Składniki dla 4 osób: 2 duże piersi z kurczaka 2 ząbki czosnku 2 łyżki koperku 4 łyżeczki masła 3 jajka do panierki bułka tarta i mąka ok. 100 g sera żółtego w kawałkach sól , pieprz, papryka ostra mielona Najpierw należy zeszklic drobno pokrojony czosnek. Następnie piersi myjemy, osuszamy , kroimy na 4 części wzdłuż i ostrożnie tłuczemy przez
Słodkości i nie tylkoPost Szybka tarta z łososiem, mozzarellą i pomidorami wg Pascala pojawił się poraz pierwszy w KulinarnePrzeboje.pl .
Kulinarne Przebojezarówno na zimno jak i na gorąco. Składniki: (na 11 niewielkich klopsików) 7 jaj ek ugotowanych na twardo 2 jajka (surowe) 200 g pieczarek 2 cebule 2 łyżki bułki tartej 2 łyżki startej mozzarelli sól pieprz majeranek szczypiorek olej Wykonanie: Jajka ścieramy na drobnych oczkach. Cebulę kroimy w kostkę, pieczarki ścieramy na tarce na oczkach. Na łyżce oleju podsmażamy(...)puściły pieczarki odparuje. Lekko solimy i pieprzymy.Studzimy. W dużej misce mieszamy starte jajka, przesmażone pieczarki z cebulką, starty ser, posiekany szczypiorek oraz przyprawy: sól, pieprz, majeranek - do smaku. Wbijamy 2 całe jajka i dokładnie mieszamy masę jajeczną. Na koniec dodajemy bułkę tartą, a jeśli masa wyda nam się zbyt sucha - 2 łyżki przegotowanej wody. Zwilżonymi w wodzie dłońmi
Walijskie Pichceniesłodkiej żurawiny daje nam niezwykłe danie będące idealną propozycją na niedzielny obiad. Składniki - 2 filety z kurczaka - 4 plastry ananasa z puszki - 4 plastry sera żółtego - słoiczek żurawiny - sól, pieprz - jajko - bułka tarta - olej Drogi internauto - jeżeli przepisy znalezione na tym blogu uważasz za przydatne i chętnie wykorzystasz je w swojej kuchni możesz wziąć udział w rozwoju tego(...)podzielić na 4 części. Lekko rozbić. Oprószyć solą i pieprzem. Obtoczyć w rozkłóconym jajku i bułce tartej. Usmażyć z obu stron na rozgrzanym oleju. Nie zdejmując z patelni na podsmażone filety położyć plastry ananasa, w środek włożyć żurawinę. Całość przykryć plastrem sera. Patelnię przykryć i podsmażyć filety, aż ser się roztopi
Świat Smakupostanowiłam zrobić taki mały prezent Naczelnemu ;) ale można dodać dowolne dodatki (szynka, pieczarki itd.) Przygotowanie: Ugotowane ziemniaki blendujemy z serem, brokułami oraz przyprawami (ich ilość zależy od Waszych upodobań). Rozbełtujemy jajko w misce, na 2 talerzach rozsypujemy mąkę oraz bułkę tartą. Rozgrzewamy olej. UWAGA! Nie rozgrzewajcie go do maksymalnej temperatury. Unikniecie wtedy pryskania, oparzenia, a także... "wybuchania"kulek
Kitchens Alphabetszklanki wody gazowanej Szczypta soli Olej do smażenia Składniki na farsz: 0,5 kg pieczarek 250 g sera żółtego Sól, pieprz Panierka: 1 jajko 100 g bułki tartej Przepis: Mąkę przesiewamy, dodajemy resztę składników na ciasto naleśnikowe i miksujemy do uzyskania średnio gęstej, jednolitej masy. Naleśniki smażymy(...)wyparuje. Doprawiamy je do smaku solą i pieprzem. Po ich wystygnięciu dodajemy je do startego na grubych oczkach sera. Całość mieszamy i nakładamy na naleśniki, które następnie zawijamy. Zawinięte naleśniki moczymy w rozbełtanym jajku i obtaczamy z każdej strony w bułce tartej. Następnie smażymy je na patelni wysmarowanej tłuszczem na złoty kolor. insertCookd("2d67359d376a86ff2463e9ef0dcb9084
Emcia Pichciwody - 2 jajka - 1 łyżka oleju - szczypta soli Farsz - 2 pojedyncze piersi z kurczaka - 10 dag pieczarek - 5 plasterków szynki - 1 cebula - 10 dag sera żółtego - Vegeta, sól, pieprz Panierka - bułka tarta - 1 jajko - olej do smażenia Wykonanie Składniki na naleśniki wymieszać. Na rozgrzanej patelni usmażyć cienkie naleśniki. Pierś z kurczaka umyć, osuszyć i pokroić(...)oleju. Cebulę pokroić w drobną kostkę, zeszklić na oleju. Pieczarki umyć, osuszyć pokroić w plasterki i usmażyć osobno na rozgrzanym . Szynkę pokroić w drobną kostkę i również usmażyć osobno. Ser zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Po podsmażeniu cebulę, pieczarki i szynkę wymieszać razem z startym serem. Farsz nakładać na naleśniki i zawijać w krokiety. Krokiety obtoczyć w jajku
Świat Smakupomidorkow koktajlowych. Przyznam, ze bylam nia mile zaskoczona. Mam nadzieje, ze Wam rowniez zasmakuje. Tarta z pomidorami i feta skladniki: ciasto 250 g maki pszennej 100g masla plaska lyzeczka proszku do pieczenia sol 4-5 lyzek wody nadzienie: 400g pomidorkow koktajlowych 300g sera feta 3 jajka swieza bazylia pieprz czarny, swiezo mielony wykonanie: Make wymieszac z proskizm(...)Nastepnie walkujemy je i wykladamy forme do tart (26-28 cm) nasmarowana tluszczem. Odstawiamy na 30 minut do lodowki. Po tym czasie na ciescie ukladamy pomidorki przekrojone na pol, przecieta strona ku gorze. Ser feta kruszymy na kawalki i mieszamy go z jajkami oraz pieprzem. Gotowa mase wylewamy na pomidorki. Tarte pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180°C przez
Przysmaki KarolkiWielokrotnie pisałam, że do ciasta francuskiego będę wracać. Tym razem nie na słodko, lecz wytrawnie. Tarta francuska z pomidorami i szynką parmeńską. Składniki: - 1 opakowanie 375g ciasta francuskiego - 2 duże pomidory - 400g sera brie - 80g szynki parmeńskiej - sól morska - świeżo zmielony pieprz (grubo) - świeża bazylia Szynkę kroimy w paski i rumienimy na gorącej patelni. Piekarnik rozgrzewamy(...)ciasto przyrumieni się od spodu, wyjmujemy z piekarnika, ponownie nakłuwamy (urosło, więc trzeba wypuścić powietrze) i nakładamy składniki. Ser kroimy w plasterki. Z umytych pomidorów usuwamy części przy szypułkach, również kroimy w plasterki. Siekamy bazylię. Na cieście układamy naprzemiennie plasterki sera i pomidorów, aż do wyczerpania składników. Posypujemy solą morską, grubo zmielonym pieprzem oraz posiekaną bazylią. Na wierzch kładziemy plasterki
mojewypiekiinietylkoThe post Tarta na cieście francuskim z ricottą i kurczakiem appeared first on KulinarnePrzeboje.pl .
Kulinarne Przebojeżółtko Masa makowa: 500 g maku 1 i 3/4 szkl. cukru pudru 2 żółtka 2 łyżki masła 2 łyżki bułki tartej 2 łyżki rodzynków klika kropel zapachu migdałowego Masa serowa: 1 kg sera białego ( w kubełku ) 1 i 1/2 szkl. cukru pudru 5 jaj 125 g margaryny kilka kropli aromatu migdałowego Dodatkowo: orzechy do posypania polewa czekoladowa(...)zalewamy wrzątkiem, odsączamy na sicie i dwukrotnie mielimy. Następnie ucieramy z żółtkami i cukrem. Dodajemy masło , rodzynki, tartą bułkę i aromat. Masa serowa: Ubijamy pianę z białek. Ucieramy margarynę z żółtkami i cukrem a następnie stopniowo dodajemy ser. Na końcu dodajemy aromat i lekko mieszamy z pianą. Ciasto serowo - makowe: Na wystudzone ciasto wykładamy wałeczki z masy makowej
Słodkości i nie tylkosmaku sól do smaku pieprz kolorowy Kamis masło Przygotowanie: Posmarować masłem z jednej strony każdą kromkę bułki. Położyć po plasterku sera żółtego, kiełbasy i pomidora. Ułożyć bułkę na okrągło w formie do tarty. Do śmietany wbić jaka, dodać przyprawy i zmiksować. Zalać bułki. Na wierzch zetrzeć żółty ser. Włożyć do nagrzanego piekarnika na 180 stopni i zapiekać
Ala piecze i gotujejest to bomba kaloryczna, cholesterol i wiem, że niektórzy na to psioczą, ale jak coś ma być smaczne, to po całości ;) Po trzecie, zamiast boczku możecie użyć jakiejś fajnej szynki, czy na co tam akurat macie ochotę. Ser... no to powinien być parmezan, ale przyjęty na blogu budżet by tego nie udźwignął, więc obalam mit - zwykły żółty ser też jest
Kulinarne zapędy Kokosagram kurek 300 gram piersi z kurczaka 150 gram fety 3 łyżki śmietany 12% 100 gram żółtego sera Gouda cebulka ząbek czosnku pieprz łyżka oliwy z oliwek chilli w płatkach Ciasto robimy z przepisu na tartę o tu: klik z mąki, jaja, masła, soli i wody. Cebulkę i czosnek kroimy w drobną kostkę i smażymy(...)patelni grillowej po 5 minut z każdej strony, potem kroimy pierś w plastry. Roztrzepujemy dwa jaja ze śmietaną i dodajemy starty ser. Również doprawiamy solą i pieprzem. Ciasto po wyciągnięciu z lodówki należy rozwałkować, ułożyć w formie do tarty i piec w piekarniku nagrzanym do 190 stopni przez 15-20 minut. Po tym czasie wyciągamy ciasto, nakładamy farsz
Mango Papajasię. :) Okazało się bowiem, że moja teściowa robi dużo smaczniejszą tartę niż moja. Tajemniczym składnikiem okazała się feta, której ja nigdy nie dodawałam. Jednak dzięki mojej szwagierce, która „sprzedała” mi przepis, już wiem jak ważnym składnikiem jest ta odmiana sera. Więcej jej nie pominę! A przepis na najlepszą tartę szpinakową prezentuje poniżej. (Dla szwagierki wielki buziak za przepis :*) Składniki: Opakowanie(...)doprawić według gustu solą i pieprzem, choć z solą trzeba uważać ze względu na słoną fetę. Farsz ściągamy z gazu i dorzucamy jajko. Ciastem francuskim wykładamy formę do tarty i przekładamy na nią ciepły farsz. Z wierzchu układamy kratkę z ciasta które nam zostało. Wstawiamy do piekarnika na około 15 minut na 200 stopni Celsjusza ( chyba
Kolizje Smaków