szybkie ciasto - 31194 przepisów (strona:1345/2080)

Zupa botwinkowa 133

Czas czytania: 2 min Typowo wiosenna zupa z botwinki, czyli z młodziutkich buraków, które gotujemy wraz z listkami. Uwielbiam ją podaną z jajkiem i koperkiem, to

SprawdzonaKuchnia.pl
korzenne placuszki z dynią 152

Pyszne, aromatyczne placuszki z dyniowym puree . Puszyste, bardzo delikatne, o lekko korzennym zapachu przywodzącym na myśl pierniki. Dyniowe placuszki jedliśmy na śniadanie z cukrem pudrem. Polecam

babka w formie
Ciasto drożdżowe z czereśniami 193

Sezon czereśniowy uważam za rozpoczęty. Wczoraj wieczorem przyjechałam wraz z rodziną do moich teściów. Ku mojemu niewątpliwemu zdziwieniu okazało się, że ich czereśnia czerwieni się już

Wielki apetyt
Bezglutenowa babka piaskowa 160

font:minor-fareast; mso-hansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin;} Delikatna i przepyszna babka piaskowa. W smaku nie do odróżnienia od tradycyjnej i znika równie szybko :)  Gorąco Wam polecam! SKŁADNIKI: 5 jaj 300 g drobnego cukru 250 g mieszanki Mix per Dolci 200 g masła 1 czubata łyżeczka bezglutenowego proszku do pieczenia 1 łyżeczka bezglutenowego(...)stopniowo do masy jajecznej.  Delikatnie wymieszaj tylko do połączenia składników.  Dodaj 1 łyżkę aromatu   i wymieszaj.  Masło roztop w garnuszku i  wrzące wlej do ciasta. Krótko zmiksuj.  Ciasto przelej do wysmarowanej tłuszczem i obsypanej mąką lub mielonymi migdałami   formy - ciasto powinno zajmować nie więcej niż 2/3 objętości formy.     Piecz w temperaturze

Kuchnia bezglutenowa
Sernik z truskawkami 179

domu. Takie serniki z własnoręcznie mielonego sera mają bardziej wyrazistą konsystencję i zdecydowanie bardziej smakują mi i mojej rodzinie. Niezależnie od tego sernik wyszedł bardzo smaczny i bardzo szybko zniknął. Przepis na poniższy sernik zaczerpnęłam ze strony straga.pl Sernik z truskawkami Przygotuj wagę kuchenną, miarkę kuchenną, łyżkę, łyżeczkę, szklankę, miski, dużą miskę lub makutrę, garnek, mikser, tortownicę, trzepaczkę, nóż(...)możesz je wykorzystać np. do przygotowania babki na białkach, bezów lub spodu do Pavlovej. Margarynę rozpuść. Do dużej miski przelej rozpuszczony tłuszcz. Dodaj do niego żółtka oraz pozostałe składniki ciasta kruchego (tj. mąkę, proszek do pieczenia, cukier i cukier waniliowy oraz kakao) i dokładnie całość wymieszaj. Gotowym ciastem wyklej dno i boki tortownicy. Wylepiając brzegi formy warto stworzyć pofalowany brzeg

blog.moje-pasje.info
Biszkopt z kremem bawarskim i musem z brzoskwiń 198

Ciasto to robiłam dwukrotnie. Pierwsze w wersji z galaretką z cydru, drugie z musem z brzoskwiń. Obie wersje przepyszne. Może i pracy przy nim trochę jest (tzn. więcej czasu się 'traci' podczas oczekiwań, aż krem bawarski i galaretka się ściągnie) ale uwierzcie mi, że warto. Czy nie ma nic lepszego od puszystego, delikatnego biszkoptu przykrytego grubą warstwą waniliowego kremu bawarskiego(...)Masa powinna trochę zgęstnieć. Nie dopuścić do zagotowania się i ścięcia masy. Miskę z masą jajeczno-mleczną wsadzić do większej miski wypełnioną wodą i kostkami lodu (masa musi w szybkim tempie się schłodzić). Co jakiś czas zamieszać. Wstawić do lodówki na czas ubijania śmietany. Schłodzoną śmietanę ubić na sztywno. Dodawać stopniowo schłodzoną masę jajeczno-mleczną, w partiach. Delikatnie mieszać

CookYourself
Ravioli z cielęciną 128

próbach mocno nieudanych, wylądował na szczycie kuchennej szafki, obrastając kurzem. Od czasu tamtej przygody byłem nieomal pewien, że ravioli to jednak nie jest coś dla mnie. A tu proszę... Szybki, impulsywny zakup, godzina czy dwie przeglądania włoskich stron poświęconych kulinariom i oto... SĄ! Nagle okazało się, że zrobienie ravioli nie jest ani bardzo trudne, ani szczególnie pracochłonne ( toutes proportions gardées(...)niewielki!) zwracają się z nawiązką, ciesząc po równi oko jak i podniebienie. Wygląda na to, że do ravioli trzeba po prostu dorosnąć  😜  Albo nauczyć się robić dobre ciasto. Albo złapać w końcu "sposób" ich robienia. Albo wszystko na raz... A skoro ja się przekonałem to może przekonam i Was? Poprzednio ( o, tutaj - link ) wrzucałem przepis na ravioli

Pasta Po Polsku
Prażone jabłka na szarlotkę zamknięte w słoiku 129

jabłek z kawałkami owoców przyspieszy pieczenie szarlotki, ułatwi też przygotowanie ryżu z musem jabłkowym czy naleśników na słodko z marmoladką jabłkową. Gotowe jabłka bez konserwantów wyłożysz ze słoiczka na ciasto i od razu do piekarnika. Dzięki tym jabłuszkom zaoszczędzisz sporo czasu, szczególnie jeśli jesteś miłośnikiem i często sięgasz po szarlotkowe wypieki. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Drukuj Mus z prażonych jabłek(...)Paweł Clad Danie: Przetwory Kuchnia: Polska Trudność: Łatwe Ilość 6 słoików Przygotowanie 30 min. Gotowanie 30 min. Kalorie 70 kcal Mus z prażonych jabłek zamknięty w słoikach. Gotowy na szybką szarlotkę lub do ryżu z jabłuszkami. Domowy mus jabłkowy z kawałkami owoców. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: 3,5 kg jabłek odmiany szara reneta (waga przed obieraniem) sok świeżo wyciśnięty

ProstePesto.pl
Tarta z kremem i truskawkami 152

pozycji, które zawsze się udają. Ciasto kruche, krem i owoce. Owoce dowolne ponieważ truskawki można zastąpić w tym przypadku wszystkim. Krem też jest super prosty i nie może się nie udać: śmietanka, mascarpone i cukier puder No i kruchy spód. Do tej pory myślałam, że tego się zepsuć nie da, ale jednak można. Testuję ciasta kruche i tym razem spód(...)zagniatamy jednolite ciasto. Owijamy je w folię spożywczą i wkładamy na godzinę do lodówki. Po tym czasie wałkujemy ciasto, tak by średnica była większa od foremki. Tortownicę wykładamy papierem do pieczenia, a piekarnik nastawiamy na 180 stopni. Przekładamy ciasto do foremki i na chwilę wkładamy blaszkę do zamrażarki. Dopiero wówczas pieczemy 20-25 min (do momentu, aż ciasto się delikatnie

Relaxtime
KAWAŁKI KURCZAKA A'LA KFC 178

Kurczaczek w pikantnej panierce i na dodatek mięciutkie mięsko a do tego ulubiona surówka lub kiszony ogórek i zapiekane ziemniaki lub frytki  i nasz domowy

Mała w garnku miesza
Omlet biszkoptowy na wytrawnie z mozzarellą, pecorino i szpinakiem. 200

skali od 0 do 14, zazwyczaj smażę tak na 5), omleta nie wolno nam spalić, ani "zabić" zbyt wysoką temperaturą. Chcemy aby był puszysty i grubaśny! ;-) Omleta przewracam szybkim ruchem. Do tego potrzebujesz troszkę wprawy i szerokiej łopatki do przewracania. Smażę z drugiej strony około połowę mniej czasu niż pierwszą stronę. Omlet oprószam startym na tarce pecorino.  Podajemy(...)pierwszy omlet to zrób go z dwóch jaj, aby było Ci łatwo go obrócić, użyj małej patelni -omlet ma być wysoki. Może Ci się spodobać również: 1. Jabłka w cieście  2. Jajka po turecku 3. Omlet ze szparagami i pstrągiem 4. Czekoladowy omlet z kremem 5. Zestawienie 25 pomysłów na śniadania

SMYKWKUCHNI
Racuchy drożdżowe jak pączki 481

ciepłe miejsce na ok. 45 minut, aż podwoi swoją objętość. Po tym czasie na patelnię wlewamy olej, tak aby było go około 1,5 cm na dnie i rozgrzewamy. Ciasto drożdżowe nakładamy na patelnię łyżką namoczoną wcześniej w oleju i formujemy płaskie placki. Smażymy je na niewielkim ogniu przez około 10 minut z jednej strony, następnie przewracamy na drugą(...)nadmiaru tłuszczu na ręczniku papierowym. Podajemy posypane cukrem pudrem. [caption id="attachment_8718" align="aligncenter" width="685"] Racuchy drożdżowe jak pączki[/caption] Zobacz inne przepisy na Tłusty Czwartek: Szybkie Oponki Z Serków Homogenizowanych Mini Pączki Bananowe W 15 Minut Domowe Pączki Z Dżemem Mini Pączki Z Serka Homogenizowanego Faworki Z Piekarnika Artykuł Racuchy drożdżowe jak pączki pochodzi z serwisu e-PrzepisyKulinarne.pl

e-PrzepisyKulinarne