wymieszać. Ciasto najlepiej przygotować trochę wcześniej, np. 30 min wcześniej i odstawić. Racuszki smażyć na niewielkiej ilości rozgrzanego oleju, na średniej mocy palnika z obydwu stron na złoty kolor. Formować niewielkie placuszki. Na drugą stronę odwracać, gdy pojawią się pęcherzyki powietrza. (Można podawać oprószone cukrem pudrem, albo polane polewą czekoladową, ale nawet bez tego szybko znikają). Smacznego
My sweet a lifezapobiegnie przyklejaniu się ciasta. Pączki smażymy na złoty kolor, na średnim ogniu. Usmażone przekładamy na papierowe ręczniki, aby pozbyć się nadmiaru tłuszczu. Jeszcze ciepłe oprószamy cukrem pudrem. Pączki jogurtowe – Fritule to małe umilacze do kawy, herbaty, czy dla niespodziewanych gości. Najlepsze są zaraz po usmażeniu. Aromatyczne, delikatne i mięciutkie wewnątrz, z chrupiącą skórką. Bardzo proste i szybkie w przygotowaniu
mojewypiekiinietylkoKrok 4. Wyrośnięte ciasto delikatnie wykładamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia, możemy je odstawić na kolejne 20 minut, żeby jeszcze podrosło (ja tego nie robiłam) , obsypujemy ziarnami, możemy naciąć wierzch, aby zapobiec ewentualnemu pękaniu chleba podczas wypiekania. Tak przygotowany bochenek wkładamy do nagrzanego uprzednio piekarnika - pieczemy około 45 minut w 220 stopniach - jeżeli skórka zbyt szybko zbrązowieje zmniejszamy temp
Moja Książka Kucharskakształt. Możemy też ciasto lekko rozwałkować i wykrawać nasze pączki za pomocą szklanki czy okrągłej foremki. Znów pozostawiamy na jakieś pół godziny do wyrośnięcia. Również przykryte, by zbytnio nie wyschły. Smażymy je po 2 minuty z każdej strony, na oleju rozgrzanym do 175-180 stopni. Musimy pilnować tej temperatury, bo w zbyt wysokiej nasze pączusie zbyt szybko się zarumienią pozostając
Karczma Honoriettyciasto miało dobrą konsystencję, a tłuszcz odpowiednią temperaturę? Taki trik, pączusie po usmażeniu się z jednej strony, same się obracają na drugą. Jeśli tego nie robią, nie ma co się martwić, wystarczy im pomóc patyczkami. Rumiane wykładamy do osuszenia na ręczniki papierowe, po lekkim ostudzeniu posypujemy pudrem. Tak jak w tytule..... Pączki, pączusie szybkie w robieniu, smaczne w jedzeniu
Dieta moja pasjazłoto-brązowego koloru, szybko przelać do miodu z masłem i dokładnie wymieszać. Masę przestudzić, co jakiś czas mieszając. Mąkę przesiać z sodą i proszkiem, wymieszać z solą. Żółtka utrzeć z cukrem na puszystą, jasną masę. Białka ubić na sztywno. Do mąki dodać miód z karmelem oraz ubite żółtka, na końcu dodać pianę z białek. Zagnieść gładkie ciasto. uformować
Pożeraczka, czyli raz adobrzeszybkie danie z prostych składników. Sprawdzone w porze obiadowej jak i na spotkaniach koleżeńskich. Spróbujcie – jestem przekonana, że Wam też będzie smakowało. Do przygotowania 4 porcji tarty potrzebujemy: – wędzonego łososia (ok 250 g) – kulkę mozzarelli lub odpowiednio tyle sam gramów fety lub ricotty – 2 pomidory pokrojone w kostkę – 2 jajka (rozbełtane) – 1 opakowanie ciasta
Szybko Tanio Smaczniezbawieniem. Prosty i szybki do zrobienia, a na dodatek pyszny. Wtedy, jak i teraz, gluten spożywam, ale bardzo lubię sięgać po przepisy bezglutenowe, ponieważ w moim odczuciu są one zdrowsze. Poza tym chcę pokazać ludziom, że nawet jeśli nie jedzą glutenu, to nadal mogą jeść smacznie i w dodatku nie odmawiając sobie takich produktów jak chleb, ciasto czy wczorajsza granola
BlendmanSmacznie, szybko i wesoło .. na stole i w kuchni:) Polecam takie francuskie wariacje, gdyż środek takich rombów możecie zawsze dowolnie modyfikować. Czy to nie jest fajne?:) Dziś wersja z farszem z pasty paprykowej z dodatkiem sera. Łatwo i smacznie;D Przekąska pasuje także do wieczornego wina czy piwa w towarzystwie kogoś bliskiego:) Składniki: opakowanie ciasta francuskiego kilka łyżek pasty paprykowej
Zasmakuj Kuchnizbawieniem. Prosty i szybki do zrobienia, a na dodatek pyszny. Wtedy, jak i teraz, gluten spożywam, ale bardzo lubię sięgać po przepisy bezglutenowe, ponieważ w moim odczuciu są one zdrowsze. Poza tym chcę pokazać ludziom, że nawet jeśli nie jedzą glutenu, to nadal mogą jeść smacznie i w dodatku nie odmawiając sobie takich produktów jak chleb, ciasto czy wczorajsza granola
Blendmanszybko się przygotowują, a jednocześnie oryginalnie smakują. Ja cisto z mąki pszennej wyrobiłam, nadzieniem z pasztetu z kaparami i pieprzem zielonym marynowanym wypełniłam, w sakiewki skręciłam i za pomocą wałka spłaszczyłam. Placki na grillu wypiekałam i przekąskę gotową już miałam. Takie placki na gorąco są genialne , ale na zimno również smakują idealnie . Składniki: ciasto
Moniki Smakołykiśmietany. UWAGA!!! Wyrasta szybko! Wyrośnięte drożdże wlać do wcześniej przesianej mąki, dodać sól i olej. Można też dodać jeszcze wody aby uzyskać odpowiednią dla siebie miękkość. Wyrabia się do momentu aż zacznie odchodzić od ręki. Krótko:) Odstawić jeszcze pod przykryciem do wyrośnięcia. Po wyrośnięciu można jeszcze przemieszać i wyłożyć na posmarowaną olejem blachę. Dla lepszego uformowania ciasta na blasze, wskazane
Ukojenie Podniebieniarozeszły się bardzo szybko. Składniki: 1 szklanka mąki pszennej 3/4 szklanki maślanki 1 jabłko 1/2 łyżeczki soli 1 łyżka cukru 1 jajko olej do smażenia Przesianą mąkę wymieszać z solą i cukrem, dodać maślankę i dokładnie wymieszać na gładką masę. Dodać jajko i ponownie wymieszać. Jabłko obrać i zetrzeć na tarce o grubych oczkach, dodać do ciasta i wymieszać. Smażyć
talerz przyjemnościkuchni Małgosi z bloga Smaki Alzacji Szóste Niebo z bloga Szóste niebo Marzence z bloga Kulinarne szaleństwa Maniusi Ewie Szczepińskiej z FB Agnieszce z bloga Szybko, tanio, smacznie Piekę bo lubię z FB Małgosi z FB Ali z bloga Ala piecze i gotuje Oli z bloga Cukry proste Dorocie(...)czarowanie Bernadetcie z bloga Prawo do gotowania z pasją Iwonce z bloga Izoni smaki Joasi z bloga Eksplozja smaku Coś słodkiego poproszę z bloga Pycha ciasta Iwonie z bloga BloGotowanie Agulince z bloga Maryna w kuchni Agnieszce z bloga Rustykalna kuchnia Małgosi z bloga W garze mieszane
Ciasteczkowy Potwórszybką i zdrową przekąskę. (10 sporych ciastek) 1 szklanka mąki żytniej (nie co mniej) 1/2 szklanki płatków żytnich 1/4 szklanki wiórek kokosowych 2 łyżki rodzynek 50g czekolady (użyłam gorzkiej z żurawiną) 1 jajko 50g masła/margaryny 1/4 szklanki cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia Czekoladę posiekać. Wszystkie składniki dokładnie ze sobą połączyć. Z ciasta formować kulki
Di gotuje