syrop - 6989 przepisów (strona:234/466)

DIETETYCZNY Deser z wiśniami!!! CYKL DIETA NISKOKALORYCZNA 317

wiśni wydrylowanych (mogą być takie np. z kompotu), zalewamy pozostałą masą, na sam wierzch kroimy po 2 suszone śliwki i po jednej suszonej fidze. Polewamy albo odrobiną ajerkoniaku, bądź syropem klonowym, ewentualnie syropem z pędów sosny. Rewelacja!  P.S. Taki deser musicie potraktować jako pełny posiłek, np. zamiast kolacji lub obiadku niestety ;-) Pozdrawiam

SMYKWKUCHNI
TRUSKAWKOWO- BANANOWY KOKTAJL MLECZNY! 149

ORZEŹWIAJĄCY KOKTAJL TRUSKAWKOWO- BANANOWY Z SYROPEM MIĘTOWYM! NAJLEPSZY NA UPALNE DNI! SKŁADNIKI: - banan - 500 g truskawek - 1 szklanka mleka - 3 słodziki - syrop miętowy  Wszystkie składniki miksujemy blenderem, schładzamy w lodówce conajmniej 1 godzinę. Podajemy w wysokich kieliszkach. Macie ochotę na taki koktajl? ;-) Smacznego! ZAPRASZAM

SMYKWKUCHNI
Bananowe omlety z borówkami 139

jakie sycące są takie omlety. Jeju zakochałam się w nich!!  Składniki na jedną porcję: dwa jaja jeden banan  garść borówek dodatkowo: 5 łyżek jogurtu naturalnego + jedna łyżka syropu klonowego/miodu Jaja i banana miksujemy blenderem na gładką masę. Patelnię rozgrzewamy dość dobrze, wlewamy masę i smażymy przez kilka minut na średniej temperaturze. Staramy się nie przewracać omleta chyba(...)jest taka konieczność. Borówki myjemy. Jogurt naturalny mieszamy z syropem klonowym. Usmażonego omleta przekładamy na talerz, smarujemy słodkim już jogurtem naturalnym i układamy kilka borówek. Zawijamy. Smacznego

Mango Papaja
Sałatka z malinami i fetą 353

bazylii 2 łyżki pestek dyni 4 łyżki posiekanych orzechów włoskich 2 łyżki oliwy z pierwszego tłoczenia szczypta soli i pieprzu Malinowy krem balsamiczny: 5 łyżek octu balsamicznego 1 łyżka syropu malinowego pół łyżeczki miodu listonic_type='fooddrink';listonic_theme='addToShoppingList7';listonic_content=''; document.write(" "); Malinowy krem balsamiczny: Na małą, nieprzywierającą patelnię wlewamy ocet balsamiczny. Dodajemy syrop malinowy i miód. Sos gotujemy

Poezja smaku
Mleko Malinowo - Miętowe 169

więc w różnych potrawach, wypiekach i koktajlach. Dziś proponuję Wam Malinowo-Miętowe Mleko. Dziecko wypiło ze smakiem. Składniki: 2 szklanki mleka 1 garść malin kilka listków świeżej mięty syrop z agawy Skworcu do smaku Wykonanie: Wszystkie składniki umieszczamy w dzbanku blendera i miksujemy. Próbujemy, dodajemy syrop z agawy, miksujemy i przelewamy do szklanek. Prawda,że prosto i szybko

Blondynka Gotuje
Mleko Malinowo - Miętowe z Chia 178

Widzę jak mój organizm lepiej działa, ale o szczegółach nie będę tu pisać ;) Składniki: 1 mała garstka malin kilka listków mięty 1 szklanka mleka 1 łyżeczka nasion Chia Skworcu syrop z agawy Skworcu do smaku Wykonanie: Dzień przed zrobieniem napoju namoczyłam nasiona Chia w 1/4 szklanki mleka. Tradycyjnie wieczorem wstawiłam szklankę z Chia i mlekiem do lodówki, a rano maliny(...)miętę, pozostałe 3/4 szklanki mleka i syrop z agawy umieściłam w dzbanku blendera i zmiksowałam wszystko dokładnie, jeśli napój wyda nam się zbyt gęsty, rozcieńczamy go mlekiem. Zawartość dzbanka przelałam do miski, dodałam namoczone nasiona Chia, wymieszałam łyżką. Przelałam do szklanek. Na zdrowie! SMACZNEGO życzy BLONDYNKA

Blondynka Gotuje
Loukoumades czyli greckie pączki 190

coś jak nasze pączki. Idealne z karmelem i orzeszkami. Częstujcie się! Składniki : Ciasto: * 2 szklanki mąki pszennej * 5cm pasek drożdży * 2 szklanki ciepłej wody * łyżeczka soli * olej do smażenia Syrop: * pół szklanki cukru trzcinowego * szklanka wody * łyżeczka cynamonu * orzechy do posypania ciasteczek Przygotowanie: Drożdże rozpuścić w szklance ciepłej wody. Dodać pół szklanki mąki i mieszać, aż masa będzie gładka. Przykryć(...)cukier i cynamon. Gotować aż zgęstnieje. Smażyć ciasteczka na dobrze rozgrzanym oleju na złoty kolor. Odłożyć na papier kuchenny żeby kuleczki ociekły z nadmiaru tłuszczu. Tak przygotowane ciasteczka polać syropem, posypać orzeszkami

Magiczne Życie Marty
Chińska zupa słodko-kwaśna. A według mnie pekińska. 481

łyżka oliwy z oliwek grzyby mun- garść  pędy bambusa słoiczek  1,5 litra bulionu dwie marchewki  3 cm imbiru  5 plastrów ananasa z puszki  syrop z ananasa z puszki  4 łyżki octu winnego sok z połowy limonki 3 łyżki cukru trzcinowego  papryczka chili sól pieprz pół puszki kukurydzy  cebulka papryka czerwona Opcjonalnie(...)minutach gotowania się bulionu wrzucamy do niego ananasa, grzyby mun, kukurydzę i groszek jeśli chcemy taką wersję. Niech wszystko gotuje się kolejne 15 minut. Po upływie tego czasu dodajemy syrop z ananasa, ewentualnie sól i odrobinę pieprzu. Gotujemy jeszcze 3 minuty.  Zupa w smaku powinna być dość słodka, kwaśna ale i pikantna.  Smacznego

Mango Papaja
Placki z serem ricotta i bananami 182

jaja 3 łyżki cukru  2 banany 200 gram sera ricotty  łyżeczka proszku do pieczenia łyżeczka cukru waniliowego łyżka oleju + do smażenia szczypta soli  do podania: cynamon, syrop klonowy, gęsta śmietana, nutella, u mnie-syrop karmelowy  Mąkę, mleko, żółtka jaj, cukier, proszek do pieczenia, cukier waniliowy, ricottę i łyżkę oleju mieszamy na gładką masę o konsystencji gęstej

Mango Papaja
Jagodzianki z serem 145

mąki pszennej 10 gram suchych drożdży (20 gram świeżych drożdży- wtedy na początku trzeba zrobić rozczyn) 150 gram twarogu półtłustego 3 łyżki jogurtu greckiego 100 gram jagód 2 łyżki syropu klonowego (lub wody) Do letniego mleka dodajemy rozpuszczone masło, cukier puder (50 gram), roztrzepane jajko i mieszamy. Mąkę pszenną mieszamy z suchymi drożdżami, dodajemy sól i mleko wymieszane z resztą(...)wysmarowanej blaszce do wyrośnięcia na pół godziny. Następnie wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 200 stopni na 30 minut. Jeszcze ciepłe lukrujemy- mieszamy cukier puder (30 gram) i 2 łyżki syropu klonowego (lub wody). Po tym czasie nasze jagodzianki powinny być gotowe. Ja z pewnością zrobię je jeszcze raz w poniedziałek

Mango Papaja
Udka w glazurze miodowo-musztardowej z ananasem i czosnkiem 271

oliwy z oliwek (ja użyłam pikantnej z chili) 2 łyżki miodu sól pieprz chili w płatkach 2 plastry ananasa z puszki  3 ząbki czosnku w łupinach 4 łyżki syropu z puszki ananasa   Udka myjemy, osuszamy ręcznikiem papierowym i doprawiamy solą i pieprzem. Mieszamy oliwę z oliwek z musztardą, miodem oraz chili w płatkach i syropem z puszki ananasa

Mango Papaja
Pancakes - naleśniki amerykańskie 287

tego przepisu i bardzo nam smakowały więc nie szukałam innej receptury. Jedynie trochę zmieniłam oryginalny przepis. Placuszki są lekkie i puszyste. Możecie podawać je z owocami, jogurtem, syropem klonowym, miodem, czekoladą, cukrem pudrem, słodkimi sosami, itd. Ja najbardziej lubię z owocami, bez dodatku słodkich sosów, ale kiedyś muszę spróbować jak smakują z syropem klonowym. Jeśli zdecydujecie się na bardzo słodki

Ze smakiem i z pasją
Co to jest: MELASA Z GRANATÓW? 189

moich ulubionych dodatków do sałatek. Jej słodko-kwaśny smak dodaje głębi świeżym sałatom.  Melasa nie jest melasą w ścisłym tego słowa znaczeniu; jest to długo gotowany, gęsty owocowy syrop. Jest używany głównie na Bliskim Wschodzie, np. w Izraelu i Iranie.  Syrop z granatów ma szerokie zastosowanie w kulinariach: dodaje się go do marynat do mięsa (świetne do grillowania

Przepisy Aleksandry
Intensywny tort czekoladowo-owocowy w kształcie ludzika lego - mój pierwszy tutorial 253

umieszczamy w niewielkim rondelku. Na początek dodajemy 6 łyżek cukru i podgrzewamy, a gdy całość się zagotuje, trzymamy na niewielkim ogniu do zgęstnienia. Kiedy owoce się rozpadną i powstanie syrop, zdejmujemy z ognia i studzimy. Galaretkę rozpuszczamy w 1/4 szklanki wody i łączymy z syropem owocowym oraz odłożonymi wcześniej, całymi owocami. Zimny serek mascarpone i zimną kremówkę ubijamy na sztywno

Ratunku obiad
Pudding ryżowy z gruszkami. 137

lekko zmiażdżone strączki); 1 kawałek kory cynamonowej; 2 łyżki cukru waniliowego (mój dodatek); 2 gruszki; 1/4 szkl. soku jabłkowego; szczypta cynamonu (w książce: 1 łyżeczka ekstraktu cynamonowego); opcjonalnie: miód, syrop klonowy. Do garnka o grubym dnie wlewamy mleko i wsypujemy ryż. Gotujemy wraz z korą cynamonu, kardamonem i cukrem waniliowym. Zmniejszamy ogień do minimum i gotujemy przez 20 min., często(...)Obrane gruszki trzemy na tarce. Gotujemy sok i dodajemy gruszki i cynamon. Gotujemy około 5 min. Ryż przekładamy do miski i polewamy gruszkami. Na wierzch można dodać miód lub syrop klonowy. Smacznego

Miksturownik