Sosy do sałatek i surówek, szumnie określane mianem dressingów będą sponsorowane przez Eksia. Konkretnie przez jego wiedzę. Od całkowitego plucia na samą myśl o nim powstrzymuje mnie fakt, że to on nauczył mnie gotować i nauczył mnie odwagi w kuchni i łączenia pozornie niepasujących rzeczy, które razem dawały kulinarne dzieło sztuki. Oczywiście nie było tak romantycznie i nastrojowo, bo Eksio najlepiej gotował na kacu, a jak miał mi przekazać wiedzę, to minę miał taką, jakby mu miało zęby wyrwać i z każdym... czytaj dalej...
Przepisów jest bardzo wiele, w każdym domu króluje inne ciasto. Chciałabym przedstawić wam przepis na ciasto, które bardzo często nazywa się Trzy szklanki. Ciasto jest bardzo proste i pyszne, a przepis prosty, nawet amator cukierniczy sobie z nim poradzi.
Czytaj dalej...Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Co zrobić gdy jednak wsypie nam się za dużo soli? Jak odwrócić ten efekt i poprawić smak naszego dania?
Czytaj dalej...Dieta Pegan inaczej Paleo-Vegan powstała z połączenia wegańskich zwyczajów i diety paleo, która opiera się na jedzeniu mięsa i ryb. Na czym to polega?
Czytaj dalej...