Przepis na : śniadanie
Szybkie placuszki na jogurcie greckim z twarogiem to pyszny pomysł na śniadanie na słodko lub deser do popołudniowej kawy. Robi się je błyskawicznie - wystarczy wymieszać wszystkie składniki i usmażyć placuszki na patelni. Są mięciutkie, delikatne, puszyste i chrupiące. Placuszki można podać posypane cukrem pudrem, z konfiturą, miodem lub syropem klonowym. Składniki na placuszki na jogurcie z twarogiem (około 10 sztuk): 200 g mąki pszennej 250 g twarogu półtłustego 2 jajka 350 g jogurtu greckiego 2 ł... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd
Czytaj dalej...Jajka są bardzo popularne w kuchni ze względu na smak i ilość zastosowań.
Czytaj dalej...Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.
Czytaj dalej...