syrop - 6989 przepisów (strona:246/466)

Czekoladowe ciasto na herbatnikach przekładane owocami (bez pieczenia) 134

kakao 1 szklanka (240 ml) mleka kokosowego z puszki Wierzch: stała część mleka kokosowego z puszki 400 ml schłodzonej w lodówce przez dobę 2 śmietany fix cukier puder lub syrop klonowy (do smaku) Do dekoracji (opcjonalnie): 50 g gorzkiej czekolady kilka łyżek mleka kokosowego z puszki brzoskwinia lub morele Wykonanie: Daktyle bez pestek zalewamy wrzątkiem i odstawiamy na około

Lamarida.pl
Kompot śliwkowy z miętą 137

moim ogrodzie obrodziła i dlatego używam ją w przygotowaniu kompotów. Uważam, że efekt będzie smaczny :) Przygotowanie: Umyte owoce wsypałam do słoja ( ok.3/4 pojemności słoja) W garnku zagotowałam słodki syrop którym zalałam śliwki, dołożyłam do słoja gałązkę umytej, świeżej mięty Zakręciłam czystymi dekielkami Słoje wstawiałam do ciepłej wody, do dużego garnka Od momentu zagotowania wody w garnku kompoty gotowałam ok.8-10

Proste Potrawy
Ice tea – domowa mrożona herbata 144

ulubionej herbaty: czarnej, zielonej, białek, w wersji klasycznej lub aromatyzowanej. Również słodzidło to kwestia osobistych upodobań. Możemy posłodzić ordynarnym białym cukrem lub ksylitolem, erytrolem, trzcinowym, kokosowym daktylowym albo wybrać syropy: klonowy, ryżowy, daktylowy, z agawy. Znakomicie sprawdza się w upalne dni, ale również i w te poupalne – podobno picie zimnych napoi spala kalorie Polecam też wpis Jak parzyć zieloną herbatę

Dorota Smakuje
Placuszki z jabłkiem na maślance 260

przygotowaniu placuszki z dodatkiem startego jabłka. Idealne na śniadanie dla dzieci lub dorosłych. Takie placuszki możecie podać same bez dodatków (jak dziś u mnie) lub z dodatkiem miodu czy syropu klonowego. Spróbujcie. Składniki: 200 ml naturalnej maślanki 3/4 szklanki mąki pszennej – użyłam TOTA 1 łyżka płynnego miodu 1 płaska łyżeczka sody 1 jabłko 1 jajko klasy M szczypta cynamonu

Słodkie okruszki
MŁODE MARCHEWKI ZE SZPARAGAMI, BOCZKIEM I PARMEZANEM 170

starty na tarce parmezan i płatki migdałowe. W miseczce wymieszaj sok z 1/2 soczystej cytryny, olej tłoczony na zimno np. słonecznikowy lub oliwę z oliwę, dodaj zioła, 1/2 łyżeczki syropu klonowego, całość posól i dopraw pieprzem. Sosem polej sałatkę. Pyszne

SMYKWKUCHNI
Domowy jogurt owocowy 123

czasu zjeść owocowy jogurt. Przestrzegam jednak przed kupowaniem ich w tradycyjnych sklepach. Jeśli zajrzycie do etykiety takiego jogurtu, zobaczycie, że kryje się w nim dodatkowy cukier, lub co gorsza syrop glukozowo-fruktozowy, barwniki i wzmacniacze smaku. Zachęcam Was do przygotowania takiego jogurtu samodzielnie, bo jest to naprawdę proste i szybkie. Najlepiej sięgnąć po owoce sezonowe, bo są najbardziej wartościowe. Dziś

Natka Pietruszki
"Apteka natury ma leki na wirusy" Zbigniew T. Nowak 160

dobre, a czego powinniśmy unikać.  Przepisy jakie tutaj znajdziemy to m.in. miód z jeżówką - pobudzający odporność, domowy ekstrakt z korzenia żeń-szenia, pozdrowotny chleb z dodatkiem płatków owsianych, syrop z liści babki lancetowatej, nalewka czosnkowo-propolisowa, krople czosnkowo - goździkowe na trudne leczenie infekcji, nalewka z imbiru z dodatkiem miodu, liście melisy w miodzie - broń przed wirusami, czy nalewka

kruche babeczki
Nalewka wiśniówka ( na miodzie ). 178

kąpieli wodnej. Słój z wiśniami zamknij wieczkiem i odstaw jeszcze na tydzień lub dwa. Codziennie wstrząsaj słojem, aby miód się rozpuścił i wydobył z wiśni cenne składniki. Następnie odcedź syrop z wiśni, połącz z wiśniowym alkoholem, wymieszaj. Wiśnie możesz wykorzystać do ciast lub deserów. Trunek rozlej do butelek, szczelnie zakorkuj. Na butelki naklej etykiety z opisem. Butelki z wiśniówką odstaw

Przepisy i porady kulinarne
Kawa Migdałowo - Orzechowa Z Nutką Cynamonu 116

masło orzechowe, cynamon, ekstrakt z wanilii. Ciągle mieszamy tak aby się wszystko połączyło. ( Najlepiej pod koniec zmiksować blenderem) 3. Do szklanki przelewamy kawę, następnie mleko. Całość możemy dosłodzić np syropem klonowym

Dziś Ja gotuje
Czy warto kupić maszynę do lodów 129

lody na mleku sojowym lub Twoim ulubionym mleku roślinnym. Są pyszne, zwłaszcza te na mleczku kokosowym. Pomiń cukier i jajka, naprawdę nie są konieczne, możesz je osłodzić ksylitolem albo syropem z agawy. Domowe lody nie zawierają sztucznych barwników ani konserwantów. Rodzaje maszynek do lodów Na rynku dostępnych jest kilka typów maszynek do domowych lodów  maszynki automatyczne - umieszczone w misie

Cztery Fajery
Kompot z truskawek do słoików: przepis na zimę 239

zachowaj ich smak na zimę! Kompot z truskawek - to świetny przepis na pyszne przetwory z tych owoców. Jest prosty i szybki w przygotowaniu. Zdrowe, świeże truskawki wystarczy podgrzać w syropie z wody i cukru, a następnie przelać do słoików i zakręcić. Kompot z truskawek na zimę to doskonały dodatek do każdego obiadu, który przygotujesz w kilka chwil. Oto składniki potrzebne

Moja Książka Kucharska
Racuchy na zsiadłym mleku 235

łyżeczka soku z limonki (można zastąpić sokiem z cytryny lub pominąć) 2 łyżki cukru 0,5 łyżeczki sody mała szczypta soli olej do smażenia Propozycja podania: cukier puder syrop czekoladowy Przygotowanie: Uwaga! Składniki powinny mieć temperaturę pokojową. Do miski wsypujemy mąkę pszenną, sodę, cukier i sól. Mieszamy składniki łyżką. Następnie dolewamy zsiadłe mleko, sok z limonki, wbijamy jajka i całość

Słodkie okruszki
Deser lodowy z bezami i malinami 174

Szybki deser w sam raz na koniec wakacji. Już pojawiają się świeże gruszki ale jeszcze są pyszne maliny. A do deseru lodowego idealnie pasuje chrupiąca beza i syrop z malin (najlepiej własnej roboty

Milion Smaków
Malinówka / Nalewka malinowa 135

powinien przykrywać owoce. 2. Po tym czasie odlać płyn do innego naczynia, a maliny zasypać cukrem. Odstawić na kolejne 2 tygodnie. Codziennie wstrząsnąć słojem, by cukier się rozpuścił. 3. Syrop z owoców odcedzić, wycisnąć dobrze sok z malin. Połączyć z wcześniej zlaną wytrawną nalewką. Nalewkę zlać do butelek. Schować w ciemne miejsce na 3 miesiące. Na zdrowie

Kuchnia domowa Ani
Placki budyniowe czekoladowe 158

budyniu czekoladowego bez cukru (1 opakowanie) olej do smażenia Uwagi do przepisu: Szklanka ma u mnie pojemność 250 ml. Składniki mam w temp. pokojowej. Racuszki można polać syropem lub miodem, posypać cukrem pudrem. PRZYGOTOWANIE: W misce mieszam suche składniki, dodaję mokre i mieszam rózgą do połączenia. Na patelni rozgrzewam olej. Racuchy smażę partiami, z obu stron, odsączam na papierowym ręczniku

Zasmakuj Kuchni