jednolitą masę. Dodać soli i pieprzu do smaku. Do drugiej miseczki wsypać wiórki kokosowe. Skrzydełka zanurzamy w jajku i obtaczamy w wiórkach kokosowych. Panierowanego kurczaka smażymy na rozgrzanym tłuszczu na złoty kolor
magiczna kuchnia Kasigdzie do wygrania m.in. jest paczka chrupiącego pieczywa od Piekarni Galicyjskiej. Prosta, szybka, a co najważniejsze smaczna przekąska sylwestrowa. Idealna na tą cudowną noc... Składniki: naturalny serek homogenizowany 0% tłuszczu 140 g 2 czubate łyżeczki jogurtu typu greckiego 2 łyżki drobno posiekanego pora (około 0,5 cm) 1/4 łyżeczki granulowanego czosnku 1/3 łyżeczki suszonej bazylii sól i pieprz do smaku
Słodkie okruszkikurczaka pokroić w paseczki, posolić i popieprzyć. Jajko roztrzepać widelcem. Sezam wymieszać z bułką tartą. Mięso panierować w jajku i wymieszanej bułce tartej z sezamem. Smażyć na rozgrzanym tłuszczu, na średnim ogniu z obu stron do zarumienienia. Smacznego
W kuchni u Monikimasła 1 cukier waniliowy 2 opakowania budyniu waniliowego lub śmietankowego 8 jajek ( oddzielnie żółtka) WYKONANIE : Przygotowanie ciasta: Mąkę łączymy z proszkiem do pieczenia, dodajemy kakao i siekamy z tłuszczem. Łączymy z pozostałymi składnikami i szybko zagniatamy ciasto. Ciasto dzielimy na dwie części. Owijamy w folię i wstawiamy do lodówki na ok. 2 godziny Przygotowanie masy serowej: Masło
W kuchennym oknie Ewysuchej patelni smażymy szynkę parmeńską po 2-3 minuty z każdej strony do momentu aż będzie mocno chrupiąca. Przekładamy na talerz wyłożony ręcznikiem papierowym, by pozbyć się nadmiaru tłuszczu. Polędwiczkę oczyszczamy z błon, doprawiamy solą i pieprzem. Smażymy na oliwie z oliwek po 3-4 minuty z każdej strony, dodajemy zioła (mogą być z łodygami), wlewamy cydr i bulion
Mango Papajaogórka od jasnej do ciemnej strony. Wtedy nie zgorzknieje Po ugotowaniu warzyw schłodź je zimna wodę, dłużej zachowują swoją świeżość warzywa bogate w karoten (np. marchew) gotuj z dodatkiem tłuszczu - wzrasta wtedy przyswajalność zawartej w karotynie prowitaminy witaminy
W Moim Magicznym Domudodania jeszcze mąki - dodajemy. Wykładamy ciasto łyżką stołową na rozgrzaną patelnie i smażymy na średnim ogniu rumieniąc placki na złoty kolor z obu stron. Odsączamy z nadmiaru tłuszczu wykładamy na talerz i wedle upodobań możemy podać placki z śmietaną :) Ja do placków wrzucam co tylko się da lecz o moich śmieciowych plackach innym razem
W Moim Magicznym Domupokrojonej na kawałki margaryny, 3 łyżek mleka, miodu, sody i cukru waniliowego zagnieść gładkie ciasto. Ciasto dzielimy na 3 równe części i wykładamy cienko na 3 prostokątnych blaszkach wysmarowanych tłuszczem Orzechy włoskie wraz z resztą margaryny i cukru, jaka nam pozostała, gotujemy orzechową słodką masę, którą po lekkim przestudzeniu wykładamy na pierwszą blaszkę z ciastem (ciasto oczywiście surowe!), i pieczemy
W Moim Magicznym Domuopadły nam całkowicie ;) W fazie końcowej bierzemy blaszkę 25 cm na 36 cm i wykładamy papierem do pieczenia ciast, jeżeli ktoś go nie posiada może zaryzykować i wysmarować blachę tłuszczem i obficie posypać bułką tartą... jedną część ciasta zetrzeć na tarce o dużych oczkach, nakładamy masę ciasta, i na samą górę należy zetrzeć drugą część ciasta :) Gotowe ciasto wkładamy
W Moim Magicznym Domułyżek formując kulki masę do oleju. Powinny się same obracać więc nie ma co się martwić o nie równomierne zarumienienie. Kiedy nabiorą koloru, należy je wyjąć , lekko odsączyć z tłuszczu i posypać pączusie wymieszanym wcześniej cukrem pudrem z cukrem waniliowym. No i cóż :) gotowe
W Moim Magicznym Domuzbyt gęsta - a to utrudni nam nieco pracę), a do drugiej dodajemy nasz olejek z 2 łyżkami mąki. Tworząc tym samym dwa kolory ciasta. Blaszkę - standardową keksownice smarujemy mocno tłuszczem i posypujemy bułką tartą. Na przemian w dowolnych porcjach (np. po 2-3 łyżki) wylewamy raz ciasto białe, a raz ciemne - do wyczerpania mas. Oczywiście nie musi to być akurat
W Moim Magicznym DomuWykonanie : Jajka ubijamy razem z cukrem na puszystą masę, dodając stopniowo małymi porcjami mąkę wymieszaną razem z proszkiem do pieczenia w dalszym ciągu mieszając. Prostokątną blaszkę najlepiej wysmarować mocno tłuszczem i podsypać bułką tartą. Przelać na blaszkę przygotowaną masę i piec przez 20 minut w temperaturze 170*C Gotowy biszkopt wyjąć z piekarnika i ostudzić 2 cytrynowe galaretki rozpuszczamy
W Moim Magicznym Domuubijamy na sztywną pianę. Dodajemy następnie stopniowo - cały czas mieszając (można miksować) cukier, żółtka, mąkę wymieszaną wcześniej z proszkiem do pieczenia i kakao. Ciasto wylewamy do uprzednio wysmarowanej tłuszczem blachy o wymiarach 36 na 25 .Piekarnik nastawiamy do 170*C i pieczemy ciasto 25 minut. Po wystudzeniu ciasto kroimy wzdłuż na dwie części. Krem : Mleko zagotowujemy z cukrem
W Moim Magicznym Domucałą reszta aby nam się łatwiej zagniatało. Dodajemy jajka i wszystko razem zagniatamy do uzyskania jednolitej masy. Ciasto dzielimy na dwie części rozwałkujemy i wykładamy jedną część wysmarowaną wcześniej tłuszczem i wysypaną bułką tartą dużą blachę ( jak się nie ma bułki tartej zawsze może być to mąka). Widelcem robimy nakłucia na cieście. Jabłka kroimy na małą kostkę i wykładamy
W Moim Magicznym Domu