gotujemy budyń. Biszkopt przekrawamy na dwie części. Przestudzony budyń łączymy z tłuszczem. Smarujemy biszkopt. Żelatynę rozpuszczamy w małej ilości ciepłej wody. Studzimy. Śmietanę ubijamy mikserem. Pod koniec ubijania dodajemy 3 łyżki cukru pudru. Dodajemy żelatynę. Wykładamy na ciasto. przykrywamy drugim biszkoptem
Pobite gary Barbarycukier waniliowy. Wykonanie: Wszystkie składniki mieszamy i zagniatamy ciasto. Ciasto musimy rozwałkować i za pomocą foremek wycinamy ciasteczka. Ciasteczka przenosimy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia i posmarowaną tłuszczem. Wkładamy do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i pieczemy około 25 minut (do zrumienienia). Smacznego
paapilotkaadolewamy mleko. Dodajemy posiekaną na kawałki czekoladę, skórkę startą z pomarańczy kilka łyżek soku i 1 łyżkę kandyzowanej skórki z pomarańczy. Całość dokładnie mieszamy. Formę z kominkiem smarujemy tłuszczem i wysypujemy mąką. Przelewamy do niej gotowe ciasto. Wkładamy je do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i pieczemy około 60 minut (aż do suchego patyczka). Wystudzoną babkę smarujemy polewą i posypujemy
My simple kitchenJajka utrzeć z cukrem i miękkim masłem na puszystą, jasną masę. Do masy dodawać na przemian mąkę i mleko, całość dokładnie wymieszać. Dwie keksówki o wymiarach 30x12 cm wysmarować tłuszczem i wyłożyć papierem do pieczenia. Ciasto przełożyć na matę silikonową posypaną obficie mąką, podzielić na dwie części. Każdą z części rozwałkować na grubość ok. 1 cm. Na ciasto delikatnie
Domowa Cookierenka Agirobota przesiewam resztę mąki, sól i mieszam, dodaje drożdże i dalej mieszam do momentu aż ciasto będzie gładkie dodaje przestudzone masło i olej i mieszam do wchłonięcia przez ciasto tłuszczu. Wyrobione ciasto przykrywam ścierką i odstawiam w ciepłe miejsce do wyrośnięcia na około 40- 60 min. Jak już ciasto podwoi swoją objętość wyrzucam je na lekko podsypany mąką blat roluje
Piekielna Kuchnia Patipróbowałam swoja obieraczką do ziemniaków otrzymać plasterki ale po próbie ich usmażenia okazały się za cienkie). Z burakami postępujemy analogicznie. Jeśli nie chcemy się bawić w smażenie na głębokim tłuszczu, a ja nie chce, to możemy użyć frytkownicy. Nagrzewamy ją do 180*C i smażymy najpierw pietruszkę ok 2 minut tak by miała złoty kolor, wyciągamy, przekładamy na papierowy ręcznik
Piekielna Kuchnia Pati