syrop - 6989 przepisów (strona:175/466)

Na uporczywy kaszel 196

zwykłe przełknięcie śliny staje się niemal niemożliwe. A w dodatku o łóżku musimy zapomnieć :(  Warto ( nie wykluczając wizyty u lekarza oczywiście ) posilić się prostym, a zarazem rewelacyjnym naturalnym syropem na uporczywy kaszel, który sama stosuję od lat. Składniki: 2 żółtka 2 łyżki miodu 1 cytryna 2 łyżki spirytusu Przygotowanie: 1. Jajka należy dokładnie umyć i zanurzyć na około(...)białek. 2. Żółtka ucieramy z miodem, wyciśniętym sokiem z cytryny i dodajemy spirytus.  3. Całość dokładnie należy wymieszać i zlać do słoiczka (można przecedzić przez gazę). Zastosowanie: Syrop przeznaczony dla dorosłych. - 3 razy dziennie po 1 łyżce

Z notatnika
Błękitna laguna 210

Jest to moja wersja drinka Błękitna Laguna 20 ml syropu blue curacao 2 0 0 ml soku ananasowego 20 ml wódki 20 ml malibu 20 ml likieru blue curacao kostki lodu Wysoką szklankę napełnić do połowy kostkami lodu,wlać syrop blue curacao. Delikatnie po brzegu szklanki wlać sok ananasowy. W shakerze zmieszać malibu,wódkę i likier blue curacao. Wlać

Kolorowa kuchnia Elki
Jesienny szybki pudding ryżowy z karmelizowaną śliwką 194

dosłownie parę minut, a potem można już cieszyć się jedzeniem Składniki: (na 1 większą lub 2 mniejsze porcje) 1 szklanka mleka 3/4 szklanki płatków ryżowych około 2 łyżeczki syropu z agawy (u mnie jasny BIO z eSłoneczko ) 1 laska cynamonu (u mnie z eSłoneczko ) 2 śliwki 2 łyżeczki masła około 3 łyżeczek cukru trzcinowego 1 łyżeczka berberysu suszonego lub żurawiny(...)płatki kokosa Przygotowanie: Do garnuszka z grubszym dnem wlewamy mleko, wrzucamy laskę cynamonu i dodajemy syrop z agawy (ilość według upodobań, ma on delikatnie dosłodzić nasz a pudding). Gotujemy chwilę na małym ogniu. Następnie wsypujemy płatki ryżowe (,jeśli wolicie mniej gęste puddingi należy wsypać ich mniej). Gotujemy na małym ogniu, co jakiś czas mieszając aż do zgęstnienia. Następnie ściągamy

Słodkie okruszki
Zapiekane naleśniki z serem i truskawkami 245

cukru wanilinowego, 1 jajko, 4 łyżki dżemu truskawkowego. Dodatkowo: 2 łyżki masła, 50 g płatków migdałów, 200 g gęstej śmietany 18%, 1 łyżka cukru, szklanka pokrojonych truskawek, miód lub syrop klonowy. Naleśniki uwielbiam praktycznie pod każdą możliwą postacią. Najbardziej jednak w ich słodkim wydaniu. Dosyć często robiłam również naleśniki z serem... ale do tej pory nie miałam pojęcia, że dodanie(...)piekarnika na 15 minut. Następnie miejscami wyłożyć śmietanę wymieszaną z cukrem i piec jeszcze przez ok. 5 minut. Wyjąć z piekarnika, posypać pokrojonymi truskawkami i polać miodem lub syropem klonowym. Źródło: kwestiasmaku.com linkwithin_text='Zobacz również inne przepisy:' var linkwithin_site

Świat Domowej Kuchni
Panna cotta z galaretką i owocami. 200

świeżymi owocami cieszy oko i podniebienie. Składniki: 1 galaretka malinowa 1 szkl. mleka 1 szkl. śmietanki kremówki (30%) 3 łyżeczki żelatyny ziarna z 1 jednej laski wanilii 2 łyżki syropu klonowego maliny Wykonanie: Galaretkę przygotować według instrukcji na opakowaniu. Pucharki wstawić pod kątem do naczynia, z którego się nie osuną (u mnie filiżanki, wyłożone papierową serwetką). Powoli wlać galaretkę. Wstawić(...)lodówki na kilka godzin. Żelatynę wymieszać z 5 łyżkami wody, odstawić do napęcznienia. Do garnka wlać mleko, śmietankę, syrop klonowy i ziarna wanilii. Doprowadzić do wrzenia, ale nie gotować. Następnie zestawić z ognia, dodać żelatynę i wymieszać (żelatyna musi się rozpuścić). Wystudzić. Do gotowej galaretki wlać panna cottę, wstawić  (już w naturalnej pozycji :)) do lodówki do stężenia.  Gotowy

zadanie-gotowanie
Batoniki z gryki ekspandowanej 290

batoniki, które można albo zajadać do kawy albo dodać do owsianki/jaglanki czy ulubionego smoothie. BATONIKI Z GRYKI EKSPANDOWANEJ ☆ ✔1/4 szkl.oleju kokosowego @purerein ✔1/4 szkl.masła orzechowego @purerein ✔2 łyżki syropu klonowego @myproteinpl ✔2 łyżki kakao ✔1 szkl.gryki ekspandowanej @lestello_pl Olej kokosowy rozpuścić w garnku z masłem. Dodać syrop, kakao. Wymieszać. Dodać grykę i jeszcze raz wymieszać. Masę wlać

Tetiisheri
Faszerowana pierś z indyka z pieczonymi warzywami i sosem 191

chili, sól, pieprz, oliwa z oliwek 500 g brukselki, 500 g dyni hokkaido, 1/2 łyżeczki sumaku, 1/2 łyżeczki mielonego kminu, 1/2 łyżeczki mielonej kolendry, suszone płatki chili, 1 łyżka syropu klonowego, sól, pieprz, oliwa z oliwek, kilka orzechów pekan, 200 g kaszy bulgur, natka pietruszki, sos z czerwonej porzeczki z winem porto Brukselkę obierz z wierzchnich liści, a duże brukselki(...)stopni i piecz przez około 70 minut. Po upływie około 40 minut dołóż do piekarnika wcześniej przygotowane warzywa. Na 5 minut przed wyciągnięciem mięsa i warzyw skrop warzywa syropem klonowym. Gdy mięso już będzie gotowe wyciągnij je z piekarnika i pozostaw pod folią aluminiową przez około 15 minut. W międzyczasie przygotuj kaszę zgodnie z instrukcją na opakowaniu, a orzechy

Plate of Joy
Nalewka z czeremchy 157

zamrażalniku. Zamrożone (oczyszczone z gałązek) przekładamy do słoja i zasypujemy cukrem. Zakręcamy i zostawiamy na 7 dni. Codziennie wstrząsamy słojem żeby cukier się rozpuścił. Po 7 dniach zlewamy syrop, a owoce zalewamy wódką. Zakręcamy i zostawiamy na kolejne 7 dni. Po tym czasie wódkę zlewamy i łączymy z syropem (owoce już nie będą nam potrzebne). Całość łączymy ze spirytusem. Filtrujemy

Marder&Marder Manufacture
Wegańskie naleśniki z jabłkami 177

łyżki cukru pudru  skórka starta z 1 cytryny 50g rozpuszczonego oleju kokosowego Farsz jabłkowy: 1 kg jabłek 2łyżki soku z cytryny 1 łyżeczka oleju kokosowego 4 łyżki syropu klonowego (lub wedle uznania) 1 łyżeczka cynamonu Aby przygotować ciasto, wlej mleko do dużej miski, dodaj puree z dyni i zamieszaj. Do słonecznego płynu przesiej teraz mąkę, dodaj też sól, cukier(...)oczkach). Jabłka skrop sokiem z cytryny, a następnie wrzuć je na dużą patelnię z rozgrzanym olejem kokosowym. Smaż je przez 15 minut, a na kilka minut przed końcem dodaj syrop klonowy i cynamon. Przestudzonym jabłkowym farszem przełóż przygotowane naleśniki. Możesz je podać od razu lub jeszcze przysmażyć.  Smacznego

Roślinna - blog wegański
Batony energetyczne 210

suszonych moreli (drobno pokrojonych) 100 g mieszanki studenckiej (orzechów i bakalii) 60 g ziaren słonecznika 3 łyżki mielonego siemienia lnianego szczypta soli 1 łyżka soku z cytryny 75 g syropu z Agawy lub miodu lub innego syropu słodzącego u mnie melasa z buraka cukrowego plus odrobina na posmarowanie 75 ml/g płynnego oleju kokosowego lub rzepakowego lub masła klarowanego lub oliwy

moj przepis na
Nalewka z pigwowca 191

warstwami cukru. Zakręcamy i zostawiamy w ciepłym miejscy na 7 dni, aż cukier się rozpuści. Możemy mu pomóc w rozpuszczaniu potrząsając słojem każdego dnia. Po tym czasie zlewamy syrop i łączymy go ze spirytusem, a owoce zalewamy wódką. Zakręcamy i oba słoiki zostawiamy na 3 tygodnie. Następnie wódkę zlewamy znad owoców i łączymy z syropem zmieszanym ze spirytusem. Filtrujemy, butelkujemy

Marder&Marder Manufacture
Sałatka z fig z mozzarellą 125

Figi mają bardzo delikatną skórkę, dlatego przy zakupie należy zwracać na nią szczególną uwagę. 6 fig 150 g mozzarelli, 6 łyżek syropu malinowego, 3 łyżki octu owocowego (u mnie malinowy), 3 łyżki oliwy, sól, 2 łyżki prażonych pestek dyni, 2 gałązki tymianku, Figi umyć, osuszyć, odciąć końcówki, pokroić na ćwiartki. Na patelni zagotować syrop z malin, ułożyć na nim figi

królestwo garów
Rafaello 426

mąki pszennej Masa kokosowa: 2 białe czekolady (po 100 g każda) 0,5 l śmietany kremówki 30% 2 śnieżki 250 g wiórek kokosowych płatki migdałowe do posypania Do nasączenia: syrop amaretto rozcieńczony w wodzie    Najpierw należy upiec biszkopt: białka oddzielić od żółtek i ubić je na sztywno ze szczyptą soli. Gdy piana będzie ubita, nie przestając miksować dodać(...)zupełnego ostudzenia. Gdy będzie już zupełnie zimna dodać obie śnieżki i ubić na sztywną masę, na koniec wsypać wiórki kokosowe i dobrze wymieszać.    Ostudzony biszkopt nasączyć syropem, wyłożyć na niego całą masę kokosową, a wierzch posypać płatkami migdałowymi. Przed podaniem chłodzić minimum godzinę w lodówce, aby masa stężała

Simply Food

Zapoznaj się z informacją o plikach cookie

KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.

Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?

Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.

AkceptujęNie, dziękuję