szybkie ciasto - 31194 przepisów (strona:1341/2080)

Taratuszki – rosyjskie faworki na kefirze 95

niego kawałeczek ciasta. Jeśli zacznie skwierczeć i się lekko brązowić, możemy układać faworki. Smażymy je na średnim ogniu po około 2 minuty z obu stron. Następnie odsączamy z nadmiaru tłuszczu na ręczniku papierowym i posypujemy cukrem pudrem.   [caption id="attachment_8762" align="aligncenter" width="1024"] taratuszki – rosyjskie faworki[/caption]   Zobacz inne przepisy na Tłusty Czwartek: Szybkie Oponki

e-PrzepisyKulinarne
Szybkie pierniczki LAST MINUTE 129

prosty i szybki do zrobienia, a pierniczki wychodzą naprawdę smaczne.  Składniki: mąka pszenna 300 g, mąka żytnia pełnoziarnista 100 g, jajka 2 szt, cukier puder 130 g, masło roztopione 100 g, miód 100 g, przyprawa do piernika 1 łyżka, kakao 1 łyżka, soda oczyszczona 1 łyżeczka, Sposób przygotowania: Wszystkie składniki łączymy ze sobą i zagniatamy ciasto.  Gotowe ciasto

kulinarne odsłony pati
Rogaliki z powidłami śliwkowymi 153

uwielbia takie szybkie, nieskomplikowane przepisy? Składniki na 2 blachy rogalików : 300 g twarogu mielonego chudego lub półtłustego 300 g mąki pszennej 300 g masła 1 żółtko  30 g cukru pudru słoik domowych powideł śliwkowych, albo Śliwka w syropie Manufaktura Wielkopolska cukier puder do posypania Przygotowanie:  Z mąki twarogu, masła, żółtka i cukru pudru zagnieść gładkie ciasto. Uformować

Ze smakiem i z pasją
Pizza serowa na białym sosie 170

jedynie funkcji szybkiego nagrzewania, ale to nie jest niezbędne do życia, więc można wybaczyć, ewentualnie jeśli ktoś planuje zakupy- zaopatrzyć się   w model wyższy, który akurat tę funkcję będzie mógł nam zapewnić ;)  Dla mnie jest naprawdę wystarczający i szczerze przyznaję, że przygotowywanie w nim posiłków i deserów, to czysta przyjemność! Składniki na 2 duże pizze Ciasto: 400g mąki

Kuchnia w czekoladzie
Szybkie rogaliki z kremem orzechowo-nugatowym 140

Więcej pisałam Wam tutaj Szybkie rogaliki z kremem orzechowo-nugatowym Składniki: 250 g sera półtłustego 250 g masła 2 szklanki mąki pszennej kilka łyżeczek kremu orzechowo-nugatowego cukier puder do oprószenia rogalików (u mnie cukier puder z wanilią) Przygotowanie: Do miski wkładamy ser, dodajemy posiekane masło i wsypujemy mąkę. Składniki zagniatamy. Powinniśmy uzyskać elastyczne, jednolite ciasto ( w razie potrzeby podczas

Słodkie okruszki
Chleb marchwiowy na zakwasie w październikowej piekarni i "Biegając boso" 162

dniu wyrabiania ciasta Tym razem razem z chlebem piekłam buraki, więc pieczywo upiekło mi się jak z parą i musiałam potem (po wypuszczeniu pary) jeszcze dopiekać ok. 10 minut. Chleb marchwiowy na zakwasie wypiekali autorzy blogów: Ostatnie dni spędziłam na lekturze książki Amy Harmon pt. "Biegając boso" . To książka, która porusza różne zmysły. Josie Jensen szybko przestała być dzieckiem

Weekendy w domu i ogrodzie
CIASTKA OWSIANE Z PRAŻONYM SŁONECZNIKIEM 138

ciasteczka, które bardzo szybko znikają z talerza. SKŁADNIKI 1 szkl. mąki pszennej, ¾ szkl. słonecznika, ¾ szkl. płatków owsianych, 180 g masła, 1/3 szkl. cukru trzcinowego, aromat waniliowy, 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia WYKONANIE Słonecznik prażymy na suchej patelni, studzimy. Miękkie masło miksujemy z cukrem, dodajemy mąkę, proszek, aromat, a na końcu płatki owsiane i słonecznik. Z ciasta robimy kulki wielkości

słodki bratek
Pierogi ze szpinakiem i serem feta 130

odpoczęło. Z ciasta odkrawałam kawałki, rozwałkowałam niezbyt cienko. Wykrawałam krążki. Na środek układałam farsz i sklejałam pierożki. Ulepiłam w sumie 40 pierogów Połączenie szpinaku z serem fata sprawiło, że pierogi   są wyjątkowe w smaku.   Jeśli lubicie ser feta, to te pierogi są dla Was. Spróbujcie i przekonajcie jak smakują. Zachęcam Was do zrobienia tych pierogów. Szybko się

Kuchnia u Krysi
Pączki jogurtowe – Fritule 186

zapobiegnie przyklejaniu się ciasta. Pączki smażymy na złoty kolor, na średnim ogniu. Usmażone przekładamy na papierowe ręczniki, aby pozbyć się nadmiaru tłuszczu. Jeszcze ciepłe oprószamy cukrem pudrem. Pączki jogurtowe – Fritule to małe umilacze do kawy, herbaty, czy dla niespodziewanych gości. Najlepsze są zaraz po usmażeniu. Aromatyczne, delikatne i mięciutkie wewnątrz, z chrupiącą skórką. Bardzo proste i szybkie w przygotowaniu

mojewypiekiinietylko
CRUMBLE z owocami 159

przyjść niespodziewani goście. Szybki, rozpływający się w ustach deser. Pyszny na ciepło jak i na zimno. Mi zostało troszkę kremu GANACHE, więc go wykorzystałam do zrobienia tej pyszności. O tym kremie napisze osobny post :) Składniki: 2 jabłka 1 gruszka garść mrożonych malin garść mrożonych jagód truskawki garść musli miód odrobina masła płatki migdałów Składniki na kruche ciasto: 100 g mąki

Fiołkowe Talerze
Racuszki na maślance 131

wymieszać. Ciasto najlepiej przygotować trochę wcześniej, np. 30 min wcześniej i odstawić. Racuszki smażyć na niewielkiej ilości rozgrzanego oleju, na średniej mocy palnika z obydwu stron na złoty kolor. Formować niewielkie placuszki. Na drugą stronę odwracać, gdy pojawią się pęcherzyki powietrza.  (Można podawać oprószone cukrem pudrem, albo polane polewą czekoladową, ale nawet bez tego szybko znikają).  Smacznego

My sweet a life
Pączki jogurtowe – Fritule 495

zapobiegnie przyklejaniu się ciasta. Pączki smażymy na złoty kolor, na średnim ogniu. Usmażone przekładamy na papierowe ręczniki, aby pozbyć się nadmiaru tłuszczu. Jeszcze ciepłe oprószamy cukrem pudrem. Pączki jogurtowe – Fritule to małe umilacze do kawy, herbaty, czy dla niespodziewanych gości. Najlepsze są zaraz po usmażeniu. Aromatyczne, delikatne i mięciutkie wewnątrz, z chrupiącą skórką. Bardzo proste i szybkie w przygotowaniu

mojewypiekiinietylko
DOMOWY CHLEB PSZENNO-ZYTNI 127

Krok 4. Wyrośnięte ciasto delikatnie wykładamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia, możemy je odstawić na kolejne 20 minut, żeby jeszcze podrosło (ja tego nie robiłam) , obsypujemy ziarnami, możemy naciąć wierzch, aby zapobiec ewentualnemu pękaniu chleba podczas wypiekania. Tak przygotowany bochenek wkładamy do nagrzanego uprzednio piekarnika - pieczemy około 45 minut w 220 stopniach - jeżeli skórka zbyt szybko zbrązowieje zmniejszamy temp

Moja Książka Kucharska
Pączki z lime curd i bezą 189

kształt. Możemy też ciasto lekko rozwałkować i wykrawać nasze pączki za pomocą szklanki czy okrągłej foremki. Znów pozostawiamy na jakieś pół godziny do wyrośnięcia. Również przykryte, by zbytnio nie wyschły. Smażymy je po 2 minuty z każdej strony, na oleju rozgrzanym do 175-180 stopni. Musimy pilnować tej temperatury, bo w zbyt wysokiej nasze pączusie zbyt szybko się zarumienią pozostając

Karczma Honorietty
Pączki, pączusie szybkie w robieniu, smaczne w jedzeniu. 164

ciasto miało dobrą  konsystencję, a tłuszcz odpowiednią temperaturę? Taki trik, pączusie po usmażeniu się z jednej strony, same się obracają na drugą. Jeśli tego nie robią, nie ma co się martwić, wystarczy im pomóc patyczkami. Rumiane wykładamy do osuszenia na ręczniki papierowe, po lekkim ostudzeniu posypujemy pudrem. Tak jak w tytule..... Pączki, pączusie szybkie w robieniu, smaczne w jedzeniu

Dieta moja pasja

Proponowane wyszukiwania