Pyszne, słodziutkie pierogi z borówkami , ale bez cukru. Zamiast cukru użyłam syropu z agawy. Pierogi polane odrobiną masła i słodką śmietanką 18%. Propozycja na letni obiad lub podwieczorek, dla całej rodzinki. Jeśli śmietankę zastąpicie bitą śmietaną otrzymacie danie na deser 🙂 Polecam w sezonie na borówki, który już się zaczął. I pamiętajcie, że borówki to superfood! Czytaj więcej: Pierogi z borówkami
Moja Delicjapomysłów na szarlotkę albo i więcej. Sama piekę to ciasto na różne sposoby. Tym razem upiekłam zwykłą, prostą szarlotkę, do której świetnie pasują lody czy bita śmietana, no o syropie owocowym już nie wspomnę, bo pójdę po następny kawałek 🙂Szarlotka ma to do siebie, że znika w oka mgnieniu i najbardziej smakuje [...] Artykuł Szarlotka pochodzi z serwisu Pieprzyć z fantazją
Pieprzyć z FantazjąRobi się je błyskawicznie - wystarczy wymieszać wszystkie składniki i usmażyć placuszki na patelni. Są mięciutkie, delikatne, puszyste i chrupiące. Placuszki można podać posypane cukrem pudrem, z konfiturą, miodem lub syropem klonowym. Składniki na placuszki na jogurcie z twarogiem (około 10 sztuk): 200 g mąki pszennej 250 g twarogu półtłustego 2 jajka 350 g jogurtu greckiego 2 łyżki cukru płaska
e-PrzepisyKulinarneblendera. Ananasa obieramy ze skórki, kroimy w mniejsze kawałki i dodajemy do melona. Większość z nas zna „ananasa z puszki” warto wspomnieć, że jest on w słodkim syropie, natomiast naturalny ananas jest słodko- kwaśny. Dlatego warto do naszego smoothie dodać odrobinę „słodyczy” np. miodu. Dodajemy do owoców miód i podlewamy całość wodą. Miksujemy do połączenie się
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Pyszny syrop ,idealnie sprawdzi się do herbaty lub do wody mineralnej czy deserów. Jeśli macie sporo mięty w ogrodzie to jest to idealny moment ,żeby ją wykorzystać.Przepis jest bardzo prosty , nie drogi i do tego bardzo zdrowy.Zapraszam po przepis
Swojskie jedzonkośrednicy 18 cm: Ciasto: 1) 2 banany 2) 3 łyżki miodu 3) 3 łyżki syropu klonowego 4) 2 jajka 5) 3 łyżki kakao 6) 1 łyżka oleju
Na kulinarnym poligonierzeczywistości te pankejki to małe suflety, które wyrastają dzięki ubitej pianie z białek. Są delikatne, puszyste i rozpływają się w ustach. Można podawać z lodami, owocami albo, po prostu, syropem klonowym i masłem. Sam przepis nie wygląda na skomplikowany, jednak cała trudność polega na tym, żeby pankejki po ściągnięciu ich z patelni nie opadły. Nie jest to proste
Chleby RolfaCzas przygotowania 5 min Czas gotowania 10 min Łączny czas 15 min Porcje 16 Składniki 3 jajka 2 łyżki mąki kokosowej 2 średnie banany olej kokosowy ulubiony dżem, powidła, syrop klonowy lub cukier puder Instrukcje Obrane i pokrojone banany blendujemy z jajkami na puszystą masę, dodajemy mąkę kokosową i dokładnie mieszamy. Na rozgrzaną patelnię z olejem kokosowym wykładamy małe porcje
To co lubię - gotuję i polecamśrednim ogniu, po chwili odwracamy i smażymy z drugiej strony. Oprószamy cukrem pudrem, dodajemy świeże owoce i podajemy jeszcze ciepłe. Można je także podać polać odrobiną miodu lub syropu klonowego. Smacznego :) Artykuł Tosty francuskie z chałki pochodzi z serwisu To co lubię gotuję
To co lubię - gotuję i polecamtakie dni,że nie mamy czasu na wiele rzeczy, idealnym prostym i szybkim patentem jest kompot z jagód, który wpisze się idealnie w takie dni. SKŁADNIKI: Słoiczek jagód w syropie Moryń (230g) 170ml wody WYKONANIE: 1. Proporcje mieszamy wedle uznania, ja dodaje około pół słoiczka i zalewam około 170ml chłodnej wody
Dziś Ja gotujeprzepis na: Cytrynowy łosoś z młodą fasolką szparagową Składniki filet z pstrąga łososiowego 4 łyżki sosu sojowego 2 łyżki soku z cytryny 1 łyżka miodu pieprz Sposób na przeziębienie: Syrop z cebuli i czosnku z dodatkiem cytryny Dodatkowo fasolka szparagowa 2 łyżki masła 2-3 łyżki bułki tartej Pstrąg łososiowy w marynacie sojowej – przepis Pstrąga łososiowego myjemy, osuszamy
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!uprawia się ponad dwieście gatunków malin. Maliny królują w wielu polskich domach. To owoce, które mogą jeść nawet diabetycy, gdyż maliny posiadają niski indeks glikemiczny. Sok z malin i syropy z malin, to wspaniały środek na przeziębienie i gorączkę. Jednak powinni uważać na nie osoby posiadające alergię na zawartość salicylanów. Alergia na maliny objawia się wysypką na twarzy, zaczerwienieniem skóry
ProstePesto.pltahini jasnej (wymieszanej z olejem, który się oddziela w słoiczku) sok z połowy dużej cytryny 4 łyżki ciepłej wody 2 ząbki czosnku przeciśnięte przez praskę 1 łyżeczka syropu klonowego (lub miodu) 1 łyżeczka przyprawy curry w proszku ½ łyżeczki świeżego, tartego imbiru ½ łyżeczki mielonej kurkumy sól, pieprz do smaku. 5. Dressing bazyliowo – cytrynowy około 60 ml soku z cytryny
ladykitchensłoika 3 l, zalewamy alkoholem 40% i odstawiamy na 3 dni w ciepłe miejsce. Następnie oddzielamy miętę od nalewu. Wodę zagotowujemy z cukrem, mieszamy i odstawiamy do przestudzenia. Syrop mieszamy ze spirytusem a następnie z nalewem, zakręcamy i odstawiamy na ok. 7 dni. Po tym czasie rozlewamy do butelek
Domowy Smak Jedzeniamożemy jeszcze wykorzystać. Po prostu zalewamy je dobrą, czystą wódką i pozostawiamy do maceracji na kolejne 2 miesiące. Następnie zlewamy nalewkę do butelek. W razie potrzeby napitek można dosłodzić syropem cukrowym. Nalewka również musi leżakować minimum pół roku. Nie jest ona tak doskonała jak wersja ze spirytusem, ale może posłużyć jako dodatek do ciast lub pasztetów
Korniszonki