szybkie ciasto - 31194 przepisów (strona:1369/2080)

Współpraca z HARVEST foods :) 197

różnego rodzaju ciasta czekoladowe, ale nigdy typowego brownie. Te od Harvest foods jest mocno czekoladowe, wypełnione czekoladowymi kawałkami i mocno słodkie :) Dla nas może aż za słodkie, ale to dlatego, że zazwyczaj nie przesładzamy naszych wypieków i staramy się dawać słodyczy jak najmniej. Ale wracając do brownie, pięknie pachnie czekoladą, jest lekko wilgotne i co najgorsze.....szybko znika

Zdrowie na języku :P
Naleśnikowe roladki z łososiem, sosem tatarskim i sałatą 183

rzepakowego do ciasta + 1 łyżeczka do smażenia Przygotowanie: Jogurt mieszamy z mlekiem, dodajemy jajko, szczyptę soli, roztrzepujemy za pomocą trzepaczki. Dodajemy oba rodzaje mąki, dokładnie mieszamy masę za pomocą trzepaczki. Wsypujemy suszony koperek i wlewamy łyżeczkę oleju, mieszamy za pomocą trzepaczki. Smażymy naleśniki na patelni posmarowanej łyżeczką oleju z obu stron, odwracamy za pomocą łopatki, smażymy szybko (ok 30 sekund

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Babka czekoladowo-pomarańczowa 152

Święta wielkanocne się zbliżają wielkimi krokami, a wtedy na stolach królują przeróżne babki. Moja propozycja na ten czas to babka czekoladowa pachnąca pomarańczą. Pyszne, delikatna i

Bernika - moj kulinarny pamietnik
Czekolada i banan. BUDYŃ CZEKOLADOWY Z BANANAMI. 325

**************************** I znów znany zapewne wielu scenariusz: otwierasz lodówkę, a tam straszą Cię swoją obecnością przejrzałe banany, które aż wołają, by je zjeść. Mam rację? Ile można

W kuchni Karmel-itki
PIANKI JOJO W CZEKOLADZIE. 175

Zapach czekolady roznosi się po kuchni. Bulgocze brązowa maź w miedzianym garnuszku. A gdzieś w oddali szeleści tajemnicza paczka słodkości. Co z tego będzie? Nie wie

W kuchni Karmel-itki
SAŁATKA Z TOFU. 155

Obładowana wielkimi siatami z zakupami, krąży po mieście. Wszystko już ma, no prawie. Jeden element brakuje, ale ten najważniejszy, by te smakowe puzzle ułożyć i stworzyć

W kuchni Karmel-itki
MAKOWIEC / MOHNKUCHEN. 268

bułki tartej  garść orzechów włoskich garść suszonej żurawiny łyżka kandyzowanej skórki pomarańczowej garść rodzynek Zimne masło siekam z mąką oraz proszkiem, dodaję cukier, cukier  waniliowy, żółtka i szybko ugniatam kruche ciasto.Zawijam w folię spożywczą i wkładam do lodówki na około 20 minut. Rodzynki i żurawinę sparzam wrzątkiem, orzechy siekam i również traktuję gorącą wodą. Odstawiam na chwilę. Masę(...)bułkę tartą.  Białka ubijam na sztywną pianę z dodatkiem szczypty soli. Nasępnie bardzo delikatnie łączę je z masą makową, mieszając dokładnie drewnianą łyżką. Formę ok. 21x21 wylepiam połową ciasta. Wykładam masę makową, po czym na wierzchu posypuję kruszonką z pozostałego ciasta. Wstawiam do nagrzanego piekarnika, piekę około 45-50 minut w 180 stopniach, aż wierzch pięknie się zezłoci. Studzę

W kuchni Karmel-itki
Miodownik 355

Wielkanocnym stole to ciasto zrobiło furorę! Szczególnie dla mnie. Co chwilę sięgałam po kolejny kawałek. Ciasto jest bardzo aromatyczne, słodkie a dzięki budyniowi również przyjemnie nasączone. Nie jest trudne w przygotowaniu, jednak dosyć pracochłonne. Dlatego jeżeli macie ochotę, poniżej opisałam krok po kroku jak zrobić domowy miodownik. W moim wykonaniu z budyniem, kajmakiem i orzechami. Jest tak dobry, że prawdopodobnie(...)puszka kajmaku orzechy : garść migdałów garść orzechów laskowych Sposób przygotowania: Cukier puder i jajka wrzucamy do miski i ubijamy, następnie dodajemy miód/melasę i proszek do pieczenia.Całość szybko zagniatamy, owijamy folią i wkładamy do lodówki na około 40 minut. W tym czasie przygotowujemy domowy budyń. M leko (2 szklanki) z ziarenkami i laską wanilii gotujemy na małym ogniu

Słodkie Przyjemności
Pączki tradycyjne – przepis krok po kroku 102

pstrokate obwarzanki tak zauroczyły Polaków, że nasze tradycyjne pączki poszły nieco w odstawkę. POLUB NA-TALERZU.PL NA FACEBOOKU Na szczęście fascynacja kolorowymi pączkami rodem z USA trwała tylko chwilę. Dość szybko przekonaliśmy się, że donuty, w składzie których można znaleźć takie składniki jak dekstroza, lecytyna sojowa, olej palmowy, nie są tak dobre, jak klasyczne pączki. Karnawał pełen słodkości Jeśli chodzi(...)delikatne faworki – mama. Dlatego wiem, że styczeń i luty to nigdy nie są u mnie dobre miesiące, by zaczynać dietę 😉 SPRAWDŹ TEŻ: Inne sprawdzone przepisy na pyszne ciasta znajdziesz w zakładce CIASTO Przepis na pączki, którym się dzisiaj z Wami dzielę, dostałam właśnie od mojej teściowej. Zawsze wychodzą puszyste, delikatne i sprężyste. Obowiązkowo muszą być polane lukrem (cukier puder

Na-talerzu.pl
Białowieża - Marcinek i Stoczek wsród bojarów 166

Solianka – zupa mięsna lub rybna przyrządzona z dodatkiem ogórków kwaszonych, koncentratu pomidorowego, zrumienionej cebuli, ewentualnie kaparów i oliwek oraz soku z cytryny, podprawiona śmietaną. Kaczka pieczona z jabłkami. Baranina. Ciasto czekoladowe. Wino z Winnicy Jasiel. Wódka zbożowa naturalna z manufaktury Old Polish Vodka . Po kolacji czas spać po długim i pełnym atrakcji dniu, tym bardziej że następny dzień również zapowiada(...)stylu, pasującym do czasów, gdy działał dworzec.  Jednak ja bym usunęła sztuczne kwiaty.  Zupełnie nie są potrzebne, szczególnie gdy widok za oknem przepiękny :) Spać trzeba było szybko, gdyż śniadanie zaplanowane było w Polanie Żubra w Pogorzelcach. Nie jest to miejsce noclegowe, tu można przyjść (4,5 km od Białowieży), przyjechać rowerem, samochodem i coś zjeść. Jadłam tam śniadanie

królestwo garów
Sernik na zimno waniliowo-czekoladowy z malinami 218

masy czekoladowej. Tak samo postępujemy tworząc kolejne warstwy. W momencie gdy blaszka jest w lodówce ważne jest, by kilka razy zamieszać masę białą i czekoladową, by nie zesztywniały za szybko. Gdy warstwy są gotowe sernik wkładamy do lodówki i czekamy na galaretkę. Gdy galaretka zacznie tężeć, wyciągamy z zamrażarki maliny, układamy je na serniku i wlewamy galaretkę. Galaretka powinna momentalnie(...)bardzo zimne. W moim serniku maliny trochę wystawały, a w blaszce było jeszcze miejsce, więc rozpuściłam dodatkowe dwie galaretki (jak wcześniej w 800ml wody) i tężejącą wylałam na ciasto.  Gdy galaretka stężeje sernik jest gotowy

Gotowanie i blogowanie
Brownie Klasyczne 137

liczy się smak. Dziś przygotowałam dla Was jeden z moich ulubionych wypieków. Nie jest to sernik, ani nie jest to szarlotka, więc pozostaje tylko jedno, BROWNIE! Tradycyjne, proste i szybkie w wykonaniu, najlepiej smakujące na ciepło z jakimiś śmietankowymi dodatkami. Nie wiem jak dla Was, ale w Brownie liczy się dla mnie chrupiąca skórka i miękkie, czekoladowe wnętrze(...)łączymy za pomocą drewnianej łyżki lub łopatki. Masę przelewamy do dużej, prostokątnej formy wyłożonej papierem do pieczenia (jej wielkość wpłynie na długość pieczenia - im większa forma tym cieńsze ciasto a co z tym idzie krótszy czas pieczenia). Pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 180`C około 20-30 minut. Czas jest uzależniony od mocy piekarnika - pamiętajcie aby po około 20 minutach

Słodkie Przyjemności
Tort Rafaello 382

mlekiem kokosowym i odlaniu wody. Śmietanka zbiera się na wierzchu). Do masy dodać mascarpone. Ubić ze śmietanami. W kąpieli wodnej rozpuścić białą czekoladę. Jeszcze ciepłą dodać do masy i szybko zmiksować. Następnie wsypać cukier puder oraz wiórki kokosowe. Wszystko połączyć. Krem przed przełożeniem można włożyć na chwilę do lodówki aby łatwiej się go nakładało. Dodatkowo: 120 ml amaretto lub malibu(...)dekoracji (użyłem 12 sztuk) Na paterze położyć pierwszy blat biszkoptu. Nasączyć go 1/3 amaretto, a następnie wyłożyć 1/3 kremu i wyrównać. Z drugim i trzecim blatem postąpić analogicznie. Boki ciasta również pokryć kremem, a następnie obłożyć migdałami. Górę ciasta posypać zaś wiórkami kokosowymi. Na sam koniec ozdobić ciasto kulkami Rafaello i wstawić na całą noc do lodówki. * Inspiracją był przepis

Food Square
TWAROGOWA BABKA Z CYTRYNOWĄ NUTĄ 118

roznosi się po całym domu podczas pieczenia. W smaku również dominuje cytryna, ale czuć też delikatny serowy posmak. Babka jest naprawdę przepyszna! Najlepiej smakuje zaraz po upieczeniu. Jest bardzo szybka i prosta w wykonaniu, tylko musi być spełniony jeden warunek - wszystkie produkty muszę mieć temperaturę pokojową (tj. masło, twaróg oraz jajka). Składniki: 200 g masła 250 g twarogu półtłustego(...)czas miksując. Kolejno dodajemy twaróg, sok oraz skórkę z cytryny i miksujemy do połączenia składników. Na końcu dodajemy mąkę z proszkiem do pieczenia i miksujemy do uzyskania jednolitego, gęstego ciasta. Ciasto przenosimy do formy z kominem, wysmarowanej tłuszczem i obsypanej bułką tartą, wyrównujemy. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 170 stopni przez około 55-60 min. Studzimy w foremce. Wystudzoną babkę

Kuchnia MagdaLeny

Proponowane wyszukiwania