sosy - 72734 przepisów (strona:3753/4849)

mięso z kości schabowych z jarzynami w pierogach okraszone wędzoną słoninką z cebulą... 177

słoniny, 4 sztuki cebula kupuję kości schabowe z dość dużą ilością mięska i gotuję wywar na zupy, który zamrażam porcjami mięso obrane wykorzystuję jako farsze do pierogów, naleśników, pyz, sosu do placków ziemniaczanych kości schabowe zalać wodą - zagotować i wodę wylać a kości opłukać teraz kości zalać odpowiednią ilością wody i gotować do miękkości - pod koniec gotowania dodać warzywa potrzebne

W Mojej Kuchni Lubię
żołądkowy gulasz... 249

rondlu na maśle klarowanym zeszklić cebulę, dodać pokrojone żołądki i papryczkę chilli, kucharka podsmażyć mieszając z 5 minut - wlać wodę i zagotować śmietanę wymieszać z mąką i zagęścić sos, wsypać natkę pietruszki i maggi do smaku taki gulasz lubimy z ryżem lub ziemniakami lub bułką..........SMACZNEGO

W Mojej Kuchni Lubię
"włoskie" gołąbki z kaszą gryczaną i pieczarkami... 236

minut na średnim ogniu przestudzone gołąbki wyjąć z garnka, wodę z gotowania przelać do mniejszego rondla, dodać koncentrat pomidorowy i zagotować śmietanę wymieszać z mąką i zagęścić sos, do smaku można dodać maggi można podać z tłuczonymi ziemniakami lub same gołąbki zajadać...........SMACZNEGO

W Mojej Kuchni Lubię
marynowane piersi kurczaka a`la zrazy... 204

mąką i na mocno gorącym oleju je obsmażyć z każdej strony wlać wodę, kucharka i pod przykryciem dusić na mniejszym ogniu z 40 minut roladki wyjąc z garnka i sos zagęścić śmietaną 18% słodką wymieszaną z mąką, do smaku doprawić magą kucharka roladki a`la zrazy podałam z tłuczonymi ziemniakami i czerwoną kapustą............SMACZNEGO

W Mojej Kuchni Lubię
z natki pietruszki pesto na ostro... 163

przegotowaną i zacząć miksować dolewać oliwę tyle, aby pesto miało konsystencję majonezu light schować do słoiczka i do lodówki my lubimy posmarować pesto na tosty, dodać do sałatek, do sosów, do zup.............. SMACZNEGO

W Mojej Kuchni Lubię
duszony udziec indyka z cebulą i marchewką... 473

grubsze kawałki marchew, cebulę i żabki czosnku dodać kucharka w płynie do smaku i pod przykryciem dusić do miękkości co jakiś czas podlać ciut wodą z wywaru zagęściłam sos śmietaną 18% wymieszaną z mąką - 1/2 kubka śmietany+ 2 łyżki mąki z ciut wodą ..............SMACZNEGO

W Mojej Kuchni Lubię
kurczak po marokańsku z kwiatem muszkatułowym i szafranem... 193

smaku przyprawę wsypać do pojemnika blendera i zalać wodą na 20 minut aby przyprawy napęczniały - potem całość zmiksować - w ten sposób domownicy wszystkie składniki przyprawy zjedzą bez marudzenia i sos jest naturalnie zagęszczony bez mąki umyte, osuszone podudzia zrumienić na gorącym oleju do podudzi dodać zmiksowaną przyprawę, dolać wywar z rosołu i pod przykryciem dusić z 30 minut do smaku

W Mojej Kuchni Lubię
pomidory z solą ziołową,pieprzem do zamrożenia na zimę... 185

mrożone zawsze robię na zimę dość spory zapas, w woreczkach mogę więcej do zamrażarki włożyć niż w pojemnikach w zimie wystarczy tylko taką porcję zamrożoną dodać na zupę pomidorową, sos do mięsa czy gołąbków mocno dojrzałe pomidory umyć, usunąć szypułki i jak pomidory są duże to podzielić je na mniejsze cząstki razem ze skórą do dzbanka miksującego włożyć odpowiednią ilość

W Mojej Kuchni Lubię
gulasz z maślakami ... 204

dopiero po dodaniu maślaków w zalewie solnej, gdy się wszystko połączy po dodaniu z wodą wtedy próbujemy smak słoności śmietanę wymieszać z mąką z ciut wodą i mieszając zagęścić sos gulasz smakuje z kaszami, ryżem, ziemniakami........SMACZNEGO

W Mojej Kuchni Lubię
podudzia z pieczarkami.. 211

marynowaną ostrą razem z pestkami dolać wody, włożyć podudzia, wsypać kucharka i pod przykryciem dusić z 30 minut śmietanę słodką 12% wymieszać z mąką z ciut wodą i zagęścić sos, wsypać natkę pietruszki podawać z ziemniakami, ryżem, kaszami...........SMACZNEGO

W Mojej Kuchni Lubię
marynowana biodrówka na obiad... 174

ziołowy 2 łyżeczki, papryka ostra mielona 1 łyżeczka, kucharek 1 łyżeczka, bazylia otarta Prymat 1 łyżka, cebula 3 sztuki, pomidor 1 sztuka, woda 1/2 szklanki, ziemniaki młode 1/2 kg, sos sałatkowy do mizerii Prymat 1 łyżeczka, ogórek zielony 2 sztuki, pomidor 1 sztuka, jogurt naturalny 180 gram łopatkę natrzeć marynatą z oleju, pieprzu ziołowego, papryki ostrej, kucharka schować do woreczka

W Mojej Kuchni Lubię
smażona flądra w pomidorach z cebulą czyli Pudliszki – pomidorowe inspiracje – ryby 240

złocisto dodać koncentrat pomidorowy Pudliszki, sól do smaku, wlać wodę i mieszając odparować połowę wody, na koniec dodać posiekany koperek flądry ułożyć na półmisku i i pokryć je gorącym sosem z cebulą, zostawić do ostudzenia - najlepiej smakują po kilku godzinach w lodówce jak smaki się przegryzą.............SMACZNEGO

W Mojej Kuchni Lubię
gulasz z biodrówki z mieszanym makaronem po seczuańsku... 191

pokroić w kostkę i na gorącym oleju zrumienić, dodać pokrojoną cebulę, pieprz, kucharka, wlać wodę i dusić do miękkości mięsa mąkę ziemniaczaną wymieszać w odrobinie wody i wlać do sosu mieszając - do smaku doprawić przyprawą w płynie z mieszanki makaronu po seczuańsku odłożyłam duże muszle i resztę wykorzystałam do obiadu - muszle też wykorzystam jako nadziewane.... makaron ugotować w osolonej wodzie

W Mojej Kuchni Lubię
bób z czosnkiem cebulą, bazylią czyli smaczne kotlety... 205

gorącym oleju smażyć kotlety na rumiano z obu stron i odkładać na ręcznik papierowy kotlety są po prostu przepyszne i na ciepło i na zimno, można podać z sosami, surówkami lub same zajadać.............SMACZNEGO

W Mojej Kuchni Lubię
duszone udka z cebulą,czosnkiem,solą wędzoną... 215

dodać przyprawę w płynie...............SMACZNEGO!!! sól morska wędzona Royal Brand: naturalna sól morska, powstaje w wyniku naturalnego procesu wędzenia soli morskiej - zastosowanie: do dań typowo amerykańskich,do barbecue,do sosów,zup, twarogów,sałatek,pomidorów. nadaje smak i aromat wędzonego drewna - opakowanie: 200 gram Powstaje w wyniku naturalnego procesu wędzenia soli morskiej

W Mojej Kuchni Lubię