syrop - 6989 przepisów (strona:247/466)

Sałatka z burakiem, halloumi i pomarańczą 47

pestek z granatu 3 łyżki ziaren słonecznika 70 g rukoli Winegret 4 łyżki oliwy ¾ łyżki octu balsamicznego 1 łyżka syropu z granatu lub z borówki sól pieprz cytrynowy Kroki Obierz cebulę, pokrój na cienkie plastry i przełóż do miski. Polej octem i posyp solą. Wymieszaj i pozostaw

Na-talerzu.pl
Syrniki ukraińskie z kaszą manną 53

goszczą u nas w porze śniadania lub podwieczorku. Placuszki są mięciutkie, nieco grubsze niż naleśniki czy pankejki. Moja ponad roczna córka zajada je solo, ja uwielbiam oblane obficie złocistym syropem klonowym. Świetnie smakują też w towarzystwie świeżych sezonowych owoców. Większość osób robi serniczki z mąką , sama też niekiedy robię je w taki sposób. Ostatnio przygotowałam je jednak nieco inaczej, zamiast

ProstePesto.pl
Mocno czekoladowe gofry. 62

miękkiego masła – 250 ml jogurtu waniliowego – 250 ml mleka owsianego – 2 jajka – 1 łyżeczka esencji z wanilii – ½ szklanki kuleczek czekoladowych – dodatki: owoce, syrop klonowy, bita śmietana, dżem Wszystkie składniki powinny mieć temperaturę pokojową. Do miski wsyp wszystkie składniki suche, czyli: mąki, erytrytol, proszek do pieczenia, sodę oczyszczoną, sól, kakao, cynamon. Wymieszaj i odłóż

Zdrowy Styl Joanny
Kawa po wiedeńsku czy wietnamsku? 55

problemu przyrządzisz ją dysponując ekspresem. Jak przygotować ją krok po kroku? Na dno filiżanki wlej około 40 ml mleka skondensowanego. Jeśli lubisz słodką kawę, dodaj odrobinę cukru albo syropu smakowego. Zaparz kawę i gorącą wlej do filiżanki z mlekiem. Wymieszaj wszystko dokładnie i gotowe! Ten przepis jest najbardziej klasyczną wersją kawy po wietnamsku, natomiast można oczywiście przyrządzać różne jej wariacje

FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarne
Morszczuk w sosie Pizzaiola 43

wlej oliwę z oliwek, dodaj szarlotkę i chwilę podsmaż. Teraz po trzecie dodaj całe gałązki bazylii i chwilę je grzej, aż liście zwiędną. Po czwarte wlej pomidory i syrop z rondelka, gotuj i grzej przez chwilę, aż sos lekko zgęstnieje. Na koniec przełóż zawartość do mikesra i zblenduj na jednolitą masę, przecedź całość przez drobne sitko, wlej do rondelka

RafalCook
Owsianka z śliwkami w słodkim syropie 34

Śniadanie na słodko z śliwkami w słodkim syropie. Ilość śliwek na 3-4 porcje. Płatki zalewamy na noc, aby rano były już miękkie. Składniki: 400 g miękkich śliwek węgierek, 2 łyżki cukru,   3 łyżki płatków owsianych górskich mleko   Przygotowanie: Ze śliwek usuwamy pestki, wrzucamy do garnuszka, zasypujemy cukrem, mieszamy. Gotujemy pod przykryciem na małym ogniu przez około

Lena Gotuje
Węglowodany złożone – podział i właściwości 49

która jest najpowszechniejszym cukrem, występującym m.in. w modzie i owocach; fruktozę, którą znajdziesz w sokach owocach, a także – podobnie jak glukozę – w owocach i miodzie, z kolei sztucznie wytworzony syrop glukozowo-fruktozowy to składnik wielu słodyczy i przekąsek. Węglowodany proste występują również m.in. w jasnym pieczywie, ciastach, napojach gazowanych i wysoko przetworzonych produktach żywnościowych. Węglowodany, inaczej cukry złożone, są nieprzyswajalne

Słodkie okruszki
Tarta Z Masą Z Mascarpone I Mleka Skondensowanego 283

żółtko 1/2 łyżki kwaśnej śmietany 18 % masa z mascarpone: 250 g mascarpone (zimne) 200 ml mleka skondensowanego (zimne) 2 płaskie łyżeczki żelatyny dodatkowo: dowolne owocu (u mnie jagody z syropu) dżem z czarnej porzeczki (niekoniecznie) kakao do rozetek Ciasto kruche 1. Z podanych składników zagniatamy ciasto kruche i chowamy do lodówki lub zamrażarki aby szybciej się schłodziło

Gotowanie...to proste !
Ciasto Kokosowy Chlejus z malinami – smakołyk z procentami 717

około 40 g każdy) łyżka maki ziemniaczanej 60 g cukru (5 łyżek) 50 ml likieru kokosowego   Dodatkowo: 150 ml likieru kokosowego (może też być nalewka kokosowa, albo syrop barmański kokosowy wymieszany z mlekiem i wódką w proporcji 1:1:1)   Przygotowanie Masa budyniowa Rozpoczynamy od ugotowania budyniu. W garnku zagotowujemy 800 ml mleka. W pozostałych 200 ml rozpuszczamy

e-PrzepisyKulinarne
Szarlotka z kruszonką bez masła 49

masła jest bardzo smaczne i nadaje się na kruszonkę. I nikt nie zgadnie, że jest z dodatkiem oleju.   Jeśli lubicie bardzo słodkie ciasta, po upieczeniu można je posmarować syropem z owoców lub podgrzaną marmoladą. Szarlotka ma wtedy piękny kolor i kusząco pachnie. Do nadzienia z jabłek można dodać rodzynki i przyprawy typu: cynamon, kardamon. Najczęściej biorę kilka gatunków jabłek

dolcevitainmykitchen
Wiśniówka, nalewka z wiśni 165

zakręć słoik. Następnie dokładnie nim zamieszaj. Codziennie potrząsaj słojem, żeby cukier obkleił wszystkie owoce. Gdy cukier się rozpuści, mniej więcej trwa to 10 dni do 2 tygodni, powstały syrop wlej do butelki z nalewką. Wszystko dokładnie wymieszaj i odstaw na co najmniej 4 tygodnie do leżakowania. Wiśnie zostaw do zjedzenia, lub wykorzystaj je do deserów i ciast, mają

Kulinarne przygody Gatity
Sernik z musem jagodowym – lekki i puszysty jak pianka! 129

MASA SEROWA: * ser 3x mielony – 330 g * jajko – 1 szt * śmietana 36% – 180 ml * cukier – 4 łyżki * mąka pszenna – 1 łyżka * syrop waniliowy ( taki do kawy ) – 2 łyżki Można go zamienić na cukier z wanilią, wanilię w ziarnach lub pastę waniliową MUS JAGODOWY: * jagody / borówki – 200 g * cukier – 80 g * śmietana

Ostra na Słodko
Domowe lody brzoskwiniowe – prosty przepis 61

proste w przygotowaniu Idealne na ochłodę, idealne dla wielbicieli owocowych deserów. Spróbujcie Pozdrawiam Was serdecznie i życzę miłego dnia Jak zrobić domowe lody brzoskwiniowe? Składniki: 6 połówek brzoskwiń z syropu Rolnik 120 g naturalnego jogurtu 2 łyżki soku z cytryny 2 łyżki cukru pudru lub do smaku Przygotowanie: Brzoskwinie miksujemy z jogurtem. Ja używam do tego blendera. Następnie dodajemy

Słodkie okruszki
Biszkopt z cytrynową pianką i musem brzoskwiniowym 61

łyżeczka soku z cytryny Cytrynowa pianka: 400 g jogurtu naturalnego 400 ml śmietany kremówki 30 % 2 galaretki cytrynowe 1 i 3/4 szklanki wody Mus brzoskwiniowy: 1 puszka brzoskwiń w syropie (820 g, po odsączeniu 480 g) 1 galaretka brzoskwiniowa 1 płaska łyżeczka żelatyny 1 szklanka wody Dodatkowo: 3 brzoskwinie do ozdoby Przygotowanie: Biszkopt: Boki tortownicy o średnicy 24 cm delikatnie

Oryginalny smak
Nalewka z zielonych orzechów 50

minimum 1 tydzień . Jeśli masz czas i ochotę możesz co kilka dni pokołysać słojem, aby cukier dokładnie się rozpuścił. Po około 7 – 10 dniach zlewam na sicie syrop z orzechów do słoja z nalewką orzechową . Odcedzone kawałki orzechów możesz dodatkowo opłukać w czystej nalewce orzechowej lub małej ilości przegotowanej oraz ostudzonej wody i wymieszać. Następnie ponownie odcedzić i wlać

Ania gotuje