pieczarek • 1 pęczek natki pietruszki • 150 g żółtego sera • sok z 1/2 cytryny • 1 jajko • 2 łyżki bułki tartej • sól, pieprz do smaku • 2 łyżki oleju Polewa • 1 łyżka miodu • 1 łyżeczka słodkiej, mielonej papryki • 1 łyżka oleju Wykonanie: • Filet umyć, naciąć w środku kieszeń uważając, aby nie przeciąć mięsa na wylot. • Polać 2 łyżkami(...)oleju odparowując płyny. • Natkę pietruszki drobno posiekać. • Ser żółty również pokroić w kosteczkę lub zetrzeć na tarce. • Wystudzone pieczarki wymieszać z serem, jajkiem, bułką tartą, natką pietruszki. Doprawić do smaku solą i pieprzem. • Gotowym farszem nadziać kieszeń w mięsie, spiąć wykałaczkami i związać sznurkiem, aby powstała ładna pieczeń. • Piec
To co kochamkotleciki, ilość zwiększyć w zależności od potrzeb) 1 duża pierś z kurczaka 2 łyżki chrzanu tartego „POLONAISE” 2 łyżki miodu 1 płaska łyżka przyprawy – u mnie do sałatek* 1 łyżka oleju czarny mielony pieprz do smaku *skład: sól, papryka słodka czosnek, pieprz czarny, por, bazylia, natka pietruszki. Można zamienić na inną przyprawę o podobnym składzie Przygotowanie
Słodkie okruszkiindyka 500 g mięsa mielonego wieprzowego sól, pieprz do smaku 3 jajka 3 łyżki bułki tartej 3 ząbki czosnku 1 cebula 1 łyżeczka przyprawy Pasztet Tradismak 1 łyżeczka przyprawy Patelnia turecka Tradismak 1/4 szklanki słodkiej śmietanki 12 % 100 ml wody 1 łyżeczka ziół prowansalskich 2 opakowania mozzarellek malutkich ( jedno opakowanie(...)foremkę ) Wykonanie : Mięso mieszamy, następnie dodajemy: przyprawy,przeciśnięty przez praskę czosnek, śmietankę, wodę i bułkę tartą. Wszystko dobrze mieszamy i przyprawiamy ewentualnie do smaku solą lub pieprzem.Na samym końcu wbijamy jajka i jeszcze chwilę wyrabiamy. Mięsem wykładamy połowę wysokości foremki, następnie po środku układamy mozzarellki i przykrywamy mięsem delikatnie ugniatając. Pieczemy w temperaturze 180 stopni około 50 minut
Sama słodycz i szczypta chilipłaty po 6 plastrów szynki i żółtego sera sól, pieprz, suszony majeranek, słodka papryka , granulowany czosnek, zioła do pizzy posiekana natka pietruszki 1 niewielka mała cebula, pokrojona w grubą kostkę olej do smażenia Do panierowania: 2 jajka rozmieszane z łyżką oleju mąka bułka tarta Duszona cukinia: 2 młode cukinie 1 łyżka masła 1 łyżeczka przyprawy typu "jarzynka" szczypta(...)solą, pieprzem, majerankiem, granulowanym czosnkiem, słodką papryką i ziołami z obu stron. Odstawić do lodówki na 20 minut. Na brzegu każdego płata mięsa układać szynkę, złożony na pół plaster sera, trochę posiekanej cebuli i natki pietruszki. Zwijać szczelnie w rulon, zawijając brzegi do środka. Spinać brzegi wykałaczkami. Panierować w mące, jajku i bułce tartej. Smażyć na małym ogniu
Czerwień i błękitpapryka słodka w proszku, czosnek granulowany, domowa vegeta łyżeczka koperku 2 łyżki bułki tartej 1. Kaszę gotujemy (zgodnie z instrukcją na opakowaniu). Trzy (z czterech) jajek gotujemy na twardo. 2.Cebulę i szczypiorek drobno siekamy. Jajka kroimy w drobną kostkę. 3.Do miski przekładamy wszystkie składniki -kaszę, jajka i szczypiorek. Dodajemy przyprawy,surowe jajko i bułkę tartą
Na moim talerzupapryka słodka w proszku, czosnek granulowany, domowa vegeta łyżeczka koperku 2 łyżki bułki tartej 1. Kaszę gotujemy (zgodnie z instrukcją na opakowaniu). Trzy (z czterech) jajek gotujemy na twardo. 2.Cebulę i szczypiorek drobno siekamy. Jajka kroimy w drobną kostkę. 3.Do miski przekładamy wszystkie składniki -kaszę, jajka i szczypiorek. Dodajemy przyprawy,surowe jajko i bułkę tartą
NA MOIM TALERZUpierś była soczysta. Składniki: - 1 duża pierś z kurczaka - 1 świeży brokuł - 1 papryka - 1 cebula - 2 ząbki czosnku - 200g tartej mozzarelli - 100 g sera żółtego - pół łyżeczki oregano - pół łyżeczki czerwonej słodkiej papryki - płaska łyżeczka ziół prowansalskich - sól, pieprz - wykałaczki Sposób przygotowania: Brokuł myjemy i gotujemy przez około 8 minut. Na rozgrzaną patelnie wrzucamy pokrojoną
Pan i Pani Smith w kuchninada się świetnie... Zatem zapraszam! Składniki; 6 pojedynczych piersi z kurczaka ok 1 kg pieczarek 30 dag żółtego sera sól, pieprz, słodka papryka, odrobina chilli, natka pietruszki 3 jajka mąka do obtoczenia bułka tarta do obtoczenia olej do smażenia 3 łyżki masła klarowanego do smażenia Przygotowanie ; Filet z kurczaka myjemy, osuszamy a następnie przecinamy wzdłuż
Radość kipiąca uśmiechem.mogą być dodatkiem do różnych mięs ale doskonale smakują same. Proste i łatwe w przygotowaniu. Składniki 3 cebule 250 ml gazowanej wody tarta bułka lub pokruszone płatki kukurydziane 1 łyżeczka soli 1/2 łyżeczki mielonej słodkiej papryki 1 łyżeczka … Czytaj dalej Krążki cebulowe(onion rings
gotuj ze mnątorebka kaszy jęczmiennej wiejskiej, kilka różyczek brokuła, 6 pieczarek, 6 suszonych pomidorów, 2 jajka, 1 łyżka posiekanego koperku, sól, pieprz ziołowy, słodka i ostra papryka w proszku, przyprawa uniwersalna, 1 ząbek czosnku, bułka tarta, 2 łyżki mąki pełnoziarnistej Kaszę gotujemy w osolonej wodzie ok. 15 min, 5 min. przed końcem dodajemy różyczki brokuła. Pieczarki kroimy w kostkę, dusimy
słodki brateksuchego - należy go ugotować ) 80 g sera żółtego 1 cebula 1 łyżka masła 1 jajko do farszu sól pieprz do smaku papryka słodka do smaku 1 łyżeczka natki pietruszki 1 łyżeczka koperku jajko + bułka tarta do panierowania
Kulinarne Fantazje MarioliJabłka obierz i pokrój w kostkę ok 1 cm na 1 cm. Jeśli jabłka są miękkie i słodkie dodaj do nich sok z jednej cytryny oraz czubatą łyżkę bułki tartej. Możesz również dodać cynamon. Dokładnie wymieszaj. Jabłka ułóż na dolnej części ciasta. Następnie ubij pianę z 4 białek. Dodaj
kuron.com.plNasza polska truskawka może być wyjątkowym owocem. Szczególnie wtedy, kiedy czekamy na nią cały rok. Dziś przygotowałem dla Was kolejną słodką inspirację z truskawkami w roli głównej. Szybka i prosta w przygotowaniu tarta na kruchym spodzie z herbatników, a do tego truskawki skąpane w kremowej masie z białej czekolady. A to wszystko bez pieczenia. Szukacie więcej
kulinarnyJaszklanka mrożonego groszku, 1 niewielka cebula, 200g chudej szynki, 3 łyżki niskotłuszczowej śmietany lub jogurtu greckiego, 1 łyżeczka suszonej bazylii, 1/2 łyżeczki słodkiej papryki, 1 łyżki oliwy do smażenia, sól i pieprz do smaku, tarty parmezan do posypania. Sposób przygotowania makaronu z szynką i groszkiem: Makaron gotuję w osolonej wodzie zgodnie z przepisem
Gotuj Się Kto Może