chodziło za mną ciasto z kajmakiem. Klasyczny popularny 3-bit już nam się przejadł ale chciałam, żeby było to coś podobnego. Kajmak zamieniłam więc w pyszną piankę, którą przełożyłam słone krakersy. Do tego gorąca masa budyniowa,, bita śmietana i dżem porzeczkowy dla przełamania słodyczy. Smakowo wyszło bajecznie. A polecam tym bardziej, że jest łatwe i szybkie do zrobienia
Domowa Cukierenka-Domowa Kuchniaszalenie prosty i szybki i na pewno każdy będzie wstanie takie pączusie przygotować. Składniki 250g półtłustego mielonego twarogu 3 jajka 3 łyżki cukru 150g mąki łyżeczka proszku do pieczenia aromat waniliowy Jajka z twarogiem i cukrem należy razem wymieszać za pomocą miksera. Następnie dodać resztę składników i wszystkie składniki razem wymieszać mikserem na wolnych obrotach. Ciasto wyjdzie rzadsze, ale takie
Delusional Trinedzieci :) Szybkie i proste w wykonaniu. Do wykonania ciastek wykorzystałam słonecznik łuskany , który otrzymałam od firmy eSłoneczko . Składniki: Z podanych proporcji wyjdzie około 30 ciastek. * 3 szklanki mąki pszennej * 200 g masła * 1/4 szklanki cukru * 1 łyżeczka proszku do pieczenia * 1 jajko * 100 g słonecznika łuskanego Wykonanie: Z podanych składników (prócz słonecznika) zagnieść ciasto. Kolejno dodać słonecznik
Zrób to smaczniesię je bardzo szybko..polecam. 1 szkl. gęstego kefiru lub zsiadłego mleka 1 jajko 1 łyżka cukru waniliowego 1 łyżka roztopionego masła 1 łyżka spirytusu 2 szkl. mąki (plus do podsypywania) 1 łyżeczka sody szczypta soli olej rzepakowy do smażenia Kefir, jajko, sól, masło i cukier roztrzepać, wlać spirytus, wsypać przesianą mąkę z sodą. Zagnieść ciasto. Ciasto będzie dość luźne
Moje domowe kucharzeniewarto je upiec. Szybkie bułki ślimaki z pomidorowym pesto 100 g mąki orkiszowej pełnoziarnistej 400 g maki orkiszowej chlebowej łyżeczka soli łyżka cukru 220 g ciepłej wody 40 g oleju 30 g świeżych drożdży jajko, rozbełtane do posmarowania pesto pomidorowego wg tego przepisu Wszystkie składniki prócz jajka i pesto wkładamy do miski i zagniatamy gładkie ciasto. Odstawiamy je w ciepłe
Dzieje kuchennej Wiewióryciasteczka niesamowicie szybką znikają. Zresztą sami spróbujcie! (30-35 sztuk) 2 szklanki mąki pszennej 1/2 szklanki śmietany (użyłam 12%) 1/2 szklanki smalcu (roztopionego) 125g margaryny 2-3 łyżki cukru 2 łyżki cukru z prawdziwą wanilią Dodatkowo: cukier puder do posypania Wszystkie składniki umieścić w misce i wyrobić na gładką masę. (Margaryny nie trzeba stapiać.) Ciasto rozwałkować (podsypując
Di gotujejakoś mało tego ciasta wyszło... Pododawałam więc co nieco i zrobiłam inne - dzięki temu nasmażyłam ich 30 sztuk. Maślanka przełamała słodycz bananów, dzięki temu nie były za słodkie, a mąka krupczatka (użyłam tej od Młynomag) sprawia, że placuszki są delikatne i rozpływają się w ustach :) Plusem takich placuszków jest to, że przygotowuje się je niezwykle szybko i zawierają wyłącznie naturalny
Kolorowy Przepisownikwizja takiej pizzy, szybko poczynił niezbędne zakupy i już od ponad tygodnia wiercił mi przysłowiową "dziurę w brzuchu", kiedy w końcu zrobię tę pizzę ;) Pizza to dość pracochłonne danie i zawsze robi się przy tym duży bałagan, dlatego potrzebowałam sporo czasu i spokoju, ostatecznie w weekend przygotowałam taką oto wspaniałą, białą pizzę na cieniutkim, chrupiącym cieście z dodatkiem szynki parmeńskiej
Codzienne Gotowaniewadę.. zbyt szybko znikają. Przepis na 4 blachy ciastek: 3 szklanki mąki pszennej 1 kostka masła lub margaryny 2 żółtka ½ opakowania cukry waniliowego ½ szklanki syropu klonowego ½ szklanki cukru ¼ łyżeczki soli. Sposób wykonania: Cukry utrzeć z masłem lub margaryną na puszystą masę, dodać żółtka, i syrop klonowy. Do utartej masy dodać mąkę, sól i zagnieść ciasto. Gotowe ciasto zawinąć
Na słodko lub wytrawniespód ciasta. Piec w 170 st.C przez 40-50 minut. Pod koniec tego czasu przygotować kokosową pierzynka: Białka ubić ze szczyptą soli na sztywną pianę. Stopniowo dodawać cukier, za każdym razem miksując. Na koniec wsypać wiórki kokosowe i delikatnie wmieszać je do piany. Po tych 40-50 minutach otworzyć piekarnik i postępować dosyć szybko, by sernik
Nastoletnie Wypiekaniepozostałą 1/3 część ciasta cienko rozwałkowujemy i wycinamy gwiazdki. Po upływie 10 min zdejmujemy obciążenie i na spód wykładamy masę makową wymieszaną bardzo dokładnie z 2 białkami, wyrównujemy wierzch i wkładamy do piekarnika. Pieczemy dalej tartę przez ok. 35 min w 170st. C (ja swoją przykryłam papierem do pieczenia i tak piekłam, bo boki za szybko mi się przypiekały
charlotte gotujeprzełożyć ciasto. Po tym czasie krótko wyrobić ,podzielić na 4 porcje i z każdej uformować bagietkę na długość blachy ,ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i przykryć ściereczką ,odstawić na pół godziny w ciepłe miejsce . Rozgrzać piekarnik na 240 stopni, na spód piekarnika wstawić pustą blaszkę i tuz przed włożeniem bułek wlać szybko kieliszek wody tak aby wytworzyć parę
Wypieki ReneChlebki pita, szybkie do zrobienia, puszyste, doskonałe do wszelkiego typu kebabów, albo nadziewania wszystkim co lubimy, Proporcje na około 4 średnie chlebki. Składniki: 500g mąki opakowanie drożdży instant szklanka wody 3 łyżeczki oleju lub oliwy 1/2 łyżeczki soli 1/2 łyżeczki cukru Przygotowanie: Wsypujemy mąkę do miski, mieszamy z drożdżami. Dodajemy resztę składników i wyrabiamy ciasto, aż będzie
Gotuj z Rumcajsemprzykryć je łyżką ciasta, placka obrócić i smażyć, aż będzie zarumieniony - nie śpieszcie się placuszki są grube i potrzebują trochę więcej czasu na patelni. W ten sam sposób usmażyć trzy placki. *jeśli używacie małej patelni i będziecie smażyć każdego placka oddzielnie to chowajcie za każdym razem masło orzechowe do zamrażarki - w tych iście afrykańskich temperaturach szybko się rozpuszcza
tost z dżememleczniczej to się szybko nie wyleczę. Połączyłem więc co trzeba i po paru chwilach okazało się, że chyba przedawkowałem pseudoefedrynę i jest fajnie. Bardzo fajnie. Zdecydowanie polecam, ja zamierzam jutro powtórzyć kurację :) Jestem już za stary na nielegalne substancje to chociaż z legalnymi poeksperymentuję. Ale ten, no... Wspominałem, że będzie krótko i rzeczowo... Kłamałem :) Kruche ciasto: 100 g masła (plus
Marder&Marder Manufacture