Szybkie do zrobienia , no i oczywiście smaczne. 250 g masła 1 szkl.cukru 2,5 szkl.mąki 1 jajko 1/2 łyżeczki soli 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 100 g czekolady Czekoladę drobno pokroić. Pokrojone w kostkę masło, cukier, mąkę, proszek do pieczenia przełożyć do miski, dodać jajko i szczyptę soli. Zagnieść gładkie ciasto. Na koniec dodać posiekaną czekoladę i jeszcze raz zagnieść.Piekarnik rozgrzać do temperatury 180 stopni C.Z ciasta formować kulki wielkości dużego orzecha włoskiego, układać je na blas... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Jajka są bardzo popularne w kuchni ze względu na smak i ilość zastosowań.
Czytaj dalej...Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.
Czytaj dalej...