syrop - 6989 przepisów (strona:242/466)

Ratafia czyli nalewka wieloowocowa 49

szczelnie słoju. ? Po tym czasie zlać płyn i spróbować na słodkość. Jeśli za mało słodkie, to owoce zasypać cukrem i odczekać kilka dni aż się rozpuści, po czym zlać syrop przez gazę i połączyć z uprzednio zlanym alkoholem. ? Całość przelać do butelek przez lejek z gazą, szczelnie zamknąć i odstawić w chłodne miejsce na co najmniej 6 miesięcy. Im dłużej

To co kocham
Sernik z brzoskwiniami 44

sera mielonego, u mnie Piątnica ? 250 g masła ? 3/4 szklanki cukru pudru ? 5 jajek ? 2 budynie śmietankowe Piana ? 5 białek ? 1 szklanka cukru ? 1 duża puszka brzoskwiń w syropie Wykonanie: Ciasto kruche ? Mąkę przesiać, wymieszać z cukrem, proszkiem do pieczenia. ? Szybko zagnieść ciasto z masłem i żółtkami. ? 1/3 ciasta włożyć do zamrażarki, resztę przykryć folią spożywczą i włożyć do lodówki

To co kocham
Sernik z gruszkami i kruszonką 38

sera mielonego, u mnie Piątnica ? 250 g masła ? 3/4 szklanki cukru pudru ? 5 jajek ? 2 budynie śmietankowe Piana ? 5 białek ? 1 szklanka cukru ? 1 duża puszka gruszek w lekkim syropie lub z kompotu Wykonanie: Ciasto kruche ? Mąkę przesiać, wymieszać z cukrem, proszkiem do pieczenia. ? Szybko zagnieść ciasto z masłem i żółtkami. ? 1/3 ciasta włożyć do zamrażarki, resztę przykryć folią spożywczą

To co kocham
Sałatka śledziowa z burakiem i ananasem 39

jadłam. Moja sałatka jest uporządkowana, kształtna i kolorowa. Wyszukane składniki i smak gwarantują kulinarny sukces każdej gospodyni. Składniki: ? 3 filety śledziowe w oleju ? 5 plastrów ananasa w syropie ? 1 gotowany czerwony burak ? 1 cebula ? 1 łyżka octu ? 1 łyżeczka musztardy ? 4 łyżki oliwy ? 1 łyżeczka posiekanego koperku ? pieprz do smaku Wykonanie: ? Buraka i filety śledziowe pokroić w grubszą kostkę. ? Plastry

To co kocham
Cytrynówka 42

soku z cytryn – z ok. 1 kg cytryn ? 1 szklanka cukru ? 1 szklanka wody ? 1,5 szklanki spirytusu Wykonanie: ? Cukier rozpuścić w wodzie. ? Sok z cytryn wymieszać z syropem i spirytusem. ? Zamknąć słój i odstawić na tydzień. ? Po tygodniu odcedzić nalewkę i odstawić ponownie na tydzień. ? Przecedzić nalewkę przez kilkukrotnie złożoną gazę i przelać do butelek

To co kocham
Kurczak w kratkę z ananasem 58

filety z kurczaka ? sól, pieprz biały ? 2 łyżki sosu sojowego ? 2 łyżki sosu chilli słodki Thai ? 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej ? 1/2 szklanki mleka ? 1 puszka ananasa w lekkim syropie ? oliwa do smażenia Wykonanie: ? Filety naciąć ostrym nożem w kratkę (uważać, aby nie przeciąć na wylot), przyprawić solą i białym pieprzem. ? Obsmażyć na mocno rozgrzanej oliwie, najpierw stroną naciętą, aż kratka

To co kocham
Sałatka z burakiem, fetą i batatem 53

sera feta 2 łyżki oliwy sól Winegret 7 łyżek oliwy 2 łyżki octu balsamicznego 1 łyżka miodu lub syropu klonowego 1 łyżeczka musztardy dijon sól, pieprz Kroki Buraki obierz i zawiń w folię aluminiową. Ułóż na blaszce obok batatów. Bataty obierz i pokrój w grubą kostkę. Przełóż do miski

Na-talerzu.pl
Pancakes – amerykańskie naleśniki bezglutenowe 84

Dodaj pozostałe składniki i połącz mikserem do otrzymania gęstego ciasta Smaż na dobrze rozgrzanej patelni przez ok 2 min. z każdej strony Podawaj z ulubionymi dodatkami np.: polane miodem, syropem klonowym, z owocami lub jogurtem i marmoladą

Słodki Blog
Soczysta kaczka pieczona w całości 74

ząbków czosnku sól 1 niewielka cytryna starannie umyta i pokrojona w plastry Glazura: 1/4 szklanki gęstego sosu balsamicznego 1/4 szklanki soku z cytryny (do smaku) 1/4 szklanki miodu lub syropu klonowego Wszystkie składniki glazury połączyć i wymieszać. Przygotowanie: Krok 1. Dzień wcześniej : kaczkę starannie oczyścić, umyć i osuszyć papierowym ręcznikiem. Skórę na piersi naciąć ostrożnie ostrym nożem w diamentowy wzór

Moja Książka Kucharska
Placuszki twarożkowe 53

duże jajka lub 5 mniejszych 75 g mąki pszennej 3 łyżki cukru 2 łyżeczki ekstraktu z wanilii lub cukru wanilinowego pół łyżeczki proszku do pieczenia Do podania: dżem, miód, syrop klonowy, frużelina, cukier puder - wedle uznania Wykonanie: Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej. Twaróg porządnie rozgnieść widelcem. Białka oddzielić od żółtek. Żółtka utrzeć z cukrem ( i ewentualnie cukrem wanilinowym

Opowieści z piekarnika
Reumatoidalne zapalenie stawów – jak wspomóc leczenie dietą? Plus konkretne przepisy z bloga :) 53

tych drugich. Należy pamiętać o codziennej podaży błonnika w diecie, czyli sięgać po warzywa, owoce, produkty pełnoziarniste. Bezwzględnie rezygnujemy z produktów wysoko przetworzonych, obfitujących w niezdrowe tłuszcze trans i syrop glukozowo-fruktozowy. Eliminujemy cukier! W przypadku osób zażywających znaczne ilości niesteroidowych leków przeciwzapalnych istnieje ryzyko rozwoju niedokrwistości , w związku z czym należy pamiętać o zwiększeniu spożycia produktów bogatych w żelazo

Natka Pietruszki
Kakaowe babeczki na wodzie gazowanej 59

urządzeniu sodastream. Ja mam swoje urządzenie już dłuży czas i jestem z niego bardzo zadowolona. U nas uwielbia się bąbelki Duży wybór modeli sodastream i innych dodatków- jak np. syrop do zrobienia szybkiej mirindy, znajdziecie na stronie Konesso. Warto tam oczywiście też zajrzeć po dobrą kawę Składniki: 300 g mąki pszennej 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia 150 ml wody

Słodkie okruszki
Jak sprawdzić, czy miód jest prawdziwy 49

dać się oszukać podczas codziennych zakupów?  Pierwszą rzeczą, jaką powinieneś zrobić, jest sprawdzenie etykiety - fałszywy miód powinien być odpowiednio oznaczony przez producenta. Widząc takie składniki jak cukier, syrop glukozowo-fruktozowy lub barwniki, odłóż produkt miodopodobny z powrotem na półkę. Nie daj się zwieść barwnej etykiecie, na której znajdziesz piękne kwiaty i uśmiechnięte pszczółki. Co możesz zrobić, gdy miodu

kruche babeczki
Nocne pierniczki z nadzieniem i glazurą 62

dekorujemy lukrem, glazurą lub polewą.  Standardowo przechowujemy w zamkniętym pojemniku. Glazura czekoladowa: 30 g gorzkiej czekolady 3 i 1/4 szklanki cukru pudru 2,5 łyżki kakao 2 łyżeczki syropu kukurydzianego (lub melasy, miodu, golden syrupu) 1/3 szklanki wody Czekoladę rozpuszczamy i ucieramy ze sobą wszystkie składniki. Lukrujemy przestudzoną glazurą

Życie zaczyna się w kuchni
Placuszki z jabłkami i gruszką. 81

pokroić w plasterki. Dodać do ciasta i wymieszać. Na patelni rozgrzać olej i nakładać porcje ciasta za pomocą dużej łyżki. Smażyć z dwóch stron na złoty kolor. Podawać z syropem klonowym , cukrem pudrem , dżemem – jak kto lubi Wykonanie w thermomix nałożyć motylek, wlać białka z jajek, ubijać 3 minuty, obroty 3,5 wyjąć białka z naczynia zdjąć motylek, dodać

Kuchnia Pokoleń

Proponowane wyszukiwania