tarta ser - 1005 przepisów (strona:23/67)

Omlet pieczony z tarte Czaniecki 172

bardziej syty i elegancki. Nie ograniczymy się do samej patelni, my go jeszcze włożymy do piekarnika i zapieczemy z mozarellą. Składniki -tarte Czaniecki ugotowane -jaja -mozarella -seler naciowy -ser żółty -bazylia -oregano -pomidory suszone z czarnuszką i czosnkiem niedzwiedzim Skworcu Jaja zmiksuj z selerem naciowym, jeśli nie masz, może być natka pietruszki, posól do smaku. Masę jajeczną wlej(...)makaronu Czaniecki i wymieszaj.  Rozgrzej patelnię i dodaj trochę masła. Wylej masę i usmaż szybko omlet ale tylko po jednej stronie. Zsuń omlet do naczynia, np.na formę do tarty. Posyp bazylią, oregano i suszonymi pomidorami. Na wierzch poukładaj plastry mozarelli. Włóż do nagrzanego piekarnika na 200 stopni, i upiecz omlet. Pokrój na trójkąty, podawaj z chlebem. Smacznego

Z Kuchni Do Kuchni
Krautstrudel - strudel z kapustą 189

Nadzienie: 0,5 kg kiszonej kapusty (można dodać więcej) 100 g wędzonego boczku 1 cebula pęczek pietruszki 100 g żółtego sera pieprz kolorowy sól  kminek mielony liść laurowy ziele angielskie olej rzepakowy do podsmażenia bułka tarta Przygotowanie: Ze wszystkich składników na ciasto wyrobić gładkie, elastyczne, miękkie ciasto. Odstawić pod przykryciem aby odpoczęło (na około godzinę(...)mielonym kolorowym pieprzem i mielonym kminkiem. Pietruszkę posiekać i dodać do farszu. Ciasto dość cienko rozwałkować na papierze do pieczenia i posypać bułką tartą. Przestudzony (i ewentualnie odsączony z oleju) farsz wyłożyć na ciasto. Ser żółty zetrzeć i posypać nim farsz. Ciasto zwinąć w długi rulon, oba końce podwinąć pod spód. Piec w rozgrzanym do 170 stopni (termoobieg

Ze smakiem i z pasją
1433.Schabowe pod pierzynką 130

plasterku...i jednak lepiej spisał się ser starty na tarce.. Ilość schabu dowolna..zależy od ilości osób i apetytu... schab mąka jajka  bułka tarta sól, pieprz vegeta majonez cebula ser żółty Mięso pokroić w plastry,lekko rozbić. Jajka roztrzepać, dodać przyprawy. Kotlety panierować w mące, roztrzepanym jajku i bułce tartej..Smażyć z obu stron(...)rumiano. Cebulę pokroić w drobną kostkę i zeszklić na oleju, doprawić. Usmażone kotlety posmarować majonezem, położyć zeszkloną cebulę i przykryć startym serem .Zapiec w mikrofalówce lub piekarniku, aż ser się rozpuści

Moje domowe kucharzenie
Ser pieczony 196

składniki: po 1 kawałku sera brie lub camembert na osobę (z kawałka 200 g sera powinny wyjść 3-4 porcje, nie mogą być za duże żeby skórka była chrupiąca a wnętrze zdążyło się rozpuścić) mąka – do oprószenia jedno jajko bułka tarta garść płatków migdałowych, stostowanych na suchej patelni teflonowej olej do smażenia żurawina(...)dżem – najlepiej bezcukrowy – z czarnej porzeczki   Każdy kawałek sera obtaczamy dobrze w mące. Najlepiej używać do trzymania sera dwóch widelców, bo do rąk się wszystko przykleja. Przełożyć do miseczki z roztrzepanym jajkiem i dokładnie go zanurzyć, po czym przełożyć do miseczki w której wymieszamy bułkę tartą z płatkami migdałowymi i bardzo dokładnie obtoczyć, żeby całość

UgotujmyTo.pl
jajeczne kotlety z porem i serem... 202

sztuka, ser żółty morski 20 dag, jajka ugotowane na twardo 7 sztuk, kucharek 1 łyżeczka, pieprz czarny mielony 3/4 łyżeczki, bułka tarta 1 szklanka, olej rzepakowy - ile potrzeba por umyć i pokroić na kawałki, ser żółty morski lub jaki masz w domu pokroić na plastry - włożyć do rozdrabniacza i wszystko zmiksować następnie dodać ugotowane jajka na twardo

W Mojej Kuchni Lubię
Cukinio, jakaż ty nadziana! 226

papryką i czosnkiem. (autorski; ) 500g mięsa mielonego 3 małe cukinie (lub 2 większe) 2 czerwone papryki 4 ząbki czosnku 200g koncentratu pomidorowego (słoiczek) 100g żółtego sera w plastrach bułka tarta jajko sól, pieprz, majeranek. Paprykę pokroiłam w drobną kostkę, czosnek przecisnęłam przez praskę. Dodałam do mięsa mielonego wraz z bułką tartą, jajkiem, koncentratem i przyprawami. Wymieszałam(...)żółtego sera.  Tak przygotowane, ułożyłam w natłuszczonym naczyniu żaroodpornym i wstawiłam do rozgrzanego pieca.  Zapiekałam przez około godziny w 180 stopniach. Podałam z sosem tzatziki.   SOS TZATZIKI. (kuchnia grecka;) 2 zielone ogórki 1 grecki jogurt naturalny łyżka koperku 2 ząbki czosnku sól, biały pieprz  Ogórki obrała, pokroiłam w cienkie plasterki (w oryginale ogórki tarte

W kuchni Karmel-itki
Zapach kawy i Quiche ze szpinakiem 181

sera. Dopraw gałką muszkatołową , solą oraz pieprzem.  Ciastem wylep natłuszczoną tortownicę, foremkę do zapiekania bądź ( jeśli jesteś szczęśliwą posiadaczką , jak ja;) ) silikonową formę na tartę. Do środka wlej farsz i posyp górę resztką sera. Zapiekaj 40-45 minut w 180 stopniach. Quiche smakuje równie dobrze na zimno!  Smacznego

Gotowanie to kochanie
KOFTA EGIPSKA 183

jagnięce mięsko w grillowym wydaniu. Przepyszna kofta. Składniki: pół kg jagnięciny podhalańskiej 1 jajko 1 czerwona cebula 1 ząbek czosnku bułka tarta 1/2 łyżeczki cynamonu Kamis sól morska Kamis czarny pieprz mielony Kamis dodatkowo: ser kanapkowo sałatkowy czerwona cebula olej rydzowy 2 cukinie Wykonanie: Mięso mielimy, do mielenia wrzucamy też cebulę. Dodajemy przeciśniety przez praskę czosnek, jajko, bułkę(...)tartą, cynamon ,sól i pieprz. Tak doprawione mięso odstawiamy na noc do lodówki. Po tym czasie formujemy kotleciki podłużne, nabijamy na zmoczone patyczki szaszłykowe.Grillujemy po ok 15 minut z każdej strony. Ser  kroimy w plastry, posypujemy czerwoną cebulą, polewamy olejem.  Cukinię kroimy w plastry, posypujemy solą, odstawiamy na conajmniej 20 minut, kiedy pusci sok,zlewamy

Z Majeczką w kuchni
Kotlety mielone z suszonymi pomidorami 176

smaczne. Polecam spróbować! Składniki : * pół kg mięsa mielonego z łopatki * mała szalotka * kilka pieczarek * 3 suszone pomidory odsączone z oliwy  * łyżka startego żółtego sera * bułka namoczona w mleku * jajko * sól, pieprz * bułka tarta do panierowania  * olej rzepakowy do smażenia  Przygotowanie : Szalotkę drobno posiekać, przesmażyć na łyżce oleju razem z posiekanymi pieczarkami. Dodać(...)mięsa razem z posiekanymi pomidorami oraz odciśniętą bułką. Można dodać czosnek, ale już tutaj dominuje takie połączenie smaku że nie dodawałam. Wymieszać z przyprawami, jajkiem i serem. Uformować kotlety, panierować w bułce tartej, smażyć na złoty kolor. Podawać z ziemniakami, sosem pieczarkowym i konserwową papryką

Magiczne Życie Marty
Klops, pieczeń z oscypkiem 197

kilka łyżek bułki tartej 10-12 dag oscypka lub innego regionalnego sera sól pieprz biały i czarny mleko do namoczenia chleba ok.1/2 szklanki   Wykonanie; Chleb bez skórek moczymy w mleku. Do miski wkładamy zmieloną łopatkę i kolejno dodajemy drobno pokrojoną pietruszkę i czosnek, na grubej tarce ścieramy baleron i oscypka, wbijamy jajka, dokładamy bułkę tartą

Apetyczna babeczka
makaronowe kotlety... 196

Składniki: 3/4 szklanki bułka tarta, 1 sztuka jajka, 1 łyżeczka kucharek, 1 łyżeczka papryka ostra, 2 łyżki natka pietruszki, 25 dag/opakowanie makaron nitki, 15 dag ser żółty, - ile potrzeba olej rzepakowy makaron nitki najlepiej ugotować dzień wcześniej i w przykrytej misce schować(...)lodówki do makaronu dodać jajko, kucharka, ostrą paprykę, ser żółty jaki masz pokrojony w kostkę, natkę pietruszki i tartej bułki tyle, aby masa była dość klejąca-zwarta / ja dałam 3/4 szklanki wszystko dobrze wyrobić ręką i odstawić na 15 minut ręką zwilżoną olejem formować kotlety obsypując je tartą bułką na mocno gorącym oleju smażyć na złocisto makaronowe

W Mojej Kuchni Lubię
Tarta szpinakowa z czerwoną fasolą i granatem aromatyzowana truflą 184

Kolejne udane połączenie granatu z fasolą. Tarta na kruchym spodzie faszerowana szpinakiem, czerwoną fasolą i granatem, w sosie z gorgonzoli i parmezanu. Czas przygotowania: 40 minut + chłodzenie ciasta Porcje: 8     Składniki: Ciasto: 125 g mąki pszennej, 75 g schłodzonego masła w kawałkach, szczypta soli, zimna woda, oliwa do posmarowania formy. Nadzienie: 200 g liści szpinaku(...)piec 10 minut. W między czasie przygotować farsz: jaja zmiksować z serami, przyprawami i czosnkiem wyciśniętym przez praskę. Dodać szpinak i odsączoną fasolę, wymieszać. Wyjąć ciasto z piekarnika, usunąć papier i fasolę, na ciasto wylać farsz. Piec w piekarniku nagrzanym do 195 stopni ok. 20 minut, aż tarta się przyrumieni. Przed podaniem posypać obficie pestkami granatu i skropić

SzczyptaSmaQ
WEGETARIAŃSKIE KOTLECIKI. 190

KOTLECIKI. /źródło: na 10 kotlecików 2 zielone małe cukinie 1 ząbek czosnku 150 g ciecierzycy z puszki 100 g sera żółtego długo dojrzewającego (Bursztyn) 1 jajko 1/4 szklanki bułki tartej 1/4 mielonego lnu łyżka świeżo posiekanej bazylii sól i pieprz do smaku olej z pestek winogron do smażenia Cukinię ścieram na tarce z dużymi oczkami. Posypuję solą, przekładam(...)Przekładam do miski. Ciecierzycę odcedzoną miksuję w blenderze tak, by konsystencją przypominała grudki piasku. Dodaję do cukinii, wrzucam też bazylię i mieszam. Ser Bursztyn kroję w kostkę, dodaję do cukinii. Wbijam jajko, wsypuje len oraz bułkę tartą  i mieszam ręką. Doprawiam do smaku solą i pieprzem (ominęłam sól, gdyż dla mnie posolona cukinia i słony ser wystarczająco

W kuchni Karmel-itki
Roladki z indyka ze szpinakiem w sosie z gorgonzoli 161

duża pierś z indyka (około 800 g) 450 g rozdrobnionego szpinaku (użyłam mrożonego) 1 szklanka bulionu drobiowego 3 ząbki czosnku łyżka masła łyżka bułki tartej sól pieprz olej do smażenia Sos: 200 g sera gorgonzola 200 ml słodkiej śmietanki 18 % 200 ml śmietanki 30 % 3 łyżki wytrawnego, białego wina sól biały pieprz Przygotowanie: Roladki: Pierś z indyka pokroić(...)plastry, w poprzek włókien i potraktować tłuczkiem Rozbite piersi z każdej strony delikatnie posolić i posypać pieprzem. Szpinak wrzucić na patelnię, dodać łyżkę masła, bułkę tartą, przeciśnięty przez praskę czosnek, sól i pieprz do smaku. Chwilkę smażyć aż nadmiar wody odparuje. Wystudzić. Przygotowany farsz nakładać na rozbite mięso, zawinąć i spiąć wykałaczkami lub szpikulcami do mięsa. Na patelnię

Oryginalny smak
Risotto z zielonymi szparagami i łososiem 190

szklaneczki zamrozić w zamrażalniku. Potem taką szklaneczkę dolewam do wywaru ze szparagów (jak w tym przepisie) czy z grzybów i to w zupełności wystarczy. Po trzecie, używajcie parmezanu lub grana padano, bo ser naprawdę robi różnicę.  Po czwarte, eksperymentujcie! Do risotta można dodać naprawdę różne składniki. Byle nie wszystkie jednocześnie. Radzę max 3 składniki poza bazową cebulkę i serem

W kuchni wieczorem