kolacji lub smakowitą potrawą samą w sobie. Dlatego jako pierwszym chcę podzielić się z Wami moim pomysłem na szpinak, pierogami. Składniki farszu: opakowanie mrożonego szpinaku w liściach z sosem śmietanowym wg uznania, ja dodaję 2 papryczki chilli 3-4 ząbki czosnku masło dużą ilość koperku vegeta (lub 1/3 kostki rosołowej) zioła, wg upodobań Szpinak przekładamy na głęboką patelnię, dodajemy
Taste Of My Dayzrobić je szybo, zjeść bez użycia sztućców i zabrać ze sobą wszędzie. Składniki: pieczywo, masło lub serek (ja użyłam śmietankowego), liść sałaty, wędlina, cukinia, ser feta, pomidor, kremowy sos balsamiczny, listki świeżej bazylii lub kiełki Prostota i dostępność kanapek uwodzi
Taste Of My Daykroimy na kawałki. Pierś z kurczaka siekamy w drobną kostkę i smażymy na niewielkiej ilości tłuszczu, z dodatkiem curry i papryczki chilli dla chętnych. Wszystkie składniki łączymy, dodajemy sosy oraz przyprawy i mieszamy. Smacznego
Taste Of My Daykrewetki połączą się, po 2-3 min wlewamy mleko kokosowe i gotujemy całość na wolnym ogniu. W kolejnym kroku dodajemy bulion i obficie doprawiamy zupę pieprzem cytrynowym, pikantnym sosem imbirowym z soją i solą, dodajemy kiełki fasoli mung oraz część szczypioru. Podajemy z makaronem ryżowym lub sojowym i szczypiorem. Smacznego
Taste Of My Daywszystko smażymy na wolnym ogniu. Gdy krewetki są już gotowe, całość solimy i dodajemy makaron. Wszystkie składniki dokładnie mieszamy, tak by nitki makaronu obkleiły się powstałym podczas smażenia smakiem sosu. Danie wykładamy na talerz, ozdabiamy go roszponką i jemy. Smacznego! Możemy też urozmaicić przepis, dodając do niego oliwki, pomidory w puszce i zioła (bazylia, zioła prowansalskie). Wszystko dusimy, do momentu
Taste Of My Dayprzypaliły i nie były surowe w środku. Dla mnie te placuszki same w sobie są pyszne i mogę je jeść bez żadnych dodatków, jednak doskonale komponuję się też z sosem grzybowym (przepis tutaj
Taste Of My Dayprzyrządzona z prażonego sezamu to stosowany od wieków przysmak na Bliskim i Środkowym Wschodzie, a także w kuchni arabskiej i żydowskiej. Zastosowań tahini jest wiele, możemy ją dodać do sosów, sałatek, dań jednogarnkowych, jak również do zup, ciast (np. z bakaliami), jako pastę do pieczywa (koniecznie wcześniej zrumienionego w opiekaczu), a nawet jako zamiennik jajek jak robili arabowie :) (możemy założyć
Taste Of My Dayświeże liście bazylii. 3. Do małego słoiczka przekładamy część bulionówki, którą zużyjemy w krótkim czasie i możemy ją przetrzymywać w lodówce do używania na bieżąco do zup i sosów. Pozostałą część pakujemy w folię do żywności w małych porcjach, układamy w pojemniku i przekładamy do zamrażalki
Apetyczna babeczkaresztę przypraw oraz parę listków świeżej bazylii (aby mogła wydobyć swój aromat na początku potrawy jak i na końcu). Doprawiamy do smaku. Gotowy sos podajemy z makaronem jakim lubimy, posypujemy startym serem lub mozzarella oraz dodatkiem kaparów. Smacznego
Zainspiruj się kuchniąwieprzowej może być schab pasta z suszonych pomidorów 20 dag. sera typu chedder plastry wędliny ogórek kiszony Na marynatę: Zioła typu: majeranek rozmaryn, 2 łyżki sosu sojowego , 2 ząbki czosnku, 1 łyżeczka słodkiej papryki WYKONANIE: Mięso pokroić na plastry, rozbić. Z podanych składników zrobić marynatę. Mięso obtoczyć w marynacie i odstawić na dwie
W kuchennym oknie Ewybardziej się wkręcam w temat wegańskiego jedzenia, tym bardziej zadziwia mnie fasola. Do tej pory jadłam ją głównie jako fasolkę po bretońsku lub w sosie pomidorowym jako dodatek do angielskiego śniadania. A tymczasem okazuje się, że fasola to prawdziwy kameleon. Robi za jajko w majonezie wegańskim (i smak majonezu przypomina ten tradycyjny), robi też za słoninę w smalcu (i smak
chwile dla mniećwiczta sobie sami. Ćwiczenia były przerywane okrzykami „do it!!”, „yes!” „great!”. Normalnie panie zachód!! Następnie pan kucharz wspiął się na wyżyny i przygotował jabłka i śliwki oprószone cynamonem z sosem z gorzkiej czekolady. I znowu prowadząca jęczała „ŁAŁ”. Przestałam oglądać. I przyszła kolej na panią Paruzel i jej zupy. Tych, którzy oglądali pierwszą serię pragnę uspokoić, szklane deski zniknęły
ladykitchenIdealne mięso, doprawione pod nasz smak, rozpływające się przy każdym kęsie. Tak jak nie lubię mięsa wieprzowego i do tego gotowanego, tak te żeberka i sos smakowały mi bardzo. Do ich przyrządzenia wykorzystałam bulionetkę do duszonych mięs Knorr. Składniki : * kilogram żeberek * cebula * 2 ząbki czosnku * bulionetka do duszonych mięs Knorr * 2 łyżki śmietanki Przygotowanie : Mięso umyć, zalać szklanką wody
Magiczne Życie Martyszkła i drewna. Dwie małe salaterki na bukowej deseczce. Osobiście bardzo lubię takie połączenia. Miseczki są bardzo funkcjonalne. Widzieliście już w poście z pizzą jak służą mi przy podaniu sosów. Tu jako miseczki na słodycze. Wpadnijcie do sklepu www.kupszklo.pl - zdziwicie się na widok cen, bo są przystępne dla każdego! Polecam. Składniki na taflę 22x12 cm: 300 g białej czekolady
Blondynka Gotujeposypać łyżką startego sera i zwinąć w rulon. Włożyć do naczynia żaroodpornego szwem do dołu. Wstawić na 20 min. do piekarnika nagrzanego do 200°C. Podawać gorące z ulubionym sosem do wyboru (salsa, guacamole lub kwaśną śmietaną). Smacznego
Złote przepisy