Placuszki z kapusty. Edyta Guhl. Kochanie, co dzisiaj na obiad? Tego zdania prawie nie mogę już słuchać. Najchętniej odpowiadam: wątróbka. Albo: nerki! Mój mąż, wegetarianin z
dolcevitainmykitchenTaki przepis jest dla wszystkich zapracowanych. Idealne w karnawale i na tłusty czwartek. Wykonanie – do głębokiego naczynia włożyć obrane banany, połamane na małe kawałki. Dodać
Kuchnia Pokoleńoczywiście Jest i-de-al-na ! Szybka, banalnie prosta, tania i przepyszna. Żałuję, że wcześniej nigdy jej nie robiłam, bo każde inne szarlotki ( czy też jabłeczniki ), które do tej pory wychodziły z mojej kuchni, przy tej dzisiejszej po prostu nie są godne nazywania ich szarlotkami ——— Szarlotka sypana, czyli… ciasto, bez użycia mikserów, robotów kuchennych i innych
NiePieprz.plBardzo prosty i szybki do zrobienia dżem z malin, który nie wymaga przecierania. Słodkie maliny nie potrzebują dużej ilości cukru, ale jak ktoś woli słodsze dżemy to może dodać cukru nieco więcej niż w przepisie. Dżem malinowy dodaję najczęściej do placuszków, naleśników na słodko oraz ciast. Dzieci lubią też kanapki z masłem i dżemem. Bardzo smakują mi pestki malin
Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowaniestypendium we Florencji w lokalnej piekarni kupowałam często ciasto z kasztanów – castagnaccio. Po raz pierwszy kupiłam je chyba ze względu na cenę, ale nauczyłam się lubić ten placek z mąki kasztanowej wody i oliwy. To wspomnienie biednej kuchni, kiedy na przednówku nie było już zwykłej mąki. Kasztany robi się bardzo szybko i prosto. Potrzebujemy tylko jadalne kasztany, odrobinę
Ugotowane pozamiatanesię obejrzałam połowy już nie było ;) Tarta jest szybka w wykonaniu, więc jeśli jeszcze nie upiekliście słodkości na święta to nic straconego, jeszcze zdążycie :) Spód: -250g mąki pszennej -125g cukru -3 łyżki kakao -szczypta soli -1 jajko -125g masła Do miski przesiać mąkę oraz dodać resztę składników. Ciasto energicznie zagnieść i wyłożyć nim posmarowaną masłem formę
Receptura smakuKtóż nie lubi kruszonki. Sama z dzieciństwa pamiętam.jak wyjadałam samą kruszonkę z placka który piekła mama albo babcia. Wszak kruszonka jest najlepsza. Dlatego polecam szybkie
wesoła kuchniamomencie proszę zawinąć w folię, aby nie wysychało. Z ciasta wycinać foremkami pierniczki i układać je na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, zachowując odstępy, pierniczki sporo urosną. 4. Pierniczki piec w temperaturze 170C na funkcji termoobieg (na funkcji góra-dół 190C) przez około 10-12 minut, proszę obserwować, ponieważ pierniczki szybko się pieką. Po wyjęciu z piekarnika pierniczki będą miękkie
Mała Cukierenkajest to szybkie danie jednogarnkowe, które wszyscy w domu lubimy i w zupełności zastępuje danie typu mięso, ziemniaki i surówka. Nawet nie myślałam, że ta tarta będzie taka smaczna. Delikatna masa serowa, zatopiony w niej chrupiący brokuł i aromatyczny tuńczyk, a wszystko to w cieście francuskim. Gorąco polecam
To co kochamPałki z kurczaka przygotowałam na szybki obiad, wyszły bardzo smaczne i chrupiące. Doskonale się sprawdzają również na przyjęciach rodzinnych, moja rodzina stwierdziła że muszę częściej je przyrządzać. Składniki: 4 małe pałki z kurczaka 1,5 szklanki płatków kukurydzianych Lubella Słodka i ostra papryka Sól Olej do smażenia Ciasto naleśnikowe: 0,5 szklanki mąki pszennej 1/4 szklanki mleka 1 jajko
Bajeczna KuchniaCzytaj więcej » Blog kulinarny, przepis,obiad,sałatka,zupa,dynia,mięso,wegetariańskie,ciasta,tort,babeczki,pizza,sos,spaghetti,
Ekspansja smakuRewelacyjne bezglutenowe muffiny ze śliwkami. Mają cudownie chrupiącą skórkę i pięknie pachną.. Aromatyczne, puszyste i przepyszne. Idealne na weekendowe słodkie śniadanie lub podwieczorek. Banalne w
Kuchnia bezglutenowaDomowe żelki z soku owocowego to świetny pomysł na ulubione słodycze dla dzieci, poza wyśmienitym smakiem doskonale się prezentują, do tego są mega proste i szybkie
Smakowite Daniablenderem. Masą nadziewamy formy, na wierzch układamy ciasto w formie np. kratki bądź dowolnego wzoru. Kulebiaki przed włożeniem do pieca smarujemy roztrzepanym jajkiem. Czas pieczenia 45 minut, temp. 170 stopni C. Kulebiaki w tej formie można spożywać na ciepło bądź zimno. Jako obiad posłuży cała porcja, jako przekąska na szybko, pokrojona na mniejsze kawałki. PRZEPIS ZGŁASZAM
SMYKWKUCHNIjuż kilka razy i zawsze szybko znikały. Bułeczki smakują pysznie, najlepsze są jeszcze ciepłe. BUŁECZKI Z SUSZONYMI POMIDORAMI, CZOSNKIEM I BAZYLIĄ. Składniki: Zaczyn: około 25 g świeżych drożdży lub opakowanie drożdży suszonych (7 g) 1 łyżeczka cukru 2 łyżki mąki pszennej typ 650 3 łyżki ciepłej wody Ciasto właściwe: 270 g mąki pszennej
Zakątek rozkoszy kulinarnych