Propozycja idealna na początek lata, gdy rządzą truskawki! Wystarczy dodać płatki owsiane by uzyskać pożywne szybkie śniadanie lub płynną przekąskę do pracy. Co nam trzeba? 2 czubate łyżki płatków owsianych Kupiec 50ml ciepłej wody 300ml zimnego mleka łyżka miodu łyżka syropu z kwiatu bzu (ja robię sama) 10 truskawek (bez szypułek) mały dojrzały banan kilka listków świeżej mięty 2 kostki lodu Robimy! Płatki owsiane wsypujemy do blendera i zalewamy na 5 min ciepłą wodą. Dodajemy resztę składników i mik... czytaj dalej...
Znana wszystkim truskawka, a właściwie poziomka truskawka, to uzyskany ponad 300 lat temu na dworze francuskim mieszaniec dwóch gatunków poziomki.
Czytaj dalej...Mama, żona, gospodyni.
Pracuję, a wolny czas dzielę między rodzinę i kuchnię.
Moja mała pasja, mój świat