tarce o dużych oczkach. Wrzucamy do naszego wywaru, dajemy grubo mielony pieprz w ilości mniejszej niż połowa łyżeczki. Gotujemy jeszcze 10 minut. Kroimy i dodajemy odcedzone warzywa, 2 łyżki sosu pomidorowego lub 1 pomidora pokrojonego w kostkę. Posypujemy świeżym koperkiem lub natką pietruszki. I to jest wszystko. Smacznego. CMOK Ja podaje do zupki filety z dorsza usmażone na gorącym oleju
Pasje JolkiJest to bardzo delikatny i puszysty chlebek. Można robić na słodko lub na słono. Dziś my zrobimy na słono, jako dodatek do oliwy z oliwek, sosów lub marmolady. Taki umaczany smakuje najlepiej. Będziesz zachwycona/y. Do 80 g ciepłego mleka 3,2% (niecałe pół szklanki) dodajemy 1łyżkę miodu lub cukru, oraz 30 g drożdży . Wszystko razem mieszamy. Teraz dodajemy
Pasje JolkiPieczarki obierz i pokrój, następnie podsmaż bez dodatku soli ok.5-6 minut. Ser zetrzyj lub pokrój w cienkie plastry, kiełbasę pokrój w talarki. Włącz piekarnik na 200°. Tosty posmaruj zmiksowanym sosem pomidorowym, rozłóż pieczarki i kiełbasę, przykryj wszystko serem żółtym i do piekarnika na 8-10 minut. Kontroluj, aby nie spalić. SMACZNEGO . CMOK
Pasje Jolkiprosto z Asyżu, najdłuższe jakie jadłam, nie mieściło mi się w żadnej szafce;-), z dodatkiem pesto ze świeżej bazylii, oliwy z oliwek i orzechów brazylijskich, podane z krewetkami w sosie limonkowym. Pychota ! przepis KLIK
SMYKWKUCHNIuzyskania złotego koloru. Odsączone z nadmiaru tłuszczu skrzydełka układamy na ruszcie i pieczemy w nagrzanym piekarniku w temp 180 stopni przez ok 20 min. Podajemy gorące z ulubionymi sosami i np frytkami
Malinowe Pocałunkikilka plastrów ulubionego sera sól do smaku Przygotowanie: Na oliwie z oliwek podsmażamy plasterki czosnku, dodajemy pomidory z puszki odcedzoną ciecierzycę i suszone oregano, dusimy na małym ogniu, aż sos zgęstnieje, a w tym czasie gotujemy makaron zgodnie z opisem na opakowaniu. Na koniec doprawiamy do smaku. Podajemy posypane posiekaną natką z pietruszki i serem
Moja smaczna kuchnialepszego, jak pomidorówka na rosole, wieprzowina duszona z jego dodatkiem, czy sos na bulionie. W potrawach azjatyckich jest dokładnie tak samo. Możemy oczywiście używać klasycznego, dobrze nam znanego bulionu, który również nada daniom aromatu, odbiega on jednak smakiem od tego "właściwego". Na bulionie azjatyckim możemy przygotować wiele dań, na przykład: zupę kokosową z pieczarkami, kurczakiem i kiełkami , zupę kokosową
Tajskie smakipozostałymi produktami, aby uzyskać bardzo smaczne, bardzo sycące kotlety. Przygotowuje się te kotlety podobnie jak Placki z kurczaka z pietruszką lub kotleciki z kurczaka i cukinii , a podaje z sosem np. BBQ. Mogę Wam też polecić przepis z kurczakiem w roli głównej, to coś pysznego kurczak po cygańsku. Kotlety siekane z kurczaka i pieczarek, przepis na 12 sztuk sporych kotletów
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięzajęło mi ok. 1 h 15 min plus pół godziny pieczenia . Pałeczki zainspirowane gotowym daniem mrożonym Vitasia Veggie Sticks z ryżem basmati (tydzień azjatycki w Lidlu) :) Polecam z ostrym sosem Składniki (duża porcja - zdjęcie): 70 g ryżu naturalnego 100 g (1 sztuka) marchewki 55 g (1 sztuka) cebuli 12 g (2 płaskie łyżki) bułki tartej 30 g (pół) roztrzepanego jajka
Malowane smakiemkażdą stronę.Usmażone układamy na ręcznikach papierowych , aby pozbyć się nadmiaru tłuszczu. Kurczaczki gotowe. :) Kurczaczki podajemy z dipem czosnkowym- przepis tutaj lub z innym ulubionym sosem. Polecam i życzę smacznego
Smaki Edytyszklanki suchej czerwonej fasoli 1 cebula 2 ząbki czosnku 1/2 papryczki pepperoni (lub chili) 1/2 pęczka natki pietruszki (posiekanego) 2 łyżki oliwy z oliwek 2-3 łyżki wody sos sojowy, pieprz świeżo mielony odrobina słodkiej i ostrej mielonej papryki Czerwoną fasolę zalewam wodą i zostawiam na 12h, aby się namoczyła. Następnie gotuję, wlewając do garnka wody 2x więcej niż fasoli
W kuchni Karmel-itkiSkładniki : 0,5 kg mąki 8 g drożdży instant lub 15 g świeżych łyżeczka cukru łyżeczka soli 2 łyżki oleju lub oliwy kubek ciepłej wody ok.300 ml ulubione dodatki: sos pomidorowy, cebula, czosnek, żółty ser, pieczarki, papryka, salami itp. przyprawy do pizzy: oregano, bazylia, majeranek, rozmaryn przejdź do przepisu
w kuchni i w ogrodzieoliwą, przełożyć przepiórki i piec 10 minut w 180’C. Następnie dolać wino i piec około 30 minut (do miękkości mięsa), co jakiś czas polewając tuszki powstałym sosem. Smacznego
Oryginalny smakKarmel ma wiele zastosowań. Możemy z niego zrobić sosy, słodkości lub fantazyjne dekoracje. Do zrobienia karmelu najlepiej przygotować patelnię z grubym i jasnym dnem, dzięki czemu nie dopuścimy do przypalenia karmelu (zbyt ciemny będzie gorzki). Przygotowanie: Na patelnię wsypujemy 3/4 szklanki cukru i około 1/2 szklanki wody. Na dość dużym ogniu całość mieszamy, do momentu rozpuszczenia cukru. Następnie ustawiamy niewielki
Oryginalny smakprzykryciem, do miękkości mięsa. W razie potrzeby dolać bulion. Daktyle pokroić, dołożyć do mięsa i jeszcze chwilkę dusić. Doprawić pieprzem. Gotową potrawę przełożyć na talerz i polać powstałym sosem. Podawać z ryżem. Smacznego
Oryginalny smak