szybkie ciasto - 31194 przepisów (strona:1342/2080)

Poświąteczne pierniczki dla mających czas 204

złoto-brązowego koloru, szybko przelać do miodu z masłem i dokładnie wymieszać. Masę przestudzić, co jakiś czas mieszając. Mąkę przesiać z sodą i proszkiem, wymieszać z solą. Żółtka utrzeć z cukrem na puszystą, jasną masę. Białka ubić na sztywno. Do mąki dodać miód z karmelem oraz ubite żółtka, na końcu dodać pianę z białek. Zagnieść gładkie ciasto.  uformować

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Tarta z wędzonym łososiem 108

szybkie danie z prostych składników. Sprawdzone w porze obiadowej jak i na spotkaniach koleżeńskich. Spróbujcie – jestem przekonana, że Wam też będzie smakowało. Do przygotowania 4 porcji tarty potrzebujemy: – wędzonego łososia (ok 250 g) – kulkę mozzarelli lub odpowiednio tyle sam gramów fety lub ricotty – 2 pomidory pokrojone w kostkę – 2 jajka (rozbełtane) – 1 opakowanie ciasta

Szybko Tanio Smacznie
Bezglutenowy chlebek bananowy 160

zbawieniem. Prosty i szybki do zrobienia, a na dodatek pyszny. Wtedy, jak i teraz, gluten spożywam, ale bardzo lubię sięgać po przepisy bezglutenowe, ponieważ w moim odczuciu są one zdrowsze. Poza tym chcę pokazać ludziom, że nawet jeśli nie jedzą glutenu, to nadal mogą jeść smacznie i w dodatku nie odmawiając sobie takich produktów jak chleb, ciasto czy wczorajsza granola

Blendman
Francuskie romby z pastą paprykową i serem 157

Smacznie, szybko i wesoło .. na stole i w kuchni:) Polecam takie francuskie wariacje, gdyż środek takich rombów możecie zawsze dowolnie modyfikować. Czy to nie jest fajne?:) Dziś wersja z farszem z pasty paprykowej z dodatkiem sera. Łatwo i smacznie;D Przekąska pasuje także do wieczornego wina czy piwa w towarzystwie kogoś bliskiego:) Składniki: opakowanie ciasta francuskiego kilka łyżek pasty paprykowej

Zasmakuj Kuchni
Bezglutenowy chlebek bananowy 162

zbawieniem. Prosty i szybki do zrobienia, a na dodatek pyszny. Wtedy, jak i teraz, gluten spożywam, ale bardzo lubię sięgać po przepisy bezglutenowe, ponieważ w moim odczuciu są one zdrowsze. Poza tym chcę pokazać ludziom, że nawet jeśli nie jedzą glutenu, to nadal mogą jeść smacznie i w dodatku nie odmawiając sobie takich produktów jak chleb, ciasto czy wczorajsza granola

Blendman
Grillowane placki z pasztetem 160

szybko się przygotowują, a jednocześnie oryginalnie smakują.  Ja cisto z mąki pszennej wyrobiłam, nadzieniem z pasztetu z kaparami i pieprzem zielonym marynowanym wypełniłam, w sakiewki skręciłam i za pomocą wałka spłaszczyłam.  Placki na grillu wypiekałam i przekąskę gotową już miałam. Takie placki na gorąco są  genialne , ale na zimno również smakują  idealnie .   Składniki: ciasto

Moniki Smakołyki
Pizza rybna Graala 152

śmietany. UWAGA!!! Wyrasta szybko! Wyrośnięte drożdże wlać do wcześniej przesianej mąki, dodać sól i olej. Można też dodać jeszcze wody aby uzyskać odpowiednią dla siebie miękkość. Wyrabia się do momentu aż zacznie odchodzić od ręki. Krótko:) Odstawić jeszcze pod przykryciem do wyrośnięcia. Po wyrośnięciu można jeszcze przemieszać i wyłożyć na posmarowaną olejem blachę. Dla lepszego uformowania ciasta na blasze, wskazane

Ukojenie Podniebienia
Placuszki z jabłkiem na maślance 130

rozeszły się bardzo szybko. Składniki: 1 szklanka mąki pszennej 3/4 szklanki maślanki 1 jabłko 1/2 łyżeczki soli 1 łyżka cukru 1 jajko olej do smażenia Przesianą mąkę wymieszać z solą i cukrem, dodać maślankę i dokładnie wymieszać na gładką masę. Dodać jajko i ponownie wymieszać. Jabłko obrać i zetrzeć na tarce o grubych oczkach, dodać do ciasta i wymieszać. Smażyć

talerz przyjemności
Bułeczki drożdżowe z makiem 223

kuchni Małgosi  z bloga Smaki Alzacji Szóste Niebo  z bloga Szóste niebo Marzence  z bloga Kulinarne szaleństwa Maniusi Ewie Szczepińskiej  z FB Agnieszce  z bloga Szybko, tanio, smacznie Piekę bo lubię  z FB Małgosi  z FB Ali  z  bloga Ala piecze i gotuje Oli  z bloga Cukry proste Dorocie(...)czarowanie Bernadetcie  z bloga Prawo do gotowania z pasją Iwonce  z bloga Izoni smaki Joasi  z bloga Eksplozja smaku Coś słodkiego poproszę  z bloga Pycha ciasta Iwonie  z bloga BloGotowanie Agulince  z bloga Maryna w kuchni Agnieszce  z bloga Rustykalna kuchnia Małgosi  z bloga  W garze mieszane

Ciasteczkowy Potwór
Żytnie ciasteczka z kokosem, czekoladą i bakaliami 186

szybką i zdrową przekąskę.   (10 sporych ciastek)  1 szklanka mąki żytniej (nie co mniej) 1/2 szklanki płatków żytnich 1/4 szklanki wiórek kokosowych 2 łyżki rodzynek    50g czekolady (użyłam gorzkiej z żurawiną) 1 jajko 50g masła/margaryny 1/4 szklanki cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia Czekoladę posiekać. Wszystkie składniki dokładnie ze sobą połączyć. Z ciasta formować kulki

Di gotuje
Pełnoziarniste pierogi z jagodami 193

mleko. Zagnieść elastyczne ciasto, dodając żółtko. Zawinąć w folię spożywczą i odstawić na 10min. Rozwałkować na grubość ok 2mm. Wyciąć koła o średnicy ok 5cm. Nakładać łyżeczką porcję umytych, świeżych jagód z odrobiną cukru. Zlepiać w półksiężyce chowając jagody do środka. Gotować w osolonej wodzie 4 minuty od momentu wypłynięcia. Posypać cukrem, który pod wpływem ciepła szybko się rozpuści. Podawać

https:KKuchniaMniam
Babeczki z rabarbarem 163

Każdą foremkę wylepiamy ciastem. Rabarbar myjemy i obieramy ze skórki. Bardzo drobno kroimy, następnie mieszamy go z cukrem i mąką ziemniaczaną, następnie każdą babeczkę napełniamy rabarbarem i posypujemy mieszanką płatków z wierzchu. Babeczki ustawiamy na blasze do pieczenia. Pieczemy 25 minut w temperaturze 180 stopni C. Jednak w połowie tego czasu wysuwamy blachę z babeczkami i szybko polewamy wierzch babeczek

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Bułeczki kukurydziane 121

domu bardzo szybko zniknęły. Składniki na 8 porcji: 500 g mąki kukurydzianej 7 g drożdży suszonych 2 łyżki cukru duża szczypta soli 250 ml mleka 4 jajka 50 g masła dodatkowo: olej do posmarowania blachy W misce mieszamy mąkę z drożdżami i cukrem. Masło roztapiamy i studzimy. Do mąki dodajemy letnie mleko i zaczynamy wyrabiać ciasto ręcznie. Następnie dodajemy jajka

Pełny talerz
Chrupiące i kruche orzechowe ciasteczka owsiane z żurawiną lub rodzynkami 161

Nakładaj łyżką porcje ciasta na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Spłaszcz lekko, nadając okrągły kształt (układaj ciasteczka w odstępach, żeby podczas pieczenie nie złączyły się ze sobą). Ciasteczek wychodzi na dwie blachy, więc upiecz najpierw jedną, potem drugą) Blachę z ciasteczkami wstaw do nagrzanego piekarnika. Piecz 10-15 minut. W ostatnich minutach pieczenia ciasteczka mogą się szybko przypalić, dlatego pilnuj

Moja Delicja
Rogaliki drożdżowe z nadzieniem sernikowym, czyli z twarożkiem i rodzynkami :) 166

łyżka. Wyrośnięte ciasto jeszcze raz wyrabiamy, podsypując mąką, po czym po trochu wałkujemy i wykrawamy z niego dość duże trójkąty, które nadziewamy serem i zawijamy. Rogaliki układamy na blaszce wyłożonej pergaminem, pozostawiając pomiędzy rogalikami dosyć duży odstępy, by się nie zlepiły. Rogaliki pieczemy na złoty kolor w temperaturze 180°C. Upieczone, zimne rogaliki lukrujemy przygotowanym szybko lukrem, w tym celu

Smakowy Raj

Proponowane wyszukiwania