tarta ser - 1005 przepisów (strona:26/67)

KROKIETY ZIEMNIACZANO-BROKUŁOWO-PIECZARKOWE 256

dodatkiem gulaszu, a ja z surówką i domowymi buraczkami.  Składniki: 3 średnie ziemniaki 1 brokuł 200g pieczarek 2 cebule 15dkg sera żółtego sól pieprz słodka papryka 1 jajko 2 łyżki mąki 3-4 łyżki bułki tartej olej Wykonanie: Ziemniaki gotujemy, studzimy, przeciskamy przez praskę. Brokuł gotujemy, studzimy, dusimy widelcem. Cebulę kroimy w kostkę, podsmażamy na oleju. Po podsmażonej(...)wszystkie ugotowane wcześniej składniki: ziemniaki, brokuły, pieczarki z cebulą oraz starty ma małych oczkach ser. Solimy i pieprzymy do smaku, dodajemy paprykę bądź inne ulubione przyprawy (farsz powinien być dość mocno przyprawiony). Wilgotnymi dłońmi formujemy podłużne krokiety, które panierujemy w mące, rozkłóconym jajku i bułce tartej. Smażymy na dość mocno rozgrzanym oleju z każdej strony na złoty kolor

Walijskie Pichcenie
Kotlety ryżowe z boczkiem i serem 305

pokroić w drobną kostkę. Dodać do ryżu. Wymieszać. Do ryżu z boczkiem dodać starty, żółty ser. Wymieszać. Szczypiorek, natkę pietruszki, listki bazylii umyć, osuszyć, drobno posiekać i dodać do masy ryżowej. Wymieszać. Jajka roztrzepać widelcem. Dodać do masy ryżowej. Wymieszać. Dodać bułkę tartą, przyprawić solą i pieprzem do smaku. Dokładnie wymieszać (łyżką lub ręką). Z masy ryżowej formować

Gospodyni Miejska
Powiedz kotku co masz w środku. 219

środku mam szyneczkę, serek i śliweczkę. Składniki na 1 osobę: 1 filet z piersi kurczaka 1 plaster szynki gotowanej 1 plasterek żółtego sera 1 duża śliwka pokrojona w plasterki mąka, jajko, bułka tarta szczypta ostrego chilli sól, pieprz świeżo zmielony masło i olej do smażenia Dodatek: liście świeżego szpinaku 1 ząbek czosnku 1 mała cebula 2 łyżki skondensowanego(...)zmielony masło i olej do smażenia Wykonanie: Filet z piersi kurczaka rozklepać przez folię spożywczą, tak, żeby nie poprzecinać włókien. Posolić i posypać pieprzem.  Na połowie położyć szynkę, ser i śliwkę. Śliwkę oprószyć ostrym chilli. Złożyć w kopertę, panierować i usmażyć. Czosnek i cebulkę drobno pokroić, przesmażyć na maśle z odrobiną oleju. Dodać umyte i osączone liście młodego szpinaku

Kulinarny karnet Christophera
Tarta ze szpinakiem 189

tarcie. Prosto elegancko i smacznie... Składniki -200 g mąki -100 g masła -3 łyżki zimnej wody -pół łyżeczki soli Na farsz -szpinak świeży lub mrożony, ja mam świezy -3 pokazne ząbki czosnku -pół szklanki sosu pomidorowego -3 łyżki śmietany -2 jaja -sól,pieprz,masło Na wierzch ser Ze składników na ciasto , wyrób kulę i oblep ciastem formę do tarty uprzednio nasmarowaną masłem i posypana bułka tartą. Włóż do zamrażarki na10 minut.  Przygotuj farsz. Na maśle uduś czosnek, dodaj sos pomidorowy i dołóż szpinaku, duś pod przykryciem. Następnie 2 jaja i śmietanę zmiksuj i dodaj do szpinaku aby powstała masa, odstaw do ostygnięcia. Nie zapomnij posolić i popieprzyć do smaku ! Schłodzoną formę z ciastem włóż

Z Kuchni Do Kuchni
Ziołowe ziemniaki faszerowane boczkiem 174

dużych ziemniaków 40 dag sera żółtego 30 dag boczku kanapkowego lub wędzonego 2 żółtka tymianek, oregano, bazylia- najlepiej świeże sól, pieprz, papryka czerwona masło, bułka tarta PRZYGOTOWANIE Boczek kroimy w kostkę, ser ucieramy na tarce o dużych oczkach. Mieszamy razem i dodajemy 2 żółtka. Doprawiamy solą, pieprzem i czerwoną papryką oraz dużą ilością świeżych (najlepiej)  ziół. Ziemniaki(...)się osolonej wody na 8 minut i odcedzamy. Napełniamy ziemniaczki farszem. Jeśli wykorzystujemy nietłusty boczek kanapkowy na każdego ziemniaczka kładziemy odrobinę masła. Naczynie żaroodporne smarujemy masłem i obsypujemy bułką tartą. Układamy ziemniaczki i wkładamy do nagrzanego piekarnika (220 stopni + termoobieg) na 20 -25 minut

Moje Kuchenne Rewelacje
Chrupiący makaron - Paccheri. 193

mozzarella 1 cebulka 1 łyżka śmietana 18% 1 żółtko 1 ząbek czosnku oregano papryka ostra sól, pieprz Panierunek: 1 jajko bułka tarta frytura do smażenia Wykonanie: Paccheri ugotować  al dente, w osolonej wodzie. Zahartować . Mięso, ser i pozostałe składniki wymieszać. Powstałą masą nadziewać makaron. Panierować w bułce, jajku, bułce. Smażyć we frytkownicy ew. na patelni na dobrze

Kulinarny karnet Christophera
Kotleciki z kurczaka i pieczarek 320

opublikowane.  Zobaczcie co tym razem dla Was przygotowałam. Kotleciki z kurczaka i pieczarek 0,5 kg piersi kurczaka 30 dag sera żółtego 25 dag pieczarek świeżo skrojony koper 2 jajka 2 - 3 łyżki mąki bułka tarta 2 ząbki czosnku olej  pieprz, sól przyprawa do kurczaka Myjemy dokładnie mięso, oczyszczamy i kroimy(...)drobną kostkę. Posypujemy przyprawą do kurczaka i odstawiamy do lodówki na czas przygotowywania pozostałych składników.  Pieczarki kroimy w drobną kostkę, ser żółty ścieramy na tarce o grubych oczkach. Mieszamy wszystkie składniki razem. Pokrojony kurczak, ser żółty, pieczarki, pokrojony drobno koper, przeciśnięty przez praskę czosnek, jajka, mąkę, sól, pieprz. Dokładnie mieszamy wszystkie składniki. Gdy nasza masa będzie już gotowa formujemy

Kuchnia moimi oczami
Jajka przepiórcze faszerowane gorgonzolą 154

ponownie napełnić, jednak dla chcącego nic trudnego: ) a wygląd i smak dania jest tego warty. Składniki: 5 jajek przepiórczych ½ łyżki masła ½ łyżki gorgonzoli lub sera z niebieską pleśnią Świeżo mielony pieprz Bułka tarta Jajka przepiórcze gotujemy na twardo. W tym celu umieszczamy je w zimnej wodzie i gotujemy 3 minuty od momentu wrzenia(...)ugotowaniu jajka w skorupkach kroimy ostrym nożem na pół. Delikatnie wydrążamy. Białko z żółtkiem ugniatamy widelcem wraz z serem i połową masła. Doprawiamy pieprzem. Farszu nie solimy, gdyż ser jest wystarczająco słony. Patelnie nagrzewamy z pozostałym masłem. Jajka maczamy w bułce tartej i układamy na patelni skorupkami do dołu. Chwilkę smażymy do zarumienienia. Gotowe! Smacznego

Kolizje Smaków
Zapiekanka rybna 204

pieczarki - 1,20 kg włoszczyzna paski mrożona - 1,5 torebki ( 675 g) IGLOTEX wegeta przyprawa do ryb sól i pieprz tłuszcz do smażenia ser żółty - 200 g keczup Panierka: jajka - 3 szt bułka tarta PRZYGOTOWANIE: Rybę rozmrozić osuszyć papierowym ręcznikiem.  Następnie pokroić na kawałki, posypać przyprawą do ryb, odstawić na 3 godz.  Jajka wybić do miski(...)Pieczarki dobrze polać keczupem i ułożyć drugą warstwę ryby.  Wstawić naczynie z zapiekanką do piekarnika, zapiekać 25 minut w 175 stop.  Następnie na wierzch posypać starty żółty ser i jeszcze zapiekać kilka minut.  Smacznego:) (function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/pl_PL/all.js#xfbml

Kuchnia Danusi
Ryba zapiekana z serem i pomidorami 177

tego dania nadają się przede wszystkim ryby białe, ja skorzystałam z filetów miruny.  Składniki: 2 filety z miruny 1 pomidor 4 plasterki żółtego sera sól, pieprz 1 jajko bułka tarta olej Wykonanie: Filety opłukać, osuszyć ręcznikiem, doprawić solą i pieprzem. Podzielić na dwa kawałki i odłożyć na pół godziny.  Widelcem rozkłócić jajko, obtoczyć w nim filety(...)następnie oprószyć bułką tartą. Usmażyć na złoto na oleju.  Filety przełożyć na blaszkę, na każdym położyć plasterki pomidora i plasterek sera. Zapiekać do czasu rozpuszczenia sera

Pasja Smaku
Roladki z kurczaka po włosku 305

rolady: 4 filety z kurczaka 4 suszone pomidory z zalewy olejowej (całe lub połówki) 4 płaskie łyżki startego sera Grana Padano  świeże oregano (można zastąpić suszonym) czosnek granulowany sól, pieprz do smaku 1 jajko mąka, bułka tarta do panierowania olej rzepakowy lub masło klarowane do smażenia Przygotowanie: Filety z kurczaka dokładnie umyj, osusz i rozbij dość cienko(...)posiekanym świeżym (ew. suszonym) oregano. Na każdy kawałek przyprawionego mięsa nasyp łyżkę startego sera i połóż odsączonego z zalewy suszonego pomidora a następnie zwiń w rulon. Oba końca każdej roladki delikatnie wciśnij do środka Roladki opanieruj w mące, przyprawionym solą i pieprzem rozkłóconym jajku i bułce tartej. Smaż na niewielkim ogniu na dobrze rozgrzanym tłuszczu z każdej strony

Ze smakiem i z pasją
Sałatka ze smażonymi boczniakami 180

pietruszki.  Czas przygotowania: 15 min. Porcja dla 1 osoby Koszt przygotowania: 9,00 zł SKŁADNIKI: 4 średnie boczniaki 5 pomidorków koktajlowych płatki z sera grana padano natka pietruszki 1/2 szklanki mleka bułka tarta mix sałat (dębowa, rzymska, rukola) oliwa truflowa PRZYGOTOWANIE: Boczniaki myjemy i osuszamy. Zanurzamy w mleku i obtaczamy w bułce tartej. Następnie smażymy

kulinarnyJa
Chipsy z cukinii z parmezanem 181

Cukinię kroimy w półcentymetrowe plasterki. Wrzucamy do małej miski, solimy, pieprzymy i na chwilę odstawiamy. W drugiej misce mieszamy parmezan z bułką tartą. Zalewamy plasterki cukinii oliwą i dobrze mieszamy.  Obtaczamy każdy plasterek w serze z bułką i układamy na blasze. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika (220 stopni) na 25-30 minut, aż ładnie zbrązowieją i będą chrupiące

Moje Kuchenne Rewelacje
Serowa tarta z brzoskwiniami 218

nich należą m.in. szybkie dania obiadowe w roli głównej z kurczakiem, makarony, sery, owoce, dania zapiekane. Każdy ma swoją ulubioną działkę kulinarną i często po blogach to widać, a na pewno po moim. Nie stronię od nowości, jednak lubię wracać do swoich ulubionych pozycji.  Tarta serowa to dobre rozwiązanie nie tylko dla fanów tart, ale i sernikożerców(...)sera twarogowego 1 jajko 1 cukier waniliowy (16g) 2,5 łyżki proszku budyniowego waniliowego lub śmietankowego Cukier do smaku – ok. 3-5 łyżek Dodatkowo: 3 spore brzoskwinie Przygotowanie: Z podanych wyżej składników zagnieść ciasto. Zawinąć w folię spożywczą i wstawić na 20-30 minut do zamrażalnika.  Następnie wyjąć, rozwałkować. Wyłożyć na blaszce wysmarowanej tłuszczem i posypanej bułką tartą

Fabryka pomysłów
Kuskus trójkolorowy z wołowiną w sezamie 224

bardzo drobno zmielonego, 1 jajko, 2 łyżki bułki tartej, 2 łyżki białego sezamu, sól do smaku, 1 łyżka masła klarowanego, pieprz czarny świeżo mielony do smaku, ½ łyżeczki suszonego lubczyku, ¼ papryczki chili, 4 łyżki sera camembert topionego, świeże oregano, olej rzepakowy do smażenia.   Przygotowanie: Mięso: Do mięsa dodajemy jajko, bułkę tartą, lubczyk, posiekaną drobno papryczkę chili(...)dodajemy kuskus kolorowy np. z groszkiem, ugniatamy, nakładamy kuskus np. biały (ten bez dodatków), ugniatamy i na końcu kuskus z marchewką.  W ten sposób uzyskamy kuskus trójkolorowy. Ser wystarczy podgrzać w małym rondelku lub w mikrofali. Kuskus podajemy z mięsem i serem. Do całości dodajemy świeże oregano, plasterki papryczki chili i doprawiamy pieprzem. Smacznego

Moniki Smakołyki