Odkrawałam kawałki ciasta, formowałam okrągłe bułeczki i wykładałam je na blaszkę wyścieloną papierem do pieczenia. Pozostawiłam w ciepłym miejscu do ponownego wyrośnięcia. Kiedy bułeczki podrosły posmarowałam je rozkłóconym jajkiem i obsypałam przygotowaną kruszonką. Piekarnik ustawiłam na 180 ° C. Wstawiłam do nagrzanego piekarnika i piekły się na złoty kolor ok. 15-20 minut. Upieczone wyłożyłam na kratkę Szybko się
Kuchnia u Krysicebulką. Wyszło szybkie, niedrogie i na dodatek pyszne danie :) Składniki na 2-3 porcje: ok. 1 kg ugotowanych ziemniaków 1 duże jajko mąka pszenna (tę zawsze sypię "na oko" trzymając się zasady, że im więcej mąki dodam tym kluski będą bardziej zwarte i twarde, a każdy lubi inne, w każdym razie trzeba dodać jej tyle, aby ciasto nie było
Simply FoodKażdy kawałek ciasta spłaszczamy na dłoni, na środku nakładamy porcję sera i zawijamy w kulkę. Tak przygotowane bułeczki, układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i odstawiamy do wyrośnięcia. Przed wstawieniem do piekarnika wierzch smarujemy rozmąconym jajkiem z dodatkiem odrobiny mleka i posypujemy kruszonką. Mąkę mieszamy z cukrem. Do suchych składników dodajemy posiekane zimne masło i szybko łączymy samymi
Bon appetit mon amieproces rośnięcia ciasta bardzo się nam spowolni ) 3. Wyrośnięty zaczyn dodajemy do miski z mąką i mieszamy całość, podczas mieszania dodajemy 2 łyżki oleju. Następnie odstawiamy na jakieś 30-40 min do podrośnięcia. Po tym czasie smażymy racuszki na rozgrzanym oleju z obu stron na złoto, pamiętając aby ogień nie był zbyt dyzy gdyż placki za szybko podpieka się
Gotowanie...to proste !Bardzo smaczne, szybkie i na 4 składnikach zrobione ciastka! Składniki: 500 g dobrej margaryny bądź masła (dobrze zmrożoną) 0,5 piwa 4 szklanki mąki pszennej Bardzo gęsta marmolada: ja użyłam marmolady firmy Jamar Wykonanie : Margarynę ścieramy na tarce, dodajemy piwo oraz przesianą mąkę. Wszystko razem zagniatamy , owijamy folią spożywczą i wkładamy na 45 minut do lodówki. Ciasto rozwałkujemy
W Moim Magicznym DomuSzybko prosto i smacznie. Jajka, szczyptę soli, cukier cukier waniliowy ubić na puszystą masę. Masło roztopić, wrzucić do masła rodzynki i owoce goi. Chwilkę smażyć, zlać wszystko z patelni do miseczki i przestudzić. Mąkę przesiać i dodać do masy jajecznej, wymieszać. Wlać przestudzone masło z rodzynkami i mleko. Dokładnie wymieszać. Rozgrzać patelnię, wlać część ciasta i smażyć do momentu
Kuchnia PokoleńKilka dni temu dotarta do mnie omletowa patelnia wylosowana w jednej z kulinarnych akcji, a dziś przystąpiłam do testowania. Przyznam że spodziewałam się innego modelu, a
peggiwkuchnidekoracji ciast. Wszystko jedno, jaką masę kupimy do koronek, należy postępować zgodnie z instrukcją na opakowaniu produktu. Gotową pastę do koronek trzeba dokładnie rozsmarować na macie, żeby nie było szczelin i dziur ( patrz FILM ). Następnie długą, płaską szpatułką lub, jak ja linijką, ściągnąć nadmiar masy ( patrz FILM ). Polecam również przechowywać pastę w szczelnym pojemniczku, żeby szybko nie wyschła
Mała Cukierenkadobrym i szybkim pomysłem na każdą porę dnia. Składniki: 1 serek kremowy Arla Apetina czosnek i zioła 2 jajka szypta soli 4 łyżki mąki pszennej olej do smażenia Serek połączyć w misce z jajkami i solą. Podzielić masę na 4 części, każdą z nich obtoczyć w mące i uformować placuszek. Ważne, żeby nie wgniatać mąki w ciasto, gdyż wtedy syrniki
Wrzosowa Polana"Luksus ma wiele twarzy i nie musi oznaczać przepychu dostępnego tylko dla wybranych. W dzisiejszym zabieganym świecie każdy zasługuje na odrobinę luksusu, którym może być chociażby
Słodkie okruszkidość szybkie w przygotowaniu ;) Składniki na 10 bułek: 300 g mąki pszennej typ 450 250 g mąki żytniej pełnoziarnistej typ 1850 300 ml ciepłej wody 2 łyżki oleju 10 g drożdży instant (ok 1,5 opakowania) 3 łyżeczki suszonego czosnku niedźwiedziego 1,5 łyżeczki soli morskiej Przygotowanie: Wszystkie składniki wsypać do miski i wyrobić elastyczne ciasto. Ciasto może lekko
Ze smakiem i z pasjąprzeznaczone na ciasto wymieszać tak aby nie było grudek ,najlepiej mikserem. Następnie smażyć naleśniki. ( Jak mówiłam ja wykorzystałam nie zjedzone ) Kawałek kiełbasy położyć na naleśnik i zawinąć go Na drugi położyć kilka plasterków sera na serze położyć zawinięty rulon z kiełbasą I ponownie zwinąć nastepny naleśnik Tak przygotowany zwój obsmażyć z każdej strony . gotowe . Prawda że szybko ? Wystarczy trochę
Eli GotowanieDo przygotowania kopytek potrzebujemy (4 solidne porcje): – 1 kg ziemniaków – 1 jajko – 1 szklankę mąki bezglutenowej – szczyptę soli – odrobinę pieprzu Ziemniaki
Szybko Tanio SmacznieDo przygotowania 2 porcji kopytek potrzebujemy: – 1 filiżanka mascarpone – 1 filiżanka startego grana padano – 1 łyżeczka soli – starta skórka z 1
Szybko Tanio Smaczniebyć jakiś szybki placek, ale w ostatniej chwili się rozmyśliłam i postawiłam na dżem. Kiedyś w telewizji słyszałam o rabarbarowym dżemie z bananami, więc pomyślałam czemu nie? Podchodziłam do tego pomysłu nieco sceptycznie, bo jakoś tak nie wiedziałam czego się spodziewać, ale na szczęście jego smak miło mnie zaskoczył. Będzie wspaniałym dodatkiem do naleśników, do przekładania ciast, ale mi się
Rozpustne gotowanie