Ogórki małosolne to wiosenny dodatek do każdego dania. Idealne do klasycznego obiadu i nieodzowny składnik grillowego menu. Rewelacyjny składnik kanapek lub domowych burgerów. Ogórki małosolne to
SprawdzonaKuchnia.plCzas czytania: 3 min Arancini , po włosku „pomarańczki” jest to klasyczna potrawa rodem z Sycylii. Podawana jako danie główne lub przystawka. Włosi jedzą często
SprawdzonaKuchnia.plDuszona kapusta na zimę - przepis z miesięcznika Moje Gotowanie. Bardzo długo szukałam przepisu jak zrobić młodą kapustę na zimę. Słyszałam, że można pasteryzować duszoną białą kapustę
Cztery FajeryNuggetsy z kurczaka, obtoczone w płatkach kukurydzianych to doskonała przekąska na imprezę czy posiadówkę w gronie znajomych. Ich przygotowanie jest banalnie proste, jednak wymaga od nas
Kuchnia BazyliiSzukając pomysłów na domowe batony, ciasteczka i w ogóle przekąski trafiłam na bloga Grzegorza Mniam Mniam . Popatrzyłam, poczytałam i zrobiłam. Batony o smaku czekolady i
Życie zaczyna się w kuchniJeżeli nachodzi mnie na słodkie a’la sernik, a nie mam czasu na długie pichcenie to robię wtedy pudding. Jest do deser z typu „
greenscarfFavorite Czasami brak czasu, warto wtedy zrobić właśnie takie pierogi. Nie trzeba formować ciasta, wrzucamy ciasto łyżką bezpośrednio do garnka. Nie ma bałaganu, a to super
Kuchnia PokoleńHej :)) Sezon na maliny się zaczął - jupi, ja już troszkę sobie zamroziłam, resztę wykorzystałam do deseru i torcika (wpis jutro :)). Uwielbiam desery z serkiem mascarpone, jakoś
kruche babeczkiJuż kilka miesięcy temu podałem przepis na pyszny sernik z budyniem , który osiągnął dużą popularność na blogu. Dziś prezentuję wam pyszną modyfikację tego sernika, czyli
Kuchnia ŁukaszaPrzepis na sernik. Od mojej Mamy. potrzebujemy: - 500 g twarogu sernikowego - 100 g dobrej gorzkiej czekolady (stopionej w kąpieli wodnej) -1/3 szklanki kwaśnej śmietany - 3
Szybko Tanio SmacznieJeżeli ciągle oglądacie mego bloga, to na pewno zauważyliście, że jestem miłośnikiem serników. Bardzo je lubię w każdej postaci. Na zimno, na ciepło każdy mi
Kuchnia ŁukaszaDziś sama w domu z Sz., więc nawet gotować mi się nie chciało, ale postanowiłam się rozpieścić i zrobić sobie pizzę Oczywiście mogłam poszaleć ze składnikami
zabawa smakiemMamy jesień. Od paru tygodni jest ciemno i zimno, lodowaty wiatr sprawia, że mrużę oczy i i chowam głowę w ramiona. Ptysia, choć skacze z radości
Pożeraczka, czyli raz adobrzeJeżeli ciągle oglądacie mego bloga, to na pewno zauważyliście, że jestem miłośnikiem serników. Bardzo je lubię w każdej postaci. Na zimno, na ciepło każdy mi
Kuchnia Łukasza