temperatura cukru osiągnie 100 stopni Celsjusza zacznijcie ubijać białka na sztywną pianę, pod koniec ubijania dodajcie powoli cukier- piana powinna być sztywna i błyszcząca. Kiedy gotujący syrop cukrowy osiągnie temperaturę 118 stopni Celsjusza, zdejmijcie go z ognia i miksując pianę na najwyższych obrotach, delikatnie powoli dolewajcie syrop do miksujących się białek. Następnie należy miksować jeszcze przez około
Piekarz-Kucharz-Garkotłukowsiane z truskawkami i bananami - łatwe do przerobienia na wersję bezglutenową Author: www.cookingforemily.pl Serves: 12-15 Ingredients 1 i ½ banana 2 łyżki oleju kokosowego (lub rozpuszczonego masła) 2 łyżki syropu z agawy(albo miodu) 1 szklanka płatków owsianych ¾ szklanki mąki ( u mnie orkiszowa) ½ łyżeczki cynamony 1 łyżeczka proszku do pieczenia szczypta soli duża garść truskawek pokrojonych w drobną kostkę(...)szklanki) Instructions Banana rozgnieść widelcem na paćkę, dodać rozpuszczony olej kokosowy i syrop z agawy – wymieszać. W misce wymieszać płatki owsiane, mąkę, proszek do pieczenia, cynamon i sól. Suche składniki dodać do mokrych, wymieszać. Delikatnie wmieszać truskawki. Blachę wyłożyć papierem do pieczenia, piekarnik nagrzać do 180 stopni. Za pomocą łyżki, formując lekko ręką wykładać ciatka na blachę ,zachowując lekki odstęp
Cooking for Emilyosącz, oderwij ogonki i wydryluj nad głębokim naczyniem, aby spływał do niego sok. Następnie przełóż owoce do rondla i zasyp cukrem na noc. Nazajutrz smaż bez dodatku wody. Część syropu możesz odlać do butelek i pasteryzować, a w reszcie smażyć wiśnie na bardzo małym ogniu, nie mieszając, jedynie potrząsając rondlem. Podczas smażenia będzie wytwarzała się pianka, którą powinnaś zdejmować. Kiedy(...)wiśnie będą szkliste, przełóż je wraz z gorącym syropem do słoików i zapasteryzuj. Żeby zapobiec wysuszeniu wiśni, w trakcie ich smażenia możesz dodać preparat żelujący do przetworów. Konfitura z wiśni gotowa! A teraz składamy: Blaty wysmaruj powidłami. Następnie kremem czekoladowym. Pamiętaj nakładaj blat na blat :). Z pozostałej masy wysmaruj resztę tortu. Jako, że nie mam do tego specjalnych łopatek
ClauditteMissCookingszukacie dobrych produktów na zdrowsze przepisy warto zajrzeć na stronę sklepu e-condimenta . A wracając do przepisu… Składniki: 180 g gęstszego jogurtu naturalnego (prosto z lodówki) 2 łyżeczki syropu z agawy (jasnego) 1 łyżka nasion chia – u mnie z e-condimenta kilka świeżych truskawek Przygotowanie: Zimny jogurt naturalny mieszamy energicznie z nasionami chia i syropem z agawy. Wykładamy
Słodkie okruszkijednych z ostatnich warsztatów (dokładnie tych- klik relacja ) przygotowywaliśmy fit słodycze, gdzie do zdrowych babeczek na dowolnym spodzie (u mnie były to zmielone orzechy laskowe z masłem orzechowym i syropem z agawy) użyliśmy właśnie tahini, czyli pasty sezamowej. Pastę tą robi się z dwóch składników, a kto ma dobry sprzęt to i nawet z jednego- sezamu. Oliwa bądź olej(...)trochę do roboty :). Pasta, którą po kilku bądź też kilkunastu minutach miksowania uzyskamy, jest gorzka (jak to sezam) i jest idealna do humusu. Po dodaniu miodu, cukru, syropu z agawy lub innego słodzika smakuje jak sezamki w wersji płynnej. Mówię Wam pychotka! Słodzone tahini stanowi genialny dodatek do kremów, ciast i deserów. Nadaje niebywałej wyrazistości i wzbogaca smak danego
Nastoletnie Wypiekaniezachęcam do przygotowania dżemu z dodatkiem nasion chia - to dopiero bomba witaminowa! Składniki (na 10 małych słoiczków): 1,7 kg jagód kamczackich, lub zwykłych leśnych 1 słoiczek (250 g) syropu z mniszka lekarskiego 200 g miodu (u mnie rzepakowy) 125 g nasion chia sok z połowy cytryny Przygotowanie: 1. Umyte jagody przełożyć na patelnię/ do garnka z grubym dnem(...)wypiekam przez ok. 30 min. 2. W kolejnym kroku dodać nasiona chia, wymieszać i pogotować jeszcze przez ok. 20 min. Dżem powinien się zagęścić. 3. Na koniec dodać syrop, miód i sok z cytryny. Chwilkę pogotować. 4. Rozlać gorący dżem do słoików, wytrzeć ręcznikiem papierowym gwinty słoików, dobrze zakręcić i zapasteryzować: przez
Domowa Cookierenka Agitego przepisu skorzystać? Składniki (na 1 porcję): - 0,5 szklanki mleka kokosowego (można użyć napoju lub rzadkiego mleczka kokosowego w puszce) - 2 łyżki nasion chia - 0,5 łyżeczki syropu z agawy - 100g mrożonych jagód - 0,5 dojrzałego banana - płatki kokosowe / wiórki kokosowe Nasiona chia zalać mlekiem, dodać syrop z agawy i dokładnie wymieszać. Przelać do słoika i zakręcić. Odstawić
CookYourselfszklanek - większą część, a na niego wyłożyć pudding kokosowy, a na wierzchu wyłożyć drugą część ananasa i udekorować pokrojonym w kosteczkę ananasem. Jeśli chcecie możecie dosłodzić mleko kokosowe np. syropem z agawy, syropem daktylowym lub cukrem kokosowym, ale wg mnie nie jest to konieczne. Z podanej porcji otrzymamy 2 szklanki deseru
Mania WypiekaniaŻelatyna x 10 g Biała czekolada x 80 g Laska wanilii x 1 szt. Green koktajl Fit & Easy x 1 opakowanie Sok z cytryny Syrop cukrowy Agar 5 g Sposób wykonania : Śmietanę zagotuj z namoczoną wcześniej żelatyną, białą czekoladą i laską wanilii. Gdy żelatyna się dokładnie rozpuści wyjmij laskę wanilii, przelej płyn do małych naczyń i odstaw do lodówki(...)zatrzymać proces gotowani. Warzywa zmiksuj na gładką konsystencję, dodaj Agar i wstaw do lodówki aby masa zastygła, gdy masa będzie stała zmiksuj ją dodając sok z cytryny i syrop cukrowy. Gotową płynną galaretkę przelej na zastygniętą panna cottę. Było inspirująco i smacznie! Miłego dnia
SMYKWKUCHNIkonwencjonalnych produktów, niezdrowego cukru czy składników odzwierzęcych. Zobaczcie czym Super Krówka różni się od krówki tradycyjnej TUTAJ . SKŁAD i WARTOŚĆ ODŻYWCZA Tofii: cukier kokosowy * mleko kokosowe w proszku * syrop ryżowy * błonnik rozpuszczalny z akacji * białko słonecznika * aromat naturalny Kakao: cukier kokosowy * mleko kokosowe w proszku * syrop ryżowy * proszek kakaowy o obniżonej zawartości tłuszczu 5,1% * białko słonecznika * błonnik rozpuszczalny
Zdrowie na języku :Pdelikatnego zgęstnienia. 3. Przelać do słoiczków, odczekać aż ostygnie i wstawić do lodówki. Karmelizowany rabarbar: 6 łodyg rabarbaru 6 łyżek cukru trzcinowego sok z połowy cytryny łyżka syropu z agawy/syropu klonowego Wykonanie: 1. Rabarbar umyć, obrać i pokroić na cztery części. 2. Wrzucić na patelnie i zasypać cukrem, mieszać aż do rozpuszczenia. 3. Zalać sokiem z cytryny i dodać syrop
Pland based filleproponuję użyć mleka kokosowego z kartonu, a nie tego z puszki. Składniki na 1 porcję: 4 łyżki płatków owsianych 2 łyżki wiórków kokosowych 1 szklanka mleka kokosowego 1 łyżka syropu klonowego Do podania: ulubione owoce, orzechy, roztopiona ciemna czekolada. Do małego rondla wsyp płatki owsiane, wiórki kokosowe, zalej mlekiem i zamieszaj. Wstaw na średni ogień, doprowadź do wrzenia, zmniejsz ogień(...)gotuj przez 2-3 minuty. Gotową owsiankę odstaw na 10 minut. Na koniec dodaj syrop klonowy, przełóż do miski i podawaj z ulubionymi dodatkami
Roślinna - blog wegańskidojrzałe i czekają, żeby je zmaltretować w kuchni, więc nie mogłem ich zawieść. Postawiłem na delikatną słodycz pochodzącą z banana, ale jeśli chcesz, to możesz dosłodzić je dowolnym syropem lub cukrem. Ja jednak wolałem takie, bo to po prostu zdrowsza opcja. Polecam racuszki serwowane z truskawkami i syropem klonowym. Pycha! Artykuł Racuchy z bananami pochodzi z serwisu Blendman.pl - kuchnia roślinna
Blendmanzamrażalnika od razu nadają się do jedzenia, są puszyste, aksamitne i... uzależniające. Naprawdę pycha! Składniki (na 2 małe keksówki o wym. 20x12cm): 1 kg truskawek 100-120 ml syropu z agawy 2 łyżki miodu pitnego lub 2 łyżeczki ekstraktu waniliowego woda (ok. 250 ml) z dużej puszki po ciecierzycy konserwowej (puszka 800 g, lub 2 normalne po 400g) Przygotowanie: Metalową(...)pół godziny do zamrażalnika. Truskawki umyć i odszypułkować, następnie przełożyć do garnka z grubym dnem i smażyć do momentu, aż większość truskawek się rozpadnie. Następnie truskawki zblendować, dodać syrop z agawy i miód pitny, wymieszać. Wyjąć misę miksera z zamrażalnika, wlać do niej zimną aquafabę i ubić na sztywno. Pod koniec ubijania zmniejszyć obroty miskera i dodawać stopniowo
Domowa Cookierenka Agipodróży. Składniki : 300 g drobnej kaszki kukurydzianej 1 litr wody 1 łyżka oleju kokosowego lub oliwy z oliwek 120 g amarantusa ekspandowanego 50 ml jasnego syropu z agawy lub melasy trzcinowej 1/2 łyżeczki mielonego kardamonu 50 ml śmietanki kokosowej 22% 2-3 duże nektarynki 4 łyżki jasnego cukru trzcinowego Wykonanie(...)rozklei ale wciąż pozostanie rzadka. Zbyt gęsta będzie później twarda i nie zbyt przyjemna do zjedzenia. Zdejmujemy z ognia i lekko studzimy. 2. W misce mieszamy amarantus z syropem z agawy i śmietanką kokosową i kardamonem, całość mieszamy do połączenia. Następnie dodajemy do przestudzonej kaszki. Kaszka po przemieszaniu będzie mieś konsystencję średnio gęstej i jednolitej papki. 3. Formę
vaniliowoczekoladowa