solą i pieprzem. Gruszki kroimy, obieramy i na łyżce oliwy podsmażamy wraz z cukinią przez 3 minutki. Wykładamy na pierś z kurczaka, polewamy miodem, rolujemy. Możecie spiąć patyczkami. Polewamy sosem z podsmażenia i oliwą, pieczemy pod przykryciem z foli aluminiowej, przez około 30-40 minut w nagrzanym piecu! Smakowało? ;-)))) Pięknej niedzieli Wam życzę! Buuuuuuuuziaki! Zapraszam na Facebooka SmykWKuchni! Karola
SMYKWKUCHNISałatka ryżowa z tuńczykiem . Dzisiaj zapraszam na sałatkę ryżową z tuńczykiem , pyszna i prosta . :) Składniki : 2 woreczki ryżu 2 puszki tuńczyka w sosie własnym kawałek pora 1 cebulka 1 puszka kukurydzy Majonez sól, pieprz, kilka ogórków korniszonych 2 jajka Wykonanie; Ryż ugotować i odstawić do przestygnięcia. Jajka ugotować na twardo i pokroić w kostkę. Por umyć i pokroić
Sama słodycz i szczypta chiliPasta szybka, smaczna w sam raz na niedzielne śniadanie. Polecam SKŁADNIKI 5 ugotowanych jajek 1 łyżka majonezu 1 puszka tuńczyka w sosie własnym sól, pieprz do smaku 10 dag. sera żółtego do starcia WYKONANIE Tuńczyka otwieramy i wrzucamy do salaterki. do tego dodajemy ugotowane starte na drobnych oczkach tarki jajka. Do tego dodajemy majonez stary ser, sól pieprz
W kuchennym oknie Ewyweekend wybywamy m.in pozbawić jaj... kocura), czy razem działać w czymś, co nie przynosi zysków materialnych, ale daje ogromną satysfakcję (i my, ramię w ramię działamy w Fundacji SOS Bokserom jako wolontariuszki). O tych łączących nas rzeczach możemy pisać i pisać, ale komu by się chciało czytać to, co i tak wyjdzie w praniu (czyt. w naszych postach). Gdyby ktoś
Wypisz WymalujPlacki smażone na patelni zna każdy, ale większość ogranicza się jedynie do tworzenia z ziemniaków. Powstają tak placuszki ziemniaczane, które każdy je inaczej - z keczupem, z gulaszem, z sosem, z dipem, ze śmietaną, na słodko - śmietana i cukier albo 'bez dodatków'. Jedni robią wielkie, o średnicy patelni, inni malutkie. Nie ważne w jakim wydaniu - każdy wie o co chodzi
Wypisz Wymalujnastępnie papryczki a po nich przyprawy. Mieszamy dość długo. Na koniec zalewamy sokiem z brzoskwiń i chwilę gotujemy. Odwracamy indyka. Pod koniec pieczenia dorzucamy leniwe pierogi, które obtaczamy w 'sosie własnym' jaki wyprodukował nam związek ptaszyska z przyprawami i czosnkiem. Na leniwki wrzucamy wypestkowane winogrona i posypujemy serem. Chwilę jeszcze zapiekamy. No i co nam z tego wychodzi? REWELACJA! Smak
Wypisz Wymalujjest mieć pod ręką przepis na taką ekspresową, smaczną i niebanalną sałatkę, więc... zapraszamy na małe co nieco! SKŁADNIKI: - kapusta pekińska, połowa, - puszka tuńczyka (najlepiej w oleju, aczkolwiek w sosie własnym też się nadaje), - puszka kukurydzy, - torebka ryżu parabolicznego, - cebula czerwona - 3, - majonez, - przyprawy: pieprz czarny, odrobina vegety (najlepiej domowej), - opcjonalnie jajko. Dość drobno kroimy kapustę i cebulę. Mieszamy
Wypisz Wymalujętajmy aby wywar przecedzić!/ Dorzucamy pokrojone grzyby. Zabielamy śmietaną (my dałyśmy pół kubka). Zagotowujemy, przyprawiamy i serwujemy wrzątek. /NIE ZAGĘSZCZAMY MĄKĄ!!! - W naszym domu nigdy, żadnej zupy i żadnych sosów nie traktujemy mąką i tego typu rzeczami. Nasza zupa ma zwykle dość kremową, gęstą konsystencję i jest bardzo esencjonalna. Jeśli wolicie rzadsze i smakowo delikatniejsze, śmiało możecie rozcieńczyć
Wypisz WymalujSkworcu. "MĄKA Z MIGDAŁÓW są to dokładnie rozdrobnione orzechy migdałowca. Jest to bezglutenowy produkt z przeznaczeniem do wypieków cukierniczych i nie tylko. Sprawdzi się w zagęszczaniu zup i sosów, przygotowaniu pasztetów i farszów. Można nią zastąpić bułkę tartą w panierce. Mąka z migdałów, dzięki wysokiej zawartości białek, jest doceniana w kuchni wegetariańskiej. Produkt ten zawiera nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy
Wypisz Wymalujnasza ulubiona pizza. Smak zdecydowanie odbiega od pizzy tradycyjnej, ale jedno pozostaje. Ona - jak i inne - zdecydowanie najlepiej smakuje z domowym dipem czosnkowym. Co prawda zastępuje on pomidorowy sos już od podstaw (przypominamy, że ciasto jest nim posmarowane), ale jest również (przynajmniej według nas) obowiązkową opcją również "od góry". Zresztą - czosnku nigdy dość! Pizza ma tak charakterystyczne smaki
Wypisz Wymalujpapieru, nakładamy kapustę pekińską, warzywa i polewamy ketchupem. Zawijamy w jakikolwiek sposób. Następnie wrapy smażymy na lekko natłuszczonej patelni pod przykrywką, aż do zarumienienia. Wrapy podajemy z ulubionym sosem. Smacznego
Truskawkowa Fiestamasę i formujemy burgery. Opiekamy je w piekarniku bądź na teflonowej patelni, lepszą są bez smażenia w tłuszczu. Bułki przekroić na pół, opiec. Składać burgery razem z warzywami i sosami. Podawać na ciepło. Najlepiej smakują w towarzystwie coli
Magiczne Życie Martypost Kremowy makaron. Makaron w kremowym sosie. appeared first on KulinarnePrzeboje.pl
Kulinarne Przebojejajka, zalać wodą, gotować na twardo. Obrać jajka ze skorupek, pokroić w kostkę. Szczypiorek umyć, pokroić. Do miski wyłożyć ostudzony ryż, tuńczyka z sosem, jajka i odlaną z zalewy kukurydzę. Wymieszać wszystkie składniki sałatki z majonezem, doprawić do smaku solą i pieprzem. Gotową sałatkę przełożyć do salaterki, schłodzić w lodówce. (function
Kuchnia Danusiprzyszedł czas na ich wytrawną wersję. Przepis jest praktycznie taki sam. No, oprócz tego, że nie dodajemy cukru, cynamonu i innych słodkich dodatków ;) Dziś w towarzystwie zielonej sałaty w sosie vinaigre sprawdziły się doskonale! Składniki (6 muffinów) 3/4 szklanki mąki 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżeczka sody dosłownie szczypta soli 1 jajko 1/2 szklanki mleka 1/3 szklanki oleju
Kitchens Alphabet