klasycznej, 16 plastrów prosciutto, 2 długi ogórek, 150 g rukoli, 1/3 szkl. suszonych wakame, 1/4 szkl. świeżej żurawiny, gałązki koperku, listki młodych buraczków, łyżka oliwy. Dresing: 4 łyżki sosu sojowego, 2 łyżka oleju sezamowego, 2 łyżka prażonego sezamu, 2 łyżeczka brązowego cukru, 1 łyżeczka skórki otartej z cytryny, posiekana chili (bez pestek), sok z cytryny do smaku
SzczyptaSmaQktóra nadawała niezwykle pozytywny ton całemu spotkaniu. Dwa dni spędzone w Cook Up zaowocują nowymi pomysłami i częstszym zastosowaniem kawy w kuchni. Już niebawem na blogu wołowina w sosie kawowym, inspirowana podróżą do Gwatemali i warsztatami Jacobs (bądźcie czujni ;) ). Cook Up " Cała w migdałach " by SzczyptaSmaQ wg. przepisu Ani Starmach " Zimowa kawa " by SzczyptaSmaQ, przepis własny Serdecznie pozdrawiam wszystkie
SzczyptaSmaQKolejne udane połączenie granatu z fasolą. Tarta na kruchym spodzie faszerowana szpinakiem, czerwoną fasolą i granatem, w sosie z gorgonzoli i parmezanu. Czas przygotowania: 40 minut + chłodzenie ciasta Porcje: 8 Składniki: Ciasto: 125 g mąki pszennej, 75 g schłodzonego masła w kawałkach, szczypta soli, zimna woda, oliwa do posmarowania formy. Nadzienie: 200 g liści szpinaku, 1 puszka odsączonej
SzczyptaSmaQprzygotowujemy w miseczce 1 jajko rozmącone 1 łyżeczką mąki - po wyjęciu tarty wyciągamy fasolkę, dno smarujemy zawiesiną z jajka i mąki pomoże to posklejać niepotrzebne dziurki i pęknięcia, aby sos nie uciekał nam z tarty - wkładamy na kolejne 5 min na 180 stopni - po tym czasie wyciągamy i wkładamy do tego nasz gulasz - wyciągamy resztę naszego ciasta rozwałkujemy koło
Basia w kuchnirówno pokrył nam jabłka - gotowe kluski wyciągamy łyżką cedzakową i układam je na papierze kuchennym, aby odsączyć je od wody, kładę na talerz układam na nich jabłka oraz polewam sosem który powstał z jabłek i karmelu - gotowe WSKAZÓWKI - ważne, aby ciasto na kluski przygotować krótko przed podaniem zapobiegnie to niepotrzebnemu rozmiękczeniu kluski. - można przygotować ciasto wcześniej i więcej
Basia w kuchnimozzarelą i świeżym tymiankiem - wsuwam wraz z papierem do pieczenia do piekarnika na gorącą blachę - piekę 8-10 minut - po tym czasie wsuwam kolejną - daję jej odparować, polewam ulubionym sosem w moim przypadku domowym keczupem, dodaję rukoli i można zajadać :) Smacznego
Basia w kuchniczarna (ma bardzo aromatyczny posmak ugotowanego jajka) można użyć w zamian morskiej - do smaku świeżo zmielony pieprz do smaku gałka muszkatołowa 1 płaską łyżeczkę kardamon mielony pół łyżeczki sos sojowy ciemny 1 łyżkę majeranek 1 łyżkę ząbek czosnku 2 łyżki oliwy 2 łyżki masła oliwa do smażenia wątróbki SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA : - kurczaka myję, dzielę
Basia w kuchnirondla podlać wodą i chwile poddusić , pod koniec dolać przecier wymieszany z 1 łyżeczką mąki ,odrobiną wody i śmietaną . Ilość i gęstość sosu zależy już od waszego gustu . SMACZNEGO
Sama słodycz i szczypta chilioliwek sól pieprz dressing: 4 łyżki oliwy z oliwek 1 łyżeczka miodu 1 łyżka soku z cytryny 1 łyżeczka suszonego czosnku niedźwiedziego sól pieprz Przygotowanie: dressing: Wszystkie składniki na sos razem mieszamy, do uzyskania gładkiej konsystencji. Doprawiamy pieprzem i solą. Piersi z kurczaka myjemy, osuszamy, delikatnie rozbijamy tłuczkiem w najgrubszej części i przekładamy do miseczki. Dodajemy czosnek niedźwiedzi, 1 łyżkę
Oryginalny smakZamieszczam kilka przepisów z mojego bloga na dania mięsne. Może wykorzystacie. Domowa rolada Filet z indyka Żeberka w sosie słodko- kwaśnym Mielone z pieczarkami Pulpety z karkówki SMACZNEGO Czekam na Państwa opinie i cenne rady. Jeśli zostawicie tutaj swój ślad, łatwiej mi będzie trafić
W kuchennym oknie Ewyczerwoną kapustę, posypać przyprawami, teraz wątróbka i następnie sałata, sól, pieprz. Nakryć drugim krążkiem. Posmarować jajkiem i posypać kminkiem. Piec w temp.200 stop. 20 minut. Torcik doskonale smakuje z sosem grzybowym lub jogurtowo-ziołowym
Kulinarny karnet Christopheraminut. Obracamy je w tym czasie 4-krotnie. Przed podaniem odstawiamy na około 10 minut (przykryte folią aluminiową). Podawać na ciepło, pokrojone na grube kawałki np. z sosem z owoców egzotycznych. Polędwica wieprzowa z kawą i kakao is a post from: naRuszcie.pl The post Polędwica wieprzowa z kawą i kakao appeared first on naRuszcie.pl
naRuszciedodać pokrojoną w paski szynkę i pomidory. Podsmażać przez jakiś czas, dodać listki tymianku i doprawić do smaku. Na koniec dodać serek, zmniejszyć ogień i mieszać, aż do uzyskania sosu. Makaron ugotować al dente w osolonej wodzie i dodać do pozostałych składników z patelni. Wymieszać i podawać od razu. Smacznego
Pasja Smakudrzwi zapukał kurier, przynosząc mi paczkę z produktami dystrybutora przysmaków świata - De Care. :-) Zawartość paczki bardzo mnie ucieszyła a w mojej głowie już kiełkują pomysły na wykorzystanie ich. 1. Sos Teriyaki http://www.decare.pl/sosy-i-marynaty/sos-teriyaki 2. Napój sojowy z wapniem http://www.decare.pl/napoje-sojowe/napoj-sojowy-z-wapniem 3. Krem krówkowy. http://www.decare.pl/konfitury/krem-krowkowy 4. Musztarda Dijon http://www.decare.pl/musztardy/musztarda-oryginalna-dijon-1 5. Zielona herbata organiczna
Szefowa kuchniwody na środek liścia nakładamy porcję nadzienia (ilość zależna od wielkości liścia) i zawijamy w zgrabne gołąbki :-) . Gołąbki układamy w blaszce lub naczyniu żaroodpornym. Podlewamy odrobiną bulionu lub dowolnym sosem (najlepiej pomidorowym lub szpinakowym) i zapiekamy przez 20 min, w 190 st. C. Filed under: Dania wegetariańskie
kuchcikownia