sosy - 72734 przepisów (strona:3745/4849)

Kurczak, gruszka, cukinia = PYSZNIE! 284

solą i pieprzem. Gruszki kroimy, obieramy i na łyżce oliwy podsmażamy wraz z cukinią przez 3 minutki. Wykładamy na pierś z kurczaka, polewamy miodem, rolujemy. Możecie spiąć patyczkami. Polewamy sosem z podsmażenia i oliwą, pieczemy pod przykryciem z foli aluminiowej, przez około 30-40 minut w nagrzanym piecu! Smakowało? ;-)))) Pięknej niedzieli Wam życzę! Buuuuuuuuziaki! Zapraszam na Facebooka SmykWKuchni! Karola

SMYKWKUCHNI
Sałatka ryżowa z tuńczykiem 487

Sałatka ryżowa z tuńczykiem . Dzisiaj zapraszam na sałatkę ryżową z tuńczykiem , pyszna i prosta . :)  Składniki : 2 woreczki ryżu 2 puszki tuńczyka w sosie własnym kawałek pora 1 cebulka 1 puszka kukurydzy Majonez sól, pieprz, kilka ogórków korniszonych  2 jajka Wykonanie; Ryż ugotować i odstawić do przestygnięcia. Jajka ugotować na twardo i pokroić w kostkę. Por umyć i pokroić

Sama słodycz i szczypta chili
Pasta z tuńczyka i jajek do cheba wiejskiego 181

Pasta szybka, smaczna w sam raz na niedzielne śniadanie. Polecam SKŁADNIKI 5 ugotowanych jajek 1 łyżka majonezu 1 puszka tuńczyka  w sosie własnym sól, pieprz do smaku 10 dag. sera żółtego do starcia WYKONANIE Tuńczyka otwieramy i wrzucamy do salaterki. do tego dodajemy ugotowane starte na drobnych oczkach tarki jajka. Do tego dodajemy majonez stary ser, sól pieprz

W kuchennym oknie Ewy
PISEMNE ZAPROSZENIE DO ŚWIATA MATKI I CÓRKI. 178

weekend wybywamy m.in pozbawić jaj... kocura), czy razem działać w czymś, co nie przynosi zysków materialnych, ale daje ogromną satysfakcję (i my, ramię w ramię działamy w Fundacji SOS Bokserom jako wolontariuszki). O tych łączących nas rzeczach możemy pisać i pisać, ale komu by się chciało czytać to, co i tak wyjdzie w praniu (czyt. w naszych postach). Gdyby ktoś

Wypisz Wymaluj
PLACUSZKI CUKINIOWE 169

Placki smażone na patelni zna każdy, ale większość ogranicza się jedynie do tworzenia z ziemniaków. Powstają tak placuszki ziemniaczane, które każdy je inaczej - z keczupem, z gulaszem, z sosem, z dipem, ze śmietaną, na słodko - śmietana i cukier albo 'bez dodatków'. Jedni robią wielkie, o średnicy patelni, inni malutkie. Nie ważne w jakim wydaniu - każdy wie o co chodzi

Wypisz Wymaluj
PIERŚ Z INDYKA PIECZONA Z WINOGRONAMI I CZOSNKIEM, PODAWANA Z KARMELIZOWANYMI WARZYWAMI. 210

następnie papryczki a po nich przyprawy. Mieszamy dość długo. Na koniec zalewamy sokiem z brzoskwiń i chwilę gotujemy. Odwracamy indyka. Pod koniec pieczenia dorzucamy leniwe pierogi, które obtaczamy w 'sosie własnym' jaki wyprodukował nam związek ptaszyska z przyprawami i czosnkiem. Na leniwki wrzucamy wypestkowane winogrona i posypujemy serem. Chwilę jeszcze zapiekamy. No i co nam z tego wychodzi? REWELACJA! Smak

Wypisz Wymaluj
SAŁATKA TUŃCZYKOWA (z kapustą pekińską, ryżem i...) 385

jest mieć pod ręką przepis na taką ekspresową, smaczną i niebanalną sałatkę, więc... zapraszamy na małe co nieco! SKŁADNIKI: - kapusta pekińska, połowa, - puszka tuńczyka (najlepiej w oleju, aczkolwiek w sosie własnym też się nadaje), - puszka kukurydzy, - torebka ryżu parabolicznego, - cebula czerwona - 3, - majonez, - przyprawy: pieprz czarny, odrobina vegety (najlepiej domowej), - opcjonalnie jajko. Dość drobno kroimy kapustę i cebulę. Mieszamy

Wypisz Wymaluj
ZUPA KWAS (kwaśnica z suszonymi grzybami). 195

ętajmy aby wywar przecedzić!/ Dorzucamy pokrojone grzyby. Zabielamy śmietaną (my dałyśmy pół kubka). Zagotowujemy, przyprawiamy i serwujemy wrzątek. /NIE ZAGĘSZCZAMY MĄKĄ!!! - W naszym domu nigdy, żadnej zupy i żadnych sosów nie traktujemy mąką i tego typu rzeczami.  Nasza zupa ma zwykle dość kremową, gęstą konsystencję i jest bardzo esencjonalna. Jeśli wolicie rzadsze i smakowo delikatniejsze, śmiało możecie rozcieńczyć

Wypisz Wymaluj
GOFRY MIGDAŁOWE, AMARANTUSOWO-OWSIANE - BEZGLUTENOWE... dżemem malowane. 257

Skworcu. "MĄKA Z MIGDAŁÓW są to dokładnie rozdrobnione orzechy migdałowca. Jest to bezglutenowy produkt z przeznaczeniem do wypieków cukierniczych i nie tylko. Sprawdzi się w zagęszczaniu zup i sosów, przygotowaniu pasztetów i farszów. Można nią zastąpić bułkę tartą w panierce. Mąka z migdałów, dzięki wysokiej zawartości białek, jest doceniana w kuchni wegetariańskiej. Produkt ten zawiera nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy

Wypisz Wymaluj
PIZZA BIAŁO-ZIELONA (m.in. ze szpinakiem / ciasto tradycyjne i bezglutenowe owsiane) 213

nasza ulubiona pizza. Smak zdecydowanie odbiega od pizzy tradycyjnej, ale jedno pozostaje. Ona - jak i inne - zdecydowanie najlepiej smakuje z domowym dipem czosnkowym. Co prawda zastępuje on pomidorowy sos już od podstaw (przypominamy, że ciasto jest nim posmarowane), ale jest również (przynajmniej według nas) obowiązkową opcją również "od góry". Zresztą - czosnku nigdy dość! Pizza ma tak charakterystyczne smaki

Wypisz Wymaluj
Wrapy z papieru ryżowego 239

papieru, nakładamy kapustę pekińską, warzywa i polewamy ketchupem. Zawijamy w jakikolwiek sposób. Następnie wrapy smażymy na  lekko natłuszczonej patelni pod przykrywką, aż do zarumienienia. Wrapy podajemy z ulubionym sosem. Smacznego

Truskawkowa Fiesta
Kolacja we dwoje czyli burgery na ostro 371

masę i formujemy burgery. Opiekamy je w piekarniku bądź na teflonowej patelni, lepszą są bez smażenia w tłuszczu. Bułki przekroić na pół, opiec. Składać burgery razem z warzywami i sosami. Podawać na ciepło. Najlepiej smakują w towarzystwie coli

Magiczne Życie Marty
Kremowy makaron. Makaron w kremowym sosie. 311

post Kremowy makaron. Makaron w kremowym sosie. appeared first on KulinarnePrzeboje.pl

Kulinarne Przeboje
Sałatka z tuńczyka 593

jajka,  zalać wodą, gotować na twardo.  Obrać jajka ze skorupek,  pokroić w kostkę.  Szczypiorek umyć, pokroić.  Do miski wyłożyć ostudzony ryż,  tuńczyka z sosem, jajka i odlaną z zalewy kukurydzę.  Wymieszać wszystkie składniki sałatki z majonezem, doprawić do smaku solą i pieprzem. Gotową sałatkę przełożyć do salaterki, schłodzić w lodówce. (function

Kuchnia Danusi
M... Muffiny wytrawne! 231

przyszedł czas na ich wytrawną wersję. Przepis jest praktycznie taki sam. No, oprócz tego, że nie dodajemy cukru, cynamonu i innych słodkich dodatków ;) Dziś w towarzystwie zielonej sałaty w sosie vinaigre sprawdziły się doskonale! Składniki (6 muffinów) 3/4  szklanki mąki 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżeczka sody dosłownie szczypta soli 1 jajko 1/2 szklanki mleka 1/3 szklanki oleju

Kitchens Alphabet