syrop - 6989 przepisów (strona:174/466)

Smoothie Bowl na dwa sposoby, czyli zielone awokado i żółte mango. 190

morelą Składniki: Smoothie 110g mango 4 suszone morele (miękkie) 25g banana 100ml mleka roślinnego 50ml mleka kokosowego (można zastąpić roślinnym lub rozcieńczyć wodą) 50ml soku z pomarańczy 1 łyżka syropu z agawy Dodatki garść malin pół banana pokrojonego w plasterki 1 łyżka wiórków kokosowych 1 łyżka pestek dynii 1 łyżeczka spiruliny listek świeżej mięty Sposób przygotowania Pestki dynii lekko podprażyć(...)smoothie, ułożyć dodatki. Posypać spiruliną, udekorować listkiem mięty i można jeść! Smoothie Bowl z awokado i szpinakiem Składniki: 75g awokado 23g liści szpinaku 200 ml mleka roślinnego 1 łyżka syropu z agawy 1 łyżka soku z limonki Dodatki garść owoców leśnych pół banana pokrojonego w plasterki garść orzechów (u mnie włoskie i migdały) świeże listki mięty Sposób przygotowania Orzechy lekko

Fill The Bowl
Domowy jogurt aromatyzowany kwiatami czarnego bzu z truskawkową granitą 98

chłodzenie  Jogurt 1 l świeżego mleka 4 łyżki naturalnego jogurtu 4 baldachy kwiatów czarnego bzu Granita truskawkowa 500 g truskawek 1/4 szklanki wody 1/2 szklanki syropu z kwiatów czarnego bzu 4 łyżki soku z cytryny Przygotowanie: 1. Jogurt - mleko przelewamy do garnka, dodajemy baldachy kwiatów i wolno podgrzewamy całość do 40 stopni, usuwamy kwiaty, dodajemy jogurt, mieszamy i odstawiamy(...)przykryciem w ciepłe miejsce na 12 h 2. Granita - truskawki oczyszczamy i pozbywamy szypułek, dodajemy do blendera z wodą, sokiem i syropem, miksujemy na gładką masę, przelewamy do foremki i wstawiamy do zamrażalnika, po ok 30 minutach mieszamy energicznie widelcem, powtarzamy tą czynność co 30 minut przez ok 2 h, kryształki lodu po tym czasie już się nie wytrącą

Słodki Kompromis
Gofry drożdżowe 120

drożdży lub 7 g suszonych 3 łyżki cukru 1/3 łyżeczki sody 1/3 łyżeczki soli 500 ml letniego mleka 100 g masła 2 jaja Do podania  cukier puder  syrop klonowy lub miód Przygotowanie: 1. Mleko delikatnie podgrzewamy w rondelku, dodajemy masło i czekamy aż się rozpuści, mleko nie może być zbyt ciepłe, gdyż będziemy dodawać drożdże, jeśli zagrzało się(...)używałam mini gofrownicy, wlewałam więc 1 chochelkę, zamykamy gofrownicę i pieczemy na złoty kolor 6. Gofry podajemy natychmiast, z czasem gofry miękną . oprószamy dowolnymi dodatkami, cukrem pudrem, miodem, syropem klonowym, można podać ze śmietaną i sezonowymi owocami

Słodki Kompromis
Gruszki w karmelu nadziewane orzechami 117

allo Galeo to pyszna wariacja na temat gruszek Piękna Helena.   Składniki na 6 porcji: 6 średnich gruszek – obranych i wydrążonych od dołu, żeby zrobić miejsce na orzechy syrop: 500 ml białego wina pół łyżeczki cynamonu 1 cytryna – obrana skórka i wyciśnięty sok 100 g cukru   nadzienie: 200 g posiekanych orzechów włoskich 50 ml miodu(...)krupniku szczypta cynamonu   sos: 250 ml śmietanki 36% odrobina wody 100 g cukru   Jak przygotować gruszki z sosem karmelowym nadziewane orzechami?   Zaczynamy od zagotowania syropu, w którym będzie gotowało się wino. Do litra wody wlewamy wino, 100 g cukru, cynamon, skórkę i sok z cytryny. Dodajemy gruszki i gotujemy 5 min. Zostawiamy do ostygnięcia. Przygotowujemy nadzienie, którym

Ugotowane pozamiatane
Kakaowy mus z awokado 186

bardzo dojrzałe awokado 1,5 łyżki kakao sok z 1/2 limonki lub do smaku 2 łyżki płynnego miodu do podania: mrożone (rozmrozić)  lub świeże maliny  miód lub syrop klonowy przygotowanie Awokado przekroić, usunąć pestkę i skórkę. Miąższ włożyć do miski, dodać  kakao, sok z limonki i miód. Miksować dokładnie przy pomocy blendera tak długo aż uzyskamy gęsty(...)trzeba dodać miód  i  sok z limonki. Nałożyć do małych naczynek, przykryć i wstawić do lodówki na co najmniej godzinę. Przed podaniem przybrać malinami.i polać miodem lub syropem klonowym. Smacznego

Stare Gary
Drink bananowe love 1289

zabawnie. Ja mam dla was propozycję na szybkiego drinka. Można go zrobić w wersji dla dorosłych z alkoholem lub dla dzieci bez alkoholu.  Składniki: sok bananowy wódka * syrop barmański Grenadina Victoria's kostki lodu Przygotowanie: Do kieliszka włożyć 3 kostki lodu, wlać do 3/4 wysokości kieliszka soku bananowego, trochę wódki  i na końcu wolnym strumieniem wlać syrop

Ala piecze i gotuje
Owsianka z malinowo-serowym musem 138

smaków, które doda Wam energii na dobry początek dnia. Spróbujcie. Składniki: 1 szklanka mrożonych malin 3/4 szklanki mleka + 5 łyżek (u mnie 2%) 125 g chudego twarogu 1 łyżka syropu z agawy (u mnie z eSłoneczko) 1/2 szklanki płatków owsianych górskich (u mnie z eSłoneczko) Przygotowanie: Maliny lekko rozmrażamy. Wkładamy je do misy blendera, dodajemy chudy twaróg, 5 łyżek mleka(...)syrop z agawy. Całość miksujemy na krem. Do garnuszka z grubszym dnem wsypujemy płatki owsiane górskie, zalewamy je mlekiem (3/4 szklanki). Całość gotujemy. Następnie zdejmujemy z ognia do lekkiego przestudzenia. Układamy warstwy w pucharku: 2-3 łyżki owsianki (najlepiej lekko ciepłej), 2-3 łyżki kremu malinowo-serowego (lekko chłodnego), znów owsianka i na koniec krem. Podajemy od razu. Smacznego

Słodkie okruszki
Jadalne prezenty: Marokańskie trufle daktylowe (bez cukru) 153

Przepis Składniki / na ok. 40 sztuk: 200 g suszonych daktyli 200 g mielonych migdałów + 4 łyżki do obtoczenia* 1 łyżeczka cynamonu skórka starta z wyparzonej pomarańczy 1 łyżka miodu, syropu z agawy lub syropu daktylowego * Możesz wykorzystać gotowe mielone migdały lub też zmielić w malakserze migdały całe lub w płatkach.  Przygotowanie trufli daktylowych: Włóż daktyle do garnka do gotowania

Chilli Czosnek i Oliwa
SYROP POMARAŃCZOWY -JAK GO ZROBIĆ 195

Już dawno powinnam taki syrop zrobić,jest wprost przepyszny,a zapach pomarańczy roznosi mi się po całym domu.Dodajemy go do ciast, deserów i lodów.Świetną też bazą jest do zrobienia niebiańskiego likieru.Fantastyczny,a kawa z nim podana , to jak wygrana w totolotka,istny odjazd.Polecam. Zapraszam po przepis na KANDYZOWANE OWOCE POMARAŃCZY już na nowy blog http://kocurkowerozmyslania.blox.pl 300 g.cukru trzcinowego(...)ml.wody 1 szkl.soku wyciśniętego z 1 pomarańczy ********************************************* Zagotować wodę z cukrem,zmniejszyć gaz tak aby syrop tylko pyrkotał.Dolać sok,gotować ok.20 min.Studzimy i przelewamy do czystej butelki,i do lodówki.Smacznego

Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki
JAK ZROBIĆ SYROP PIERNIKOWY 216

Lubię mieć zawsze pod ręką ulubione syropy , nie muszę wtedy kupować gotowych,a moi goście z lubością piją z nimi kawę.Ale nie tylko go można użyć do kawy czy deserów.Dolewamy go do pysznej gorącej czekolady,podgrzane go soku jabłkowego lub grzanego wina.A lody?To będzie najlepszy deser z takim syropem w te mroźne dni.Świetny też będzie jako

Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki
Czekoladowo-korzenna Inka 125

korzenna Inka. Cudnie Was rozgrzeje w zimowy wieczór 😊. Czekoladowo-korzenna Inka Czas przygotowania: 15 minut Składniki: 2 czubate łyżeczki  kawy Inka 100 ml gorącej wody 1 łyżeczka  syropu korzennego 1 łyżeczka kakao 200 ml gorącego spienionego mleka opcjonalnie miód do posłodzenia szczypta cynamonu Wykonanie: Do kubka wsypujemy kawę, dodajemy kakao, syrop i dokładnie mieszamy. Jeśli lubimy słodką kawę

Kulinarne przygody Gatity
MUFFINKI ODŚWIĘTNE Z MARCEPAMEM 178

pieczenia 5 dag.marcepanu 1 łyżka likieru amaretto lub innego 1/2 łyżeczki soli 2 jajka 1 szkl.mleka  100 g.oleju Papilotki na muffinki i blaszka Lukier: **************** 0.5 szklanki.cukru pudru Syrop z granatów Do przybrania orzechy macadami lub inne bakalie ******************************************************* Mąkę mieszamy z proszkiem do pieczenia i kakao.Przesiać do miski.Dodać cukier oraz sól.Wbić jajka ,mleko ,likier i olej.Skladniki zmiksować(...)Marcepan pokroić na kawałki w kostkę.Cukier puder utrzeć z odrobiną syropy na lukier. Porcje ciasta nakładać do 3/4 wysokości papilotki.Włozyć w sam środek kawałek marcepanu i przykryć odrobiną ciasta ,tak aby zakryło marcepan.Pieczemy w piekarniku 160-180 stopni przez 30 minut.Wystudzić.Udekorować przygotowanym lukrem i orzechami.Smacznego

Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki
Pepparkakor, szwedzkie pierniczki imbirowe 149

zróbcie je sobie na święta ! Ja delikatnie je przyozdobiłam, ale równie pyszne są same. Pepparkakor,  szwedzkie pierniczki imbirowe Czas przygotowania: 60 minut + czas oczekiwania Składniki: 150 g syropu klonowego 110 g masła 100 g cukru pudru 375 g mąki pszennej 1 jajko 1/4 łyżeczki proszku do pieczenia 2 łyżeczki  przyprawy do piernika 1/2 łyżeczki cynamonu(...)łyżeczki mielonego imbiru 1/4 łyżeczki mielonych goździków 1/4 łyżeczki soli Wykonanie: W małym garnuszku podgrzewamy syrop klonowy, cukier i masło, do momentu aż składniki się rozpuszczą. Odstawiamy do ostygnięcia. Do miski wsypujemy  mąkę przesianą wraz z przyprawami. Wbijamy jajko i dodajemy zawartość rondelka. Wszystko razem miksujemy do uzyskania gładkiej masy. Miskę przykrywamy folią spożywczą i odstawiamy na 2 godziny

Kulinarne przygody Gatity
Inka karmelowa z kokosową pianką 149

córka również za nią przepada oraz za takimi wspólnymi wieczorami i rozmowami przy "kawie" ;) Na dwie porcje: 4 łyżeczki kawy "Inka karmelowa" 300 ml gorącej wody schłodzone mleczko kokosowe syrop trzcinowy lub klonowy Inkę rozsypujemy do dwóch szklanek i zalewamy gorącą, przegotowaną wodą. Puszkę mleka kokosowego delikatnie otwieramy aby nie wymieszały nam się warstwy mleczka gęstego i wodnistego. Rzadkie mleczko(...)dolewamy do kawy, gęste wykładamy łyżką na wierzch. Polewamy syropem trzcinowym. Tym szybkim sposobem możemy delektować się przepyszną i aromatyczną kawą :) Przepis bierze udział w akcji

Smakołyki Asi
Inka Latte i Wiśnie skąpane w Czekoladowym Rumie, co Cynamon pokochały ;-) 120

przygotować kawę latte? SKŁADNIKI: - 3 łyżeczki kawy Inki Bio Klasyczna - 100 ml mleka migdałowego -70 ml mleka krowiego 3,2% tłuszczu - 3 łyżki wiśni skąpanych w rumie (bądź w syropie rumowym) - 1 łyżeczka płynnej czekolady - 2-3 szczypty cynamonu - 2-3 krople sosu do kawy o smaku migdałowego Krok po kroku wykonanie: - zaparz kawę Inka w filiżance do espresso, następnie(...)przelej do metalowego dzbanuszka - przygotuj wysoką szklankę, na dnie umieść wiśnie w rumie (bądź w syropie rumowym), dodaj płynną czekoladę i razem wymieszaj - do dzbanuszka wlej dwa rodzaje mleka, za pomocą dyszy spieniającej przy ekspresie, spień mleko, tak aby powstała gęsta piana. Metalowy dzbanek powinien być trzymany pod kątem 45 stopni, a mleko swobodnie wirować w koło, tak aby się

SMYKWKUCHNI

Proponowane wyszukiwania