Prosty, uniwersalny, pyszny krem budyniowy, niezastąpiony do domowych wypieków. Krem budyniowy jest bardzo puszysty, aksamitny, nie za słodki i bardzo łatwy do przygotowania. Ma wiele zastosowań: do tortów, tart, rolad, babeczek, eklerków, ptysi lub napoleonek. Krem przygotowuję na gotowym budyniu w proszku, lista składników jest tu krótka i nie w niej nic z "E", a znacznie skraca czas przygotowania. Ważne
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!mięsa mielonego z łopatki 100 g kaszy bulgur 1 łyżka suszonych pomidorów w płatkach 1 łyżeczka soli, pieprzu, ziół prowansalskich, papryki słodkiej, czosnku suszonego 1 jajko 5 łyżek kaszy manny oraz: bułka tarta do panierowania olej do smażenia Przygotowanie: Kaszę gotujemy wg instrukcji z opakowania i odstawiamy do ostygnięcia. Do miski przekładamy mięso, jajko, przyprawy, pomidory suszone, kaszę
słodkie i nie tylko historie kulinarneząbki czosnku 2 duże pomidory duży słoik gotowego sosu spaghetti lub puszka pomidorów, ew. passata ostra papryczka wg uznania sól, pieprz, lubczyk, słodka papryka, oregano i zioła prowansalskie, cząber olej do smażenia makaron, tarty ser, natka do podania PRZYGOTOWANIE: Rozgrzewam kilka łyżek oleju. Obieram cebulę i czosnek, siekamy drobno razem z papryczką. Pomidory kroję w kostkę. Na oleju
Zasmakuj Kuchnimakaronu spaghetti 20 dag pieczarek 1 cebula 2 ząbki czosnku 1 pęczek natki 500 ml jogurtu naturalnego 15 dag sera żółtego tartego Sól i pieprz do smaku 1 łyżeczka papryki czerwonej mielonej słodkiej Olej rzepakowy do smażenia PRZYGOTOWANIE: Pieczarki myję, a następnie kroję w kostkę. Cebulę oraz czosnek obieram i drobno siekam. Natkę pietruszki myję, a następnie drobno
Gotowanie Patkipomidory słoik czarnych oliwek puszka czerwonej fasoli puszka kukurydzy puszka pomidorów w puszce butelka passaty opakowanie ziół prowansalskich sól, pieprz, ostra i słodka papryka, lubczyk do smaku olej do smażenia grzanki, natka i/lub tarty ser do podania Przygotowanie: Na oleju przesmażam mięso, gdy zmieni kolor na jasny dodaję posiekaną cebulę i czosnek, mieszam. Na innej patelni na średnim
Zasmakuj Kuchniłyżki majonezu * 1 łyżeczka musztardy * 1 łyżka sosu sojowego * 1 duży ząbek czosnku * 1/3 łyżeczki papryki ostrej * 1 łyżeczka papryki słodkiej * 1/2 łyżeczki pieprzu czarnego * 1/2 łyżeczki soli * 2 jajka * bułka tarta * olej do smażenia Wymieszałam majonez z musztardą i przyprawami, czosnek zaś przecisnęłam przez praskę i odmierzyłam łyżką sos sojowy. Mięso schabowe rozbiłam tłuczkiem
Pieprzyć z Fantazjąproponuję spróbować w piekarniku ;) Jeśli chodzi o dodatki to zostawiam tutaj pole do popisu Waszej wyobraźni ;) Podobne ciasto, tylko, że w wersji słodkiej wykorzystywałam już w zdrowych deserach. Na blogu znajdziecie przepis na tartę oraz markizy na bazie ciasta twarogowego. ZDROWA, EKSPRESOWA PIZZA Z PATELNI Czas przygotowania 15-20 minut Z podanych składników wychodzą dwie małe pizze
HealthyCreationskremówki 30 % kawałek pancety lub boczku wędzonego na zimno 1 mała cebula 2 ząbki czosnku 1/1 płaskiej łyżeczki drobno siekanego rozmarynu 2 łyżeczki słodkiej wędzonej papryki 1 łyżeczka cukru sól do smaku 2 łyżki tartego sera pecorino lub parmezanu Boczek lub pancetę , kroimy w kawałki , tak jak cebulę i podsmażamy na patelni z cukrem, aż zrobi się złocista . Dodajemy
Ogrodnik w podróżymięsem polanego mazią ze słoika. Składniki: 2 puszki pomidorów krojonych 300 g mięsa mielonego z indyka 300 g makaronu spaghetti 30 g tartego parmezanu 1 ząbek czosnku 1 mała cebula 3 łyżeczki papryki słodkiej mielonej 1/2 łyżeczki suszonego oregano świeża bazylia oliwa z oliwek sól pieprz Przygotowanie: Na patelni rozgrzej 2 łyżki oliwy z oliwek. Cebulę
Dominacja smakuPyszne, soczyste mięso z kruchą cebulą. Składniki: 4 filety bez skóry i kości z podudzia, pół średniej wielkości cebuli, łyżeczka słodkiej papryki w proszki, 50 g masła, sól, pieprz, jajko, bułka tarta, olej do smażenia Przygotowanie: Mięso lekko rozklepujemy. Solimy, pieprzymy i posypujemy delikatnie papryczką z każdej strony. Cebulę kroimy w piórka. Wykładamy na mięso, wraz z małym
Lena Gotujedzięki dodatkowi nie całego jajka, a samego żółtka. Ciasto wypełnia cytrynowy krem na bazie jogurtu greckiego, aromatyzowany samodzielnie przygotowanym lemon curd. Całość wieńczą czerwone słodkie truskawki pomalowane Tortengussem. Zamiast czterech tartaletek możesz zrobić jedną dużą tartę! Tak smakuje wiosna! Składniki na zielone kruche ciasto: 100 g mąki orkiszowej 1050 100 g mąki dyniowej 2 łyżki ksylitolu/cukru pudru 1 żółtko
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!zwykłego ciasta (na przykład takiego jak tutaj ). A mój apetyt dodatkowo rośnie, gdy kwaśny smak rabarbaru zestawimy ze słodką bezą. Wtedy, uwierzcie mi, nic więcej już mi nie potrzeba. Tan smak zostaje ze mną przez cały rok, aż do kolejnej tarty, w kolejnym maju. Warto czekać i wspominać. Może za rok wymyślę jakąś inną tartę, zobaczymy. To znaczy
Marder&Marder Manufacturepieczarek 1 duża cebula 1 szklanka czerwonej soczewicy ok. 160 g salami w dużych plastrach 3 ząbki czosnku sól i pieprz, słodka i wędzona papryka, zioła prowansalskie lub włoskie jajka i bułka tarta do panierowania olej do smażenia Soczewicę przepłukać i ugotować w osolonym wrzątku. Odcedzić. Obraną cebulę pokroić w drobną kosteczkę i smażyć na niewielkiej ilości oleju
Czerwień i błękitciecierzycy możemy nadawać dowolny smak. Ja poszłam w kierunku klasyki i użyłam papryki. Chrupki z ciecierzycy możemy robić także z: ziołowym pesto tartym parmezanem suszoną cebulką lub czosnkiem mielonym kolorowym pieprzem lub na słodko: z miodem z cynamonem przyprawą do piernika Składniki: 1,5 szklanki ugotowanej ciecierzycy ( lub 2 puszki odsączonej i osuszonej ciecierzycy ) 2 łyżki
kolorowotorcikowo