Jak wykorzystać resztki pieczonego kurczaka – pierogi nadziewane farszem

Jak wykorzystać resztki pieczonego kurczaka – pierogi nadziewane farszem

Jak wykorzystać resztki pieczonego kurczaka – pierogi nadziewane farszem

Przepis na : obiad

Nadzienie z farszu? Brzmi jak masło maślane. Tymczasem to doskonały patent na resztki pieczonego kurczaka. Nadzienie świetnie sprawdzi się jako farsz do pierogów. Jeśli resztki pieczonego kurczaka mogą być podstawą wielu nowych pysznych dań, to kurczak nadziewany wątróbką (albo kaszą z grzybami bądź cielęciną) stwarza jeszcze więcej możliwości. Farsz świetnie wzbogaca smak kury, a do tego podczas jednego pieczenia uzyskujemy więcej jedzenia – czyli działamy ekonomicznie, bo lepiej wykorzystujemy raz nagrzan... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Niedzielny kucharz

Autor

Agnieszka Jablonska-TwarógAgnieszka Jablonska-Twaróg

Hej! Jesteśmy Agnieszka i Eugeniusz. Połączyła nas miłość do jedzenia (Eugeniusz kocha gotować, a ja smacznie zjeść ;)) Naszą specjalnością jest planowanie posiłków na tydzień. Zapraszamy Cię do wspólnego ekonomicznego i sprytnego gotowania – jedz smacznie, zdrowo, nie marnuj czasu, jedzenia i pieniędzy.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

pierogi, pierogi przepis, ciasto, kurczak, kurczak pieczony, mięso, ciasto na pierogi, ravioli, jabłka, grzyby, kalafior, surówka, skrzydełka, pierogi z mięsem, kalafior pieczony, obiad, bez pieczenia, ciasto bez pieczenia, ciasta bez pieczenia, ciasta z jabłkami, szybkie ciasto, szybki obiad

Inne przepisy z Niedzielny kucharz

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.