Już kilka miesięcy temu podałem przepis na pyszny sernik z budyniem , który osiągnął dużą popularność na blogu. Dziś prezentuję wam pyszną modyfikację tego sernika, czyli
Kuchnia ŁukaszaPrzepis na sernik. Od mojej Mamy. potrzebujemy: - 500 g twarogu sernikowego - 100 g dobrej gorzkiej czekolady (stopionej w kąpieli wodnej) -1/3 szklanki kwaśnej śmietany - 3
Szybko Tanio SmacznieJeżeli ciągle oglądacie mego bloga, to na pewno zauważyliście, że jestem miłośnikiem serników. Bardzo je lubię w każdej postaci. Na zimno, na ciepło każdy mi
Kuchnia ŁukaszaDziś sama w domu z Sz., więc nawet gotować mi się nie chciało, ale postanowiłam się rozpieścić i zrobić sobie pizzę Oczywiście mogłam poszaleć ze składnikami
zabawa smakiemMamy jesień. Od paru tygodni jest ciemno i zimno, lodowaty wiatr sprawia, że mrużę oczy i i chowam głowę w ramiona. Ptysia, choć skacze z radości
Pożeraczka, czyli raz adobrzeJeżeli ciągle oglądacie mego bloga, to na pewno zauważyliście, że jestem miłośnikiem serników. Bardzo je lubię w każdej postaci. Na zimno, na ciepło każdy mi
Kuchnia ŁukaszaSezon na maliny trwa, więc korzystam ile tylko mogę. Pięknie pachną, nieziemsko smakują i w dodatku działają leczniczo. Doceniam je przede wszystkim za dostępność w moim
Niezły Młyneksmacznej wersji. Dzisiejszy przepis ten ma tę przewagę, że jest naprawdę błyskawiczny w przygotowaniu i bardzo łatwy! Ciasto wyrabiamy przy tylko pomocy łyżki, więc nie trzeba mieć nawet robota kuchennego do wyrabiania, a to zapewne ucieszy wielu z Was. Po wymieszaniu ciasta przekładamy je do formy i od razu wstawiamy do letniego piekarnika. Chleb rośnie tam około 20 minut, następnie(...)chrupiącą skórkę, jest smaczny zaraz po upieczeniu jaki i po kilku dniach. Do chleba użyłam siemienia lnianego, które sprawia, że pieczywo jest wilgotne i nie starzeje się zbyt szybko. Często przygotowuję z niego pyszne grzanki. Podaję je z kozim serem, awokado, dużą ilością kolendry, domowym majonezem i ogórkiem kiszonym. Spróbujcie sami, zakochacie się w takich kanapkach. Zapraszam, częstujcie się
SprawdzonaKuchnia.pltylko jako bajkowy stwór z filmu ” Shrek „, który podbił sera zarówno dzieci i dorosłych , ale również jako ciasto o intensywnie zielonym kolorze. Shrek jest delikatnym , piankowym ciastem … jak ptasie mleczko … a swój kolor zawdzięcza dodatkowi zielonego , gęstego soku Pysio. Pokryte delicjami i galaretką jest istną mieszanką smaków , która napewno znajdzie wielu zwolenników! A zatem do dzieła(...)mieszamy z 3 budyniami ( jeśli chcemy mieć bardziej słodką masę dodajemy budynie z cukrem , a jeśli nie , to bezcukrowych ). Resztę soku gotujemy , a następnie wlewamy do niego masę budyniową. Szybko i dokładnie mieszamy. Gorące wylewamy na upieczony wcześniej biszkopt , wyrównujemy. Odstawiamy do ostygnięcia. WIERZCH: W 250 ml wrzątku rozpuszczamy 2 galaretki , studzimy. Śmietanę ubijamy z 2 łyżkami cukru pudru. Mieszamy
Ostra na Słodkochoroby, a tego bym nie chciała. Dlatego dopiero dzisiaj się z Wami witam i przychodzę na osłodę z czekoladowym sernikiem. Jest on mega czekoladowy, ale mimo wszystko delikatny. Szybko znika więc można polecić z czystym sumieniem. Składniki: spód 100 g hernatników 1 łyżka kakao 2 łyżki masła masa serowa 1 kg sera na serniki 250 g mascarpone 100 g śmietany(...)dodajemy pojedynczo jaja miksując cały czas czekoladę roztapiamy w kąpieli wodnej lub kuchence mikrofalowej i mieszamy z masą serową dodajemy roztopione masło, kakao i cukier puder i dokładnie mieszamy ciasto przelewamy na herbatniki i wkładamy do piekarnika rozgrzanego do 180 st - pieczemy przez ok 1,5 godziny po tym czasie sernik pozostawiamy w wyłączonym i uchylonym piekarniku następnie
Gotowanie z pasjąwielbicieli lekkich i delikatnych serników. Pięknie prezentuje się na elegancko zastawionym stole, choć wcale nie jest trudny do wykonania. Może też stanowić świetną bazę do własnych eksperymentów i modyfikacji. Szybki przepis na Tradycyjny sernik wiedeński Składniki 220 g herbatników typu petitki 100 g masła 500 g tłustego lub półtłustego sera białego 3/4 szklanki cukru 1 szklanka śmietany kremówki 4 całe(...)masła, mieszamy i gotujemy do uzyskania konsystencji budyniu. Przelewamy do słoiczka i chłodny wstawiamy do lodówki wraz z naszym sernikiem. Po kilku godzinach możemy już rozsmarować krem na wierzchu ciasta i całość udekorować ulubionymi owocami. Kremowy sernik z lemon curd Smacznego! Artykuł Kremowy sernik z lemon curd pochodzi z serwisu Kulinarny Blog - wiesz jak gotować
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!chwilowo ma już dosyć moich wegańskich, zdrowych, bezcukrowych i beztłuszczowych wypieków, który ostatnio nawet zaprotestował, i kiedy zrobiłam wegańską wersję torcika W-Z , to nie zjadł nawet kawałeczka, powstał szybki torcik kakaowy „robiony na kolanie” w 2 godziny. Podstawa to sprawdzony wielokrotnie biszkopt kakaowy , zrobiony na bazie jajek, cukru, mąki pszennej – tortowej, ziemniaczanej i kakao. Krem(...)pszenną, ziemniaczaną, kakao. Do masy jajecznej przesiać mąki, mieszać szpatułką, delikatnie ale dokładnie, tak aby mąki dokładnie połączyły się z masą jajeczną, mieszać, poruszając szpatułkę od spodu do góry. Ciasto przelać do formy, wyrównać. Wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec 25 min, do suchego patyczka. Ciasto wyjąć z piekarnika, razem z formą zrzuć na podłogę z wysokości około 60 cm (dzięki
moj przepis nachwilowo ma już dosyć moich wegańskich, zdrowych, bezcukrowych i beztłuszczowych wypieków, który ostatnio nawet zaprotestował, i kiedy zrobiłam wegańską wersję torcika W-Z , to nie zjadł nawet kawałeczka, powstał szybki torcik kakaowy „robiony na kolanie” w 2 godziny. Podstawa to sprawdzony wielokrotnie biszkopt kakaowy , zrobiony na bazie jajek, cukru, mąki pszennej – tortowej, ziemniaczanej i kakao. Krem(...)pszenną, ziemniaczaną, kakao. Do masy jajecznej przesiać mąki, mieszać szpatułką, delikatnie ale dokładnie, tak aby mąki dokładnie połączyły się z masą jajeczną, mieszać, poruszając szpatułkę od spodu do góry. Ciasto przelać do formy, wyrównać. Wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec 25 min, do suchego patyczka. Ciasto wyjąć z piekarnika, razem z formą zrzuć na podłogę z wysokości około 60 cm (dzięki
moj przepis nacukier na słodzik, mąkę pszenną na pełnoziarnistą (np. typ 1000!), śmietanę jogurtem… wymieniać można wiele podobnych przykładów, a efekty takich modyfikacji są często katastrofalne… 5. Ubijamy białko do ciasta, do którego dostała się odrobina żółtka- efekt białko nigdy nie ubije się prawidłowo, nawet jeżeli dostanie się do niego odrobina żółtka, a danie w efekcie nie będzie takie jakie oczekiwaliśmy(...)popękane i bez wyrazistego smaku 7. Gotujemy zamiast dusić, w efekcie dostajemy twarde, suche i niearomatyczne potrawy. 8. Zważona śmietana w zupie lub grudki z mąki- powstają gdy zbyt szybko łączymy gorące z zimnym. Aby nie doprowadzić do zważenia i powstania grudek najlepiej odlać część zupy, zabielić w osobnym pojemniku, roztrzepać i powoli dodać do zupy. Następnie lekko zagotować
Tradycyjna KuchniaW ostatnim czasie wiele osób zaczęło wypiekać w domu swój własny chleb. Jestem również wśród nich ja. Najszybciej i najprościej jest upiec chleb na drożdżach. Wiele
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!