Jabłka obierz i pokrój w kostkę ok 1 cm na 1 cm. Jeśli jabłka są miękkie i słodkie dodaj do nich sok z jednej cytryny oraz czubatą łyżkę bułki tartej. Możesz również dodać cynamon. Dokładnie wymieszaj. Jabłka ułóż na dolnej części ciasta. Następnie ubij pianę z 4 białek. Dodaj
kuron.com.plNasza polska truskawka może być wyjątkowym owocem. Szczególnie wtedy, kiedy czekamy na nią cały rok. Dziś przygotowałem dla Was kolejną słodką inspirację z truskawkami w roli głównej. Szybka i prosta w przygotowaniu tarta na kruchym spodzie z herbatników, a do tego truskawki skąpane w kremowej masie z białej czekolady. A to wszystko bez pieczenia. Szukacie więcej
kulinarnyJaszklanka mrożonego groszku, 1 niewielka cebula, 200g chudej szynki, 3 łyżki niskotłuszczowej śmietany lub jogurtu greckiego, 1 łyżeczka suszonej bazylii, 1/2 łyżeczki słodkiej papryki, 1 łyżki oliwy do smażenia, sól i pieprz do smaku, tarty parmezan do posypania. Sposób przygotowania makaronu z szynką i groszkiem: Makaron gotuję w osolonej wodzie zgodnie z przepisem
Gotuj Się Kto MożeKto powiedział, że mazurek musi być na słodko? Może i musi, ale ja jak zwykle lubię kombinowac na opak ;) Kruche ciasto z ziołowym twarożkiem, bryndzą
Mienta blogwieprzowy 4 szt. Mięso wołowe mielone 20 dag Papryka świeża 1 szt. Pieczarki 10 dag Sól i pieprz do smaku Papryka słodka mielona do smaku Cebula biała 1 szt. Jajka 2 szt. Bułka tarta do panierki Masło 2 łyżki Olej do smażenia Przygotowanie: Cebulę, pieczarki, paprykę oczyścić, drobno posiekać i przysmażyć na maśle z dodatkiem mielonej papryki
Tradycyjna Kuchniafasoli (400 g/240 g po odsączeniu) - 1 puszkę soczewicy - 2 czerwone papryki - 1 opakowanie pieczarek (500 g) - 300 g przecieru pomidorowego - 250 g tartego sera mozzarella - 3 ząbki czosnku - sok z połowy limonki - 1 łyżeczkę słodkiej wędzonej papryki - po pół łyżeczki kuminu oraz ostrej papryki - szczyptę chili - sól i pieprz do smaku - 1 łyżkę masła - 1 łyżkę oleju
Bez Cebulisaszetkach - Sonko ) 1 cebula 1 jajko 1 łyżka mąki (może być pszenna lub skrobia kukurydziana) 1/2 łyżeczki curry 1/2 łyżeczki papryki słodkiej 2-3 szczypty gałki muszkatołowej sól, pieprz Dodatkowo: mąka i bułka tarta do obtaczania olej do smażenia Kaszę jaglaną ugotować (*) według przepisu z opakowania i pozostawić do ostudzenia. W międzyczasie posiekaną cebulę podsmażyć na niewielkiej
Di gotujePełnowartościowy obiad bez dodatku mięsa. Zapiekany bakłażan wypełniony pyszną soczewicą oraz słodko-kwaśnym sosem pomidorowym. Wszystkie smaki i faktury łączy ze sobą dodatek tartego, najlepiej irlandzkiego sera czedar ;-) Ilość porcji: 4 duże
AniaGotuje.plfasolką szparagową czekam z wielkim utęsknieniem. W moim rodzinnym domu zawsze podawało się ją jako dodatek do dań mięsnych- polaną masłem i tartą bułką. Czasami mama robiła też przepyszną zupę fasolową - doprawioną na słodko-kwaśno. Szukając dalszych pomysłów na wykorzystanie kulinarne tego wspaniałego warzywa trafiłam na przepis od koleżanki mamy, który zalegał w notatkach ładnych kilka
Pobite gary BarbaryPodaję je z domowymi dipami, np. pomidorowym, ajwarem lub czosnkowo-koperkowym. Składniki: 1 opakowanie ciasta francuskiego kilka plasterków szynki 3 pieczarki tarty parmezan 3-4 łyżki koncentratu pomidorowego przyprawy mielone: lubczyk, ostra i słodka papryka 1 małe jajko siemię lniane i mak do posypania Przygotowanie: Ciasto rozkładamy na blacie, smarujemy koncentratem, posypujemy serem i przyprawami. Układamy plasterki szynki
Zasmakuj Kuchniwięc nie może zabraknąć czegoś słodkiego :) W zeszłym roku był tort, a tym razem postawiłam na cieplutką tartę z orientalno-tropikalną nutą, bo marzą mi się już wakacje, najlepiej na jakiejś rajskiej plaży, może Karaiby, może indyjskie Goa, a może jakaś śródziemnomorska wysepka ;). Zainspirowana podróżami i serkiem Apetina Papaja i Curry , wymyśliłam tartę na bezglutenowym spodzie z dodatkiem mąki(...)dwoma jajkami, olejem kokosowym, łyżeczką cynamonu i łyżeczką karadamonu, zagniatamy ciasto. Wkładamy je na godzinę do lodówki. Po tym czasie wyjmujemy ciasto i wylepiamy nim formę do tarty, nakłuwamy spód. Wkładamy na 10 - 15 minut do piekarnika nagrzanego do 170 stopni, aby ciasto podpiekło się delikatnie (dobrze jest użyć łańcuszka do tarty). Wyjmujemy
Quinoa Raz!piersi z kurczaka 3 ząbki czosnku 2 jajka czerstwa bułka 3 łyżki suszonej natki pietruszki 1 łyżeczka majeranku 1/2 łyżeczki słodkiej papryki szczypta ostrej papryki 1/2 łyżeczki ziół prowansalskich sól, pieprz bułka tarta Żółtka oddzielić od białek. Bułkę moczymy w mleku, odciskamy. Mięso oczyścić, zmielić w maszynce. Dodać żółtka, bułkę, przyprawy, natkę, przeciśnięty przez praskę czosnek, dokładnie wymieszać
kulinarnyswiatdomimnie w kuchni dziś królują kluski leniwe z dodatkiem dyni. Bardzo Was zachęcam do spróbowania tego połączenia. Lekko słodkie, o bardzo delikatnym dyniowym smaku, podane z podsmażoną na masełku bułka tartą. Maja piękny jasnopomarańczowy kolor. Dyniowe leniwe to też świetny sposób na przemycenie dzieciom tego pysznego warzywa. Na pewno będą im smakować. Skusicie się? :) Składniki
MyCookBook.plmleka 1 1/2 szklanki wody gazowanej Farsz: 2 cebule 500 g pieczarek 250 g sera żółtego przyprawy: sól, pieprz, pieprz ziołowy, słodka i ostra mielona papryka Panierka: 1 jajko kilka łyżek mleka bułka tarta Najpierw należy usmażyć naleśniki. Wszystkie podane składniki wymieszać lub zmiksować na gładką masę bez grudek i smażyć trochę grubsze naleśniki
Simply Foodkurczaka lub 8 pałeczek 3-4 łyżki oliwy 1 łyżeczka suszonego oregano pół łyżeczki suszonej bazylii pół łyżeczki suszonego majeranku 1 łyżeczka słodkiej papryki pół łyżeczki ostrej papryki sól pieprz około 1 szklanki bułki tartej Mięso umyć, osuszyć, natrzeć solą i pieprzem. Do oliwy dodać wszystkie przyprawy i wymieszać. Powstałą marynatą natrzeć dokładnie mięso i odstawić do lodówki
kuchnia doskikulę. Gotowe knedle partiami wrzucać na lekko osolony wrzątek z dodatkiem oleju. Gotować około 5 minut od wypłynięcia na wierzch. Podawać polane tartą bułką zrumienioną na maśle. W tym okresie truskawki nie są tak słodkie jak w sezonie letnim, więc ja przed zlepieniem knedla każdą truskawkę posypywałam odrobiną cukru
kuchnia doskiindycze 1 kg, cukinia 1 duża, jajka 2 sztuki, bułka czerstwa 2 sztuki, pieprz czarny mielony 1 łyżeczka, kucharek 2 łyżeczki, papryka słodka mielona 1 łyżeczka, koperek 1 pęczek, czosnek granulowany 1 łyżeczka, bułka tarta 1 szklanka cukinię zetrzeć na tarce grubsze oczka, posolić i po 30 minutach dobrze odcisnąć nadmiar wody, bułki namoczyć w wodzie i dobrze
W Mojej Kuchni Lubięchodź kulek wychodzi spokojnie dla 3) składniki na kulki 2 woreczki ryżu kilka pieczarek - ok 5 pół cebuli sól, pieprz curry papryka słodka pieprz cayenne - na czubku noża 2 łyżki natki z pietruszki bułka tarta olej łyżeczka masła ok 15 małych kosteczek sera żółtego łyżka parmezanu na rybę 2 filety w kostce z mintaja (może być inna dowolna
sierotka maRysia w kuchnipodsypania 3/4 szklanki jogurtu naturalnego masło 500 gram mięsa mielonego (najlepiej użyć wołowo-wieprzowego, ja jednak robiłam z drobiem) pieprz, majeranek, papryka słodka i szczypta chili posiekana cebulka i dwa ząbki czosnku 150 gram tartej mozzarelli Drożdże mieszamy z cukrem aż masa będzie płynna. Dodajemy dwie łyżki mąki i ciepłą wodę. Mieszamy i ostawiamy na 20 minut
Mango PapajaSkładniki: 3 szklanki tartej cukinii 3 marchewki 3 cebule 200 gram sera żółtego np. Złoty Mazur 4 jajka 1,5 szklanki bułki tartej 0,5 szklanki oleju 0,5 kostki masła sól, pieprz, papryka słodka Pasztet z cukinii - przepis Wykonanie: Cukinie, marchewki i cebulę ścieramy na drobnej tarce a najlepiej w robocie kuchennym. Ser żółty i masło także
Pyza i Surówkamielonym. Składniki: 500 g mięsa mielonego wieprzowego 1 cebula 2 ząbki czosnku 1 jajko 1 łyżeczka musztardy 1/2 łyżeczki majeranku 2 łyżki bułki tartej ( w razie gdy masa mięsna jest zbyt rzadka) sól pieprz papryka słodka papryka ostra patyczki do szaszłyków Wykonanie Cebulę drobno posiekać, czosnek przecisnąć przez praskę. Wszystkie składniki wymieszać wraz z mięsem na gładką masę
O kuchni z uczuciemłyżki kurkumy do zabarwienia ryżu - 1 szklanka suchej fasoli (u mnie drobnej) - 1 cebula - 2 ząbki czosnku - kilka pieczarek - sól, pieprz, bazylia, papryka słodka, chili cayenne* - pół łyżeczki kminku - 1 jajko - 3,4 łyżki bułki tartej z ciemnego pieczywa - olej rzepakowy Fasolę namocz przez noc w wodzie w proporcji woda:fasola - 3:1. Ugotuj w tej samej wodzie(...)włóż ryż, fasolę, podsmażoną cebulę i pieczarki. Ugnieć tłuczkiem do ziemniaków, tak mocno jak chcesz**. Przypraw bardzo dokładnie, nie zapomnij o kminku. Wymieszaj, dodaj jajko, ponownie wymieszaj. Dodaj bułkę tartą, ewentualnie dopraw i dokładnie wymieszaj. Podsmażaj na 3 łyżkach oleju, ok. 4 minut z każdej strony, aż kotleciki się przyrumienią. *Dodajcie swoje ulubione przyprawy, niekoniecznie takie jakich
Corner With RecipesPyszny, słodko-kwaśny placek bezowy na migdałowym spodzie z czerwoną porzeczką. Pyszności <3 Przepis pochodzi z magazynu "Moje Gotowanie". Z przygotowanych składników przygotujemy placek
My Culinary Artduży koncentrat pomidorowy - 1 puszka pomidorów krojonych - około 220ml przecieru pomidorowego - 2 ząbki czosnku - oliwa z oliwek - tarty parmezan do smaku - listki świeżej bazylii - zioła prowansalskie - papryka ostra - papryka słodka - sól i pieprz Przygotowanie: Cebulę kroimy w drobną kostkę i wrzucamy do rondla z rozgrzaną oliwą. W momencie gdy będzie już zeszklona dodajemy zmiażdżony czosnek
Qchnia po prostuszklanki czerwonej soczewicy 1 -1,5 szklanki wody 6 suszonych pomidorów 1 szalotka 1 ząbek czosnku 1 gałązka świeżego tymianku duża szczypta słodkiej papryki duża szczypta pieprzu cayenne duża szczypta kurkumy 3 łyżki bułki tartej 1 jajko sól, pieprz chutney z szalotek i czarnego bzu 4 szalotki 2 łyżki dżemu z czarnego bzu Łowicz 40 ml czerwonego wytrawnego wina(...)Suszone pomidory pokroić w kostkę, szalotkę posiekać w kostkę, ząbek czosnku drobniutko posiekać. Całość przesmażyć chwilę na oleju z suszonych pomidorów i dodać do soczewicy.Wymieszać. Dodać jajko, bułkę tartą oraz przyprawy. Wymieszać i przyprawić do smaku solą i pieprzem. Formować burgery i smażyć z obu stron na rozgrzanej oliwie. Burgery muszą się zezłocić. Wyłożyć na ręcznik papierowy
DefinicjaSmakuSezon na truskawki trwa. Poniżej propozycja szybkiej tarty ze świeżymi truskawkami. Potrzebujemy: Ciasto: 200g mąki pszennej 100g zimnego masła 1 jajko 3/4 łyżki naturalnego
http://szpilkinamiotle.blogspot.com/Dziś polecam orzeźwiającą tartę serowo-pomarańczową. Większość z nas zapewne poczyni noworoczne plany dot. m. in. ograniczenia słodkości, ale w przypadku tej tarty nie musicie sobie zawracać tym głowy:) Przy okazji życzę wszystkim szczęśliwego, słodkiego Nowego Roku 2014. Składniki: 1 opakowanie (275 g) gotowego, świeżego ciasta francuskiego 500 g gładkiego, mielonego twarogu 4 łyżki soku pomarańczowego skórka starta
Domowa Cookierenka Agismażymy i dodajemy jedną drobno posiekaną suszoną papryczkę chilli (taką małą). Teraz drobno kroimy około 15 suszonych śliwek i dodajemy do reszty. Doprawiamy słodką papryką, solą i świeżą bazylią. Podajemy z ulubionym makaronem i posypujemy tartym parmezanem. Jak już wspominałem parę razy Madzia lubi hurtowe ilości tak więc i tego obiadu wyszło dość sporo :) Bardzo dobrze, będzie
Marder&Marder Manufacturesłodkiej kukurydzy 4 jajka 100 g żółtego sera 2-3 łyżki bułki tartej Garść natki pietruszki Sól Pieprz Olej do smażenia Filet z piersi kurczaka kroimy w kosteczkę, Przyprawiamy przyprawą do kurczaka. Kukurydzę odsączamy z zalewy, ser ścieramy na tarce o średnich oczkach, zieleninę siekamy. Wszystkie składniki łączymy ze sobą w jednej misce. Wbijamy jajka, wsypujemy bułkę tartą
VioletoweKucharzeniekwaskowości. Następnym razem zrobię ten sam pasztet z suszonymi śliwkami i jabłkami. 1 kg wątróbki drobiowej 5 cebul 330 ml słodkiej śmietany 30% (kwaśna nie może być) 4 jajka 150 g bułki tartej 2 łyżki miodu płynnego 1 szklanka żurawiny sól, pieprz, majeranek olej do smażenia Cebulę pokroić w piórka i smażyć(...)minutach odcedzić. Wątróbkę umyć, pokroić w mniejsze kawałki, posolić, popieprzyć i usmażyć na patelni. Następnie zmielić w maszynce lub blenderem. Jajka roztrzepać, dodać je do wątróbki, razem z bułką tartą, śmietaną, cebulą, miodem i żurawiną. Przyprawić jeszcze raz solą, pieprzem i nie żałować majeranku. Masę przełożyć do keksówki - podana proporcja mieści się w keksówce o wymiarach 35x10
Jadło i czytadłopasztet). Smaki i dodatki można dopasowywać wg własnego uznania i gustu. Dziś polecam pasztet miodowy. 1 kg wątróbki drobiowej 5 cebul 330 ml słodkiej śmietany 30% (kwaśna nie może być) 4 jajka 150 g bułki tartej 4-5 łyżek miodu płynnego sól, pieprz, majeranek olej do smażenia Cebulę pokroić w piórka i smażyć ok 30-40 minut(...)umyć, pokroić w mniejsze kawałki, posolić, popieprzyć i usmażyć na patelni. Następnie zmielić w maszynce lub blenderem na gładką masę. Jajka roztrzepać, dodać je do wątróbki, razem z bułką tartą, śmietaną, cebulą, miodem. Przyprawić jeszcze raz solą, pieprzem i nie żałować majeranku. Masę przełożyć do keksówki - podana proporcja mieści się w keksówce o wymiarach 35x10 cm. Pieczemy
Jadło i czytadłomleku, wyciągnie ono z wątróbki zapach, toksyny i inne niepożądane zawartości. 1 kg wątróbki drobiowej wymoczonej w mleku 5 cebul 330 ml słodkiej śmietany 30% (kwaśna nie może być) 4 jajka 150 g bułki tartej 4-5 łyżek miodu płynnego 1 duże jabłko pokrojone w kostkę sól, pieprz, majeranek olej do smażenia Cebulę pokroić w piórka i smażyć(...)łodkiego smaku (nie można jej przypalić). Wątróbkęusmażyć na patelni. Następnie zmiksować w maszynce lub blenderem na gładką masę. Jajka roztrzepać, dodać je do wątróbki, razem z bułką tartą, jabłkiem, śmietaną, cebulą, miodem i przyprawami. Masę przełożyć do keksówki - podana proporcja mieści się w keksówce o wymiarach 35x10 cm. Pieczemy w temperaturze 170 stopni przez
Jadło i czytadłoKorzystając z wolnego czasu postanowiliśmy upiec coś słodkiego, bo ostatnio nie mamy na to wiele czasu. Postanowiliśmy upiec mini tarty z owocami leśnymi . W Holandii można kupić przez cały rok świrze owoce jagody maliny czy truskawki ale nie smakują one zawsze tak samo jak w sezonie. Dlatego kupiliśmy mrożone. I muszę szczerze Wam powiedzieć
cookplciasta francuskie 1 opakowanie mrożonego brokuła 1 duża kalarepa 1 szklanka mrożonego zielonego groszku 6-7 szt. szpinaku (brykiet) 10 małych pieczarek 1 słodka śmietana ok. 300 ml 1 serek topiony z ziołami 1 szklanka tartego żółtego sera 1 jajko gałka muszkatołowa, pieprz, lubczyk, tymianek Zaczynamy od ugotowania na krucho w lekko osolonej wodzie brokuła razem z zielonym groszkiem
vegetanieniezbyt duża dynia piżmowa 2 cebule 2 ząbki czosnku ok. 50 g masła świeży imbir wielkości kciuka 2 łyżeczki kuminu 2 łyżeczki słodkiej papryki 1 łyżeczka curry 4 plasterki szynki parmeńskiej 2 żółtka nieco tartego parmezanu sól i pieprz Sposób przygotowania: Dynię przekroić na pół i usunąć z niej nasiona. Ostrym nożem naciąć miąższ dyni w kratkę, uważając
W SMAKskładniki: 3 plastry ciasta Filo 1 kubek mleka 4 łyżki masła 8 dużych jabłek cukier puder 1 op masy marcepanowej 1 kubek suszonych śliwek bez pestek
Luźna KuchniaPolecam ten przepis dla wszystkich amatorów panierowanych grzybów. Szybki, prosty obiad, w sam raz na bezmięsny piątek:-) Jako dodatek sprawdzi się pikantno-słodki sos chili. Składniki: boczniaki 1-2 jajka 1 łyżka mleka bułka tarta sól, pieprz Wykonanie: Boczniaki myjemy i odcinamy od kapeluszy nóżki (bo są twarde) Kapelusze doprawiamy solą i pieprzem. Jajka roztrzepujemy z mlekiem
IMPRESJA SMAKUłyżki przecieru pomidorowego - 0,5 kg mięsa mielonego z łopatki - 1,5 dużej cebuli - 3 duże ząbki czosnku - sól, pieprz - papryka słodka i ostra - zioła prowansalskie - czosnek w pudrze - 2 łyżki oleju rzepakowego - tarty ser żółty Przygotowanie: Makaron gotujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu. Cebulę szklimy na oleju. Dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek, mieszamy i po chwili
W poszukiwaniu inspiracjiłyżki bułki tartej 3 łyżki mąki garść świeżych liści bazylii 2 szklanki wody 1 łyżeczka pieprzu ziołowego 2 łyżeczki papryki słodkiej mielonej sól oliwa SKŁADNIKI na puree ziemniaczane: 10 średnich ziemniaków 1 łyżka masła 2 łyżki śmietany 18% szczypta gałki muszkatołowej sól PRZYGOTOWANIE pulpetów: Do miski przekładamy zmielone mięso. Dodajemy jajko, drobno posiekaną cebulę, bazylię, bułkę tartą
kulinarnyJareceptury - czerwony pieprz. Ponieważ uwielbiam takie eksperymenty, czym prędzej ruszyłam do kuchni. Okazuje się, że efekt jest niesamowity. U autorki bloga była tarta, ja pominęłam kruchy spód, i przygotowałam szybką wersję w kokilkach. Soczyste, słodkie truskawki, delikatna jajeczna pierzynka i pobudzająca nuta pieprzu, który sprawia, że deser nie jest mdły, a na języku zostaje przyjemnie ostry smak. Koniecznie
Pożeraczka, czyli raz adobrzepyszne ..polecam.. 1 kg skrzydełek kostka rosołowa sól, pieprz ziele angielskie listek laurowy wegeta mąka do panierowania jajka bułka tarta Zalewa: ¼ szkl. octu spirytusowego ½ litra wody 2 cebule ½ łyżeczki pieprzu ½ łyżeczki słodkiej papryki ½ małego ketchupu kilka ziaren ziela angielskiego liść laurowy 2 łyżki cukru ½ łyżki soli morskiej Skrzydełka pociąć
Moje domowe kucharzeniejogurtowym. Bardzo serdecznie zapraszam do wypróbowania tego pysznego przepisu. Składniki: Mała pierś z kurczaka tortilla pszenna 2 łyżeczki jogurtu greckiego 1 łyżeczka słodkiego sosu chilli 50 g sałaty 30 pomidora 30 g ogórka bułka tarta sól, pieprz Przygotowanie: Kurczaka kroimy w cienkie plasterki, obtaczamy w bułce tartej i smażymy na rozgrzanym tłuszczu przez
Kuchnia ŁukaszaKwaskowate porzeczki zostały przełamane słodkim budyniem. Musicie zrobić sobie takie do kawy :) Składniki Kruche ciasto wg przepisu na blogu lub wersja dla leniwych: kupić gotowe kruche
Kulinarne PrzebojeKupiłam serek ricotta, którego nigdy nie jadłam i który miałam zamiar przeznaczyć do zupełnie czego innego. Ale ochota na zupełnie co innego mi tymczasem przeszła, a
Zdrowa Kuchnia Sowyznika z talerza ;) Możecie zaserwować ją na przekąskę, gdy wpadną znajomi, bądź zjeść na kolację. Gdy zapieczecie ją w foremce do tarty przypomni nieco kolorowe ciasto. Marchewka i ziemniak po upieczeniu są bardzo słodkie - zatem może to również idealna propozycja na deser? ;) Zapiekanka marchewkowo - ziemniaczana 6 dużych marchewek 5 dużych ziemniaków jedno jajo + 2 białka
Sajkofanka smakukości * sól , pieprz , papryka czerwona słodka , gałka muszkatołowa * 2 jajka * 5 łyżek mąki pszennej * 5 łyżek bułki tartej * smalec wieprzowy Przygotowanie : Mięso rozbić , przyprawy utrzeć razem i obsypać kotlety. Zwinąć w rulony, przykryć talerzem i odstawić na 2-3 godziny do lodówki. Rozkłócić jajka. Zmieszać mąkę z bułką tartą. Kotlety panierować
Magiczne Życie Martyparmezanie, a potem już klasycznie: jajko i bułka tarta. Kotlety smażymy na mocno rozgrzanym oleju. W oryginalnym przepisie występuje cielęcina, która, jak wiadomo,w Polsce jest towarem deficytowym cielęciny jest nie mniejszym wyzwaniem jak za „komuny” w latach 80. W naszym przepisie zastąpiliśmy ją delikatnym mięsem z polędwiczek wieprzowych. Słodkie, pieczone brukselki Kotlety podaliśmy z pieczonymi frytkami(...)macie (można łatwo go zrobić odparowując podczas powolnego gotowania ocet balsamiczny) użyjcie w niewielkiej ilości miodu płynnego. Dodatek słodkiej przyprawy jeszcze bardziej wzmacnia smak brukselki. To naprawdę działa. Składniki: 500-700 g polędwiczek wieprzowych ¾ szklanki tartego parmezanu 1 szklanka bułki tartej 2 jajka Sól i pieprz Brukselka 0,5 kg brukselek 2 łyżki octu balsamicznego 6 łyżek oleju
Niedzielny kucharzklasyka, która daje nam bardzo dużo możliwości konfiguracyjnych. Stąd bardzo wdzięczny materiał na zagospodarowanie pozostałości. Obecnie pracuję nad wersją na słodko, ale o tym kiedy indziej :) Składniki: - ziemniaki - marchewka - obierki z marchewki - mąka Wykonanie: Ziemniaki obieramy i trzemy na tarce na małych oczkach. Marchewkę obieramy i trzemy na tarce na grubych oczkach. Mieszamy ziemniaki i marchewkę ze sobą dodając
Kryzysowa Książka Kucharska