Możemy się śmiać z mojego koperku i ogrodnictwa ekstremalnego, jednak jest coś, co rośnie zawsze i rośnie jak szalone. Zioła. Co roku klęska urodzaju i nie wiem, czy znalazłam im raj na ziemi i one postanowiły się odwdzięczyć, czy to dlatego, że mam je centralnie w tyłku i nic z nimi nie robię? Czasem je podleję, czasem przytnę, a czasem postraszę uroczystym wyniesieniem na kompost, jak nie będą rosły. Nie ważne co, ważne, że rosną jak szalone. No ale co zrobić z taką ilością ziół? Co jeśli nie gotujemy ta... czytaj dalej...
Nasza dieta podczas zimy powinna skupiać się nie tylko na tym, by zrzucić zbędne kilogramy, lecz także utrzymać odpowiednią odporność organizmu.
Czytaj dalej...Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.
Czytaj dalej...Dłuższe stosowanie antybiotyku może spowodować, że dane bakterie po prostu się na niego uodpornią i może dojść do sytuacji, że nie będzie czym już leczyć chorych osób.
Czytaj dalej...