proponuję ok 10 - 15 min, by "odpoczął", nie stracił wilgotności i oparów alkoholu ze środka. Podajemy z pieczonymi i / lub warzywami. Zebrany w naczyniu płyn możemy wykorzystać do zrobienia sosu. Dodajemy do niego lampkę czerwonego wina, śmietanę, całość zagęszczamy mąka i doprawiamy do smaku solą oraz pieprzem. Smacznego :) Dla zainteresowanych zamieszczam link do filmiku: Kurczak
Taste Of My DayCoś dla osób, które chcą przygotować elegancką i wyśmienitą potrawę w zaledwie 15 minut. W ten sposób przygotowane małże są delikatne w smaku i aromatyczne. Aksamitny sos, który wytworzy sie w tej potrawie jest idealny do polania świeżej bagietki i zjedzenia jej razem z małżami. Taki sposob serwowania małż jest w moim domu od lat. Mule, inaczej zwane omułkami
Zainspiruj się kuchniąsera mozzarella, zielonych oliwek firmy Serpis (które nadziane są cytryną i smakują znakomicie) oraz suszonych pomidorów (firmy Ponti), które są bardzo smaczne i aromatyczne. Całość polałam sosem przygotowanym z cukru trzcinowego, octu balsamicznego i oliwy z oliwek. Taka sałatka idealna jest jako przekąska w ciągu dnia. Niedawno podjęłam współpracę z firmą Index
Marta Gotujepierś kurczaka, pokrojoną w kostkę paprykę i odcedzoną kukurydzę. Wszytko mieszamy. Przekładamy do naczynia żaroodpornego. Jajka roztrzepujemy i wlewamy do nich kremówkę. Dodajemy szczyptę soli i pierzu. Zalewamy zapiekankę sosem i posypujemy startym żółtym serem i ziołami prowansalskimi. Pieczemy ok. 30 minut w 180 stopniach
Aga w kuchniPrzygotowujemy kąpiel wodną. Do połamanej, białej czekolady dodajemy łyżkę mleka i pokrojoną w kostkę pomarańczę bez skórki. Wyciągamy babeczki z piekarnika, czekamy, aż ostygną i polewamy je dowolnym sosem. Wg mnie biała czekolada z nutką pomarańczy pasuje idealnie do marchewki. Naczelny był w szoku! Spróbował i mówi: ale gdzie ta marchewka?! :) mały sukces, ponieważ również był sceptyczny i myślał
Kitchens Alphabetnajlepszych, ekologicznych i wyłącznie tradycyjnych surowców, według klasycznych, starych receptur. Musztarda łagodna BIO jest idealna zarówno w postaci dodatku do wędlin, jak i bazy wielu zimnych i gorących sosów, majonezów i marynat. Całości dopełnił chleb graham i sałata lodowa. Oliwki to podstawa! Smacznego
Z Kuchni Do KuchniWlej oliwę z oliwe, wciśnij sporo czosnku , dodaj przyprawy jakie lubisz, u mnie orientalne . Wymieszaj, dolej 3 łyżki mleka. Natsępnie włóż do lodówki na godzinę. Wyciągnij, dodaj łyżkę, dwie sosu winegret pomarańcza +oliwa z oliwek, posól. Wymieszaj i do lodówki na noc. Na drugi dzień przygotuj ziemniaki, marchewkę, seler, pora,pietruszkę i łącznie z kurczakiem włóż do posmarowanej masłem brytfanny
Z Kuchni Do Kuchniinnych jest pomocą w trakcie rozmaitych diet, ponieważ nie jest bardzo kaloryczna. Z tym ostatnim mogę się zgodzić pod warunkiem, że nie dodamy do niej żadnego ciężkiego sosu. Zresztą ta sama zasada dotyczy makaronów i ziemniaków. Wszystko z umiarem jest dobre :) Do dzisiejszej ryby postanowiłam przygotować "sałatkę" kuskus z warzywami, która jako lekki dodatek idealnie wpasowała się w wieczorne klimaty
Kitchens Alphabetwyjąć ciasto i przełożyć szpinak. Włożyć jeszcze raz do piekarnika i piec około 15 minut ( wiadomo że każdy piekarnik piecze inaczej ) Po upieczeniu i ostygnięciu taka tartę podaję z sosem czosnkowym lub majonaezowo - ketchupowym moja rodzinka takie dodatki uwielbia
Sama słodycz i szczypta chilinaturalna mąka kokosowa ze zmielonego miąższu orzecha kokosowego. Skład: mąka kokosowa* 100% (*produkt rolnictwa ekologicznego). Zastosowanie: do pieczenia ciast, babeczek, naleśników oraz pieczywa. Stosowana jako zagęszczacz do zup i sosów lub jako posypka do lodów, deserów, sałatek. W połączeniu z mlekiem lub sokiem może być użyta do przygotowania napoju. Wartość odżywcza w 100 g: Wartość energetyczna - 1313 kJ / 313 kcal
Wypisz Wymalujboczku. Wkładamy do naczynia żaroodpornego (skórą do dołu) i podlewamy niewielką ilością wody. Pieczemy w temp. 200 stopni przez około 70 minut. Od czasu do czasu polewając powstałym sosem. Pyszny boczek na kanapki gotowy ! Wytopiony tłuszcz z boczku zlewamy do słoiczka. Gdy wystygnie - otrzymamy galaretkę, którą możemy posmarować chleb i na nią kłaść plastry boczku z cebulką
Moje Kuchenne Rewelacjefolii aluminiowej wysmarowanej masłem pietruszkowym.Wierzch obkładamy plasterkami cytryny. Zawiniętego w folię pstrąga wkładamy do nagrzanego piekarnika (220st.)i pieczemy 20-25 minut.Pstrąga polewamy wytworzonym podczas pieczenia sosem i podajemy z białym pieczywem i koniecznie z surówką
Gorący kąsekgotujemy ryż Po 20 min do mięsa dodajemy śmietan ę i chwilkę podgrzewamy ( jeśli wolimy gęstsze można zaprawić lekko mąką) Gotowy sos nakładamy na ugotowany ryż Smacznego
Klaudynkowa kuchniaBUŁECZKI SZEFA można podać z sosem koperkowo-czosnkowym Składniki: - 500g mąki pszennej - 3 jajka - 1 łyżeczka soli - 4 łyżeczki cukru - 125ml mleka - 3/4 margaryny - pół kostki drożdży - 300g parówek koktajlowych - 250g salami - 200g sera żółtego Sposób przygotowania: Na początek podgrzewamy mleko. Ciepłe mleko wlewamy do miski i w nim rozpuszczamy drożdże, dodajemy kolejno mąkę, jajka, sól i cukier
Mentor Smakuszerokie zastosowanie w kuchni. Produkt doskonale sprawdza się jako polewa do naleśników i gofrów, składnik ciast, w szczególności pierników, dodatek do lodów i deserów, a także baza do sosów, marynat i dipów. Polecany do słodzenia gorących napojów i drinków. Trzcinowy posmak produktu nadaje daniom głębi smaku. Idealna konsystencja i specjalna membrana w zamknięciu ułatwiają dozowanie odpowiedniej ilości syropu
Z Kuchni Do Kuchni