tarta ser - 1005 przepisów (strona:37/67)

Słodkie leniwe 249

będziemy je serwować Małemu w przyszłości. Jestem przekonana, że bez bułki ;-)   Potrzebujesz: pół kilo sera białego półtłustego jajko 1/2 - 3/4 szklanki mąki  jogurt do polania i cukier do posypania Co robić?  1. Rozgnieść porządnie ser, lub przemielić go maszynką do mięsa 2. Dodać jajko, mąkę i zagnieść 3. Za cel najlepiej postawić sobie dodanie jak najmniejszej ilości(...)garnku zagotować wodę i na wrzątek wrzucić kluski 6. Wyjąć jak wypłyną na powierzchnię, dodać trochę masełka, polać jogurtem, posypać cukrem i zjeść 7. Chyba, że wolisz z bułką tartą

Matka Żywicielka
Pesto z sałaty z dodatkiem bazylii, czosnku i orzechów 186

piniowych i parmezanu ( pesto alla genovese ) lub czerwony sos gdzie głównym składnikiem są suszone na słońcu pomidory  ( pesto alla siciliana ). Pesto podaje się do makaronów, pieczywa, sałat czy sera. Jest to sos robiony i podawany na zimno. Bazylia poddana działaniu wysokiej temperatury zmienia lekko smak na gorzkawy.  Tyle klasyka :) W Polsce pesto staje coraz bardziej popularne i przygotowuje(...)bazylii , 6 czubatych łyżek zmielonych orzechów - użyłam "Tartych orzechów laskowych" BackMit , sól , świeżo zmielony pieprz . Wszystkie składniki zmiksować blenderem aż powstanie gęsty sos. Doprawić solą i pieprzem do smaku. Takie pesto można przechowywać w szczelnie zamkniętym słoiczku przez kilka dni - oczywiście w lodówce.  Podawać do makaronu, pieczywa, serów i...do czego jeszcze nam podpowie wyobraźnia

Codzienna kuchnia niecodzienna
10 najlepszych potraw z jajek 5271

kalafiorem, cukinią i czosnkiem Frittata z cukinią i oregano z dodatkiem żółtego sera Ziołowy makaron omlecikowy z kiełbaską peperoni, soczewicą i suszonymi pomidorami Młode ziemniaczki z szynką, pomidorami, cebulą i jajkami podane na patelni Sadzone z marchewką na gęsto i z kuskusem Tarta z cukinią, brokułami i sezamem Ravioli z semoliny z ricottą, cukinią i suszonymi ziołami skropione

Moja smaczna kuchnia
Sernik Kokosowy 207

jaja miksujemy z cukrem i cukrem wanilinowym na pulchną masę. Do jaj dodajemy ser i miksujemy przez 2 minuty, po tym dodajemy masło, mąkę, oraz wiórki kokosowe i miksujemy kolejne 2 minuty. Forme do pieczenia o średnicy 26cm smarujemy masłem i opruszamy bułką tartą lub mąką. Ciasto kruche dzielimy na dwie nie równe części (2/3 na spód

Kuchnia Łukasza
QUICHE - DORSZ/ BAKŁAŻAN/ SZYNKA PARMEŃSKA 212

składniki na quiche z dorszem i bakłażanem - szynka parmeńska - dorsz atlantycki - bakłażan - 4 jaja - ser mozzarella - ząbek czosnku - 5 łyżek jogurtu greckiego - masło do wysmarowania formy WYKONANIE: Naczynie do tarty smarujemy masłem, układamy plastry bakłażana, rybę kroimy w grubą kostkę, układamy. W dużej misce za pomocą trzepaczki mieszamy jajka z jogurtem, mozzarellą startą na tarce, solą i pieprzem

SMYKWKUCHNI
Tort kajmakowy 180

tarta gorzka czekolada do ozdoby kandyzowane czereśnie Sposób przygotowania: 1. Robimy biszkopt. Białka ubić na sztywno, dodać porcjami cukier, potem po jednym żółtku cały czas ucierając. Dodawać partiami obie mąki z proszkiem do pieczenia i kakao. Ciasto przełożyć do tortownicy i piec w 180 st. C przez 35-40 minut. Dobrze ostudzić, przekroić na 3 blaty. 2. Ser(...)drugi blat, nasączyć, posmarować dżemem i znów wyłożyć krem. Przykryć ostatnim blatem, nasączyć herbatą. 4. Pozostałym kremem udekorować tort. Schłodzić w lodówce, najlepiej przez całą noc. Przed podaniem posypać tartą gorzką czekoladą i wyłożyć kandyzowane czereśnie. Smacznego

Kuchnia domowa Ani
Makaron z kurczakiem w sosie szpinakowo - pomidorowym 292

pierś z kurczaka - olej do smażenia - żółty ser do posypania - chilli, słodka papryka, bazylia, oregano, sól, pieprz, łyżka oleju (do marynaty) Pierwszym krokiem będzie zamarynowanie pokrojonego uprzednio w kostkę mięsa. Najlepiej zrobic to co najmniej dwie godziny przed przyrządzeniem, jednakże krótszy czas nie zaszkodzi :) Podczas gdy kurczak się marynuje, przygotowujemy inne składniki - trzemy mozarellę, pomidora obieramy i kroimy w kostkę(...)puszczą sok. Gdy zaś kurczak się usmaży, zostawiamy go na chwilę w spokoju :) Teraz czas na mozarellę, dodajemy ją do naszej masy szpinakowo - pomidorowej i mieszamy całośc, aż ser się rozpuści. Teraz nadeszła też pora na przyprawienie naszego sosu solą lub vegetą i pieprzem. Kiedy nasz sos będzie gotowy, wrzucamy do niego kurczaka i makaron, mieszamy i gotowe :) Gotową potrawę

Kulinarne zapędy Kokosa
Dewolaje z kurczaka 513

Składniki : filet z kurczaka 4-5 średnich pieczarek 2-3 plastry sera żółtego pół średniej papryki - u mnie żółtej ewentualnie 2-3 suszone śliwki - wcześnie je namoczyłam  sól, pieprz jajko, cebula olej do smażenia, tarta bułka Przygotowanie: Po przekrojeniu mięsa uzyskałam 8 dość cienkich plastrów, które lekko rozbiłam i posypałam pieprzem Pieczarki i cebulę pokroiłam drobno, przesmażyłam(...)oleju, posoliłam - wystudziłam farsz Na płatach mięsa kładłam po łyżeczce farszu, mały paseczek papryki (do części dałam kawałki  śliwki) i wąski plasterek sera Zwijałam mięso, maczałam w roztrzepanym jajku, bułce i smażyłam ze wszystkich stron na dość głębokim tłuszczu. Jeśli komuś wydaje się, że jest to danie pracochłonne, są to tylko pozory :) Smacznego

Proste Potrawy
Chrupiące koszyczki z jabłkowym nadzieniem 173

Składniki: 4 płaty makaronu Lubella lasagne 3 kwaśne jabłka 3 łyżki cukru brązowego 100 g migdałów 150 g serka mascarpone 1 łyżka jogurtu naturalnego 2 łyżki cukru pudru cynamon tarta biała czekolada Wykonanie: Zagotować wodę w dużym garnku. Do gotującej się wody wrzucić makaron. Zgasić płomień. Po 5-6 minutach wyjąć płaty lasagne. Ostudzić. Jabłka obrać, zetrzeć(...)kokilkach lub blasze do muffinek umieścić płaty makaronu formując koszyczki. Piec w 170 stopniach 10-12 minut. Wyjąć, ostudzić. Ser mascarpone utrzeć z cukrem pudrem i jogurtem naturalnym. Makaronowe koszyczki napełnić jabłkami z migdałami, udekorować kleksem z serka mascarpone, posypać tartą białą czekoladą.   Smacznego

kolorowotorcikowo
Babka serowa 287

jajka i ubijamy razem z cukrem na puszysta masę, następnie dodajemy  ser, ekstrakt i margarynę i miksujemy dalej. W drugiej misce mieszamy mąkę i proszek do pieczenia i partiami wsypujemy do jaj. Ciasto przelewamy do formy na babkę wysmarowanej tłuszczem i obsypanej bułką tartą/mąką. Wstawiamy do nagrzanego do 180`C piekarnika i pieczemy około

Słodkie Przyjemności
Pychotka z twarogiem 185

Jajka ubić z cukrem i cukrem waniliowym, dodać roztopioną margarynę , zmielony ser mąkę i proszek. Chwilę ubić mikserem . 3. Ciasto podzielić na dwie części , do jednej dodać kakao i 2 łyżki mleka. Wymieszać. 4. Wysoką formę z kominkiem wysmarować tłuszczem i wysypać bułką tartą , 5. Do formy wlewamy najpierw ciasto jasne , ciemne, jasne . 6. Piec w temp

Sama słodycz i szczypta chili
De volaille wg Michela Moran 1744

The post De volaille wg Michela Moran appeared first on KulinarnePrzeboje.pl .

Kulinarne Przeboje
kotlety "devolay" 218

Dzisiaj zapraszam na kotlety "devolay" Rozbilam kotlety. Podsmazylam pieczarki doprawiajac sola I pieprzem, dodalam do wystudzonych pieczarek starty ser. Nakladamy farsz , zwijamy. Rozbijamy jajko, obtaczamy w mace, w jajku , a na koniec w bulce tartej. Smazymy na wolnym ogniu. Przygotowalam salatke- pokroilam drobno kapuste pekinska- posolilam , dodalam cukru- odstawilam na 10 min. Na grubych oczkach starlam dwie marchewki

Smaki Edyty
Karnawałowe przekąski. PIECZARKI Z MIĘSEM ZAPIEKANE. 262

ZAPIEKANE Z MIĘSEM MIELONYM. (przepis autorski.) 12 dużych pieczarek, 300g mięsa mielonego, mała cebula, 2 łyżki śmietany 2 łyżki bułki tartej jajko, pęczek posiekanej pietruszki  sól, pieprz,  ostra papryka mielona spora ilość majeranku, 12 plasterków żółtego sera (u mnie topiony w plastrach) Pieczarki umyłam. Pozbawiłam trzonków, wydrążyłam. Posiekałam drobno trzonki i to, co wydrążyłam.. Cebulę także

W kuchni Karmel-itki
Tarta z kurczakiem, porem i pieczarkami 374

zainspirowało w Internecie to sos ze śmietany, bo zastanawiałam się czym wypełnić tarte. Sos jest również mojego autorstwa, gdyż sama dobrałam proporcje i składniki. Można do niego dodać zioła, zieleninę czy starty ser żółty. Ja dzisiaj wolałam nie przesadzić, gdyż to moje pierwsze starcie z tartą na słono. A tak przy okazji dodam, że mam już pomysł(...)uzyskania jednolitej masy. Do sosu można ewentualnie dodać zioła, pietruszkę, szczypiorek czy starty ser żółty. Mi jednak odpowiada taka zwykła wersja.   Sos wylać na mieszankę mięsno – warzywną.   Piec w temperaturze 180 stopni około 30 minut do ścięcia się sosu oraz do czasu, gdy  tarta nabierze złotego koloru. Smacznego

Fabryka pomysłów